Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ: ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

Σήμερα Δευτέρα λήγει και η (προβλεπόμενη απο τον κανονισμό) παράταση για τις συμμετοχές του πρώτου Αγώνα Ταχύτητας. Την Παρασκευή το βράδυ, στην κανονική λήξη, οι συμμετοχές άγγιζαν τον απογοητευτικό αριθμό των 10 για όλες τις Κατηγορίες. Αν αύριο δεν περάσουν τουλάχιστον τις 30, ώστε μαζί με τον νέο θεσμό time trial HTΤC ("ανταγωνιστή" του GTCC) να συμπληρωθεί ένα νούμερο που θα κάνει βιώσιμη την διοργάνωση, θα αποδειχθεί ότι για φέτος τουλάχιστον, δεν έχουν ωριμάσει (ή πιο σωστά "επανέλθει") οι οικονομικές συνθήκες που θα κάνουν τους -πολλούς- ενδιαφερόμενους για πίστα αγωνιζόμενους να συμμετάσχουν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα 250 Ευρώ παράβολο για την Κατηγορία ΕΕ12 π.χ., είναι σεβαστό νούμερο που υπερδιπλασιάζει το συνολικό κόστος συμμετοχής σε έναν αγώνα "μέσα στην Αθήνα". Οι οργανωτές δεν μπορούν να κάνουν φυσικά κάτι γι' αυτό, αλλά όλοι οι εξυπνάκηδες του διαδικτύου που λένε και ζητάνε ό,τι τους κατέβει, να ξέρουν ότι χωρίς συμμετοχές (άρα παράβολα ) δεν μπορεί να γίνει προβολή ενός αγώνα απο το Σωματείο. Αρα, η Ομοσπονδία θα πρέπει να κατεβάσει το κόστος συμμετοχής και να ενισχύσει την προσπάθεια των Σωματείων μέσω της συγκέντρωσης πολλών ενδιαφερομένων. Οσο το κόστος παραμένει στα ύψη, υποχρεωτικά θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας και μετά να αυξηθούν οι συμμετοχές στους αγώνες.
Υπάρχει και κάτι άλλο, που φυσικά η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ιστοσελίδα μας δεν έχει πρόβλημα να αναφέρει. Ακούγεται αορίστως, ότι κάποιοι εκ των οδηγών και γενικότερων παραγόντων (π.χ. υποστηρικτών, μηχανικών κτλ.) δεν είναι φιλικά κείμενοι προς την οργάνωση του αγώνα της επόμενης εβδομάδος. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο λάθος, πρώτον επειδή πρόκειται για συνδιοργάνωση δύο Σωματείων, δεύτερον γιατί το ποιός θα διοργανώσει τον κάθε αγώνα δεν είναι δουλειά των οδηγών αλλά ευθύνη της Ομοσπονδίας, και τρίτον αυτού του τύπου οι ¨δυσαρέσκειες" κάνουν ζημιά στο άθλημα, το οποίο σ' αυτή την ευαίσθητη φάση χρειάζεται την άνευ όρων υποστήριξη όλων. Αν κάποιο Σωματείο δεν τα καταφέρει, τότε ναι, ας υποστεί -και ΘΑ υποστεί- τις κυρώσεις. Οχι όμως μουρμούρες πριν την λήξη των συμμετοχών, ειδικά όταν πρόκειται για την έναρξη ενός Πρωταθλήματος που έχει δύο χρόνια να γίνει. Αυτά προς το παρόν, και ας ελπίσουμε σε καλύτερα νέα το βράδυ.

2 σχόλια:

 1. Καλημέρα , μία μικρή διόρθωση σχετικά με το όνομα του επάθλου, που θα πραγματοποιηθεί μαζί με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας.
  Τα αρχικά είναι H T T C - Hellenic Time Trial Challenge και η επίσημη ιστοσελίδα www.ttchallenge.gr.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η διόρθωση έγινε, ευχαριστούμε και συγνώμη. Ομως θα έπρεπε να σας απασχολεί περισσότερο η ουσία του άρθρου, δηλαδή αν θα υπάρξουν συμμετοχές για το Πρωτάθλημα Ταχύτητας, παρά ο τίτλος του Επάθλου, το οποίο θα ολοκληρωθεί οπωσδήποτε, είτε στα Μέγαρα είτε στις πίστες καρτ. Επίσης, τα στελέχη των διοργανώσεων και των θεσμών (όπως υποθέτουμε είστε εσείς) θα μπορούσαν να σχολιάζουν επωνύμως, για να αποκτήσουν και "πρόσωπο" τα διάφορα Έπαθλα.

   Διαγραφή