Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΜΑΕ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ, ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΚΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

 Το έργο της προσωρινά διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ απο την άνοιξη του 2013 μέχρι σήμερα, ήταν αναμφισβήτητα θετικό: Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κράτησε το Σπορ ζωντανό, "λειτούργησε" σε όλα τα επίπεδα, έφτιαξε ταμείο και άφησε ισχυρή παρακαταθήκη στο εκλεγμένο Δ.Σ. Επειδή στον άδικο και παράξενο κόσμο που ζούμε συνήθως τα έργα και οι προσπάθειες δεν αναγνωρίζονται, ανεβαίνουμε πάνω και πέρα απο τα πρόσωπα, και ευχόμαστε για το μέλλον ακόμα καλύτερη πορεία. Συμπληρώνουμε όμως ότι είναι απαραίτητη η διάλυση των ένθεν-κακείθεν κυκλωμάτων (οι γνωστοί κόλακες και κολλητοί της εξουσίας), η επιλογή άφθαρτων και αδέσμευτων προσώπων με αποδεδειγμένες γνώσεις και ορθή σκέψη για τις Επιτροπές, η εξαφάνιση απο το ανώτατο όργανο διοίκησης όλων όσοι έχουν άμεσο επαγγελματικό/οικονομικό συμφέρον από τους αγώνες και η κατανόηση του ότι μια σοβαρή Ομοσπονδία με κρατική υπόσταση και μεγάλη επιρροή, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν εκδικητικός Γαβριάς, ούτε να αναθέτει την "λαϊκή της εκπροσώπηση" σε ομάδες που σαφώς κατεβάζουν το επίπεδο επικοινωνίας πολύ κάτω του αποδεκτού μέσου όρου. Το ότι ο "κάθε φίλος απο τα παλιά" έχει τις δικές του ιδέες, μονομανίες, εμμονές κτλ. για το πως πρέπει να γίνονται οι αγώνες, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τον φωνάζουμε να τις εφαρμόσει. Αλλο η συμβουλευτική εμπειρία, κι άλλο η...γεροντοκρατία! Και το θέμα δεν είναι (απλως ή μόνο) ηλικιακό, αλλά αφορά τις φιλίες και τις έχθρες, τα μίση και τα πάθη, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες που έχουν πλέον σφυρηλατηθεί και έχουν γίνει άκαμπτες απο την δεκαετία του...'70 (από όπου προέρχονται πολλοί) μέχρι σήμερα! Αρα, ανεξάρτητα απο τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. που θα γίνει γνωστή την επόμενη Τρίτη, ο νέος Πρόεδρος θα δώσει τις "πρώτες εξετάσεις", στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, αν πάρει άμεσα την δυσκολότερη των αποφάσεων: Να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν και τον βοήθησαν, και αμέσως μετά να τους αποχαιρετήσει! Τότε ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για μια νέα αρχή στη Διοίκηση του Σπορ αλλά και για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια του ήδη θετικού έργου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ή όπως αλλιώς αποφασίσει κατά πλειοψηφία το νέο Δ.Σ. να την μετονομάσει). Δ.Π.

2 σχόλια:

  1. καπου διάβασα ότι η θητεία του νεου δ.σ θα ειναι μεχρι το 2016 ,ώστε οι νέες εκλογές να συμπέσουν με την ολυμπιάδα ,βάσει εγκυκλίου του υπουργειου αθλητισμού ,ισχύει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανώς μόνο για τις Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών αθλημάτων.

      Διαγραφή