Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ» ΕΛΠΑ ΚΑΙ ΦΙΛΠΑ (ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ)

Να κάνουμε, πρώτα απ’ όλα, μιά ερώτηση: Δηλαδή, πόσο συχνά βλέπετε να κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο με Ιστορικές Πινακίδες ΕΛΠΑ ή ΦΙΛΠΑ (καθ’ ότι αυτές είναι οι ΜΟΝΕΣ νόμιμες), το οποίο είστε απολύτως βέβαιοι ότι: α) δεν συμμετέχει σε Ιστορική εκδήλωση, β) δεν πηγαίνει στο συνεργείο, γ) δεν χρησιμοποιεί το «δικαίωμα» που του δίνει η σχετική Υπουργική απόφαση για «χιλιόμετρα συντήρησης»;
 Να σας απαντήσουμε εμείς: 

α) Εάν δεν είναι Παρασκευο-Σαββατοκύριακο αλλά καθημερινή (Δευτέρα-Πέμπτη), είναι δύσκολο να συμμετέχει σε Ιστορικούς αγώνες –πλην του Ιστορικού Acropolis και του Διεθνούς ΦΙΛΠΑ- κάτι άλλωστε που ελέγχεται εύκολα από το αγωνιστικό ημερολόγιο.
 β) Εάν εμφανώς και προφανώς ο ιδιοκτήτης πηγαίνει τις εργάσιμες ώρες για ψώνια ή στο γραφείο του, τότε αποκλείεται να κυκλοφορεί είτε για να πάει στο συνεργείο είτε για χιλιόμετρα συντήρησης (ας μην κοροϊδευόμαστε, μεγάλοι άνθρωποι!).
 γ) Εάν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί

κάποιο Σαββατοκύριακο-χαρά Θεού, τότε ναι, μπορεί να χρησιμοποιεί το «δικαίωμά του» για χιλιόμετρα συντήρησης (και ορθώς πράττει).
 
Επανερχόμεθα όμως στο αρχικό ερώτημα: ΠΟΣΑ αυτοκίνητα με Ιστορικές Πινακίδες βλέπετε να κυκλοφορούν στην καθημερινότητά σας; Να το απαντήσουμε κι αυτό: ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ έως ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ (και μιλάμε γι’ αυτά που «κυκλοφορούν», όχι τα παρκαρισμένα έξω από τα σπίτια των κατόχων τους).
 Οι ελάχιστοι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων (όπως και οι επίσης ελάχιστοι έμποροι) που χρησιμοποιούν τις Ιστορικές Πινακίδες «για να γλυτώσουν τέλη κυκλοφορίας», δεν πιστεύουμε ότι δημιουργούν τόσο μεγάλο θέμα ώστε να του δώσουμε εμείς οι ίδιοι δημοσιότητα (η οποία μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την συντριπτική πλειονότητα των κατόχων κλασσικών αυτοκινήτων): Την Κυριακή 27/2, η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» είχε σαν ένθετο «δώρο» στην πλήρη της έκδοση, το περιοδικό «Car & Driver». Σε μία στήλη, ένας δημοσιογράφος και μάλιστα «ειδικός» στα κλασσικά αυτοκίνητα, έδινε ευρεία δημοσιότητα και κατακευραύνωνε όσους πονηρούς...«κυκλοφορούν με σαράβαλα και ιστορικές πινακίδες»! Ο άνθρωπος τη δουλειά του κάνει βέβαια, δηλαδή κυνηγάει τα Ιστορικά για να πουληθούν καινούρια και να μαζέψει διαφημίσεις αντιπροσωπειών το περιοδικό, αλλά ταυτόχρονα «δίνει» στο πιάτο στους Κυβερνητικούς ολόκληρη την κοινότητα των Ιστορικών, γιατί το «ΕΘΝΟΣ» είναι μία εκ των εφημερίδων που, όχι απλώς «στηρίζουν» την παρούσα Κυβέρνηση, αλλά πολλές φορές την «ειδοποιούν» και την κατευθύνουν.
 Πρότασή μας: Ας μιλήσουμε σε όσους χρησιμοποιούν Ιστορικές Πινακίδες με λάθος (κατά την άποψή μας) τρόπο. Ας τους σταματήσουμε στο φανάρι, και ας τους μιλήσουμε. Και βεβαίως, να στείλουμε τους αριθμούς τους στην ΕΛΠΑ και στην ΦΙΛΠΑ, ζητώντας να αφαιρεθούν, αν πρόκειται για –ελαχιστότατες- προκλητικές περιπτώσεις. Το να βγαίνουμε όμως σε Κυριακάτικη Κυβερνητική Εφημερίδα 200.000 φύλλων και να καταγγέλουμε «τα σαράβαλα», δεν πιστεύουμε ότι βοηθάει τα Ιστορικά αυτοκίνητα και τους δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες τους. Πρόκειται είτε για υπολογισμένη κίνηση, είτε για καθαρή ανοησία και επιπολαιότητα.

Υ.Γ.: Αυτοί που θέλουν όντως «τράβηγμα αυτιού» γιατί είναι απαράδεκτοι, είναι ορισμένοι –συγκεκριμένοι- έμποροι αυτοκινήτων που εμφανίζονται σε σχετικά sites (π.χ. Car.gr) και «διαφημίζουν» αυτοκίνητα ως «αντίκα, με Ιστορικές Πινακίδες, χωρίς τέλη κυκλοφορίας»!

98 σχόλια:

  1. Τραβηγμα του αυτιου και σε οσους απροκαλυπτα εως και προκλητικα ενοικιαζουν τα ιστορικα τους (και καλα κανουν,δεν ειναι κακο απο οικονομικης πλευρας, δικο τους ειναι το αυτοκινητο και μπορουν να το κανουν ο,τι θελουν) και τα εμφανιζουν στην τηλεοραση.... με ιστορικες πινακιδες, στα διαφορα "σηριαλς".
    ΝΤΡΟΠΗ...!!!!!!!!!


    Κυριακος Κουκακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι, επειδή η αγάπη σας για το κλασικό αυτοκίνητο δεν αποκλείεται να μη σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα, επιτρέψτε μου -με όλο το σεβασμό στο κλασικό αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρομαι και εγώ, δύο παρατηρήσεις:
    Πρώτον, η απάντηση στο αρχικό ερώτημα του Ghost Writer απέχει κατά τη γνώμη μου αρκετά από το "κανένα εως ελάχιστα και σπανιότατα" που μάλλον βιαστικά δίνει ο ίδιος... Με δεδομένο τον μικρό αριθμό των κλασικών αυτοκινήτων που θα πρέπει να υπάρχουν, εγώ προσωπικά βλέπω πολύ περισσότερα από όσα θα έπρεπε, σαφώς εκτός των ημερών νόμιμης κυκλοφορίας. Για το αν πηγαίνουν "στο συνεργείο" δεν μπορώ να γνωρίζω με βεβαιότητα φυσικά αλλά γιατί επιλέγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να αφήνουν τη δουλειά τους και να τρέχουν στα συνεργεία καθημερινές; Γιατί δεν πηγαίνουν το Σάββατο ή την Κυριακή για να είναι νόμιμοι;
    Δεύτερον, όλοι αυτοί που πηγαίνουν "στο συνεργείο" ανήκουν σε δύο κατηγορίες (προφανώς συμπτωματικά): Είτε έχουν κάτι θηρία από πλευράς κυβικών (ασύμφορα στη φορολογία -επίσης σύμπτωση), είτε κάτι ρημάδια (γκόλφ GTi, κλπ) τα οποία ό μόνος τρόπος να θεωρηθούν κλασικά είναι να θεωρηθούν ως "κλασικά αστεία". Στα μάτια του καχύποπτου, αμφότερες οι κατηγορίες είναι εξόφθαλμοι και προκλητικοί φοροκλέπτες οι οποίοι εκμεταλλεύονται -όπως ένα σωρό μειοψηφίες της ελληνικής πραγματικότητας- μια ευεργετική διάταξη η οποία καλοπροαίρετα προβλέφθηκε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
    Τέλος, κάνετε λάθος αν νόμιζετε ότι δεν θα πρέπει να "δημιουργεί θέμα μια μειοψηφία". Μεγάλο Λάθος. Είναι η μόνιμη δικαιολογία όλων των κλάδων που με τον τρόπο τους κλέβουν, δυναστεύουν και χειροτερεύουν την καθημερινότητά μας. Δεν έχετε βαρεθεί να ακούτε για "λίγους" ταξιτζήδες, "λίγους" γιατρούς, "λίγους" δικαστικούς; Αν θέλετε τη γνώμη μου, θα πρέπει τόσο η ΦΙΛΠΑ όσο και η ΕΛΠΑ (και, με την ευκαιρία -είναι φυσικά σύμπτωση- οι περισσότερες πινακίδες που βλέπω να κυκλοφορούν είναι της δεύτερης) να πατάξουν αυτή τη συνήθεια, τώρα πριν να είναι αργά.

    υ.γ.:
    Απαντώ στο υστερόγραφο του Ghost Writer με υστερόγραφο: Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι έμποροι ασχολούνται με αυτόν τον τόσο μικρό χώρο; Δεν νομίζετε ότι οι άνθρωποι που θα αγοράσουν όχημα μέσα από αυτή τη διαφήμιση θα το κυκλοφορούν αναίσχυντα και όταν δεν πρέπει; Και πώς συμβαδίζει το γεγονός αυτό που ο ίδιος αναφέρετε, με το "κανένα", "ελάχιστα", "σπανιότατα" της πρώτης σας παραγράφου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κλασσικό αστείο είστε εσείς
      Κ.νεοέλληνα
      Περιττό να σχολιάσω το αστείο άρθρο σας
      Απλά διαβάστε το ΦΕΚ
      Αν και καθυστερημένα ...αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
      Χαίρετε κύριε.

      Διαγραφή
    2. Θα πρέπει να ξέρετε οτι σε πολλές χώρες (όπως στην Αγγλία για παράδειγμα) τα αυτοκίνητα άνω των 25 ετών (και όχι 30 που ισχύει στην Ελλάδα), απαλλάσονται αυτομάτως από τα τέλη κυκλοφορίας. Περι τεκμηρίου βεβαίως δεν υπάρχει θέμα, καθώς είναι αποκλειστικά Ελληνικό ανέκδοτο !

      Διαγραφή
    3. Εντάξει πάντα θα υπάρχει η άποψη του ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑ που από τον ραγιαδισμό που κουβαλάει από τα 400 χρόνια μουσουλμανικής διακυβέρνησης, έμαθε να μη σέβεται και να φθονεί την ποιότητα και διαφορετικότητα όσων δεν ταυτίζονται με την καθημερινότητα της μίζερης ζωής του στην πόλη που συγκεντρώνει τον μισό πληθυσμό της χώρας και το 60% του ΑΕΠ. Θα ήθελα να τονίσω ότι η διάσωση των παλαιών οχημάτων και η αποκατάσταση τους αυξάνει τον Εθνικό Πλούτο της χώρας και γνωρίζω ότι πρόσφατα πολλά ιστορικά οχήματα ταξίδεψαν για πάντα στο εξωτερικό με την αλλοπρόσαλλη φορονομοθεσια της χώρας μας στερώντας την χώρα μας από ένα μέρος της ιστορίας της αυτοκινησης. Όπως και η ΚΥΑ που προβλέπει τις ιστορικές πινακίδες είναι αόριστη, υποθέτοντας ότι τα κριτήρια με τα οποία χορηγούνται οι πινακίδες ΙΟ από την ΕΛΠΑ και ΦΙΛΠΑ είναι αυστηρά. Αν λοιπόν κάποιος οδηγεί ένα ¨¨ατημέλητ﨨 όχημα με πινακίδες ΙΟ ή ΦΙΛΠΑ κάτι δεν πάει καλά με τα κριτήρια χορήγησης των πινακίδων από τις ομοσπονδίες. Πέραν των άλλων το ορθό θα ήταν η Ελληνική Πολιτεία επιβραβεύοντας τους κατόχους κλασσικών οχημάτων να τους επιτρέπει να τα διατηρούν με τις αυθεντικές κρατικές πινακίδες ( σημείο διατήρησης ιστορικότητας) έναντι ενός συμβατικού τέλους κυκλοφορίας όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες με πιστοποιητικά Αναγνωρισης που θα εκδιδουν οι Ομοσπονδίες. Αδέρφια ξεπεράστε το να θέλετε ψόφιο το γάιδαρο του γείτονα επειδή δεν έχετε γάιδαρο εσείς..... βρείτε ένα ιστορικό όχημα στους δρόμους της πόλης και διασώστε το αμείβοντας τον ιδιοκτήτη του που κατάφερε να το διατηρήσει για 30+ χρόνια και αφού το γυαλίσετε πληρώνοντας το λιγότερο 12000 Εύρο, πόσο που σήμερα σας αγοράζει RANGE ROVER τότε πάρτε το μια βόλτα στην Αθηνάς μεσημέρι και παρκάρετέ το σε κανένα πεζοδρόμιο για να φορτώσετε τίποτε.......ανακύκλωση!!!
      ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΤΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΕΡΙ ΟΤΚΖ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΙ ΠΠ

      Διαγραφή
    4. + άπειρα like ...
      + 1000000000 εις την άπειρον

      Διαγραφή
  3. Δυο παρατηρησεις για το προηγουμενο σχολιο.
    Τα συνεργεια αυτοκινητων λειτουργουν τις ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ μερες και ωρες, οχι τα Σαββατοκυριακα!
    "Ρημαδι" το GOLF GTI ??? Ποια ειναι τα αλλα "ρημαδια" η "κλασικα αστεια", θα ηθελα πολυ να μαθω.
    "....- με ολο το σεβασμο στο κλασικο αυτοκινητο για το οποιο ενδιαφερομαι και εγω...." ΣΕΒΑΣΜΟΣ
    ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ "ΡΗΜΑΔΙΑ- ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΣΤΕΙΑ.


    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ΄αρχήν, μια μικρή έρευνα θα σας δείξει ότι πολλά συνεργεία λειτουργούν και το Σάββατο.Έχω γνωστούς ανθρώπους με κλασικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν αυτή την ημέρα, γιατί την υπόλοιπη εβδομάδα εργάζονται... Στη συνέχεια, τίποτε δεν εμποδίζει να πάει κάποιος το αυτοκίνητό του στο συνεργείο, να το αφήσει απ΄έξω και να κάνει τις σχετικές συννενοήσεις την Δευτέρα. Τρίτον -για να μην το τραβήξουμε περισσότερο- ας το πάει καθημερινή, δεν πειράζει. Αλλά μου είναι δύσκολο να δεχτώ ότι όλοι αυτοί που κυκλοφορούν πηγαίνουν στο συνεργείο. Το ξέρω ότι δεν πηγαίνουν. Κι αυτοί το ξέρουν. Κι εσείς το ξέρετε.
    Όσον αφορά τον όρο "ρημάδι GTi" δεν αναφέρομαι, φυσικά στο ίδιο το αυτοκίνητο γενικώς αλλά στα συγκεκριμένα που βλέπω να κυκλοφορούν. Το να υποκρινόμαστε, δεν νομίζω ότι ωφελεί: Ένα όχημα με καταφανείς μη προβλεπόμενες μετατροπές, εμφανείς φθορές, τριτοκοσμικά αξεσουάρ, το οποίο καταφανώς δεν μπορεί να περάσει ούτε από το τυπικό ΚΤΕΟ, απέχει από το να θεωρείται "κλασικό". Γνωρίζετε, φυσικά, ότι υπάρχει διαδικασία έκδοσης κάρτας FIVA η οποία πρέπει να προηγηθεί, αν δεν κάνω λάθος, της έκδοσης πινακίδων ΦΙΛΠΑ/ΕΛΠΑ και για να εκδοθεί η κάρτα αυτή θα πρέπει να γνωμοδοτήσει επιτροπή περί της αυθεντικότητας του μοντέλου. Τα οχήματα τα οποία εγώ αποκαλώ ρημάδια, θα έπρεπε, λοιπόν να βρίσκονται σε τάκους και να επισκευάζονται. Όχι να κυκλοφορούν. Το σχόλιο σας πάντως, αναδεικνύει μια ακόμη πτυχή: Κάπου η διαδικασία πιστοποίησης της αυθεντικότητας έχει εκφυλιστεί κατά τα γνωστά ελληνικά πρότυπα. Θα πρέπει να προσεχτεί και αυτό, λοιπόν.
    Τέλος, το ότι με ενδιαφέρει το κλασικό αυτοκίνητο και το ότι σέβομαι όσους προσπαθούν να διατηρήστουν κάποια οχήματα σε άψογη κατάσταση δεν σημαίνει ότι είμαι πρόθυμος να ανεχτώ τις πρακτικές κάθε νεοέλληνα λαμόγιου, το οποίο βασίζεται στην δική μου αγάπη για να "κονομίσει" όντας "ξύπνιος" εις βάρος όλων των υπόλοιπων δημιουργώντας μάλιστα και ολόκληρη αγορά της οποίας η διαφήμιση βασίζεται στην παρανομία, όπως ο αρχικός αρθρογράφος διαπιστώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολα τα ιστορικα εχουν παρει καρτα FIA η FIVA.
    Χωρις καρτα δεν εχει πινακιδες.
    Το ιδιο δικαιωμα στην ιστορικοτητα εχουν ο σκαραβαιος, η Corolla και το Porsche 911. Οι διεθνεις ομοσπονδιες δεν κανουν διακρισεις, ακομα.
    Στην καθημερινη χρηση στις σημερινες οδικες συνθηκες σε ενα αυτοκινητο 30+ ετων μονο για πολυτελεια και ανεση δεν μπορουμε να μιλησουμε.
    Eνα Mercedes του 70 εχει πολλα να ζηλεψει απο ενα Hyundai του 2010 στον τομεα της ανεσης, της ασφαλειας και της χρηστικοτητας.
    Η αποσυρση το 91 κατεστρεψε το μεγαλυτερο μερος των παλαιων και ιστορικων αυτοκινητων της χωρας μας οπως εκανε η αντιπαροχη στα παλια σπιτια. Και τωρα τα κλαιμε...
    Τα αυτοκινητα πρεπει να κυκλοφορουν, οσο το επιτρεπει η κατασταση τους, γιατι αν παραμενουν ακινητα καταστρεφονται.
    Τελος τοση απελπισια υπαρχει και φθονος για αυτους που κυκλοφορουν ενα αυτοκινητο 30+ ετων, συνηθως μικρης αξιας;
    Αν τους βολευει να κυκλοφορουν κατακαλοκαιρο χωρις κλιματισμο η χειμωνα με το παλτο με γεια τους με χαρα τους.
    Και αν πανε στην δουλεια τους με αυτο, παλι κακο δεν ειναι. Αυτοι υποφερουν, αυτοι θα πληρωνουν συνεργεια.
    Τα ιστορικα αυτοκινητα ειναι πια λιγα στην χωρα μας μετα την αποσυρση, το κρατος πρεπει να τα υποστηριζει οπως υποστηριζει τα διατηρητεα κτιρια. Ειναι κληρονομια για το μελλον.
    Αλλοιως ας τα στειλουμε στην πρεσσα και ας καθησουμε ολοι μπροστα στην τηλεοραση να βλεπουμε BigBrother και "ειδησεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεστα μεγαλεεεεεεε.... το ευχαριστηθηκα.... ετσι ειναι.... Τα κλασικα αυτοκινητα να ξερετε οι περισσοτεροι οτι θα κυκλοφορουν για τα επομενα 100 χρονια και βαλε.... ολα τα τεχνολογικα θα χαλανε θα τα πετανε και τα κλασικα ακομα θα ''περπατανε'' .... Αυτη ειναι η αληθεια ΚΥΡΙΟΙ ειτε σας αρεσει ειτε οχι...

      Διαγραφή
  6. Από προσωπική μου πείρα θεωρώ πως είναι ελάχιστοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα κλασσικά αυτοκίνητα για την καθημερινή τους μετακίνηση, μια που πέραν της ανύπαρκτης άνεσης που αυτά προσφέρουν, η αυξημένη τους κατανάλωση σε (σούπερ συνήθως) βενζίνη και τα αυξημένα έξοδα συντήρησης, δε μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν με τα τέλη κυκλοφορίας που θα πλήρωνε ο κάτοχός τους μια φορά το χρόνο.

    Παρόλα αυτά, είναι αλήθεια ότι η εδοση των αντίστοιχων αδειών οφείλει να γίνει πολύ πιο αυστηρή από αυτή που είναι σήμερα και εκει θα πρέπει να εστιάσουν όσοι ενδιαφέρονται ακόμη για το κλασσικό αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βρισκω τον λογο γιατι ο φιλος μας εξεγειρεται με τα ιστορικα αυτοκινητα. Του κανουν κακο στο ματι? Ακομα; και ο William με ιστορικο παντρευτικε? Τον πειραζει που δεν πληρωνουν τελη? Γιατι δεν τον ενοχλουν οι αλβανικες, ρουμανικες, σκοπιανες, βουλγαρικες πινακιδες που εχουν κατακλησει τους δρομους.
    Ας προσπαθησει ο φιλος να αποκτησει ενα 'κλασσικο αστειο' και φυσικα να το συντηρησει και να κανει ολες 'τις δουλειες του' με αυτο, και αν δεν αγανακτησει απο τα εξοδα, τις ζημιες, το κρυο, τη ζεστη και φυσικα τα συνεργεια καθε τρεις και λιγο καθως και να το εχει πενα και γυαλισμενο καθε μερα οταν παει στην δουλεια του, τοτε να μας πει οτι τα εχουμε για να μην πληρονουμε τελη σε ενα συγχρονο.

    Παραλληλα τυποι που εχουν ιστορικο και το κυκλοφορουν καθημερινα ασυδοτα και αφελεστατα, καποια στηγμη το μετανιωνουν η παιρνουν σκαφος, η αλλαζουν σπιτι σε καλυτερη περιοχη η κανουν κατι αλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ λυπηρό ,να μπαίνει ένας άσχετος με το αντικείμενο κ απλά λάτρης του παλιού αυτοκινήτου στην κεντρική σελίδα σας και να διαβάζει τέτοια πράγματα. Γιατί μια ζωή κοιτάτε την καμπούρα του άλλου κ όχι την δική σας? Ντροπή σας μόνο αυτό έχω να πω. Καθίστε να μαλώνετε σαν τα κοκόρια κ είναι σίγουρο ότι αυτή η χώρα θα πάει μπροστά .με εκτίμηση ένας θαυμαστής του παλαιού αυτοκινήτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΦΙΛΠΑ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ!

    Για να γίνει πράξη το θέμα της αυτορποστασίας όμως σημαίνει ότι ενεργοποιούμαστε ΟΛΟΙ και όταν βλέπουμε Ιστορικά Οχήματα να κυκλοφορούν καθημερινές και αναιτίως (π.χ. πάμε για ψώνια, για δουλειές στις τράπεζες ή στις καφετέριες ή στα νυκτερινά κέντρα) κάνουμε τα εξής απλά:
    1/ Αν μπορούμε να μιλήσουμε στον/στην οδηγό τους υπενθυμίζουμε ότι είναι παράνομο να κυκλοφορούν εκτός επισήμων εκδηλώσεων κ.λπ. Οι περισσότεροι θα δηλώσουν "άγνοια" αλλά αυτό είναι αναμενόμενο...
    2/ Ειδοποιούμε την εκάστοτε εκδίδουσα Λέσχη (ΦΙΛΠΑ ή ΕΛΠΑ) δίδοντας αριθμό κυκλοφορίας, θέση και ημερομηνία/ώρα εντοπισμού. Σκόπιμα δεν αναφέρω τις Μπλε πινακίδες γιατί τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα έκδοσης με Υπουργική απόφαση αλλά αυτοί ΔΕΝ... Παρά το γεγονός ότι το Δεκ. 2011 χάσανε την προσφυγή κατά της απόφασης Βερελή (βλ. άλλο post του Ghost Writer) στο Συμβούλιο της Επικρατείας!!!

    Εμείς, τα συνειδητοποιμένα μέλη της ΦΙΛΠΑ, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια περιφρούρησης και σε όλες τις περιπτώσεις εκπρόσωπος της ΦΙΛΠΑ επικοινωνεί με τους ιδιοκτήτες και τους επεξηγεί τα σχετικά του Νόμου. Επιπρόσθετα τους αποστέλλεται σχετική προειδοποιητική επιστολή υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Λέσχης. Σε δεύτερο κρούσμα αφαιρούνται οι πινακίδες. ΤΕΛΟΣ.

    Πάμε και ένα βήμα παραπέρα. Όταν κάποιος από εμάς τους ΦΙΛΠΑΙΟΥΣ βλέπει πινακίδα ΕΛΠΑ, επικοινωνούμε με την Λέσχη αυτή και τους το αναφέρουμε. Το πώς η άλλη Λέσχη χειρίζεται το θέμα δεν γνωρίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε το ΦΕΚ ρε παππαρα!!!!
      Είσαι και μέλος της φιλπα....

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΠΑΡΟΠΑΠΑΡΙΕΣ! Αριστοκράτες του κ@λου!
      Τόσο φιλπαροπαπάρας, που ομολογείς και μόνος σου ότι α) ρουφιανοπράττεις προς την...ΕΛΠΑ που ταυτόχρονα β) το κάνεις για να εκθέσεις την ΕΛΠΑ!
      Γιατί η φαγωμάρα μεταξύ σας, είναι γνωστή και στις κόττες!

      Διαγραφή
    3. Εσυ παλιο μ@@@@α εχεις προβλημα προσωπικο με την Ε.Ο.Ε.Ε. ????? Ειδες ομως που ακομα βγαζουν???? Και παντα θα βγαζουν, θα ειναι παντα νικητες

      Διαγραφή
  10. Δεν μπορω να καταλαβω τι λετε;
    Ποιος κ με ποιο δικαιωμα θα μου αφαιρεσει εμενα τη δυνατοτητα να εχω σιχαθει τα καινουρια αυτοκινητα χωρις καμια προσωπικοτητα κ να κυκλοφορω με το ιστορικο μου;
    Γιατι να πληρωσω τελη για αμαξι 20 ετιας;
    ΣΑΡΑΒΑΛΟ ειναι το κεφαλι αυτων που δεν εχουν λογικη μεσα τους κ πανε με το επιχειρημα του ΔΗΘΕΝ οικολογικου αισθηματος να θαψουν τις πινακιδες.
    Ναι θα κυκλοφορω ναι οτι γουσταρω αν θελω να χω μια μαστανγκ του 70 η μια bmw του 70.
    Οσο αν μολυνει περισσοτερο; Μονο τα υγρα του abs να σκεφτω στα καινουρια που πετιουνται στα σκουπιδια περα απο τα χιλιαδες αλλα χημικα που εχουν διαπιστωνω πως οι δηθεν οικολογοι ειναι μαλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε κουκακη ασχοληθειτε με τη δουλεια σας κ μονο κ τραβηξτε το δικο σας αυτακι

      Διαγραφή
  11. Ειναι πραγματικα δυσαρεστο στην Ελλαδα να υπαρχουν νομοι για τα παντα και μετα να καταστρατηγουνται.Πραγματικα ομως δεν καταλαβαινω γιατι ολως αυτος ο πανικος με τα κλασσικα αυτοκινητα θα μπορουσαν καλλιστα να ελεγχονται για την αςφαλεια τους (ΜΟΤ) να πληρωνουν καποιο παραβολο και να μπορουν οι ιδιοκτητες τουσ να τα χαρουν οποτε αυτοι επιθυμουν
    Χιλιοι νομοι που καταστρατηγουνται και οδηγουν εκατονταδες υπεροχα αυτοκινητα στην καταστροφη για 200-300 ΕΥΡΩ θυμαμαι ακομα τι γινοταν στον ΟΔΔΥ το 90-91 μηπωσ λυθηκε το προβλημα της ρυπανσης οχι βεβαια ,τελος για να μην σας κουραζω ειμαι σιγουρος οτι εμεις που πραγματικα αγαπαμε το παλαιο αυτοκινητο θα βρισκαμε τροπους να το προστατευσουμε απο του χουλιγκαν του ειδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λες:
    Εάν εμφανώς και προφανώς ο ιδιοκτήτης πηγαίνει τις εργάσιμες ώρες για ψώνια ή στο γραφείο του, τότε αποκλείεται να κυκλοφορεί είτε για να πάει στο συνεργείο είτε για χιλιόμετρα συντήρησης (ας μην κοροϊδευόμαστε, μεγάλοι άνθρωποι!).
    Απαντώ:
    Ποιος δικτάτορας θες να αποφασίζει πότε θα κάνει κάποιος τα χιλιόμετρα συντήρησης του αυτοκινήτου του; Εσύ ή κάποιος άλλος έξυπνος; Και ποιος σου λέει ότι όλοι δουλεύουμε Δευτέρα-Παρασκευή 9:00 - 5:00 ή κάτι εκεί κοντά.

    Και να σου πω και το άλλο. Είμαστε τόσο ηλίθιοι σαν λαός που θέλουμε να καίμε πετρέλαιο (κακή οικονομία, κακή οικολογία) και να μην συνδιάζουμε κάτι απαραίτητο για την συντήρηση του αυτοκινήτου με κάτι πρακτικό; Ως Έλληνας έχω την απαίτηση όταν λέω ότι κινούμαι εντός των νομίμων ορίων να με πιστεύεις, εκτός και αν μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο. Θες να δηλώνω τα χιλιόμετρα που κάνω κάθε φορά; Κανένα πρόβλημα. Θες να μου πεις ότι δεν κάνω χιλιόμετρα συντήρησης επειδή κάνω κάτι χρήσιμο συνάμα; Εκεί έχουμε πρόβλημα. Θες να αποφασίζεις πως θα ζω την ζωή μου με το έτσι γουστάρεις; Όχι ρε φίλε. Δεν θα πάρω.

    Λες:
    γ) Εάν το αυτοκίνητο κυκλοφορεί
    κάποιο Σαββατοκύριακο-χαρά Θεού, τότε ναι, μπορεί να χρησιμοποιεί το «δικαίωμά του» για χιλιόμετρα συντήρησης (και ορθώς πράττει).

    Τα Σαββατοκύριακα, ειδικά τα Σάββατα δουλεύω. Για συντήρηση παίρνω το αμαξάκι μου για βόλτες συνήθως Τετάρτη και ορθώς πράττω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν καταλαβαινω. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ δικαιωμα θα μου επιβαλει τελη και δεν θα με αφησει να χαρω το σαβατοκυριακο το παλιο μου αμαξι; Προσωπικα αν τυχαινε καποιος θα τον σαπιζα στις μπουνιες.
    Καιρος να ασχοληθειτε με τη φοροδιαφυγη τους πλουσιους κλεφτες και ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΨΗΛΑ ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΤΖΙΠ αντικειμενικης αξιας 5.000 ευρω επειδη μονο εχουν πολλα κυβικα.
    Θα πρεπε οχι μονο τα παλια αμαξια να μην εχουν τελη αλλα ουτε ασφαλεια και τσαμπα βενζινη.
    ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΜΑΞΙ; Ας βαλουν 100 ατοκες αν θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επισης ποιος θα κρινει ποτε το κυκλοφορω για συντηρηση ποτε για συνεργειο. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
    Λοιπον Κοιταξτε τη ζωη σας κολοελληνες και μην ασχολειστε με τους αλλους γιατι θα φατε πολυ ξυλο.
    Αν σας αρεσουν τα ιστορικα αγοραστε ενα και βουλωστε το και οδηγειστε το οποτε γουσταρετε.
    Αλλιως μοκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sosta ta les file mou astege...me tous kolokobleksikous pou exoume bleksei....

      Διαγραφή
  15. Προσωπικά διατηρώ ενα παλιό του 80 γιαπωνέζικο χωρίς αξία
    Αλλά άψογα συντηρημενο
    Είναι το τρίτο μου αμάξι το ασφαλιζα καλοκαίρι και κυκλοφορούσα 5-10 φορές το καλοκαίρι και το χαιρόμουν
    Πλέον αδυνατώ να πληρώσω τέλη ασφάλεια
    Σκέφτομαι να τι κάνω ιστορικό
    Ανήκω στους τζαμπατΖήδες ?
    Στους απατεώνες
    Στα λαμόγια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά διατηρώ ενα παλιό του 80 γιαπωνέζικο χωρίς αξία
    Αλλά άψογα συντηρημενο
    Είναι το τρίτο μου αμάξι το ασφαλιζα καλοκαίρι και κυκλοφορούσα 5-10 φορές το καλοκαίρι και το χαιρόμουν
    Πλέον αδυνατώ να πληρώσω τέλη ασφάλεια
    Σκέφτομαι να τι κάνω ιστορικό
    Ανήκω στους τζαμπατΖήδες ?
    Στους απατεώνες
    Στα λαμόγια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε μου δεν είσαι τζαμπατζης
      Άλλωστε είναι ένας κύριος λόγος για έκδοση ιστορικών πινακίδων .
      Αν ήταν έτσι τότε όλα τα stingray και τα e type θα θεωρούταν και αυτά τζαμπατζήδες
      Αυτοί γιατί νομίζεις ότι τα κάνουν ιστορικά?

      Διαγραφή
  17. Διαβαζοντας ολους εσας αγαπητοι φιλοι απλα θα ηθελα να πω πως μετα απο 40 χρονια απο τον κοσμο των μηχανικων και των ανταλλακτικων που τυχαινει να βρισκομαι η πραγματικη ποιοτητα και αισθηση οδηγησης για τους πραγματικα λατρεις του πραγματικου αυτοκινητου ανηκει σε δεκαετιες του 50 , 60 70 και καποια στη δεκαετια του 80 απο εκει και μετα εχει αρχισει μια εντελως αλλη εποχη και νεα ταξη τακτικης για το πως πρεπει να ειναι ενα αυτοκινητο με λιγα λογια θα ελεγα πως δινει ο κοσμακης χρηματα για κατι που θα επρεπε να πληρωνει οχι τα μισα αλλα ισως και στο ενα τριτο απο οτι τελικα τα πληρωνει......καποτε οι εταιρειες εφτιαχναν αυτοκινητα με σκοπο να κρατησουν πολλα χρονια μια ζωη ολοκληρη οπως αλλωστε και ολα τα αντικειμενα τα παντα εκεινη την εποχη ηταν με αυτο το σκεπτικο! ο διαγωνισμος ηταν αυτος , εκει κερδιζε ο καλος κατασκευαστης ! ενω για σκεφτειτε σημερα που φτασαμε μαλλον που μας εφτασαν ....στην πιο γρηγορη καταναλωση για να πουλανε οι εταιρειες οσο γινεται πιο πολλα και με λιγα λογια να μην μας μεινει φραγκο στην τσεπη.Προσωπικη αποψη πως η μεγαλυτερη κομπινα που εγινε ηταν η αποσυρση του 91 οπου εφυγαν πολλα πραγματικα αυτοκινητα δε μιλαω για τα πραγματικα ασυντηρητα ερειπια που δεν ηθελαν να τα φτιαξουν αλλα να τα πεταξουν ετσι κι αλλιως ! εγινε μια μεγαλη εκμεταλευση θα ελεγα του πεινασμενου λαου για κατι που ηχει παντα ομορφα στα αυτια μας ψυχολογικα αυτο που λεμε το καινουργιο! και ετσι και τα καλα αυτοκινητα εφυγαν και ποσα χρηματα ξοδευτηκαν στο ονομα της καταλυτικης δηθεν τεχνολογιας που οταν δεν λειτουργει σωστα ειναι πολυ πιο καρκινογονο απο οτι το κλασσικο με μολυβδο , ενα αλλο θεμα με τα καινουργια ειναι οτι κινουνται πιο αθορυβα αναπτυσουν πολυ πιο ευκολα μεγαλες ταχυτητες χωρις να καταλαβαινει ο αδηγος αυτα τα χιλιομετρα στο ιδιο οδικο δικτυο που υπαρχει στη χωρα μας απο τοτε που πρωτοκατασκευαστηκαν ολοι αυτοι οι δρομοι , ενα αλλο για μενα μειον ειναι οτι τα νεα μοντελα εχουν πιο μεγαλο ογκο και πιανουν πολυ περισοτερο χωρο και αν μη τι αλλο ολα αυτα τα δηθεν τζιποειδη που καλυτερα θα ηταν να τα λεμε το προσωπικο λεωφορειο της καθε οικογενειας , ωραια και καλα να ειναι ολα πιο μεγαλα και πιο ανετα αλλα εχει αυτην την υποδομη μια πολη σαν την αθηνα ? τα μονα προτερηματα που θα εδινα στα νεα μοντελα ειναι ενα υδραυλικο τιμονι και ενα κλιματιστικο που το απαιτει πλεον ολη αυτη η αλλαγη του κλιματος ειδικα το καλοκαιρι , με λιγα λογια θα ελεγα πως το καλυτερο ειναι για τον καθενα μας να χαιρεται αυτο που πιστευει χωρις να ενοχλει ο ενας τον αλλον με ευγενεια και σεβασμο γινεται η ζωη μας πιο ποιοτικη δεν συμφωνειτε? οσο για μενα ειμαι φανατικος λατρης των παλαιων ιστορικων και δεν τα αλλαζω με τιποτα εχουν ειδικες αξιες απλα θελει πολυ χρονο και γνωση για να το καταλαβει κανεις, αν θελετε οσοι εχετε αποριες ρωτηστε οχι νεους αλλα παλιους μηχανικους που ξερουν το τοτε αλλα που εχουν δει και το τωρα να σας πουν τη γνωμη τους .......σας χαιρετω ενας ταπεινος μηχανικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θεωρω δικαιωμα και ελευθερια του καθε πολιτη να εχει οσα αυτοκινητα θελει...δεν πρεπει να υπαρχει τεκμηριο...σχετικα με το παλιο η κλασσικο αυτοκινητο ...η αποψη μου ειναι οτι μετα τα 30 χρονια να καταργειται αυτοματως η υποχρεωση για τελη κυκλοφοριας...να συνεχιζει ομως να πληρωνει ασφαλεια κανονικα ,να περναει κτεο ωστε να ελεγχεται η αξιοπιστια του ως οχημα,οτι συντηρειται κανονικα και δεν ειναι επικινδυνο για κυκλοφορια.για το θεμα των πινακιδων θεωρω οτι δεν χρειαζονται αλλαγη...να δηλωνεται ο αριθμος στην ελπα...και τελος....και η πινακιδα ακομη ειναι ιστορικης αξιας κατα την αποψη μου...επισης πιστευω οτι κανουμε ως συνηθως το ευκολο..δυσκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. esi pou egrapses to arthro profanos exies kapoio koblex kai psaxneis gia roufianous...ego menw se imiagrotiki perioxi eimai 22 xronon k ama goustaro na xo to ford mou me istorikes tha to exo...edo mou sterisane to mellon autoi oi malakes pou psifizete kai sindikalizeste tosa xronia OLOI eseis oi ellines....k ego ellinas eimai apla den psifisa pote..gia tolma na ertheis na mou tin peis giati kikloforo me to istoriko mou sti geitonia mou "paranoma"..gia ela tete a tete oxi ipoula na pas na anafereis tis pinakides...dosuloge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πηγαίνοντας κάθε πρωί προς τη δουλειά μου,βλέπω έξω από ένα συνεργείο έναν Σκαραβαίο('69-'72)κι ένα Γκολφάκι('75-'76),εννοείται με πινακίδες Ι.Ο.Το γκολφάκι μάλιστα έχει και look αγωνιστικού,αφού έχει λασπωτήρες και νούμερο στις πόρτες,ονόματα με ομάδα αίματος στα τζάμια ,κ.λ.π.Το βράδυ που γυρίζω σπίτι μου,φυσικά δεν είναι πια εκεί.Οι εν λόγω κύριοι,προφανώς δουλεύουν στο συγκεκριμένο συνεργείο,τα χρησιμοποιούν καθημερινά,καλυπτόμενοι από το παραθυράκι του νόμου που λέει περί συνεργείων.Ή μήπως τα χρησιμοποιούν για χλμ συντήρησης;Σίγουρα όποιος έχει ένα Ι.Ο θέλει να το κυκλοφορεί και καμιά φορά,έστω και για "pul mur",δεν γίνεται μόνο να το κοιτάζει στο γκαράζ του.Αυτό είναι θεμιτό.Άλλο αυτό και άλλο η χρήση που του κάνουν οι άνωθεν κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pul mur με το σκαραβαιο και το γκολφακι?
      Πας καλά ρε χαρτογιακα?
      Πάρε και συ σκαραβαιο για μούρη και κυκλοφορατο κάθε μέρα και σε μια βδομάδα που θα τα φτυσεις και θα σε πονάνε τα χεράκια σου και θα παγώσουν τα ποδαράκια σου εκτός της βενζίνες που θα έχεις δώσει θα καταλάβεις γλυκούλη μου τι κάνει αυτούς τους ανθρώπους να μετακινούνται με τα πουλ Μουρ ....
      Λέγεται ΚΑΒΛΑ και μεράκι για τα κάρα
      Προφανώς δεν έχεις κάποιο χόμπι ασχολία είσαι βαρετός και άβουλος χωρίς συναίσθημα κτλ κτλ

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΗΝΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ Γ....ΝΕ.

      Διαγραφή
    3. Πολύ απλά πήγαινε από άλλο δρόμο στη δουλειά σου .

      Διαγραφή
  21. Συγνώμη αλλά έχω δυο ιστορικά οχήματα (με συμβατικές πινακίδες, το ένα έως το 2008 και άλο έως 31/12/20012. τώρα χωρίς πλέον καθόλου πινακίδες και τα δύο). Κυκλοφορώ εδώ και 2 χρόνια με το diesel όχημα μου που καίει περίπου το 1/5 μόνον σε σχέση με το κάθε ένα από τα ιστορικά οχήματα μου αλλα και με το ποδήλατο μου (σπάνια κυκλοφορώ ακόμη και τη γουρούνα).

    Έχοντας αγάπη και δύο ιστορικά οχήματα θα ήθελα να πω πως για εμένα είναι απλά αννόητος όποιος πιστεύει πως κάποιος χρησιμοποιεί ιστορικό οχημα γι ανα γλυτώνει χρήματα!!!

    Κάθε τέτοιο όχημα (με εξαίρεση απειροελάχιστα και μόνο) καίει τόσο πολύ που χρειάζεσαι μεγάλο βίτσιο για να πληρώνεις στο κράτος περί τα 19,80 ΕΥΡΩ σε φόρους (σύνολο περίπου 34ΕΥΡΩ) και μόνο για κάθε 100 χιλιόμετρα!!! χώρια τα υπόλοιπα της συντήρισης τους η οποία είναι απαραίτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ο λόγος που δεν έχω Ι.Ο. είναι ότι όταν πήρα στην ΕΛΠΑ τηλέφωνο για ένα όχημα του 1965 (σήμερα 47 ετών) η ειρωνεία και η απαίσια αντιμετώπιση που δέχθηκα με έκανε μόνον να μην ξαναεγγραφώ για οδική βοήθεια στην ΕΛΠΑ. Επίσης με "ΜΕ¨από την εφορεία μπορώ και κυκλοφορώ τα οχήματα μου για 48 ώρες με περιορισμό τη μία φορά το μήνα.

      Τέλος ο ορισμός περί της ηλικίας των ιστορικών οχημάτων στην σχετική ελληνική νομοθεσία είναι αντισυνταγματικός και γενικά πλέει και συμπλέει με τα τεχνάσματα τον βουλευτών για να κοροιδεύουν την κοινωνία. Μιάς και έτσι όπως ψηφίστηκε (λες και δεν ήξεραν...) για κάθε χρόνο που περνά από το 1984 (αν θυμάμαι τωρα καλα) αυξάνεται και το όριο ηλικίας για ένα ακόμη!!!

      Όταν ψηφίστηκε (2004) ο Νόμος αφορούσε σε εφαρμογή τα 20 έτη, μετά μιλούσαν κάποιοι για τα 25 έτη και τώρα για 30 έτη!!! Δίχως να έχει υπάρξει τροποποίηση στον Νόμο.

      Όσο λοιπόν ο Νόμος δεν είναι απλός και ξεκάθαρος τόσο θα χρειάζονται και θα είναι χρήσιμοι κάποιοι για να κάνουν το αδύνατο δυνατό και το αυτονότητο αδύνατο...

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

      Διαγραφή
  22. Έχω ένα ΙΟ. Μπορω να πω ότι λόγω ανεργείας, εάν θελω να πάω με αυτό να πιω το καφεδάκι μου, θα πάω.! Ερωτήσεις. Τι είναι τα χιλιόμετρα συντήρησης και πως τα μετράω αυτά? Εάν θέλω να φύγω ένα Παρασκευοσαββατοκυριακο μια εκδρομή, μπορώ? Υπάρχει κάτι σαν "επέκταση" ασφαλείας που να με καλύπτει? Η αστυνομια μπορεί να με γράψει μια καθημερινή που πάω να αλλάξω τα λαδακια? Γενικά μπορεί να με γράψει? Και τέλος σίγουρα τα ΙΟ δεν είναι σαραβαλα. Έχουν μια ολόκληρη ιστορία από πίσω τους.... Το δικό μου τουλάχιστον κάνει χαλαρό ταξίδι με 160 χ.α.ω. με απίστευτη άνεση ταξιδίου.... Ευχαριστώ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΥΘΟΙ και παραπληροφόρηση
    Τα ιστορικά μπορούν να κυκλοφορούν για συντήρηση μόνο ΣΚ .....

    Δεν μπορούν να κυκλοφορούν καθημερινά....

    Είναι απλό διαβάστε το ΦΕΚ και πείτε μου που γράφει για ΣΚ
    Κάνετε τα εύκολα δύσκολα
    Και τα αυτονόητα ακατανόητα
    Φυσικά όχι και να βλέπουμε χρεπια με. Φίλπα αλλά εκεί ποιος φταίει ? Ο ιδιοκτήτης που του δίνεται το δικαίωμα ηλικιακά ? Ή η λέσχη που το ενέκρινε και ένας θεός ξέρει τι πλαστογραφία και παραποίηση έγινε για να πάρουν τον " πελάτη?"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά..
    δεν εχουν τι να κανουν και ασχολουνται με τα ιστορικα!!!
    τυχεροι οσοι οδηγησαν αυτοκινιτα with balls!!!!!!
    ετοιμαζω ακομα ενα για την κορη μου,,, real muscle car.. 1969 Chevy Camaro Yenko S/C..
    ps, στην γειτονια μου 2 jeep 3,400cc εχουν βουλγαρικες πινακιδες και οι κατοχοι ειναι απο την Λαμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ στο ελλαντα ασχολούνται με τους φιλησυχους νόμιμους πολίτες
      Όσο πιο περίεργος και μαλακς είναι κάποιος τόσο λιγότερο ασχολούνται.

      Διαγραφή
    2. Πόσο είναι η κόρη σου;

      Διαγραφή
  25. καλησπερα
    εχω ενα mazda mx 5 americana mod 1990 που το εχω παρκαρει..
    μπορει να μου πει καποιος ποτε μπορω να το κανω ιστορικο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έχω 5 Volvo 244, OPEL Commodore,MERCEDES και κάμποσες μηχανές ΒΜW και τα κυκλοφορώ με πινακίδες FHVE(γλυτώνωντας ακριβά τέλη κυκλοφορίας και πανάκριβα ασφάλιστρα) όποτε γουστάρω παρκάρω στο δρόμο και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα.
    Δεν είμαι ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν είμαι έμπορος ούτε έχω πινακίδες ΕΛΠΑ / ΦΙΛΠΑ. Δεν υπάρχει κάτι το κακό όμως ούτε στους έμπορους που για να μην έχουν νταβά το κράτος βγάζουν ιστορικές (κάτι που δικαιούνται συγκεκριμένα οχήματα), ούτε και στους ιδιοκτήτες που δεν πάνε με τον σταυρό στο χέρι.

    Αντί να ενοχληθούμε απο τον νταβατζή δηλαδή, θα ενοχληθούμε από όσους παίζουν με τους κανόνες του αλλά απλά δεν τους ακολουθούν αυστηρά;

    Αν ο καθένας έχει προσωπικά προβλήματα δεν χρειάζεται να τα βγάζει σε ανίδεους (για την κατάστασή του) συμπολίτες του.

    Όσο για ΜΕΡΙΚΟΥΣ δημοσιογράφους θα έγραφαν ακόμα και για την μάνα τους προκειμένου να έχουν δουλειά / να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν θέλω και εγώ κατσίκα
    Θέλω να πεθάνει του γείτονα ...
    Παίρνω 600 το μήνα και θέλω και ο διπλανός μου να κατέβει από τα 1000 στα 600
    Για να είμαστε δίκαιοι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΛΠΑ Η ΦΙΛΠΑ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. exw mia jiulia nuova kai 8elo na vgalo istorikes pinakides
    8a mporousa omos xwris tis zantes tis ergostasiakes??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xlomo to vlepw.to poli poli na se valoyn na alaxis zantes an den vroyn k kati alo..........

      Διαγραφή
  31. εχω ascona του 75 ειναι μετατροπη σε 400αρι αριστα συντηρηση κυκλοφορω κανονικα σε 1 ετος θα γινει ιστορικο.δεν γουσταρω νεοπαπαριες ουτε τα νεα spor π.χ leon cupra η corsakia opc κλπ τουρπακια με λιγα φραγκα παιρνουν αλογα ενα τετοιο καιει περισσοτερο απο το 400αρι μου εχει φιλαρακι ξερω καιω λιγοτερο.ναι σε πιστα παω κανω ζημια εκει στον πλανιτη για να φτασει το στα χερια των καταναλοτων το prius τι πειραματα και μολυνση εχουμε παρει κριφα ομως.πουλαμε τεχνολογια φιλε.η mercedes στα diesel της εχει δωσει εγγυηση για παντα στης αντλιες της.εξων καποιες χωρες οπως η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΛΑΣ ΜΑΣ που δεν εχουν εξελιξει τα διυλιστηρια τους.ΜΠΡΑΒΟ κουραμπιε με το SUV.συγνωμη που σου χαλαω την εστητικη σου με το τετραπεταλουδο.εαν καταφερω να το κανω ιστορικο θα το κανω γιατι μου αρεσει τοοο σαραβαλο θα συνεχισω να το συντηρω και να κυκλοφορω ειναι μερακι η τσαρκα.στα ματια καθε κατοχου η αξια δεν εκτιμαται με χρηματα.η ελευθερια ενος ατομου σταματαει εκει που αρχιζει η ελευθερια αλλου ατομου κανες που εχει ιστορικο δεν ενοχλει κανεναν.ελα παραδεχτηται οτι θελεται και εσεις μια παλιατζουρα.και πολλα αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εντάξει πάντα θα υπάρχει η άποψη του ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑ που από τον ραγιαδισμό που κουβαλάει από τα 400 χρόνια μουσουλμανικής διακυβέρνησης, έμαθε να μη σέβεται και να φθονεί την ποιότητα και διαφορετικότητα όσων δεν ταυτίζονται με την καθημερινότητα της μίζερης ζωής του στην πόλη που συγκεντρώνει τον μισό πληθυσμό της χώρας και το 60% του ΑΕΠ. Θα ήθελα να τονίσω ότι η διάσωση των παλαιών οχημάτων και η αποκατάσταση τους αυξάνει τον Εθνικό Πλούτο της χώρας και γνωρίζω ότι πρόσφατα πολλά ιστορικά οχήματα ταξίδεψαν για πάντα στο εξωτερικό με την αλλοπρόσαλλη φορονομοθεσια της χώρας μας στερώντας την χώρα μας από ένα μέρος της ιστορίας της αυτοκινησης. Όπως και η ΚΥΑ που προβλέπει τις ιστορικές πινακίδες είναι αόριστη, υποθέτοντας ότι τα κριτήρια με τα οποία χορηγούνται οι πινακίδες ΙΟ από την ΕΛΠΑ και ΦΙΛΠΑ είναι αυστηρά. Αν λοιπόν κάποιος οδηγεί ένα ¨¨ατημέλητ﨨 όχημα με πινακίδες ΙΟ ή ΦΙΛΠΑ κάτι δεν πάει καλά με τα κριτήρια χορήγησης των πινακίδων από τις ομοσπονδίες. Πέραν των άλλων το ορθό θα ήταν η Ελληνική Πολιτεία επιβραβεύοντας τους κατόχους κλασσικών οχημάτων να τους επιτρέπει να τα διατηρούν με τις αυθεντικές κρατικές πινακίδες ( σημείο διατήρησης ιστορικότητας) έναντι ενός συμβατικού τέλους κυκλοφορίας όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες με πιστοποιητικά Αναγνωρισης που θα εκδιδουν οι Ομοσπονδίες. Αδέρφια ξεπεράστε το να θέλετε ψόφιο το γάιδαρο του γείτονα επειδή δεν έχετε γάιδαρο εσείς..... βρείτε ένα ιστορικό όχημα στους δρόμους της πόλης και διασώστε το αμείβοντας τον ιδιοκτήτη του που κατάφερε να το διατηρήσει για 30+ χρόνια και αφού το γυαλίσετε πληρώνοντας κάπου 12000 Εύρο, πόσο που σήμερα σας αγοράζει RANGE ROVER τότε πάρτε το μια βόλτα στην Αθηνάς μεσημέρι και παρκάρετέ το σε κανένα πεζοδρόμιο για να φορτώσετε τίποτε.......ανακύκλωση. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΤΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΕΡΙ ΟΤΚΖ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τελικά είμαστε κωλοφαρα....
    Γαμω τα SUV σας
    Όλοι κλεβετε την εφορία με κάθε δυνατό τρόπο
    Και το παίζετε καθώς πρέπει.
    Δεν ενοχλούνται οι άσχετοι με τα αυτοκίνητα
    Ενιχληστε εσείς που έχετε χώσει χρήμα στα μπουρδελα ακριβά ιστορικά σας και μολις σκάει δίπλα σας κάνας φτωχός με ιστορικό ασκονα... Τσαντιζεστε γιατί έχει τα ίδια δικαιώματα το μπορδελακι με το τριμπουρδελο σας...
    Θέλω να αλλάξει η υπουργική απόφαση και να πληρώνετε εσείς οι συλλέκτες κανονικά τέλη και φόρο στλλεκτικων...να σας μπει το αγγούρι στο ΚΩΛΟ ...
    Εμείς θα πονεσουμε γιατί θα χάσουμε ένα αμάξι που φτιάξαμε με μεράκι
    Εσείς όμως θα γαμηθητε ...
    Για άλλη μια φορά η.μάχη μεταξύ τάξεων
    Γαμω τα λεφτά σας άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συγχωρεστε τηνν αφελεια μου αλλα επειδη ειμαι καινουριος στον χωρο και ειλικρινα εχω μια ερωτηση και αν μπορει καποιος να με βοηθησει.
    Εχω ενα VW T1 του 65 με ιστορικες πινακιδες και θελω απλα να πηγαινω να κανω το surfaki μου και τιποτε αλλο! Πιστευετε οτι υπαρχει προβλημα με αυτο και ειναι αξιο αρσης της αδειας μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημερα σε ολους,
    Οπως εκανα σημερα το πρωι "ζαπινγκ" στην τηλεοραση, επεσα πανω στο καναλι ART σε εκπομπη επαναληψη του Αιβαλιωτη. Ελεγε πως υπαρχουν πινακιδες για οχηματα 30 ετων και ανω -οχι ιστορικες- που μπορεις να κυκλοφορεις καθημερινα νομιμα και με πολυ λιγοτερα εξοδα απ΄οτι τα εξοδα των κανονικων πινακιδων -παραθεσε και καποιο ΦΕΚ-. Δυστυχως δεν μπορεσα να το ακουσω ολοκληρο. Γνωριζει καποιος κατι επ'αυτου?
    Ευχαριστω
    Νικος (κατοχος mini cooper 1980)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου κάνε αίτηση σε ένα σύλλογο να πάρεις πιστοποιητικό ιστορικού χωρίς τις πινακίδες ...θα πληρώνεις ασφάλεια 75 ευρώ τον χρόνο περίπου ....και τα τέλη σου κανονικά ....

      Διαγραφή
    2. Προς τον Ανωνυμο της 18ης Μαϊου 2014 - 9:15μμ... εφοσων εχω καρτα FIA και εχω και φτηνο ασφαλιστρο 75€/ετος με κανονικες πινακιδες εχω απαλλαγη απο το Τεκμηριο Διαβιωσης για το Ε9????

      Διαγραφή
  36. ΄΄ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ΄΄
    Ένα Παραθυράκι του Νόμου, που οι σύγχρονοι ΛΙΑΠΗδες το εκμεταλλεύονται για να έχουν τα προνόμια των ''Ανόητων'' με τις συμβατικές πινακίδες.
    Κυκλοφορούν ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ, Νομότυπα ΧΩΡΙΣ να Πληρώνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και στο εξωτερικό από κάποια χρόνια και μετά το όχημα απαλλάσσεται εν μέρει από τέλη....
      Όταν κάποιο όχημα έχει πληρώσει αρκετά στο.κράτος παίρνει σύνταξη !!
      Δεν είναι παράλογο
      Πραγματικά 30. Χρόνια όμως ...
      Εδώ γίνονται ιστορία οχήματα 20 τιας...
      Αυτό είναι κομπίνα...

      Διαγραφή
  37. Ιστορικές μετακινήσεις και με δίτροχο:
    Μοτοσυκλέτα με αριθμό 693, χρώματος πράσινου FHVE κυκλοφορεί καθημερινά (και σήμερα στις 13.35) στο Κ.ρ.τσ.νι
    Ακόμα να επιληφθείτε στο θέμα η κάνετε πως δεν τα γνωρίζετε ;
    Θα πάει σε άλλο σύλλογο αν του πάρετε εσείς τις πινακίδες.
    Θα χάσετε τους πελάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τη είδα και εγώ να κυκλοφορεί σήμερα στις 13.55 στο Κερατσίνι την πράσινη BMW με το ''ΛΙΑΠΗ'' οδηγό.
    Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει όλους αυτούς, να υποστούν τις διώξεις για φοροδιαφυγή και απάτη.
    Με αυτούς γίνεστε ρεζίλι όλοι, και καλώς σας κατακεραυνώνουν οι δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και σήμερα στις 19.57 η υπ' αριθμόν 693 FHVE μοτοσυκλέτα BMW μεγάλου κυβισμού με τον Λιάπη οδηγό ξαναβολτάρει στο Κερατσίνι.
    Φαίνεται πηγαίνει σε κάποιο συνεργείο (που τέτοια ώρα είναι κλειστά).
    ΧαΧαΧαΧαΧαααααα!!!!
    Είπε ο συμπολίτης μας να κάνει μερικά (ακόμα) χιλιόμετρα συντήρησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ωρα 09.10 και ο Λιάπης αναβάτης με την μοτοσυκλέτα με αριθμό 693 FHVE πράσινη BMW ξαναβολτάρει στην Γρ.Λαμπράκη στο Κερατσίνι..
    Αυτή την ώρα και ημέρα πρέπει να πηγαίνει σε κάποιο Ιστορικό Αγώνα.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Οι δημοσιογράφοι του ΕΘΝΟΥΣ για κάτι τέτοια έλεγαν στα άρθρα τους.
    Γιατί λοιπόν θίγεστε;;;
    Που είναι οι σύλλογοι σας να τους τραβήξουν τα αυτιά στις πρακτικές του κάθε νεοέλληνα λαμόγιου;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΛΙΑΠΗ ΛΙΑΠΗ, ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ;
    ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ''ΙΣΤΟΡΙΚΟ'' ΜΟΥ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΩ !!!!!
    Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 10.25 και η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 693 FHVE ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.....!!!!
    ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ:
    ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.!!!
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ
    ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΣΑΣΤΕ ΑΛΛΟ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ !!!!!
    Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
    ΤΟ ''ΕΘΝΟΣ΄΄ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;
    ΘΕΛΩ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνεις ναρκωτικά???
      Διάβασε το ΦΕΚ περί ανάγκης μετακίνησης ...
      Αν κρίνεται αναγκαία η μετακίνηση καθημερινά ,καλά κάνει...
      Και κόψε τα ναρκωτικά ...σε χαλάνε .
      Τι δουλειά έχει το Έθνος???
      Το έχεις κάψει ?
      Κόψε τα ναρκωτικά...
      Βρες γυναίκα ....
      Φτιάξε ιστορικό και εσύ μπορείς ....
      Θα σου κοστίσει κάνα 10.000 αλλα μπορείς...
      Κόψε τα ναρκωτικά....
      Τον αυνανισμό....
      Βρες γυναίκα....κόψε τα ναρκωτικά....
      Και ψήφισε τον Θεοδωράκη ......
      Quit drugs..

      Διαγραφή

  42. Σχετικά με το υβρεολόγιο που χρησιμοποιείς εσύ υπάνθρωπε, πρέπει μάλλον κάποιος να σε επαναφέρει στην τάξη.
    Υπάρχει λόγος, να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Για πες μας εσύ που τα ξέρεις όλα, τι γράφει το ΦΕΚ για την καθημερινή μετακίνηση, και ποιες οι προυποθέσεις της ;;;;
    Πλήρωσες 10000Ε για ιστορικό όχημα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ;
    (μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει)! Ενημερώσου από τον σύλλογο.
    Πρέπει να κάνεις τα ίδια με τον προαναφερόμενο, ίσως και χειρότερα, για να υπερασπίζεσαι τα καμώματα του.
    Ετοιμάζεται εκτενές αφιέρωμα στο ΕΘΝΟΣ και αλλού, για αυτού του είδους ΜΑΙΜΟΥΔΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ-λαμόγια, περίμενε λίγο καιρό να το απολαύσεις!
    Αποτοξίνωση πράγματι χρειάζεσαι εσύ, για το καλό σου, να το κάνεις το γρηγορότερο.
    Ο Θεοδωράκης σου έδωσε το ιστορικό;;;; ΧαΧαΧα! (γλύτωσες και τα 10000) πονηρούλη.

    Υ.Γ : πρέπει να είσαι σε ζωώδη κατάσταση από αυτά που γράφεις, η γυναίκα σίγουρα είναι κάτι που σου λείπει, γι αυτό λοιπόν ....
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ !!!!

    I'LL BE BACK μικρό, ανόητο αγόρι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιχειρήματα έχεις ?
      Γιατί αλλιώς είσαι πιο μικρός και πιο ανόητος από το μικρό ανόητο αγόρι....
      Παρά την " ζωώδη" ,όπως περιγράφετε ,κατάσταση στην οποία βρίσκετε το ανόητο αγόρι ,δεν λέει κατι λάθος....
      Σας τράβηξε κανείς το αυτάκια και θυμωσατε?
      Κοιτάξτε να είστε εσείς σωστός και αφήστε τους άλλους

      Διαγραφή

  43. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΙΑΠΗ (ΓΙΑ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΕΣ ''ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ'')
    FREE LIAPIS ''HISTORICAL'' MEANS OF TRANSPORTATION!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου όντως πρεπε να κοψεις τα ναρκωτικα.....
      Εχεις θεμα.....

      Διαγραφή
  44. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Δευτέρα 5/5/2014 περί ώρα 16.55 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Τρίτη 6/5/2014 περί ώρα 17.55 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Τετάρτη 7/5/2014 περί ώρα 13.35 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Παρασκευή 9/5/2014 περί ώρα 17.15 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Δευτέρα 11/5/2014 περί ώρα 18.00 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Τρίτη 12/5/2014 περί ώρα 15.20 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Παρασκευή 16/5/2014 περί ώρα 19.45 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.


    Πωλούνται πινακίδες σε τιμή ευκαιρείας! ( ΕΟΟΕ-FHVE) !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα ΠΛΑΣΤΑ - Ιστορικά ....

    Την Παρασκευή 23/5/2014 περί ώρα 18.50 εθεάθη να περιφέρεται στο Κερατσίνι μοτοσυκλέτα χρώματος πράσινου, μεγάλου κυβισμού με αριθμό κυκλοφορίας FHVE 693.


    Πωλούνται πινακίδες σε τιμή ευκαιρείας! ( ΕΟΟΕ-FHVE) !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τι έγινε ????
    Τελειώσανε τα ναρκωτικά ??
    Ή βρήκες γυναίκα ?
    Πες μας για το φίλο σου. Με την 693...
    Μην μας αφήνεις σε αγωνία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριοι/Κυρίες καλημέρα/καλησπέρα σας,
    Ασχολούμε με το παλαιό αυτ/το πάνω από 15 χρόνια και έχω μόνον να πω τα εξής:
    Οι πινακίδες δεν δίδωντε απλόχερα. Ένα ιστορικό αυτ/το πρέπει να περάσει από τεχνική επιτροπή για την κατάσταση/συλλεκτικότητα/χρονολόγησή του κλπ. Το 'σαραβαλάκι' όπως κάποιος αναφέρθει δεν περνάει! Οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν πότε μπορούν να οδηγήσουν τα αυτ/τά τους και τις κυρώσεις που θα επιβληθούν εάν βρεθούν έξω από τους περιορισμούς. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι ελάχιστοι αθετούν αυτούς τους κανονισμούς και ο λόγος είναι κυρίως ένας....
    Ενώ χρησιμοποιούσα επί σειρά ετών ένα όχημα μοντέλο 1975 (Toyota Celica ST - 1600cc) με κρατικές πινακίδες σαν καθημερινό, το αυτοκίνητο έχει περίπου 5 χρόνια πρν γκαραζωθεί. Οι πινακίδες κατατέθηκαν στην εφορία. Η συντήρηση κοστίζει πολλές φορές επάνω από ένα 'κοινό' όχημα. Απλά λοιπόν, δεν συμφέρει!!!
    Μέτα από αυτό υπάρχουν και τα άλλα. Ο φθόνος των τρίτων είναι ένα παράδειγμα. Έχω δύο φορές καθαρίσει αυγά μέσα από ένα Pan-Kar που έχω (έλληνικής κατασκευής όχημα τύπου beach buggy δίχως οροφή) και έχει πάει δύο φορές γα τοπική βαφή λόγω κλειδώματος... ναι εννοώ ότι το γδάρανε με κλειδί. Και όλα αυτά, γιατί απλά προσπαθώ να διατηρήσω ένα μικρό κομμάτι της Ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που κάποτε είχε κάποια υπόσταση. Αυτά συμβαίνουν για έναν λόγω. Έλλειψη παιδείας!!!
    Το κλασικό αυτ/το στην Ελλάδα, όπως και πολλά άλα δεν χαίρουν αρκετής προβολής. Η άποψη ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων είναι πλούσιοι ψιλομύτηδες δεν στέκει. Συνήθως απλά αγαπάνε το αντικείμενο, ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να διατηρήσουν αυτά τα μικρά έργα τέχνης μιας άλλης εποχής. Οι πινακίδες αυτές είναι η ποιο βασική μορφή βοήθειας που μπορούμε να δώσουμε σε αυτόυς, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν και να προβληθούν.
    Τέλος, παρακαλώ όπως, όσοι είναι εδώ με άλλον σκοπό, παρά, να συνεισφέρουν δημιουργικά στην συζήτση να μην αναρτούν άλλα σχόλια.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και σε κάθε τι άλλο σε αυτόν τον κόσμο έτσι και εδώ υπάρχουν και οι αντιστοιχοι ψυλομυτιδες ....

      Όσον αφορά την χρήση και έκδοση πινακίδων...
      Σαφώς ο κυρίως λόγος ειναι οικονομικός,δεν γίνεται να.πληρώνεις κανονικά τα πάντα για ένα αμάξι που βασικά κάθεται...

      Χρήση...
      Αφού λοιπόν ο λόγος ειναι οικονομικός ....πως γίνεται να χρησιμοποιείς το αμάξι σε εκδηλώσεις ,αφού αυτές κοστίζουν τουλάχιστον 40-60 ευρώ την φορά....
      Αν πάρεις μέρος σε δύο εκδηλώσεις τον χρόνο τότε για ένα ιστορικό των -1600 κυβικών το κόστος σαν ιστορικό υπερβαίνει το κόστος χρήσης σαν αυτοκίνητο με.κρατικές πινακίδες και ασφαλισμένο κανονικά με πιστοποίηση...
      Αυτά ειναι δεδομένα τα οποία πρέπει να.ληφθούν υπόψιν...
      Τα ιστορικά λοιπόν χρησιμοποιούννται από τους ιδιοκτήτες νομίμως για συντήρηση
      Απλά πρέπει να μην προκαλούν το κοινό αίσθημα ....
      Δεν μπορεί δηλ να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά σου με αυτό...ούτε ξα.κάνεις μετακόμιση...
      Μπορείς όμως να το βγάλεις μια βόλτα οποιαδήποτε μέρα να πάρεις την οικογένεια να πας για ένα καφέ...πχ.
      Άλλωστε ειναι ασφαλισμένο όλο.τον χρόνο...
      Καθαρό και τσιλικο..να το χαζεύουν όλοι
      Είτε ειναι τζαγκουαρ του 56 είτε φιατακι 127...
      Γνώμη μου...

      Διαγραφή
  54. Παιδιά καλησπέρα!Έχω ένα Opel Ascona B του 79!Μέσα του έχω μπάρες και το ετοιμάζω για αγώνες!Θέλω να βγάλω πινακίδες Ι.Ο διότι το έχω στο χωριό μου και για να το πάω συνεργείο έχει κάποια απόσταση!Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν περνάει;Εξωτερικά είναι εργοστασιακό!Ο κινητήρας είναι παλιός με καρμπυρατέρ!Επίσης έμαθα ότι υπάρχουν κατηγορίες για τις πινακίδες Regularity και sporting!Λογικά εμένα θα μπει στην sporting;;Θα ήθελα να ακούσω κάποιες απόψεις!Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. και τι σε νοιαζει αν ο αλλος βγει καθημερινη για βολτα με το φιλπα αυτοκινητο του; να κοιταμε την δουλεια μας λεω εγω....
    και στην τελικη μπορει να κανει χιλιομετρα συντηρησης ο αλλος πηγαινοντας σε μια δουλεια.. αντι να το βγαλει το σαββατοκυριακο για μιση βολτα, να το βγαλει μια μερα να κανει τις δουλειες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Έχω κάνει ιστορικό στην Ε.Λ.Π.Α. το Opel Ascona του πατέρα μου (κατ. 1984), μόλις έκλεισε τα 30 χρόνια.
    Ως τώρα, το κυκλοφορώ 1-2 φορές τον μήνα, κυρίως Κυριακή, και μερικές φορές Σάββατο (συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Σαββάτου). Για να μένει σε λειτουργική κατάσταση, γιατί το να είναι ακινητοποιημένο στο γκαράζ και απλά να βάζεις μπροστά τον κινητήρα διατηρεί σε καλή κατάσταση μόνο την μπαταρία και λίγα άλλα μηχανικά μέρη. Το αυτοκίνητο για να παραμένει σε λειτουργική κατάσταση πρέπει, έστω και 1-2 φορές τον μήνα, να κόβει καλά χιλιόμετρα.
    Συνήθως το κυκλοφορώ σε μικρές αποστάσεις από το σπίτι, σε χαλαρή βόλτα, και σε εύκολες κυκλοφοριακές συνθήκες. Το Μ. Σάββατο όμως, επειδή έτσι μου ήρθε, το έφτασα από τα βόρεια προάστια που κατοικώ μέχρι το Λαύριο και πίσω. Έκοψε πάνω από 125 χλμ. εκείνη την μέρα. Και το είχε ανάγκη, γιατί η μηχανή του ήταν "μπουκωμένη" και ήθελε να κυκλοφορήσει σε ανοιχτό δρόμο, να αναπτύξει λίγο μεγάλες ταχύτητες (80-90 χλμ./ώρα) για να "ξεμπουκώσει". Και το έβαλα και στην Αττική Οδό καθώς εκεί είναι ιδιωτικός χώρος και τα τέλη κυκλοφορίας απλά δεν μετράνε. Το αντίτιμο για την χρήση της είναι τα διόδια που πληρώνει κάθε αυτοκίνητο που εισέρχεται σε αυτή, και αυτό μου το επιβεβαίωσαν στα διόδια, ότι από την στιγμή που πλήρωσα, ό,τι πινακίδα και να έχει το αυτοκίνητο, μπορώ ελεύθερα να μπω.

    Το να κυκλοφορεί ένα ιστορικό αυτοκίνητο με τον τρόπο που χρειάζεται για να μην του προκληθούν οι φθορές της ακινησίας δεν είναι κατακριτέο, και οι λέσχες που χορηγούν τις ειδικές πινακίδες το γνωρίζουν αυτό. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να κατηγορήσει τον ιδιοκτήτη ενός ιστορικού αυτοκινήτου επειδή προσπαθεί να το διατηρεί σε λειτουργική κατάσταση. Το πώς θα γίνει αυτό διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Πλέον υπάρχουν ιστορικά που είναι πάνω από 100 ετών, υπάρχουν και ιστορικά από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 που έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων οχημάτων. Άλλο αυτοκίνητο, άλλη συντήρηση, άλλες ανάγκες.

    Αν ένα ιστορικό αυτοκίνητο πάθει βλάβη, δεν σε υποχρεώνει κανείς να περιμένεις το Σάββατο για να το πας στο συνεργείο. Ούτε είναι παρανομία να το πας το πρωϊ πριν πας δουλειά και να το πάρεις πίσω επισκευασμένο το απόγευμα όταν σχολάσεις. Βέβαια αν κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί συνέχεια (πολλές φορές την εβδομάδα) και παραπλήσιες ώρες, τότε κάτι συμβαίνει, δεν μπορεί να παθαίνει βλάβη κάθε μέρα.

    Αυτό που πρέπει να παταχθεί είναι η αλόγιστη κατάχρηση τέτοιων οχημάτων. Μπορεί κάποια από αυτά να έβγαλαν απολύτως νομότυπα τις πινακίδες και ως οχήματα να πληρούν τις προδιαγραφές. Όταν όμως ο άλλος έχει π.χ. μια Mercedes του 1985 και πηγαίνει με αυτή νύχτα στα μπουζούκια ή κάνει κόντρες, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα.

    Ο νόμος λέει ότι τα ιστορικά οχήματα μπορούν να κυκλοφορούν για τις αναγκαίες δοκιμές για την συντήρηση και επισκευή τους. Αφήνει στον οδηγό το δικαίωμα να κρίνει πότε, πώς και πού θα κάνει τα "χιλιόμετρα συντήρησης" (που δεν είναι μόνο από και προς συνεργείο), χωρίς να του θέτει χρονικούς περιορισμούς ή περιορισμούς όσον αφορά την απόσταση που διανύει. Προϋποθέτει όμως και ωριμότητα από την πλευρά του οδηγού να κάνει σωστή χρήση - και όχι κατάχρηση - του δικαιώματός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω εάν είναι δυνατό σε ένα όχημα που φέρει πινακίδες ιστορικές (ΦΙΛΠΑ) να βγάλει κρατικές κανονικής κυκλοφορίας πινακίδες. Αφορά μοντέλο του 1980, Innocenti Mini 90 Leyland.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα σε όλους τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Μια ερώτηση έχω να κάνω. Αυτοκίνητο μια πινακίδες ΙΟ, πρέπει να είναι παρκαρισμένο σε γκαράζ ή μπορώ να το έχω παρκαρισμένο έξω; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα σε όλους,



    Είμαι εδώ για να δίνω δάνεια μεταξύ ατόμων
    βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα 10.000 ευρώ 500.000.000 ευρώ
    κάθε σοβαρό άτομο που θέλει αυτό το préstamo.2%.
    Θα πρέπει να κάνετε μια περιοχή δάνειο σημείωμα
    μπορώ να σε βοηθήσω:
    * Σχολικό δάνειο
    * Χρηματοδότηση έργων
    * Έτοιμος να πραγματοποιήσει μια επένδυση στις μεταφορές
    * Δάνεια ακινήτων
    * Επενδυτικά δάνεια
    * Αυτόματο δάνειο
    * Εδραίωση χρέους
    * Περιθώριο πίστωσης
    * Δεύτερη υποθήκη
    * Credit Εξαγορά
    * Προσωπικά δάνεια

    Επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες εάν είστε
    αναζητώντας ένα πολύ γρήγορο δάνειο χωρίς πρωτόκολλο: (Mrszonatloancompany@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το όνομά μου είναι η Dada Sakkas από την Ελλάδα λαμβάνω ένα στιγμιαίο δάνειο 30.000 δολαρίων από την Rose Anderson είναι πράγματι μια καλή γυναίκα και μια πολύ τίμια γυναίκα. Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος που δεν πίστευα ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πραγματική εταιρεία δανείων έως ότου ένας φίλος μου, κυρία Agata, μου είπε για το πώς πήρε ένα δάνειο από την εταιρεία δανείου Rose Anderson, γι 'αυτό αποφάσισα να υποβάλω αίτηση για δάνειο και ήμουν πραγματικά εκπλήσσει όταν λαμβάνω ένα μήνυμα από την τράπεζα ότι ο λογαριασμός μου πιστώθηκε με το ποσό των $ 30.000. οπότε σας συμβουλεύω, αν θέλετε ένα δάνειο, επικοινωνήστε με την κυρία Rose Anderson Whats App αριθμό +18077007921 ή επικοινωνήστε απευθείας με το ταχυδρομείο της εταιρείας (paulsonloaninvestment@gmail.com) και έχετε πάντα την πεποίθηση ότι θα πάρετε επίσης το δάνειό σας.

    χαιρετισμούς

    Ντάντα Σακκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αγαπητοί αιτητές δανείου!

    Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
    ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πώς θα μπορούσα να αγοράσω το δικό μου σπίτι. Ονομάζομαι Christopher Nissan, από τη Δανία, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα που με βοήθησαν με ένα δάνειο 100.000,00 $ να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι με χαμηλό επιτόκιο 2%, μετά την απόρριψή μου τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς που επισκέφτηκα. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό, καθώς συνιστώ σε όποιον χρειάζεται οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αναζητώντας υπεύθυνο δάνειο μέσω της διεύθυνσης email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή Whatsapp : +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γεια σε όλους, είμαι η Mariam μια ανύπαντρη μητέρα από την πόλη του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα ήθελα να μοιραστώ αυτή τη μεγάλη μαρτυρία για το πώς έλαβα το δάνειό μου από τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου όταν μας έδιωξαν από το σπίτι μας όταν δεν μπορούσα πληρώνω περισσότερο τους λογαριασμούς μου. , αφού με έκλεψαν διάφορες διαδικτυακές εταιρείες και μου αρνήθηκαν δάνειο από την τράπεζά μου και άλλες πιστωτικές ενώσεις που επισκέφτηκα. Τα παιδιά μου τα πρόσεχε ο οικοδεσπότης, ήμουν μόνος στο δρόμο. Ώσπου μια μέρα είδα έναν παλιό συνάδελφο που με σύστησε στα Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Στην αρχή της είπα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να πάρω το ρίσκο να δανειστώ άλλο δάνειο στο Διαδίκτυο, αλλά με διαβεβαίωσε ότι είχε λάβει το δάνειό της για αυτούς. Με δεύτερη σκέψη, έκανα λόγω της εργασίας μου, έκανα ένα τεστ και έκανα αίτηση για το δάνειο, για καλή μου τύχη, έλαβα ένα δάνειο 50.000,00 $ από το (loancreditinstitutions00@gmail.com). Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναλάβω το ρίσκο και να κάνω αίτηση για το δάνειο. Μου επέστρεψαν τα παιδιά μου και τώρα έχω σπίτι και επιχείρηση. Όλες μου οι ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανεισμού που έδωσαν νόημα στη ζωή μου όταν έχασα κάθε ελπίδα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσω WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Είμαι χαρούμενος εδώ γιατί πήρα δάνειο ενός εκατομμυρίου ευρώ από Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. Εάν είστε αλαζονικοί για το δάνειο? Στείλτε της ένα email στο {loancreditinstitutions00@gmail.com} ή στο whatsapp του πράκτορα: +393512114999

    ΑπάντησηΔιαγραφή