Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/02/2011 
«Ανοίγει» το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου 

 Την προσεχή Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011 το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου ανοίγει τις πύλες του κοινό.
Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο Μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το αρχαιότερο αυτοκίνητο της συλλογής που θα εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980.
Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο θα εκτίθεται η... Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση ειδικά σχεδιασμένη από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρόνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων. 


Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομειωτής F1 για τους μεγαλύτερους και τους επίδοξους οδηγούς αγώνων.
Στους χώρους του μουσείου υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης προσελκύοντας μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ θα μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη κινηματογραφική αίθουσα 3D της Αθήνας.
Στο Μουσείο θα λειτουργεί πωλητήριο, το Museum Store. Κοινό όλων των ηλικιών θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τα προϊόντα του Μουσείου, να «γευθεί» μέρος της ιστορίας του αυτοκινήτου στον Ελλαδικό, και όχι μόνο, χώρο.
Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 20:00 και Κυριακή 10:00 – 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου στην παρακάτω διεύθυνση: www.hellenicmotormuseum.gr
Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και οι πολυλειτουργικοί χώροι που το πλαισιώνουν, έχει την έδρα του στο συγκρότημα «ATHENIAN CAPITOL», επί των οδών Γ΄Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού & Πατησίων. Το «ATHENIAN CAPITOL» συνδυάζει εμπόριο, πολιτισμό, εκπαίδευση και αναψυχή και αποτελεί τομή για την αγορά της Πατησίων, που φιλοδοξεί να την μετατρέψει σε υπερτοπική. Με μικτή επιφάνεια που φτάνει τα 30.000 m², πέραν των κοινοχρήστων χώρων, ενδυναμώνει την τοπική αγορά, με επώνυμα εμπορικά καταστήματα, και προσφέρει μία όαση στο κέντρο του οικοδομικού τετραγώνου με πολύ πράσινο, συντριβάνια, εστιατόρια και café. 

Η επίσημη τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα, στην οποία θα λάβουν χώρα και τα αποκαλυπτήρια ενός μοναδικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου από την Acropole Design, τη σχεδιαστική ομάδα του Ομίλου Χαραγκιώνη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Κ. Αγγελάκη, Marketing Manager του Ομίλου Χαραγκιώνη στο τηλ: 210 7279915 ή στο mail: k_aggelakis@charagionis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου