Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ «ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»)


 Σήμερα Πέμπτη 24/3/2011, στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», εμφανίστηκε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γ. Κασιμάτης (υπήρξε σύμβουλος του Α. Παπανδρέου) και εξήγησε με απλά και κατανοητά Ελληνικά στο άφωνο πάνελ (και, υποθέτουμε, στους εμβρόντητους τηλεθεατές) ότι η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική και αντίθετη προς το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο! Εκχωρεί όχι απλώς την περιουσία του κράτους αλλά και την Εθνική Κυριαρχία (με παραχώρηση όλων των πηγών πλούτου της χώρας) οριστικώς και αμετακλήτως! Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται μιά τέτοια σύμβαση στον πολιτισμένο κόσμο (!), και αυτή η υπογραφή έγινε περίπου «εν κρυπτώ», μέσα σ’ ένα 24ωρο από την στιγμή που ο Αγγλικός Δικηγορικός οίκος που την συνέταξε την έστειλε στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών (που έτσι έχουν ακέραια την ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό για την υποθήκευση της χώρας του και του μέλλοντός του). Η σύμβαση αυτή δεν ελέγχθηκε από συνταγματολόγους, από το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και από τα άλλα υπουργεία, ούτε και γνωστοποιήθηκε στους 300 της Βουλής ώστε να λάβουν πλήρη γνώση πριν την υπερψηφίσουν ή την καταψηφίσουν (μόνο ένα μικρό μέρος του μνημονίου τους έγινε γνωστό). Το συμπέρασμα του κ. καθηγητού ήταν, ότι καμμία οικονομική ανάγκη (ή χρέος) κράτους δεν μπορεί να εξοφληθεί με παραχώρηση της Εθνικής του Κυριαρχίας στους δανειστές! Αυτά λέει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κασιμάτης, ο οποίος στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η υπογραφή αυτής της «παράνομης», αντισυνταγματικής και αντεθνικής δανειακής σύμβασης έγινε από άγνοια ή από σκοπιμότητα, απήντησε ότι σ’ αυτή την περίπτωση, και η άγνοια και η σκοπιμότητα έχουν το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα (αποφεύγοντας να πάρει θέση, αλλά στέλνοντας σαφές μήνυμα περί καταστροφικών ευθυνών).
  Και λέμε εμείς οι ταλαίπωροι: ΑΝ είναι έτσι, και ΟΤΑΝ κάποιοι κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, δεν θα πάνε φυλακή, όχι για την υπερχρέωση της χώρας, αλλά για το άνευ όρων ξεπούλημά της;
  Η άποψή μας: Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται καυτά για την Ελληνική πολιτική σκηνή. Και τα σημερινά «γιούχα» του κόσμου προς τα μέλη της κυβέρνησης και των πολιτικών γενικότερα, δεν είναι τίποτα μπροστά στης φυλακής τα σίδερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου