Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α.

Η συζήτηση που έχει ανοίξει μεταξύ ενδιαφερομένων (πάντα με ψευδώνυμα!) σε γνωστά fora σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α., δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον, το ότι οι συντριπτικά περισσότεροι ενδιαφερόμενοι είναι καλοπροαίρετοι χομπίστες που δεν έχουν απολύτως καμμία σχέση με τις ζυμώσεις και τις διαβουλεύσεις που μοιραία λαμβάνουν χώρα σε οποιοδήποτε οργανωμένο σύνολο ατόμων (π.χ. όμιλος, λέσχη, σωματείο κ.α.). Αυτό είναι το ΜΕΓΑ ΕΥΤΥΧΗΜΑ του χώρου των Ιστορικών αυτοκινήτων, δηλαδή το ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι είναι αγνοί χομπίστες....

 

Δεύτερον, η παραίτηση του κ. Κ. Μητρόπουλου αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το ότι και ο ίδιος είναι αγνός χομπίστας, και ακριβώς γι’ αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να δει τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Ιστορικών Αυτοκινήτων σαν μέσο «άσκησης εξουσίας», ούτε βεβαίως να χρησιμοποιηθούν τα μέλη του ως «μοχλοί πίεσης» για την πολυπόθητη «θέση του βεζύρη»! Και εκτός αυτών, ο κ. Κ. Μητρόπουλος, χομπίστας, συλλέκτης και gentleman driver ο ίδιος, δε θα μπορούσε ποτέ ούτε καν να συζητήσει θέματα περί «ελαστικότητας κανονισμών» οσον αφορά την αυθεντικότητα των Ιστορικών, αγωνιστικών και μη, αυτοκινήτων. Εάν δε, σ’ αυτό το σημείο κάποιος θυμηθεί (και του καταλογίσει) την περυσινή αποχή των οδηγών-μελών του Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α. από τους πρώτους πρωταθληματικούς αγώνες, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσει ότι αυτό έγινε καθαρά για λόγους αρχών, επειδή η ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ με την απόφασή της για υποχρεωτική εγγραφή στους Σ.Ο.Α.Α. και Σ.Ο.Α.Β.Ε. για έκδοση λισάνς, εξαιρούσε και «δεν αναγνώριζε» τον (νεοσύστατο) Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α. Ακριβώς λόγω αυτής της σταθερής στάσης σήμερα ο Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α. είναι ο επίσημος συνομιλητής της Αρχής του Σπορ (ΟΜΑΕ-ΕΠΑ) και αυτό οφείλεται στον κ. Κ. Μητρόπουλο και βεβαίως στα ιδρυτικά μέλη και στα μέλη του Δ.Σ. Είναι προφανές, ότι οι λόγοι παραίτησης του κ. Κ. Μητρόπουλου βρίσκονται κάπου ανάμεσα στα νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Δ.Σ. και εξηγούνται απολύτως στην πιό κάτω φράση της επιστολής παραίτησης: «Στις εκλογές κέρδισε η αντίληψη της συσπείρωσης προσώπων απέναντι σ’ αυτή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΔΕΩΝ, την οποία και πρεσβεύω» (τα κεφαλαία δικά μας). Τώρα, αν κάποιος μετά από αυτή την τόσο καθαρή τοποθέτηση έχει ακόμα απορίες, δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε περισσότερο!

Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, το τελευταίο που απασχολεί την κοινωνία είναι το χόμπυ των αγώνων Ιστορικών αυτοκινήτων, και το τελευταίο που χρειάζεται ο χώρος των Ιστορικών αυτοκινήτων είναι διαφωνίες και έριδες. Συγχαίρουμε τον κ. Κ. Μητρόπουλο και για την προσφορά του αλλά και για την στάση του, και ευχόμαστε στο νέο Δ.Σ. κάθε επιτυχία, με την υπενθύμιση ότι τα διοικητικά συμβούλια είναι για τους Συνδέσμους ότι και οι Κυβερνήσεις για τις χώρες: Εκλέγονται και κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εμείς θα είμαστε εδώ για να καταγράφουμε τις εξελίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου