Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

5o ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ (FIA) Α.Ο.Λ.Α.Π. 18-19/09/2010

Οι μεγάλοι νικητές του 5ου Ιστορικού Ολυμπιακού Ράλλυ, Δ. και Α. Κουνέλης.
 
Με πανέμορφες διαδρομές και οργάνωση υψηλού επιπέδου ολοκληρώθηκε το 5ο Ιστορικό Ολυμπιακό Ράλλυ στις 18-19/9, το οποίο όμως είχε απρόσμενα λίγες συμμετοχές παρά το γεγονός ότι μετρούσε και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity FIA. Ο λόγος, πιθανότατα, βρίσκεται όπως είπαμε σε προηγούμενη δημοσίευση, στο ότι την Τετάρτη 22/09 εκκινεί το 39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ (επίσης χωρίς ξένες συμμετοχές). Αναρωτιόμαστε, μήπως είναι καιρός να σταματήσει αυτή η «άτυπη κόντρα» μεταξύ Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ και ΕΘΕΑ-ΕΛΠΑ ασχέτως του «τις πταίει», γιατί «την πληρώνει» το Ιστορικό αυτοκίνητο. (Τι παθαίνουν οι άνθρωποι μετά τα 50; Ακόμα και τα παιδιά τους θα συνεννοούντο καλύτερα και θα έφτιαχναν πιό σωστά αγωνιστικά ημερολόγια!).

Στη δεύτερη θέση Γενικής ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Α.ΙΣΤ.Α. κ. Κ. Μητρόπουλος,  με  τον Ν. Νικολάου. 

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Δ. και Α. Κουνέλης με Austin Mini θριάμβευσαν κατακτώντας την πρώτη θέση Γενικής με μόλις 15,2 β.π. στις 18 απαιτητικές Ε.Δ. (με «κρυφούς» χρονομέτρες, αλλά και τρεις ή τέσσερις αλλαγές μ.ω.τ. σε δέκατα του χλμ.). Στη δεύτερη θέση Γενικής (και σε απόσταση αναπνοής) ήρθαν οι Κ. Μητρόπουλος-Ν. Νικολάου με FIAT 131 Abarth Rally και 16,1 β.π., ενώ στην Τρίτη θέση οι Ι. Κατσαούνης-Μ. Μανσόλας με Ford Mustang Shelby και 21,3 β.π. (Τα αναλυτικά αποτελέσματα και των 18 Ε.Δ. υπάρχουν στο www.ethea-live.gr).
  
Τρίτοι Γενικής οι Ι. Κατσαούνης-Μ. Μανσόλας.
Θα πρέπει, βεβαίως, να αναφέρουμε και να τονίσουμε την άριστη οργάνωση (και ζεστή φιλοξενία) της Α.Ο.Λ.Α.Π. και των ανθρώπων της, που αγαπούν και γνωρίζουν τον τόπο και την περιοχή τους, δημιουργώντας έτσι εξαιρετικους αγώνες σε υπέροχες διαδρομές (για την Αρχαία Ολυμπία τι να πούμε: Λατρεία και προσκύνημα!).

Πλήρη αποτελέσματα: www.aolap.gr, και www.ethea-live.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου