Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ACROPOLIS ΜΟΝΟ ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

  Μετά την αναβολή, λόγω εκλογών, του Ιστορικού Ράλλυ Αcropolis  στις αρχές του καλοκαιριού, η μετάθεσή του για τις 3-4 Νοεμβρίου δεν επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις για μεγάλο αριθμό συμμετοχών από το εξωτερικό, τόσο στην Regularity όσο και στην Sporting. Συνεπώς, οι Έλληνες αγωνιζόμενοι είναι αυτοί που θα το στηρίξουν, και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η οργανώτρια ΕΛΠΑ προχώρησε στις εξής αλλαγές: α) Έκανε τον αγώνα διήμερο (αντί τριήμερο), και β) μείωσε το παράβολο συμμετοχής αντίστοιχα, προσφέροντας μάλιστα και έκπτωση για όσους δηλώσουν (και πληρώσουν) μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα το παράβολο της κατηγορίας Regularity είναι 300 Ευρώ, και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου μόνο 200 Ευρώ.
  Όσοι παρακολουθούν τον χώρο, θα είδαν διάφορες "απελπισμένες", "δραματικές" και "συναισθηματικές" εκκλήσεις των οργανωτών (και άλλων προσώπων του περιγύρου τους), οι οποίες κατά την άποψή μας δεν ήταν απαραίτητες, για τον απλούστατο λόγο ότι το ράλλυ Αcropolis από μόνο του είναι ένα "Ιστορικό γεγονός" και αρκούσε η μείωση του παραβόλου και της διάρκειάς του για να προσελκύσει τους συνειδητοποιημένους συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν το βλέπουν απλώς σαν "ένα ακόμα διήμερο Ράλλυ" αλλά σαν αυτό που πραγματικά είναι: Ένα Ράλλυ Αcropolis.  Οπότε, οι "δακρύβρεχτες" εκκλήσεις, ή και ο –υποτιθέμενος– "πόλεμος" που δέχεται το Ράλλυ και οι οργανωτές του (από άτομα που ΔΕΝ κατονομάζονται), είναι απολύτως περιττά και μάλλον κακό κάνουν στην όλη εικόνα και την προετοιμασία του αγώνα.
  Το Auto CLASSIC, παρ' ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην Sporting τόσο λόγω αυτοκινήτου, όσο και –κυρίως!– λόγω κόστους, δεν θα χάσει την εμπειρία μιά και ευτυχώς υπάρχει η κατηγορία Regularity. Γιατί, όσοι συμμετάσχουν στην Regularity να είναι βέβαιοι ότι θα ζήσουν και την διοργάνωση και την "ατμόσφαιρα" ενός Διεθνούς αγώνα, ενός Ράλλυ Ακρόπολις.    Δ.Π.

Σημείωση: Το παράβολο των 200 (ή 300) Ευρώ για την Regularity, και το ίδιο ισχύει για το –ακριβότερο– παράβολο της Sporting, δεν περιλαμβάνουν διανυκτέρευση. Αυτή την εποχή όμως, δηλαδή τον Νοέμβριο, όσα ξενοδοχεία ή πανσιόν είναι ανοιχτά (ή θα ανοίξουν ειδικά για τον αγώνα) στα Καμμένα Βούρλα, έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Έτσι, ο κάθε συμμετέχων μπορεί να αναζητήσει μόνος του οικονομικό ξενοδοχείο και η ΕΛΠΑ να αποφύγει το –πάντα κατά την άποψή μας– "ατόπημα" του περασμένου καλοκαιριού, όταν στην επίσημη σελίδα της ΟΜΑΕ έδινε για κρατήσεις ξενοδοχείων το τηλέφωνο του τουριστικού πρακτορείου που ανήκει στον... πρόεδρο της ΟΜΑΕ! "Εκπτωτική εξυπηρέτηση" στους αγωνιζομένους; Εμείς πιστεύουμε πως ναι, αλλά η εντύπωση που έμεινε δεν ήταν θετική.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΕΛΠΑ για το Ιστορικό Αcropolis.






11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις
Έως τις 24 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής

«Άνοιξε» και επίσημα η περίοδος υποβολής αίτησης συμμετοχής στο 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί στις 3-4 Νοεμβρίου 2012 με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα.

Ο διήμερος αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο οδόστρωμα για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity, και σε μικτή επιφάνεια για αυτά της Sporting.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Sporting, το σκέλος του Σαββάτου, μήκους 282 χλμ., περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 87 χλμ., ενώ την Κυριακή το αγωνιστικό πεδίο θα είναι αποκλειστικά χωμάτινο, με επίσης τρεις επαναλαμβόμενες ε.δ., μήκους 86 χλμ.
Σημειώνεται ότι το χωμάτινο σκέλος της Κυριακής 4 Νοεμβρίου προσμετρά και στο 48ο Πρωτάθλημα Χώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος ανά κατηγορία, καθώς και για φόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου