Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΙΛΠΑ 9ο CONCOURS D' ELEGANCE 2012

  Ο όρος Concours d' Elegance στην γλώσσα των Ιστορικών οχημάτων συμβολίζει ένα "διαγωνισμό αποκατάστασης", κατά τον οποίον κριτές με μεγάλη εμπειρία "βαθμολογούν" είτε την αυθεντική κατάσταση των αυτοκινήτων που παρουσιάζονται, είτε το επίπεδο και την "ακρίβεια" της αποκατάστασης (restoration) όσων έχουν αναπαλαιωθεί. Το 2011, η ΦΙΛΠΑ είχε διοργανώσει αυτή την εκδήλωση με τεράστια επιτυχία στην Μαρίνα Ζέας, στο μεγάλο προαύλιο του Ναυτικού Μουσείου. Φέτος, στις 21 Οκτωβρίου, η ΦΙΛΠΑ επέλεξε για το 9ο Concours d' Elegance μία –κατά την άποψή μας– αρκετά δύσκολη περιοχή, την πλατεία Ελευθερωτών-Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Χαλανδρίου. Αυτό ίσως έγινε λόγω της σχετικής "γειτνιάσεως" των ιδιόκτητων εντευκτηρίων της ΦΙΛΠΑ που βρίσκονται στον Γέρακα με τον Δήμο Χαλανδρίου. Πάντως, επειδή εδώ και 15 χρόνια τα γραφεία μας βρίσκονται στο Χαλάνδρι, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι και ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος σε έκταση αλλά και ακατάλληλος σε διαμόρφωση για την συγκέντρωση και την παρουσίαση πολλών αυτοκινήτων και μοτοσυκλεττών. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι "εγγυημένη" η παρουσία πολλών θεατών –φυσικά όχι σχετικών με το αντικείμενο, αλλά καλό είναι να το γνωρίσουν– γιατί ως γνωστόν τις ηλιόλουστες Κυριακές στην πλατεία Χαλανδρίου δεν υπάρχει χώρος για να καθήσεις ούτε στο πεζοδρόμιο! Το Auto CLASSIC, όπως και πέρυσι, θα είναι εκεί για να καλύψει φωτογραφικά την εκδήλωση (πιθανόν να "διαγωνισθεί" κιόλας με μία εντελώς αυθεντική και unrestored" BMW 1600-2), και φυσικά καλεί τους πάντες σ' αυτή την μοναδική ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τόσα πολλά, και σπάνια, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέττες.
 ( Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ΦΙΛΠΑ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
9Ο Concours d’Elegance 2012

ΦΙΛΠΑ

Αθήνα, 25-09-2012. Την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 2012 η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου την εκδήλωση «ΦΙΛΠΑ – 9ο Concours dElegance 2012» σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων» και την «Ελληνική Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας».  Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο διεθνές ημερολόγιο της FIVA ως B 006/2012 event.

Δεκάδες επιλεγμένα παλαιά αυτοκίνητα, στρατιωτικά οχήματα και μοτοσυκλέτες, χαρακτηριστικά δείγματα της ιστορίας της αυτοκίνησης, θα βρίσκονται στη Πλατεία Ελευθερωτών-Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου από τις 9:00 μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα η ΦΙΛΠΑ θα τιμήσει τη μνήμη και το έργο του πρόσφατα αποβιώσαντα μεγάλου Ιταλού σχεδιαστή και ‘καροσσερίστα’ Sergio Pininfarina. Προς τούτο θα υπάρξει ξεχωριστή κατηγορία αυτοκινήτων “Designed by Pininfarina”  με αντίστοιχο κύπελλο.  Επίσης θα επιδιωχθεί η ενημέρωση των συμμετεχόντων και του κοινού για το έργο του Pininfarina. Έχει προσκληθεί να ηγηθεί της Επιτροπής Αξιολόγησης αυτής της κατηγορίας η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ιταλίας.


Τα οχήματα θα βραβευθούν από Επιτροπή Κριτών ανάλογα με το επίπεδο αποκατάστασης,  την ποιότητα τόσο της συντήρησης που έχει υποστεί κάθε όχημα ξεχωριστά καθώς και  των εργασιών για την πλήρη αποκατάστασή του. Η Επιτροπή Κριτών που θα απονείμει τα βραβεία αυτά θα αποτελείται από εξειδικευμένους κριτές καί άλλες προσωπικότητες.

Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία της αυτοκίνησης στο πλαίσιο αυτής της  καθιερωμένης πλέον φθινοπωρινής εκδήλωσης, όπου θα εκτεθούν και διαγωνιστούν ιδιαίτερα και σπάνια παλαιά οχήματα και μοτοσυκλέτες.



       

 Πληροφορίες παρέχονται από την διοργανώτρια Λέσχη ΦΙΛΠΑ, οδός Κυβέλης 6, 153 44 Γέρακας, τηλ. 210 65 34 700., φαξ  210 6533420, email info@philpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου