Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑΤΟΪ ΜΕ 180 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 80 ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΕΣ!!! (ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;;;)

  Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών: Οι αστυνομικοί συγκρούονται με τα ΜΑΤ! Οι εισαγγελείς κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας! Οι Πανεπιστημιακοί απεργούν πάνω στην εξεταστική! Οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ κάνουν «επίσχεση εργασίας» (ή πληρώνεις ή πεθαίνεις!). Οι φαρμακοποιοί δίνουν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς! Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρο-επαγγελματίες, βρίσκονται πέρα από τα όρια της απελπισίας, καθώς το κράτος τους φορολογεί βαρειά και ανάλγητα, κόβοντας τους ταυτόχρονα όχι απλώς τις παροχές, αλλά ακόμα και τη δυνατότητα της ΖΩΗΣ!
  Μέσα σ’ αυτό το εκρηκτικό περιβάλλον, εν μέσω απεργιών και έντονης μυρωδιάς μπαρουτιού, 250 τύποι παίρνουν τα κλασσικά τους αυτοκίνητα και μοτοσυκλέττες και πηγαίνουν να περάσουν μια χαρούμενη αγωνιστική Κυριακή στο Τατόϊ! Και παρ’ ότι προσωπικά, ως Δ.Π., έχω «δέσει» την –όποια– αγωνιστική μου ιστορία με το στρατιωτικό αυτό αεροδρόμιο από το 1971, ομολογώ ότι δεν νοιώθω και τόσο άνετα που θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί την επομένη Κυριακή, μην μπορώντας να αντισταθώ στο «κάλεσμα του χώρου» (για καθαρά συναισθηματικούς λόγους). Σκέφτομαι, παράλληλα, πως άραγε να φαίνεται όλο αυτό στον άγρια δοκιμαζόμενο μέσο Έλληνα… Αυτό το σημείωμα προφανώς δεν με εξιλεώνει, αλλά τουλάχιστον έχω τον τρόπο να δηλώσω το πόσο «άβολα» νοιώθω με την Κυριακάτικη αυτή φιέστα, που θα ήταν ΥΠΕΡΟΧΗ αν τα πράγματα ήταν λίγο-ελάχιστα διαφορετικά στην κοινωνία.                    Δ.Π.


ΥΓ. 1 Εύχομαι, τουλάχιστον, να κυλήσει ομαλά η εκδήλωση, λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών.

ΥΓ. 2 Είδα σήμερα, 6/9, στην πρωϊνή τηλεόραση, τον εμπνευστή της πίστας F1 της Δραπετσώνας, να δηλώνει ατάραχος ότι το κόστος (μόνο της πίστας) θα φτάσει τα 650.000.000 Ευρώ, ότι υπάρχει ενδιαφέρον χρηματοδότησης από το εσωτερικό (!), και ότι η πίστα ΔΕΝ θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες GP μοτοσυκλεττών! Αν λοιπόν μου βρείτε ΛΟΓΙΚΗ σε όλα τα παραπάνω, ΣΗΜΕΡΑ που έχουν βγει οι ένστολοι στους δρόμους για τις μειώσεις των μισθών τους, ΣΗΜΕΡΑ που δεν ξέρει η Ελλάδα ολόκληρη πως θα μοιάζει το «αύριο» της, τότε έχουμε διαφορετικές απόψεις περί λογικού και παραλόγου! Γιατί μια τέτοια επένδυση, πρώτον θα πρέπει να έρθει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το εξωτερικό, δεύτερον θα πρέπει να αφορά μια πολύμορφη και κερδοφόρο πίστα που θα λειτουργεί σαν σύνολο όλο τον χρόνο, και τρίτον πρέπει οπωσδήποτε να πρόκειται για μια πίστα με προδιαγραφές διεθνών αγώνων αυτοκινήτου ΚΑΙ μοτοσυκλεττών, διαφορετικά υπάρχει απώλεια εσόδων και δραστηριοτήτων τουλάχιστον 45%. Που είναι λοιπόν η λογική; Προφανώς εκεί που ήταν μεταξύ 2003-2008, όταν όντως θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί μία πίστα με όλο αυτό το «αμαρτωλό» χρήμα που πέρασε από τη χώρα μας, το οποίο εμείς οι νομοταγείς ουδέποτε είδαμε (ή «πιάσαμε») και καλούμεθα σήμερα να το «επιστρέψουμε» στους ξένους, οδηγούμενοι σταθερά σε οικονομικό θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου