Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

"14 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ", 22-23 /10/2011 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες του 14ου Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα» που αναμένεται για ακόμα μία χρονιά να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αγωνιζομένων σαν τον απαιτητικότερο αγώνα regularity αντοχής της Ελλάδας, με μήκος 900 χιλιομέτρων και με 16 θρυλικές ειδικές διαδρομές ακριβείας. Η ανταπόκριση των φίλων του ιστορικού αυτοκινήτου είναι ενθουσιώδης και οι δηλώσεις συμμετοχών καταφθάνουν απ όλη την Ελλάδα. Οι οδηγοί προετοιμάζουν τα αυτοκίνητα τους και μοντάρουν τις προβολιέρες τους και οι συνοδηγοί ρυθμίζουν τα οδόμετρα και τα χρονόμετρα τους.
  Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 22/10 στις 11:00 από τον Δήμαρχο Αχαρνών στο Home Factory Outlet, στη Λ. Καραμανλή 172. Τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς Δερβενοχώρια, Αλίαρτο, Αταλάντη, Φτερόλακκα, Προσήλιο και θα γίνει η 1η ανασυγκρότηση στη Γραβιά. Ο αγώνας θα συνεχιστεί προς Παύλιανη, Γοργοπόταμο, Αρχάνη, Ασβέστη, Π. Γιαννιτσού και θα καταλήξει για την 3ωρη ανασυγκρότηση και τον τερματισμό του 12ώρου Κυπέλλου στην Πλατεία Παυσηλύπου στην Καρδίτσα.
  Εκεί τα πληρώματα θα ξεκουραστούν και θα γευτούν τη φιλοξενία του Δήμου της Καρδίτσας.
  Λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα ανάψουν οι προβολείς των αυτοκινήτων και θα δοθεί η επανεκκίνηση από τον Δήμαρχο Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Νεράιδα, Φουρνά, Ρεντίνα, Γραμμένη Οξιά, Αρτοτίνα, Πενταγιούς και Αντίκυρα όπου θα γίνει ανασυγκρότηση μιάμιση ώρας. Το πρωινό της Κυριακής θα δοθεί η τελική επανεκκίνηση προς την «ακροπολική» ειδική διαδρομή Λουκίσια Πλατανάκι, ενώ η σημαία του τερματισμού  θα πέσει στο ξενοδοχείο «Αλκυονίς» στην Παραλία Ωρωπού.  Εκεί τα πληρώματα θα απολαύσουν ένα πρόγευμα προσφορά του ξενοδοχείου.
 Δεκτά γίνονται τα ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως το 1984 ενώ θα υπάρχει και ειδική κατηγορία “potentially historic”,  που έχουν κατασκευαστεί από το 1984 έως το 1991 βάσει νέας οδηγίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA. Στον αγώνα επιτρέπονται όλα τα αποδεκτά από την FIVA βοηθήματα μέτρησης απόστασης, ενώ για τα βοηθήματα μέτρησης απόστασης με ηλεκτρονική οθόνη προβλέπεται συνολική ποινή 4 βαθμών. Στον αγώνα απαγορεύεται η χρήση συσκευών GPS.
 Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Δευτέρα 17/10 στις 21:00 ενώ το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στα 85 ευρώ για τα μέλη του ΣΙΣΑ και 95 ευρώ για τα μη μέλη. Οι αγωνιζόμενοι του 24ωρου αγώνα  θα καταταγούν σε κατηγορίες που αναγράφονται λεπτομερώς στον ειδικό κανονισμό, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή βράβευση για τους τρείς πρώτους του 12ώρου Κυπέλου. Όλες οι σχετικές πληροφορίες, ο κανονισμός και η δήλωση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στο www.sisa.gr
 Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το βράδυ της Κυριακής 23/11 στην ιστοσελίδα του ΣΙΣΑ, ενώ τη Δευτέρα θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή των αγωνιζομένων στη δεξίωση απονομής στο εντευκτήριο του συλλόγου.
 Ο ΣΙΣΑ εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου