Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

4th PEKING TO PARIS 2010 “Greek section”

Το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου διήλθε από την χώρα μας το Rally “4th Peking to Paris 2010” . Ένας μαραθώνιος  αγώνας  στον οποίο συμμετείχαν 107 κλασσικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα από το 1907 μέχρι  το 1968 που ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου από το Πεκίνο και θα τερματίσει μετά από 37 μέρες  και 14.500χλμ στο Παρίσι.
       Το  Αθλητικό Σωματείο M.R.O.E οργάνωσε και σχεδίασε την διαδρομή για λογαριασμό της διοργανώτριας λέσχης Edurance Rally Association (ERA) για το ελληνικό τμήμα από τον συνοριακό σταθμό Κήπων μέχρι την Ηγουμενίτσα. Στο συγκεκριμένο τμήμα συμμετείχαν και 22 κλασσικά αυτοκίνητα προερχόμενα από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.  
      Οι συμμετέχοντες αφού κινήθηκαν από τις γραφικές διαδρομές του νομού Έβρου , της Αρναίας και του Χολωμόντα διανυκτέρευσαν στη Θεσσαλονίκη. Την επομένη μέρα διερχόμενοι από το  Ελατοχώρι , Δάσκιο, Βελβετό κατέληξαν για δίωρη ανασυγκρότηση στα Μετέωρα όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να επισκεφτούνε τις μονές. Στη συνέχεια κατέληξαν στην Ηγουμενίτσα για να συνεχίσουν ακτοπλοϊκώς για Ιταλία. 
      Οι συμμετέχοντες στο Ελληνικό τμήμα τερμάτισαν στα Ιωάννινα όπου έγινε και η απονομή στους νικητές.  
      Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής η οδική βοήθεια της INTERAMERICAN ήταν παρών κάνοντας τους αγωνιζόμενους να νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
      Όπως μας δήλωσε ο αλυτάρχης του αγώνα Κος. Kim Bannister η οργάνωση της Ελληνικής διαδρομής ήταν άψογη και ήταν αυτή που άρεσε περισσότερο στους αγωνιζόμενους.             
      Νικητές για το Ελληνικό τμήμα είναι:            
      1ος Γενικής οι Πρασσάς Κων/νος με συνοδηγό τον Κουμπενά Γιώργο με Mercedes Benz του 1975.            
      2ος Γενικής οι Στασινόπουλος Ιωάννης με συνοδηγό την Kakuszi Szilvia με Lancia Fulvia του 1973.            
      3ος Γενικής οι Βασιλόπουλος Πέτρος με συνοδηγό τον Πέτραινα Γιώργο με Ford Capri του 1973.


Αποτελέσματα ΕΔΩ



1ος Γενικής
 2ος Γενικής 
3ος Γενικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου