Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΓΥΡΟΣ ΑΤΙΚΗΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...


 Ετος 2002, 9ος Γύρος Αττικής. Δημήτρης, Έφη και " Νέα Ιουλία", με τον Νίκο στα 11...
Αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στους χειμωνιάτικους δρόμους της Αττικής με την συννεφιά να γίνεται πιο βαριά λόγω της επαπειλούμενης "απαγόρευσης κυκλοφορίας" των Ιστορικών αυτοκινήτων μετά το 1970 με την αναμενόμενη Κ.Υ.Α., γίνεται ο 26ος Γύρος Αττικής του Σ.Ι.Σ.Α.
 Περίπου 70 πληρώματα με 140 οδηγούς και συνοδηγούς, συν τους οργανωτές με τους κριτές και χρονομέτρες, αψηφώντας την απαγόρευση μετάβασης στην εκκίνηση και επιστροφής απο τον τερματισμό που συνεχίζει να ισχύει για τις Ιστορικές πινακίδες (με απειλή χρηματικών προστίμων), θα ξεκινήσουν απο την Νέα Μάκρη και θα τερματίσουν στην Ανάβυσσο μετά απο 210 χιλιόμετρα, 9 ειδικές διαδρομές και 25 χρονομετρήσεις.
 Ανάμεσά τους, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που συμμετείχαν στους πρώτους Γύρους Αττικής απο τις δεκαετίες του '90 και του 2000, τότε που η διοργανωτική ελευθερία, ακόμα και η "άγνοια κινδύνου" σε κάποιες περιπτώσεις, δημιουργούσαν ευρηματικές, πρωτότυπες αλλά και εξόχως "ανταγωνιστικές" εκδηλώσεις, με πολλαπλές "παγίδες" πλοήγησης, το χώμα όχι απλά υπαρκτό αλλά απαραίτητο συστατικό της διαδρομής, και την "γρήγορη οδήγηση" σχεδόν "υποχρεωτική" για όσους επιθυμούσαν να διακριθούν ή απλά να τερματίσουν "ακαπέλλωτοι!
 
 10ς Γύρος Αττικής το 2003, με μια "σατανική" ιδέα του τότε Προέδρου Σ. Βαρθολομαίου, που έστειλε τους συμμετέχοντες να ψάχνουν διευθύνσεις για ώρες στους δρόμους της συνοικίας των Θρακομακεδόνων!
Η "απέραντη διασκέδαση για όλους όσους είχαν ένα παλιό αυτοκίνητο" που δημιούργησε το 1990-2000 αυτό το ενθουσιαστικό κινημα των Ιστορικών εκδηλώσεων και τις πολλές Λέσχες σε όλη την Ελλάδα, σήμερα έχει αντικατασταθεί απο την "πολιτική ορθότητα" και βεβαίως απο τα ψηφιακά όργανα ακριβείας, με αποτέλεσμα η "νέα γενιά" συμμετεχόντων (με επίσης "νέας γενιάς Ιστορικά" αυτοκίνητα του ΄80 και του ΄90 που ακόμα και αν είναι ηλικιακά εντός του ορίου της τριαντακονταετίας, σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν -ακόμα;- να θεωρηθούν σαν "κλασσικά", ούτε σαν σχήματα ούτε και σαν τεχνολογία).


2004: Στον 11ο Γύρο Αττικής, πάντα με την όμορφη Giulia μας, έχουμε την ευκαιρία μιάς φωτογραφίας με τον Μιχάλη Μουζούκη, που μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη των πραγμάτων μετά από μία 15ετία
Εν πάση περιπτώσει, κάθε εποχή έχει τις ιδιαιτερότητες και τις ομορφιές της, και είναι λογικό ότι η κάθε γενιά αναπολεί με νοσταλγία το δικό της παρελθόν.
Αφιερωμένο εξαιρετικά λοιπόν στον Γύρο Αττικής του Σ.Ι.Σ.Α. το παρόν σύντομο άρθρο, με τον οποίο (Γύρο αλλά και Σ.Ι.Σ.Α.) "μεγάλωσε" μια ολοκληρη γενιά μπαίνοντας στην "νέα εποχή της Regularity". Και σαν "παλαιοί νοσταλγοί" και εμείς, εικονογραφούμε αυτό το μίνι-αφιέρωμα με τις συμμετοχές του Auto Classic (που ήταν και οικογενειακή υπόθεση βεβαίως!), στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, σχεδόν 20 χρόνια πίσω...

Στον 12ο Γύρο Αττικης το 2005 είχαμε την χαρά μιας ακόμα διάκρισης, αυτή τη φορα την 1η θέση Γενικής, με τον 14άχρονο Γιώργο συνοδηγό!

*ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ 26ου ΓΥΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: 
www.sisa.gr/wp-content/uploads/2019/02/START-LIST-GYROS-ATTIKIS-2019.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου