Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ Κ.Υ.Α., ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018. ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ...ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1970 ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ!!! ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΤΙ ΕΠΙ 16 ΜΗΝΕΣ (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019) Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΠΛΕΞΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. (ΤΟ ΠΟΙΟΣ "ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ" ΠΟΙΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ!)


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ AUTO CLASSIC ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΩΝ

 Μετά το "σοκ" της Κ.Υ.Α. της 15ης Οκτωβρίου του 2017 ("σοκ" για τους πολλούς, γιατί κάποιοι λιγοι γνώριζαν τα βασικά της σημεία, μολονότι δεν περίμεναν την ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας των ιστορικών πινακίδων που σκοπίμως επεβλήθη απο το Υπουργείο Μεταφορών, και την απέκρυπτε ο Γ.Γ. Θάνος Βούρδας απο τους συνομιλητές του), σχηματίστηκαν Επιτροπές αρμοδίων και αναρμοδίων, κατάλληλων και ακατάλληλων (ατόμων), που άρχισαν να γυροφέρνουν και να παρακαλάνε τους πολιτικάντηδες του Υπ. Μεταφορών να αναθεωρήσουν, σε σημείο που χαρακτηρίστηκαν ως "ενοχλητικοί".

 Είναι ΓΕΓΟΝΟΣ που προκύπτει απο τις δηλώσεις του υπουργού και του υφυπουργού, ότι η κατάχρηση του (μη) δικαιώματος κυκλοφορίας αυτοκινήτων ατελώνιστων (εισαχθέντων με το ευνοϊκό καθεστώς "αντίκας"), οριστικώς διαγραφέντων λόγω απόσυρσης ή με κατατεθειμένες πινακίδες  σε προσωρινή ακινησία (που είναι και τα περισσότερα), οδήγησε την ηγεσία των υπουργείων οικονομικών και μεταφορών να τα απαγορεύσει πλήρως και εις το διηνεκές. Αδιαφορούν πλήρως για τα ισχύοντα γύρω απο τια Ιστορικά οχήματα στην Ευρώπη, γιατί δεν πρόκειται για "υποχρεωτικές" Οδηγίες της  Ε.Ε., αλλά για "σύσταση" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τις Κυβερνήσεις των Κρατών-Μελών σχετικά με ήπια συμπεριφορά στα οχήματα Ιστορικού ενδιαφέροντος, για τα οποία η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να νομοθετήσει κατά το δοκούν. Γι' αυτό και τα πολιτισμένα κράτη έχουν σωστή μεριμνα για τα Ιστορικά οχήματα μεν, αλλά η νομοθεσία τους διαφέρει σε Αγγλία, Σουηδία, Γαλλία, Ιταλία, κτλ. (πάντα με κοινό παρονομαστή την προστασία τους).

 Στην Ελλάδα, τα τελευταία  χρόνια της κρίσης, αυξήθηκαν οι περιπτώσεις της καθημερινής κυκλοφορίας και χρήσης αυτοκινήτων με Ιστορικές πινακίδες, κάτι που ΔΕΝ επέτρεπε ούτε η "πιο ευνοϊκή" απόφαση (Κ.Ο.Κ.) που είχε αναθεωρηθεί τελευταία φορά το 2013. Δυστυχώς, η ύπαρξη τριών διαφορετικών "αρχών" έκδοσης ιστορικών πινακίδων (που χορηγούντο αφειδώς ακόμα και ΣΕ ΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΧΉΜΑΤΑ σε κάποιες περιπτώσεις) επιδείνωσε  την κατάσταση, που δεν άργησε, μετά και από εσωτερικές αλληλοκαταγγελίες ("εμφύλιος Ιστορικών"!) να απασχολήσει την πλέον ιδεοληπτική και φορομπηχτική κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα στη Νεώτερη Ιστορία της, και μάλιστα σε μια περίοδο επιτροπείας που της "συγχωρούσε" και της "επέτρεπε" σχεδόν τα πάντα. Ιδού λοιπόν τα τρία βασικά "κίνητρα" για την απαγόρευση κυκλοφορίας, και το "μάντρωμα" μέχρι λεπτομερούς επανελέγχου και καταγραφής: 
1) Η κοινωνική ανισότητα της κυκλοφορίας των Ιστορικών άνευ τελών, τεκμηρίων και ΚΤΕΟ. 
2) Η προκλητική επίδειξη (και χρήση) εντυπωσιακών και εμφανώς ακριβών συλλεκτικών αντικών σε εκθέσεις (concours), αλλά και σε μαζικές εκδηλώσεις από χομπίστες, που ερέθιζε σε αφάνταστο βαθμό τους "πρώτη φορά αριστερούς με δεξιές τσέπες" της κυβέρνησης. 
3) Η διαφυγή εσόδων, όχι μόνο απο τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και απο δασμούς και τεκμήρια, ήταν κάτι που είχε ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων και φυσικά κορυφώθηκε επί Συ.Ριζ.Α., με το επερχόμενο περιουσιολόγιο να καταγράφει όλα τα (ακριβά) συλλεκτικά αυτοκίνητα επιβάλλοντας ειδική φορολογία, να είστε βέβαιοι επ' αυτού, άλλως ποιό το νόημά του;

 Αυτά τα τρία θέματα, σε μεγάλο βαθμό υπαρκτά, αγνοήθηκαν εντελώς απο τις "ηγεσίες" των Ομοσπονδιών, λες και τα Ιστορικά αυτοκίνητα που πλέον έβλεπες παντού καθημερινά, ήταν "αόρατα" σαν stealth των δρόμων! Όμως, όταν ο ένας υπουργός οικονομικών κυκλοφορεί στην Ευρώπη σαν προαγωγός με ανοιχτά πουκάμισα- λαχούρια και μακρύ δερμάτινο παλτό, και ο άλλος  σαν  άστεγος με τσαλακωμένα ρούχα και ένα κόκκινο σακκίδιο στην πλάτη, είναι αφελές το να περιμένεις ευνοϊκή και φιλική αντιμετώπιση και κατανόηση για τους " συλλέκτες ιστορικών οχημάτων".
 Ετσι, στην πρώτη Κ.Υ.Α. (η οποία οπωσδήποτε θα έβγαινε, ανεξάρτητα απο το τι θα έλεγε ο  όποιος πρόεδρος ή στέλεχος  ομοσπονδίας είχε κληθεί ή είχε πάει αυτόκλητος να πει απόψεις και λύσεις για το φαινόμενο της "κατάχρησης"), ο Μαυραγάνης ως αρμόδιος υφυπουργός και όχι ο Βούρδας σαν Γ.Γ., αποφάσισε να "κόψει εντελώς" την κυκλοφορία για να δείξει ότι το κράτος "δεν αστειεύεται", και κατόπιν να δώσει ελάχιστες "ελευθερίες" (που θα ήταν καλύτερες απο το τίποτα). Αθλιες πολιτικές πρακτικές, που μπορούν να καταπιούν ζωντανό και αμάσητο οποιοδήποτε στέλεχος Λέσχης ή ομοσπονδίας Ιστορικών με "διδακτορικό" στη...διοργάνωση εκδηλώσεων regularity.

Α' ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Όπως μπορείτε να δείτε στο κείμενο που διέρρευσε (διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας γιατί δεν είχε αναρτηθεί επίσημα στο ΥΜΕ), οι  πονηράκηδες του υπουργείου επιχείρησαν να ικανοποιήσουν τους προέδρους και λεσχειάρχες, πιστευοντας ότι αυτοί ελέγχουν όλους τους ιδιοκτήτες ιστορικών. Ετσι, επέτρεψαν την αυτοδύναμη μετακίνηση μόνο προς τις εκκινήσεις των εκδηλώσεων, μία μέρα πριν και μία μετά (δύο πριν, για μεγάλες αποστάσεις). Επίσης, επέτρεψαν την μετάβαση προς τα συνεργεία, αλλά ΟΧΙ την ελεύθερη Κυριακή για χιλιόμετρα συντήρησης. Αυτή την κράταγε ο Μαυραγάνης για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης! Σε συνεντεύξεις, έλεγε το εξής αμίμητο: "Δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιστορικών. Αν θέλουν, ας βγάλουν κανονικές κρατικές πινακίδες με τέλη, ΚΤΕΟ και τεκμήρια, και ας κυκλοφορήσουν όσο θέλουν!". Επίσης, μιλούσε για ΜΙΑ Κυριακή συντήρησης.

Βα' ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018
Δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2018, ήταν έτοιμο το δευτερο και "τελικό" ως προς τις δυνατότητες χρησης, διορθωμένο προσχέδιο της Κ.Υ.Α. Ο "εμφύλιος" δεν ήταν πλέον μεταξύ Ομοσπονδιών αλλά εντός του κτιρίου του Γέρακα, λόγω των εκλογών της ΦΙΛΠΑ (που θα οδηγούσαν τον Ιούνιο σε πρόωρες εκλογές και την Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, αλλά τα αποτελέσματα αμφοτέρων των διαδικασιών δεν έπαιξαν ΚΑΝΕΝΑ ρόλο στις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών). Η τροποποιημένη Κ.Υ.Α. έδινε δύο Κυριακές ελεύθερης κυκλοφορίας (εντός του νομού φύλαξης του οχήματος), δύο συν μία μέρες για αλέ-ρετούρ σε εκδηλώσεις (συν τη μέρα της εκδήλωσης, σύνολο τέσσερις μέρες την εβδομάδα), και δύο μέρες για μετάβαση σε συνεργείο (σύν μία και μία για επιστροφή). Το υπουργείο θεώρησε ότι έχει δώσει υπερ- αρκετές δυνατότητες κυκλοφορίας για οχήματα χωρίς τέλη, τεκμήρια, ΚΤΕΟ και (πιθανόν) δασμούς, και απο την άποψη ενός χομπίστα που θέλει που και που να κάνει βόλτα με το ιστορικό αυτοκίνητό του και βεβαίως να το συντηρεί, ήταν όντως έτσι. Ουσιαστικά, μόνο εάν ήθελες να κυκλοφορείς καθημερινά, ή να μην έχεις "τακτικές" προκαθορισμένες μέρες για συνεργείο και βόλτα αλλά να βγαίνεις όποτε σου γουστάρει, θα είχες πρόβλημα. 
Ετσι, η Κ.Υ.Α. υπεγράφη απο τον υφυπουργό Μαυραγάνη και υπουργό Σπίρτζη, και πήγε στον τρίτο της παρέας, τον υπουργό οικονομικών.

Β'β ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018
Ο μήνας ήταν ο Φεβρουάριος του 2018, και ο υπουργός ο Τσακαλώτος (και οι υπηρεσίες του), όπου και το όλο πράγμα "κόλλησε", με αποτέλεσμα να αλλάξει και πάλι το σχπεδιο της Κ.Υ.Α. και να προστεθεί άρθρο για επανέλεγχο όλων των "ύποπτων" οχημάτων μετά το 1970, τα οποία θα καθηλώνονταν σε πλήρη απαγόρευση (ούτε για αγπωνες) μέχρι να σχηματισθεί η πενταμλής επιτροπη ελέγχου και να ολοκληρώσει το έργο της: Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σπίρτζης στο κανάλι OPEN τον περασμένο Δεκέμβριο, η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. είχε υπογραφεί προ δεκαμήνου περίπου απο τον ίδιο αλλά είχε πάει στην ΑΑΔΕ, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία όλο αυτό το διάστημα διενεργούσε ελέγχους (υποθέτουμε στο τελωνειακό/δασμολογικό/φορολογικό καθεστώς των οχημάτων με Ιστορικές πινακίδες, σύμφωνα με τους καταλόγους που υποχρεωτικώς είχαν αποστείλει οι Αρχές έκδοσης Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, ΕΛΠΑ και ΕΟΟΕ)

Γ' ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ Κ.Υ.Α. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019
Η τρίτη τροποποίηση της Κ.Υ.Α., που έχει τα ίδια σημεία με αυτά που αναφέρει και η τελική (σύμφωνα τουλάχιστον με το δελτίο Τύπου του Υ.Μ.Ε. της 15ης/2/2019), έδινε τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες "κυκλοφορίας" στις Ιστορικές πινακίδες για συντήρηση, συνεργεία και εκδηλώσεις  όπως η Β', αλλά προφανώς επειδή η ΑΑΔΕ διαπίστωσε μέσω διασταυρώσεων "προβλήματα νομιμότητας" διατηρηθηκε το άρθρο 4 για ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1970 ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.

 Αυτή είναι η πραγματική ιστορία, και για να μην εκτοξεύονται ευθύνες εδώ κι εκεί (όχι ότι δεν υπάρχουν, αλλά οι αιτίες είναι άλλες), γίνεται σαφές ότι τις κύριες ευθύνες έχουν αυτοί που κυκλοφορούσαν κανονικά με ιστορικές πινακίδες "πιάνοντας κορόϊδα" όλους τους υπόλοιπους Έλληνες (και δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ λίγοι), αλλά και αυτοί που πιστοποιούσαν σαν ιστορικά (και  νομιμοποιούσαν, δίνοντας πινακίδες) αυτοκίνητα που σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. 
 Ακολουθούν τα τρία προσχέδια της τροποποιημένης Κ.Υ.Α., και το τελικό δελτίο Τύπου, αλλά αναμένεται το Φ.Ε.Κ., ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΌΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, μακάρι προς όφελος του Ιστορικού οχήματος και των χιλιάδων νομότυπων φίλων του. 











Α’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΘΕΜΑ : Τροποποίηση της υπ.’ αριθ. Α οικ. 55972-3112/2017 (Β’ 3641) κοινή απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε:

1. Ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος καθορίζονται τα οχήματα τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις των διεθνών κανονισμών που έχουν θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.), η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.) και η Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.). Καθορίζονται και χαρακτηρίζονται ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος αποκλειστικά από τα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα την ΔΟΑ, τη ΔΟΜ ή τη ΔΟΠΑ, κατά περίπτωση, βάσει των οικείων διεθνών κανονισμών και με τις διαδικασίες που οι οικείοι κανονισμοί ορίζουν.
2. Με την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, ο κύριος του οχήματος δύναται να προβεί σε εγγραφή του σε οιαδήποτε ελληνική ομοσπονδία της επιλογής του, η οποία του χορηγεί ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα (πινακίδες ή οιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο). Το ενάριθμο αυτό διακριτικό γνώρισμα δεν υπέχει θέση στοιχείων κυκλοφορίας κατά το άρθρο 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα δε οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος μετέχουν στη δημόσια κυκλοφορία με τους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για κάθε οδικό όχημα. Σε περίπτωση που το όχημα φέρει τα συμβατικά στοιχεία κυκλοφορίας, τα ως άνω χορηγηθέντα ενάριθμα διακριτικά γνωρίσματα πρέπει να φέρονται σε εμφανές σημείο στον εμπρόσθιο και οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον πρόκειται να συμμετάσχει το όχημα σε αγώνες ή εκδηλώσεις νομίμως αδειοδοτημένες.
3. Τα οχήματα της παρούσας, εφόσον δεν φέρουν στοιχεία κυκλοφορίας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 88 και 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται να τίθενται σε δημόσια κυκλοφορία και δύνανται να χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ή εκδηλώσεις, νομίμως αδειοδοτημένες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όπως ισχύει.
Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία τους σε οδούς και χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία, αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. Για τους σκοπούς της συμμετοχής σε αγώνες και εκδηλώσεις της παραγράφου αυτής, εφόσον ο οδηγός φέρει αθροιστικά:
αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.
ββ. Φωτοαντίγραφο της δήλωσης ακινησίας του οχήματος, θεωρημένο αποκλειστικά από την Φορολογική Αρχή στην οποία υπεβλήθη, από το οποίο προκύπτει ο τόπος στάθμευσης του οχήματος (πόλη, οδός, αριθμός), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 (Α’ 82). Εάν το όχημα δεν βρίσκεται σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας και έχει εισαχθεί στην Ελλάδα με τις διατάξεις του άρθρου …… του ν. ……./…….(Α’ …..), ο οδηγός φέρει το πιστοποιητικό …….. , καθώς και βεβαίωση από τον φορέα που χαρακτήρισε το όχημα ως ιστορικού ενδιαφέροντος, από την οποία προκύπτει ο τόπος στάθμευσης του οχήματος (πόλη, οδός, αριθμός).
γγ. Βεβαίωση του διοργανωτή του αγώνα ή της εκδήλωσης, στην οποία αναγράφεται η απόφαση αδειοδότησής τους και βεβαιώνεται η ημερομηνία διεξαγωγής και η διάρκειά τους, καθώς και η συμμετοχή του συγκεκριμένου οχήματος σε αυτήν.
Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται για την άπαξ αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος, όπως προκύπτει από το έγγραφο της ως άνω περ. ββ, και τους χώρους των αγώνων ή εκδηλώσεων. Σε περίπτωση που η παραπάνω απόσταση δεν υπερβαίνει ή ισούται με διακόσια (200) χιλιόμετρα, η μετακίνηση μπορεί να γίνει κατά την προηγούμενη μία (1) ημέρα πριν την έναρξη και κατά την επόμενη μία (1) ημέρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα. Εάν η απόσταση αυτή υπερβαίνει τα διακόσια (200) χιλιόμετρα, η μετακίνηση μπορεί να γίνει κατά τις προηγούμενες δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη και κατά τις επόμενες δύο (2) ημέρες μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα, αντίστοιχα.
β. Για τους σκοπούς της επισκευής ή συντήρησής τους, εφόσον ο οδηγός φέρει αθροιστικά:
αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.
ββ. Φωτοαντίγραφο της δήλωσης ακινησίας του οχήματος, θεωρημένο αποκλειστικά από την Φορολογική Αρχή στην οποία υπεβλήθη, από το οποίο προκύπτει ο τόπος στάθμευσης του οχήματος (πόλη, οδός, αριθμός), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 (Α’ 82). Εάν το όχημα δεν βρίσκεται σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας και έχει εισαχθεί στην Ελλάδα με τις διατάξεις του άρθρου …… του ν. ……./…….(Α’ …..), ο οδηγός φέρει το πιστοποιητικό …….. , καθώς και βεβαίωση από τον φορέα που χαρακτήρισε το όχημα ως ιστορικού ενδιαφέροντος, από την οποία προκύπτει ο τόπος στάθμευσης του οχήματος (πόλη, οδός, αριθμός).
γγ. Υπεύθυνη δήλωση του εκμεταλλευτή του συνεργείου εάν είναι φυσικό πρόσωπο ή του νόμιμου εκπροσώπου για την περίπτωση του νομικού προσώπου, με την οποία δηλώνεται ο χρονικός προγραμματισμός συντήρησης ή επισκευής του οχήματος.
Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται: (α) εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου σταθμεύει το όχημα, όπως προκύπτει από τη δήλωση ακινησίας του, (β) για την αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος και τον χώρο του συνεργείου, και (γ) μόνο κατά την πρώτη ημέρα Τετάρτη και τρίτο Σάββατο εκάστου μήνα. Εκτός από της ημέρες αυτές, επιτρέπεται η μετακίνηση του οχήματος από το συνεργείο προς τον χώρο στάθμευσης του οχήματος και κατά την ημέρα εξόδου του οχήματος από το συνεργείο, εφόσον φέρει επιπλέον ισχύον τιμολόγιο από το οικείο συνεργείο από το οποίο προκύπτει η ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος από αυτό, σύμφωνα με τα παραπάνω.
4. Τα παραπάνω οχήματα δύνανται να διαγράφονται από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 49 του ν. 4313/2014 (Α’ 261). Για τη διαγραφή του οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος ο ιδιοκτήτης του υποβάλλει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας τα εξής δικαιολογητικά:
α. Αίτηση για την διαγραφή του οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.
β. Στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) του οχήματος.
γ. Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία εκδίδεται από τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 και περιλαμβάνει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Επιπροσθέτως, η ως άνω βεβαίωση φέρει μοναδικό αριθμό τα δύο πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 της παρούσης.
δ. Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, εκδοθείσα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η βεβαίωση της περίπτωσης αυτής δεν απαιτείται εάν, μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών, πραγματοποιείται διασταύρωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα.
ε. Αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου στην περίπτωση 4 της παραγράφου 6 του άρθρου 8 του π.δ. 116/2004 (Α’ 81), όπως ισχύει, τέλους διαγραφής.
Ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, μετά τον έλεγχο των ως άνω δικαιολογητικών προβαίνει στη διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών – διαδικασία η οποία καταγράφεται στο Μητρώο - και στην χορήγηση στον αιτούντα βεβαίωσης διαγραφής.
Η ως άνω διαδικασία διαγραφής πραγματοποιείται κατ’ αναλογία και για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, εφόσον αυτά είναι επισήμως χαρακτηρισμένα ως τέτοια.
Προκειμένου περί οχημάτων τελούντων σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας, και τα οποία πρόκειται να διαγραφούν δυνάμει της παρούσης, ισχύει αναλογικά η υποπαράγραφος Δ.4 της παραγράφου Δ του άρθρου 3 του ν.4254/2014 (Α’ 85) «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις».
5. Τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 αποστέλλουν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μηνιαία κατάσταση στην οποία αναφέρονται:
α) τα χορηγηθέντα ενάριθμα διακριτικά γνωρίσματα.
β) οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων στα οποία αντιστοιχούν.
γ) τα στοιχεία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων και η ταχυδρομική τους διεύθυνση.
δ) τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων (έτος πρώτης κυκλοφορίας, εργοστάσιο κατασκευής).
Αποστέλλουν, επίσης, κατά το μήνα Ιανουάριο κάθε έτους κατάλογο με τα ανωτέρω στοιχεία σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για το σύνολο των οχημάτων που έχουν χαρακτηρίσει ως ιστορικού ενδιαφέροντος.
6. Σε περίπτωση θέσης των ανωτέρω οχημάτων σε δημόσια κυκλοφορία, κατά παράβαση της παραγράφου 3 της παρούσης και των διατάξεων του ΚΟΚ, όπως ισχύει, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ (€) στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ (€) στον οδηγό του οχήματος εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.
Σε περίπτωση χρήσης των χαρακτηρισθέντων ως ιστορικού ενδιαφέροντος οχημάτων σε αγώνες ή εκδηλώσεις της παρούσης άνευ του απαραίτητου ενάριθμου διακριτικού γνωρίσματος – όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 2 της παρούσης – επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ (€).
Ως όργανα ελέγχου των ως άνω παραβάσεων και επιβολής των σχετικών κυρώσεων ορίζονται – κατ’ αναλογία - τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 του ν.3446/2006 «Οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων − Ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ 49).
7. Ο χαρακτηρισμός οχημάτων ως ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί νομίμως ως τέτοια με βάση προγενέστερες διατάξεις, δεν θίγεται από τις διατάξεις της παρούσας.
8. Από τη θέση σε ισχύ της παρούσης απόφασης καταργείται η υπ.’ αριθ. Α οικ. 55972-3112/2017 (Β’ 3641) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.


Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Τροποποίηση της υπ.’ αριθ. Α οικ. 55972-3112/2017 (Β’ 3641) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών για τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ    ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
                                        Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε:

1. Ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος καθορίζονται τα οχήματα τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις των διεθνών κανονισμών που έχουν θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.), η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.) και η Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.). Καθορίζονται και χαρακτηρίζονται ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος αποκλειστικά από τα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα την Δ.Ο.Α., τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Α., κατά περίπτωση, βάσει των οικείων διεθνών κανονισμών και με τις διαδικασίες που οι οικείοι κανονισμοί ορίζουν. Τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα χορηγούν Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία περιλαμβάνει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.
 

2. Με την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης (κύριος) του οχήματος δύναται να προβεί σε εγγραφή του σε οιαδήποτε ελληνική ομοσπονδία - σύλλογο της επιλογής του, η οποία του χορηγεί ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα (πινακίδες ή οιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο) και πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος, το οποίο φέρει φωτογραφία του οχήματος της τελευταίας διετίας, επανεκδίδεται κάθε δύο (2) έτη και το περιεχόμενό του είναι σύμφωνο προς το Παράρτημα, το οποίο προσαρτάται και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης. Το ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα δεν υπέχει θέση στοιχείων κυκλοφορίας κατά το άρθρο 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα δε οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος μετέχουν στη δημόσια κυκλοφορία με τους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για κάθε οδικό όχημα. Σε περίπτωση που το όχημα φέρει τα συμβατικά στοιχεία κυκλοφορίας, τα ως άνω χορηγηθέντα ενάριθμα διακριτικά γνωρίσματα πρέπει να φέρονται σε εμφανές σημείο στον εμπρόσθιο και οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα πρόκειται να συμμετάσχει σε αγώνες ή εκδηλώσεις νομίμως αδειοδοτημένες.
 

3. Τα οχήματα της παρούσας, εφόσον δεν φέρουν στοιχεία κυκλοφορίας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 88 και 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται να τίθενται σε δημόσια κυκλοφορία και δύνανται να χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ή εκδηλώσεις, νομίμως αδειοδοτημένες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία τους σε οδούς και χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία, αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Για τους σκοπούς της συμμετοχής σε αγώνες και εκδηλώσεις της παραγράφου αυτής, εφόσον ο οδηγός και το όχημα φέρουν αθροιστικά:

αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.
ββ. Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος και το ενάριθμο διακριτικό της παραγράφου 2.
 
γγ. Βεβαίωση του διοργανωτή του αγώνα ή της εκδήλωσης, στην οποία αναγράφεται η απόφαση αδειοδότησης και βεβαιώνεται η ημερομηνία διεξαγωγής και η διάρκειά τους, καθώς και η συμμετοχή του συγκεκριμένου οχήματος σε αυτήν.

Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται για την άπαξ αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος, όπως προκύπτει από το έγγραφο της ως άνω περ. ββ, και τους χώρους των αγώνων ή εκδηλώσεων. Η μετακίνηση μπορεί να γίνει κατά τις προηγούμενες δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη και κατά την επόμενη μία (1) ημέρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα. Εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται για τη συμμετοχή σε αγώνες – εκδηλώσεις στην αλλοδαπή, οι παραπάνω ημέρες μετακίνησης ισχύουν για την μετάβαση από τον χώρο στάθμευσης του οχήματος προς το σημείο εξόδου από τη Χώρα και από το σημείο εισόδου στη Χώρα προς τον χώρο στάθμευσης του οχήματος.

β. Για τους σκοπούς της επισκευής τους, εφόσον ο οδηγός και το όχημα φέρουν αθροιστικά:

αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.
ββ. Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος και το ενάριθμο διακριτικό της παραγράφου 2.
γγ. Υπεύθυνη δήλωση του εκμεταλλευτή του συνεργείου οχημάτων εάν είναι φυσικό πρόσωπο ή του νόμιμου εκπροσώπου για την περίπτωση του νομικού προσώπου, με την οποία δηλώνεται ο χρονικός προγραμματισμός συντήρησης ή επισκευής του οχήματος.

Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται: (α) εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου σταθμεύει και φυλάσσεται το όχημα, όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό της παραγράφου 2, με εξαίρεση την περιοχή της Αττικής (πλην νήσων) και της Θεσσαλονίκης, όπου η κυκλοφορία επιτρέπεται εντός της οικείας Περιφέρειας, (β) για την αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος και τον χώρο του συνεργείου, και (γ) μόνο κατά το τρίτο Σάββατο εκάστου μήνα. Εκτός από την ημέρα αυτή, επιτρέπεται η μετακίνηση του οχήματος από το συνεργείο προς τον χώρο στάθμευσης του οχήματος και κατά την ημέρα εξόδου του οχήματος από το συνεργείο, εφόσον αυτό φέρει επιπλέον ισχύον τιμολόγιο από το οικείο συνεργείο από το οποίο προκύπτει η ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος από αυτό, σύμφωνα με τα παραπάνω.

γ. Για τους σκοπούς της διάνυσης διαδρομών για τη συντήρησή τους, επιτρέπεται, επίσης, η μετακίνησή τους κάθε δεύτερη και τέταρτη ημέρα Κυριακή εκάστου μήνα, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου σταθμεύει και φυλάσσεται το όχημα, όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό της παραγράφου 2, με εξαίρεση την περιοχή της Αττικής (πλην νήσων) και της Θεσσαλονίκης, όπου η κυκλοφορία επιτρέπεται εντός της οικείας Περιφέρειας, εφόσον ο οδηγός και το όχημα φέρουν αθροιστικά:
αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.
ββ. Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος και το ενάριθμο διακριτικό της παραγράφου 2.



4. Τα παραπάνω οχήματα δύνανται να διαγράφονται από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 49 του ν. 4313/2014 (Α’ 261). Για τη διαγραφή του οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος ο ιδιοκτήτης του υποβάλλει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας τα εξής δικαιολογητικά:
α. Αίτηση για τη διαγραφή του οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.
β. Στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) του οχήματος.
γ. Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία εκδίδεται από τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 και φέρει μοναδικό 8ψήφιο τουλάχιστον αριθμό, τα δύο πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 1 της παρούσας και χορηγούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σε περίπτωση που το όχημα έχει χαρακτηριστεί νομίμως
  ως ιστορικού ενδιαφέροντος από άλλα νομικά πρόσωπα, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 της παρούσας, με βάση προγενέστερες διατάξεις, γίνεται δεκτή η Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος που έχει χορηγηθεί από τα ως άνω νομικά πρόσωπα, η οποία πρέπει να φέρει υποχρεωτικώς μοναδικό 8ψήφιο τουλάχιστον αριθμό, σύμφωνα με τα παραπάνω, καθώς και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.  
δ. Αντίγραφο του πιστοποιητικού καταχώρησης ιστορικού οχήματος, όπου εμφαίνεται το ενάριθμο διακριτικό που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με την παράγραφο 2.

ε. Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, εκδοθείσα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η βεβαίωση της περίπτωσης αυτής δεν απαιτείται αν πραγματοποιείται, μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών, διασταύρωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα.
στ. Αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου στην περίπτωση 4 της παραγράφου 6 του άρθρου 8 του π.δ. 116/2004 (Α’ 81), όπως ισχύει, τέλους διαγραφής.
 
Ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, μετά τον έλεγχο των ως άνω δικαιολογητικών προβαίνει στη διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών – διαδικασία η οποία καταγράφεται στο Μητρώο - και στη χορήγηση στον αιτούντα βεβαίωσης διαγραφής.
Η ως άνω διαδικασία διαγραφής πραγματοποιείται κατ’ αναλογία και για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, εφόσον αυτά είναι επισήμως χαρακτηρισμένα ως τέτοια.
Προκειμένου περί οχημάτων τελούντων σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας, και τα οποία πρόκειται να διαγραφούν δυνάμει της παρούσας, ισχύει αναλογικά η υποπαράγραφος
  Δ.4  της παραγράφου Δ του άρθρου 3 του ν. 4254/2014 (Α’ 85) «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις».


5. Τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 2 αποστέλλουν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μηνιαία κατάσταση στην οποία αναφέρονται:
α) τα χορηγηθέντα ενάριθμα διακριτικά γνωρίσματα.
β) οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων στα οποία αντιστοιχούν.
γ) τα στοιχεία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων και η ταχυδρομική τους διεύθυνση.
δ) τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων (έτος πρώτης κυκλοφορίας, εργοστάσιο κατασκευής), όπως προκύπτουν από το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος.
ε) το φορέα που χορήγησε τη Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος και την ημερομηνία χορήγησης αυτής.
Αποστέλλουν, επίσης, κατά το μήνα Ιανουάριο κάθε έτους κατάλογο με τα ανωτέρω στοιχεία σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για το σύνολο των οχημάτων, στα οποία έχουν χορηγήσει, μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους, ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα και πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος.


6. Σε περίπτωση θέσης των ανωτέρω οχημάτων σε δημόσια κυκλοφορία, κατά παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 3 της παρούσας, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ (€) στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ (€) στον οδηγό του οχήματος εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.
 
Σε περίπτωση χρήσης των χαρακτηρισθέντων ως ιστορικού ενδιαφέροντος οχημάτων σε αγώνες ή εκδηλώσεις της παρούσας άνευ του απαραίτητου ενάριθμου διακριτικού γνωρίσματος, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 2
  της παρούσας, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ (€).   
Ως όργανα ελέγχου των ως άνω παραβάσεων και επιβολής των σχετικών κυρώσεων ορίζονται – κατ’ αναλογία - τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 του ν.3446/2006 «Οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων − Ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές και άλλες διατάξεις» (Α’49).


7. Ο χαρακτηρισμός οχημάτων ως ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί νομίμως ως τέτοια με βάση προγενέστερες διατάξεις, δεν θίγεται από τις διατάξεις της παρούσας. Οι φορείς της παραγράφου 2 που έχουν χορηγήσει ενάριθμα διακριτικά γνώρίσματα σε οχήματα που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικού ενδιαφέροντος με βάση προγενέστερες διατάξεις, οφείλουν να χορηγήσουν σε αυτά πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 της παρούσας, εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης.


8. Από τη θέση σε ισχύ της παρούσας απόφασης καταργείται η υπ.’ αριθ. Α οικ. 55972-3112/2017 (Β’ 3641) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.
 


9. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

             Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ                                                   Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                              ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 


       ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ                                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος

1. Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος ανανεώνεται υποχρεωτικά εντός δύο (2) ετών, το αργότερο, από την αρχική χορήγησή του ή την προηγούμενη ανανέωση.
2. Πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος που έχει εκδοθεί πριν την έναρξη εφαρμογής της παρούσας απόφασης, ανανεώνεται υποχρεωτικά το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.
3. Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος αναγράφει την επωνυμία του φορέα χορήγησης και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τις εξής πληροφορίες:
Ως προς το όχημα:
-
   Το ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα.
-
   Το εργοστάσιο κατασκευής 
-
   Τον τύπο του οχήματος
-
   Τη χώρα προέλευσης
-
   Τον αριθμό πλαισίου 
-
   Τον κυλινδρισμό
-
   Το έτος πρώτης ταξινόμησης του οχήματος
-
   Τον χώρο στάθμευσης (Πόλη, οδό, αριθμό) του οχήματος
-
   Πρόσφατη ευκρινή έγχρωμη φωτογραφία του οχήματος (της τελευταίας διετίας)
Ως προς τον ιδιοκτήτη:
-
   Ονοματεπώνυμο
-
   Πατρώνυμο
-
   Αριθμό δελτίου ταυτότητας
-
   Διεύθυνση κατοικίας
-
   Αριθμό φορολογικού μητρώου




Γ’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Α ΟΙΚ 94748-4130
Θέμα: Αντικατάσταση της υπ αριθ. Α οικ. 55972/3112/2017 απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών (ΦΕΚ 3641/Β/2017) σχετικά με τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος και ρύθμιση θεμάτων αγωνιστικών οχημάτων. 

Αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

  • Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας

1. Ειδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ταχύτητος ή δεξιοτεχνίας δύναται να κυκλοφορούν, κατά τις εκδηλώσεις τις οργανωμένες σύμφωνα με το άρθρο 49 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ν.2696/1999), επί οδών ή άλλων δημοσίων και ιδιωτικών χώρων, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως που εκδίδεται από τα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.) ή τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.), κατά περίπτωση, και στα οποία έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη ειδική αθλητική αναγνώριση του ν. 2725/1999. Τα προαναφερόμενα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξόδους τους για αγώνες, δοκιμές και μετακινήσεις,
 χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες χορηγούμενες απο τα άνω νομικά πρόσωπα.

2. Δεν επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων από και προς τον τόπο των αγώνων ή της επισκευής και συντήρησης αυτών. Για τις προαναφερόμενες μετακινήσεις θα χρηιμοποιούνται φορτηγά ή ρυμουλκούμενα.


Άρθρο 2
Βεβαίωση χαρακτηρισμού – Πιστοποιητικό καταχώρησης οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος

1. Ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος καθορίζονται τα οχήματα τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις των διεθνών κανονισμών που έχουν θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.), η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.) και η Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.).
 

Καθορίζονται και χαρακτηρίζονται ως οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος αποκλειστικά από τα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα την Δ.Ο.Α., τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Α., κατά περίπτωση, βάσει των οικείων διεθνών κανονισμών και με τις διαδικασίες που οι οικείοι κανονισμοί ορίζουν.

Τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα χορηγούν Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία φέρει μοναδικό 8ψήφιο τουλάχιστον αλφαριθμητικό συνδυασμό, τα δύο πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στα ανωτέρω νομικά πρόσωπα και χορηγούνται απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 

Η Βεβαίωση αυτή περιλαμβάνει τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.
 


2. Με την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, ο ιδιοκτήτης (κύριος) του οχήματος δύναται να προβεί σε εγγραφή του σε οιαδήποτε ελληνική ομοσπονδία ιστορικών οχημάτων της επιλογής του, η οποία του χορηγεί ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα (πινακίδες ή οιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο) και Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος, το οποίο έχει μοναδικό 8ψήφιο τουλάχιστον αλφαριτθμητικό συνδυασμό, τα δύο πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στην ελληνική ομοσπονδία ιστορικών οχημάτων και χορηγούνται απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
 

Το Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος επανεκδίδεται κάθε δύο (2) έτη, αναγράφει την ημερομηνία έκδοσης και λήξης αυτού και το περιεχόμενο του είναι σύμφωνο προς το Παράρτημα Ι της παρούσας απόφασης.

Το ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα δεν υπέχει θέση στοιχείων κυκλοφορίας κατά το άρθρο 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα δε οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος μετέχουν στη δημόσια κυκλοφορία με τους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για κάθε οδικό όχημα.

Σε περίπτωση που το όχημα φέρει τα συμβατικά στοιχεία κυκλοφορίας, τα ως άνω χορηγηθέντα ενάριθμα διακριτικά γνωρίσματα πρέπει να φέρονται σε εμφανές σημείο στον εμπρόσθιο και οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα πρόκειται να συμμετάσχει σε αγώνες ή εκδηλώσεις νομίμως αδειοδοτημένες.
 


3.
 Για τα οχήματα που εισάγονται ή μεταφέρονται από άλλα κράτη μέλη και δεν έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας η έκδοση της Βεβαίωσης χαρακτηρισμού οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος και η χορήγηση Πιστοποιητικού Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος προϋποθέτει την προσκόμιση του οικείου τελωνειακού παραστατικού.


4. Τα νομικά πρόσωπα της παραγράφου 2 συμπληρώνουν και αποστέλλουν μηνιαίως σε ηλεκτρονική μορφή τη συγκεντρωτική κατάσταση του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας όπου καταχωρούνται όλα τα στοιχεία (21 πεδία συνολικά) που περιλαμβάνονται στα Πιστοποιητικά Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος του Παραρτήματος Ι που έχουν χορηγήσει συνολικά σε κάθε περίοδο στη Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών και στην Υπηρεσία Υποστήριξης Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία εν συνεχεία τη διαβιβάζει στις Τελωνειακές Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Αχαϊας.

Τα ανωτέρω στοιχεία οφείλουν να τηρούνται σε βάσεις δεδομένων που οι ίδιοι αυτοί φορείς έχουν αναπτύξει, οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων.

Άρθρο 3
Όροι κυκλοφορίας οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος

1. Τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος, εφόσον δεν φέρουν στοιχεία κυκλοφορίας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 88 και 90 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται να τίθενται σε δημόσια κυκλοφορία και δύνανται να χρησιμοποιούνται μόνο για αγώνες ή εκδηλώσεις, νομίμως αδειοδοτημένες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 49 του Κ.Ο.Κ..

2. Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία τους σε οδούς και χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία, αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Για τους σκοπούς της συμμετοχής σε αγώνες και εκδηλώσεις της παραγράφου αυτής, εφόσον ο οδηγός και το όχημα φέρουν αθροιστικά:

αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.

ββ. Το Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού οχήματος και το ενάριθμο διακριτικό της παρ. 2 του άρθρου 2.
 

γγ. Βεβαίωση του διοργανωτή του αγώνα ή της εκδήλωσης, στην οποία αναγράφεται η απόφαση αδειοδότησης και βεβαιώνεται η ημερομηνία
 
διεξαγωγής και η διάρκειά τους, καθώς και η συμμετοχή του συγκεκριμένου οχήματος σε αυτήν.
Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται για την άπαξ αυτοκίνητη μετακίνηση κατά τις προηγούμενες δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη και κατά την επόμενη μία (1) ημέρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος, όπως προκύπτει από το έγγραφο της ως άνω περ. ββ, και τους χώρους των αγώνων ή εκδηλώσεων.

Εάν η μετακίνηση πραγματοποιείται για τη συμμετοχή σε αγώνες – εκδηλώσεις στην αλλοδαπή, οι παραπάνω ημέρες μετακίνησης ισχύουν για την μετάβαση από τον χώρο στάθμευσης του οχήματος προς το σημείο εξόδου από τη Χώρα και από το σημείο εισόδου στη Χώρα προς τον χώρο στάθμευσης του οχήματος.

β. Για τους σκοπούς της επισκευής τους, εφόσον ο οδηγός και το όχημα φέρουν αθροιστικά:
αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.

ββ. Το Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος και το ενάριθμο διακριτικό της παρ. 2 του άρθρου 2.

γγ. Υπεύθυνη δήλωση του εκμεταλλευτή του συνεργείου οχημάτων εάν είναι φυσικό πρόσωπο ή του νόμιμου εκπροσώπου για την περίπτωση του νομικού προσώπου, με την οποία δηλώνεται ο χρονικός προγραμματισμός συντήρησης ή επισκευής του οχήματος.
Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται: (α) εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου σταθμεύει και φυλάσσεται το όχημα, όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό της παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας, με εξαίρεση την περιοχή της Αττικής (πλην Π.Ε. Νήσων), όπου η κυκλοφορία επιτρέπεται εντός της οικείας Περιφέρειας, (β) για την αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος και τον χώρο του συνεργείου, και (γ) μόνο κατά την πρώτη Τετάρτη και το τρίτο Σάββατο
 εκάστου μήνα.  
Ειδικώς, επιτρέπεται η
 μετακίνηση του οχήματος από το συνεργείο προς τον χώρο στάθμευσης του οχήματος και κατά την ημέρα εξόδου του οχήματος από το συνεργείο, εφόσον αυτό φέρει επιπλέον ισχύον τιμολόγιο από το οικείο συνεργείο από το οποίο προκύπτει η ημέρα εισόδου και εξόδου του οχήματος από αυτό, σύμφωνα με τα παραπάνω.

γ. Για τους σκοπούς της διάνυσης διαδρομών για τη συντήρησή τους, εφόσον ο οδηγός και το όχημα φέρουν αθροιστικά:



αα. νόμιμη άδεια οδήγησης και αποδεικτικό ασφάλισης του οχήματος.

ββ. Το Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος και το ενάριθμο διακριτικό της παρ. 2 του άρθρου 2.
Η κυκλοφορία του οχήματος, σύμφωνα με τα ανωτέρω, επιτρέπεται
 κάθε δεύτερη και τέταρτη ημέρα Κυριακή εκάστου μήνα, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου σταθμεύει και φυλάσσεται το όχημα, όπως προκύπτει από το Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος,  με εξαίρεση την περιοχή της Αττικής (πλην Π.Ε. Νήσων), όπου η κυκλοφορία επιτρέπεται εντός της οικείας Περιφέρειας,


Άρθρο 4
Διαδικασία επανεξέτασης οχημάτων χαρακτηρισμένων ως ιστορικού ενδιαφέροντος

1. Συστήνεται Επιτροπή αποτελούμενη απο:
α) Έναν (1) εκπρόσωπο του νομικού προσώπου που εκπροσωπεί νόμιμα στην Ελλάδα τη Δ.Ο.Α. και έναν (1) εκπρόσωπο του νομικού προσώπου που εκπροσωπεί νόμιμα στην Ελλάδα τη Δ.Ο.Π.Α., με τους αναπληρωτές τους, για την περίπτωση επιβατικού οχήματος ή έναν (1) εκπρόσωπο του νομικού προσώπου που εκπροσωπεί νόμιμα στην Ελλάδα τη Δ.Ο.Μ., με τον αναπληρωτή του, για την περίπτωση Μοτοσικλέτας, που ορίζονται απο τα αρμόδια, κατά περίπτωση, νομικά πρόσωπα.

β) Έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον αναπληρωτή του, που ορίζεται απο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

γ) Έναν (1) εκπρόσωπο που
 ορίζεται απο την Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.) με τον αναπληρωτή του.

2. Έργο της Επιτροπής της παρ. 1 είναι η επανεξέταση, εντός δέκα (10) μηνών απο τη συγκρότηση της επιτροπής αυτής, του χαρακτηρισμού ως ιστορικού ενδιαφέροντος των οχημάτων με έτος πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) απο το 1970
 και μετέπειτα που έχουν χαρακτηριστεί και καθοριστεί ως ιστορικού ενδιαφέροντος, με βάση προγενέστερες διατάξεις, και η διατύπωση σχετικής εισήγησης.

Έως την επανεξέταση του χαρακτηρισμού τους ως ιστορικού ενδιαφέροντος απο την Επιτροπή του παρόντος άρθρου, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους για τους σκοπούς της παρ. 2 του άρθρου 3.


3.α.
 Στην περίπτωση που η Επιτροπή διατυπώσει θετική εισήγηση, τότε ο χαρακτηρισμός του οχήματος ώς ιστορικού ενδιαφέροντος θεωρείται αποδεκτός και ισχύει η Βεβαίωση χαρακτηρισμού του ως ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία πρέπει να επανεκδοθεί απο το φορέα που τη χορήγησε προκειμένου να φέρει τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας.

Εν συνεχία, ο φορέας της παρ. 2 του άρθρου 2 που έχει χορηγήσει στο όχημα ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα οφείλει του χορηγήσει Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος με τα στοιχεία του Παραρτήματος
 Ι της παρούσας ώστε να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία του κατά τα οριζόμενα της παρ. 2 του άρθρου 3.

β. Στην περίπτωση αρνητικής εισήγησης της Επιτροπής, τότε ο χαρακτηρισμός του οχήματος ώς ιστορικού ενδιαφέροντος θεωρείται μη αποδεκτός και ο φορέας που χορήγησε τη Βεβαίωση χαρακτηρισμού του ως ιστορικού ενδιαφέροντος, οφείλει να εκδώσει Πράξη ακύρωσης αυτής.
Η εν λόγω Πράξη ακύρωσης, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του οχήματος, που πλέον δεν χαρακτηρίζεται ως ιστορικού ενδιαφέροντος, αποστέλλονται άμεσα, με κάθε πρόσφορο μέσο στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, προκειμένου να εξεταστεί η οφειλή τυχόν φορολογικών επιβαρύνσεων.
Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η αυτοκίνητη μετακίνηση του οχήματος αυτού και ο ιδιοκτήτης του οφείλει να παραδώσει το ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα και το Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος στον φορέα που τα χορήγησε.
Σε περίπτωση αυτοκίνησης μετακίνησης του οχήματος, επίβαλονται τα πρόστιμα της παρ. 2 του άρθρου 6 της παρούσας.



4. Οχήματα με έτος πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) έως και το 1969, που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικού ενδιαφέροντος με βάση προγενέστερες διατάξεις, διατηρούν τον σχετικό χαρακτηρισμό.
 
Εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών απο τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης επανεκδίδεται Βεβαίωση χαρακτηρισμού ως ιστορικού ενδιαφέροντος, απο το φορέα που τη χορήγησε, κατά τα αναφερόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας ενώ ο φορέας της παρ. 2 του άρθρου 2 που έχει χορηγήσει στο όχημα ενάριθμο διακριτικό γνώρισμα οφείλει να του χορηγήσει Πιστοποιητικό Καταχώρησης Ιστορικού Οχήματος με τα στοιχεία του Παραρτήματος Ι.



5. Μετά το πέρας του έργου της Επιτροπής του παρόντος άρθρου θα καθοριστεί διαδικασία για τη χορήγηση και τη διάθεση κρατικών πινακίδων οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος που θα κατασκευάζονται με μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου οχήματα, που χαρακτηρίζονται ιστορικού ενδιαφέροντος κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1. Του άρ. 2 της παρούσας υπουργικής απόφασης και φέρουν το πιστοποιητικό καταχώρησης της παρ. 2 του ίδιου άρθρου, να κυκλοφορούν για τους σκοπούς της συμμετοχής σε αγώνες και εκδηλώσεις, της επισκευής και της διάνυσης διαδρομών για τη συντήρησή τους.
Άρθρο 5
Διαδικασία διαγραφής οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος


1. Τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος δύνανται να διαγράφονται από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 49 του ν. 4313/2014 (Α’ 261). Για τη διαγραφή του οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος ο ιδιοκτήτης του υποβάλλει σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας τα εξής δικαιολογητικά:


α. Αίτηση για τη διαγραφή του οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.

β. Στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) του οχήματος.

γ. Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος, η οποία χορηγείται απο τα νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 2.
Για
 όχημα με έτος πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) έως και το 1969 που έχει  χαρακτηριστεί ως ιστορικού ενδιαφέροντος με βάση προγενέστερες διατάξεις, γίνεται δεκτή η Βεβαίωση χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 4 της παρούσας, ενώ για οχήματα με έτος πρ΄της ταξινόμησης (κυκλοφορίας) από το 1970 και μετέπειτα γίνεται δεκτή η Βεβαίωση χαρακτηρισμού του ως ιστορικού ενδιαφέροντος που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 3α του ίδιου ως άνω άρθρου.  

δ. Αντίγραφο του πιστοποιητικού καταχώρησης ιστορικού οχήματος, όπου εμφαίνεται το ενάριθμο διακριτικό που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2.

ε. Βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, εκδοθείσα από την αρμόδια Φορολογική Αρχή.
 Η βεβαίωση της περίπτωσης αυτής δεν απαιτείται αν πραγματοποιείται, μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών, διασταύρωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας με ηλεκτρονικά μέσα.

στ. Αποδεικτικό καταβολής του προβλεπόμενου στην περίπτωση 4 της παραγράφου 6 του άρθρου 8 του π.δ. 116/2004 (Α’ 81), όπως ισχύει, τέλους διαγραφής.
 
Ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, μετά τον έλεγχο των ως άνω δικαιολογητικών προβαίνει στη διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών – διαδικασία η οποία καταγράφεται στο Μητρώο - και στη χορήγηση στον αιτούντα βεβαίωσης διαγραφής.


2. Η διαδικασία διαγραφής της παρ. 1 του παρόντος άρθρου πραγματοποιείται κατ’ αναλογία και για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, εφόσον αυτά είναι επισήμως χαρακτηρισμένα ως τέτοια.



3. Προκειμένου περί οχημάτων τελούντων σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας, και τα οποία πρόκειται να διαγραφούν δυνάμει της παρούσας, ισχύει αναλογικά η υποπαράγραφος
 Δ.4  της παραγράφου Δ του άρθρου 3 του ν. 4254/2014 (Α’ 85) «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις».




Άρθρο 6
Διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις


1. Σε περίπτωση θέσης των ανωτέρω οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος σε δημόσια κυκλοφορία, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 3 της παρούσας, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ (€) στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ (€) στον οδηγό του οχήματος εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.
 


2. Σε περίπτωση αυτοκίνητης μετακίνησης των οχημάτων για τα οποία ο χαρακτηρισμός τους ώς ιστορικού ενδιαφέροντος έχει κριθεί μη αποδεκτός απο την Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 4 της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων(2.000) ευρώ (€) στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ (€) στον οδηγό του οχήματος εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.


3. Σε περίπτωση χρήσης των χαρακτηρισθέντων ως ιστορικού ενδιαφέροντος οχημάτων σε αγώνες ή εκδηλώσεις της παρούσας άνευ του απαραίτητου ενάριθμου διακριτικού γνωρίσματος, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ (€).
  


4. Για τα οχήματα που καταληφθούν να κυκλοφορούν, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 3 της παρούσας, ενημερώνεται η αρμόδια Δ.Ο.Υ και εφόσον είναι σε ακινησία, επιβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας καθώς και το αντίστοιχο αυτοτελές πρόστιμο μη καταβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαρ. Ε7 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (222 Α’) καθώς και το πρόστιμο του αρ. 4 του ν. 2523/1997.


5. Ως όργανα ελέγχου των ως άνω παραβάσεων και επιβολής των σχετικών κυρώσεων ορίζονται – κατ’ αναλογία - τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 του ν.3446/2006 «Οργάνωση και λειτουργία αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων − Ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές και άλλες διατάξεις» (Α’49).




Άρθρο 7
Παραρτήματα
Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης τα ακόκλουθα Παραρτήματα Ι και ΙΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
Πιστοποιητικό Καταχώρηςης Ιστορικού Οχήματος
Α.
 Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος ανανεώνεται υποχρεωτικά εντός δύο (2) ετών, το αργότερο, από την αρχική χορήγησή του ή την προηγούμενη ανανέωση.
Β. Πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος που έχει εκδοθεί πριν την έναρξη εφαρμογής της παρούσας απόφασης, ανανεώνεται υποχρεωτικά το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.
Γ. Το πιστοποιητικό καταχώρησης ιστορικού οχήματος αναγράφει την επωνυμία του φορέα χορήγησης και περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο τα εξής στοιχεία, τα οποία τηρούνται σε βάση δεδομένων που έχει αναπτύξει ο φορέας χορήγησης

1. Μοναδικό 8ψηφιο τουλάχιστον αλφαριθμητικό συνδυασμό, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3 της παρούσας
2. Ημερομηνία έκδοσης Πιστοποιητικού
3. Ημερομηνία λήξης ισχύος Πιστοποιητικού

Ως προς το όχημα:
4. Φορέα χορήγησης Βεβαίωσης χαρακτηρισμού του οχήματος ως ιστορικού ενδιαφέροντος.
5. Ημερομηνία χορήγησης Βεβαίωσης
6. Μοναδικό 8ψήφιο τουλάχιστον αλφαριθμητικό συνδυασμό Βεβαίωσης, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 της παρούσας.
7. Ενάριθμό διακριτικό γνώρισμα.
8. Αριθμό κυκλοφορίας οχήματος (εφόσον αυτό είναι ενεργό στο Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών)
9. Εργοστάσιο κατασκευής
 
10.Τύπο του οχήματος
11. Χώρα κατασκευής
12. Αριθμό πλαισίου
 
13. Κυλινδρισμό κινητήρα
14. Έτος πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) του οχήματος
15. Χώρο στάθμευσης οχήματος (Πόλη, οδό, αριθμό)
16.
 Πρόσφατη ευκρινή έγχρωμη φωτογραφία του οχήματος (της τελευταίας διετίας)
Ως προς τον ιδιοκτήτη:
17.
 Ονοματεπώνυμο
18. Πατρώνυμο
19. Αριθμό δελτίου ταυτότητας
20. Διεύθυνση κατοικίας (Πόλη, οδό, αριθμό)
21.
Αριθμό φορολογικού μητρώου


ΤΕΛΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Κ.Υ.Α. (ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΡΘΡΩΝ, ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ): ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Δημοσιεύτηκε η τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά συμβάντα εκτεταμένης θέσης σε δημόσια κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος ως συμβατικά οχήματα, είτε αυτά συμμετέχουν σε αγώνες και επιδείξεις είτε όχι, που ερχόταν σε αντίθεση με τους ισχύοντες νόμους.

Η Ελληνική Πολιτεία, για πρώτη φορά, θεσπίζει μια ολοκληρωμένη διαδικασία η οποία και θα βοηθήσει σύντομα να αντιμετωπιστούν φαινόμενα στρέβλωσης και θα μπορέσει να αναδείξει το ρόλο των πραγματικών αυτοκινήτων ιστορικού ενδιαφέροντος.
Η τροποποιημένη Απόφαση περιλαμβάνει διαδικασίες που διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων για τη μετάβαση τους στις εκδηλώσεις και τη συντήρησή τους. Παρατίθενται επιγραμματικά:

- Επιτρέπεται η αυτοκίνητη μετακίνηση κατά τις προηγούμενες δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη και κατά την επόμενη μία (1) ημέρα μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα.

- Επιτρέπεται αυτοκίνητη μετακίνηση από και προς τον τόπο στάθμευσης του οχήματος και τον χώρο του συνεργείου την πρώτη Τετάρτη και το τρίτο Σάββατο εκάστου μήνα.

- Επιτρέπεται, επίσης, για τους σκοπούς της διάνυσης διαδρομών για τη συντήρησή τους, η μετακίνησή τους κάθε δεύτερη και τέταρτη ημέρα Κυριακή εκάστου μήνα, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας (σε επίπεδο Περιφέρειας για την Αττική) όπου σταθμεύει και φυλάσσεται το όχημα.

Στο πλαίσιο γενικότερης ρύθμισης και εξορθολογισμού των διαδικασιών κυκλοφορίας των οχημάτων στην Απόφαση περιγράφονται συγκεκριμένες διαδικασίες:

- Συστήνεται Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των Διεθνών Ομοσπονδιών (Δ.Ο.Α. Δ.Ο.Π.Α. και Δ.Ο.Μ.) στην Ελλάδα, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ενιαίας Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.) με έργο επανεξέταση, εντός δέκα (10) μηνών από τη συγκρότηση της, του χαρακτηρισμού ως ιστορικού ενδιαφέροντος των οχημάτων με έτος πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) από το 1970 και μετέπειτα και η διατύπωση σχετικής εισήγησης. Έως την επανεξέταση του χαρακτηρισμού τους ως ιστορικού ενδιαφέροντος από την Επιτροπή, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους. Στην περίπτωση θετικής εισήγησης ισχύει ο χαρακτηρισμός του οχήματος, ενώ σε περίπτωση αρνητικής εισήγησης ο χαρακτηρισμός ακυρώνεται. Ο χαρακτηρισμός συνεχίζει να ισχύει για τα οχήματα πρώτης ταξινόμησης (κυκλοφορίας) έως και το 1969.

- Θεσμοθετείται το Πιστοποιητικό Καταχώρισης που εκδίδεται από οιαδήποτε ελληνική ομοσπονδία ιστορικών οχημάτων στην οποία έχει εγγραφεί το χαρακτηρισμένο ως ιστορικό όχημα και ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Τα οχήματα που χαρακτηρίζονται για πρώτη φορά ιστορικά απευθύνονται στα νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα τις Διεθνείς Ομοσπονδίες.

Μετά το πέρας του έργου της Επιτροπής θα καθοριστεί διαδικασία για τη χορήγηση και τη διάθεση κρατικών πινακίδων ιστορικού ενδιαφέροντος, που θα κατασκευάζονται με μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

2 σχόλια: