Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΟ...

 Και ενώ με χαρά και αγωνιστικό παλμό περιέγραφα τα του Τατοίου ΦΙΛΠΑ, εδώ παραδίπλα στην Αθήνα έγινε το Συνέδριο του Economist. Και εκεί, του οικονομικού "μας" επιτελείου παρόντος, μελαμψό νεαρό στέλεχος "της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα", κυριολεκτικά σαν "αξιωματικός αποικιοκρατικών δυνάμεων κατοχής", ούτε λίγο ούτε πολύ στο λογύδριό του ξεκαθάρισε ότι είμαστε στην αρχή, ότι τίποτα δεν έχει γίνει, ότι πρέπει να περάσουν δύσκολα νομοθετήματα για ομαδικές απολύσεις, απεργίες και μεταρρυθμίσεις, ποίημα σκληρό, όπως σκληρό είναι και το ΔΝΤ στις τρίτες χώρες που πήγαινε να "κατακτήσει" για λογαριασμό της Δύσης, πριν το βάλει και στη δική μας ζωή ένας, ακόμα, Πρωθυπουργός-προϊόν οικογενειοκρατίας. Ο υπαλληλίσκος του ΔΝΤ διάβασε το ποίημα ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ στην Αθήνα για..."διαπραγματεύσεις"! Δηλαδή, "διαπραγματεύεται" ο μελλοθάνατος δεμένος πισθάγκωνα με την (οικονομική) θηλειά στο λαιμό με τον δήμιο, και "διαπραγματεύεται" ο σκλάβος του 18ου αιώνα με τους (οικονομικούς) χαλκάδες στα πόδια, με τον αφέντη με το μουσκέτο που τον σέρνει στα μπουντρούμια και στα μπαμπακοχώραφα. Κρίμα για τους δικούς μας.... Οπως το πάνε, θα μπούμε σε τρίτο "πρόγραμμα" (προσέξατε ότι οι κυβερνητικοί και τα παπαγαλάκια δημοσιογράφοι -SKAI-ALPHA-STAR-MEGA-ANT1 με την ακριβή σειρά προσκυνήματος των ξένων συμφερόντων-  έχουν διαγράψει τη λέξη "μνημόνιο" και την έχουν αντικαταστήσει με το "πρόγραμμα";).
 Στο μεταξύ στη Βουλή, την ίδια μέρα, πέρασε το νομοσχέδιο διάλυσης και πώλησης της Δ.Ε.Η. στους ιδιώτες. Μακριά απο μένα κομματικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα. Αλλά με εντελώς απλοϊκή σκέψη (και ας κατηγορηθώ ως αφελής) σκέπτομαι και λέω, ότι πέντε πράγματα όλα κι όλα (και μόνο αυτά) δεν μπορούν να πουληθούν γιατί ανήκουν σε όλους τους Ελληνες και μόνο σ' αυτούς. Και αυτά είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, οι επικοινωνίες (κοινώς οι συχνότητες), το οξυγόνο (ο αέρας!), οι θάλασσες και οι ακτές, το φυσικό κάλλος  και η κλασσική κληρονομιά της χώρας (που είναι ο πλούτος της και δεν πρέπει να αλλοιώνεται), και το υπέδαφος. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αλλά να τα εκμεταλλευόμαστε εμείς, ή να πληρώνουμε (και να "μισθώνουμε") άλλους να "τα δουλεύουν" για λογαριασμό μας μέχρι να αποκτήσουμε το, απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις, know how. Ομως, η διάσπαση και πώληση του Εθνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας έγινε με μόλις 51 "ναι" έναντι 46 "όχι" και μιας "λευκής" ψήφου! Αλλά για μια στιγμή: Τριακόσιους βουλευτές δεν έχει το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμά μας, οπότε θα απαιτούντο 151 "ναι"; ΟΧΙ κύριε, σου λέει η διϋπρωθυπουργική κυβέρνηση: Επειδή θα πέσω σίγουρα στην ολομέλεια, το βάζω προς ψήφιση στο θερινό τμήμα και το περνάω οριακά με όσους δεν έχουν πάει στα χωριά τους για μπάνιο! Το ίδιο θα γίνει σύντομα με τις παραλίες. Και το γραβατωμένο χαμίνι του ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο: "Κάντε κι άλλα. Δεν έχετε κάνει τίποτα, κινδυνεύετε", έλεγε χτες με μπλαζέ ύφος στον υπουργό οικονομικών, ΕΞΗ χρόνια μετά την έναρξη της πανεθνικής ταλαιπωρίας, και τέσσερα χρόνια μετά την βίαιη και αυθαίρετη υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ απο τον μουστάκια που -την ίδια στιγμή- έβαζε τους άνδρες του Λιμενικού να του κουβαλάνε το κανώ πάνω στα κεφάλια τους, κανονικός "πεντάστερος" αποικιοκράτης κι αυτός, ότι κι αν λένε οι συμπατριώτες-οπαδοί κομμάτων (καλύτερα να είσαι οπαδός ομάδων τελικά, γιατί τουλάχιστον δεν ψηφίζεις για κυβέρνηση).
 Γι' αυτό ακριβώς, και τελικά είχα δίκιο, στάθηκα στην προηγούμενη ανάρτησή μου στο "ακριβό" παράβολο των 100 και 120 Ευρώ για το Τατοϊ της ΦΙΛΠΑ. Γιατί όπως πάμε, ζήτημα θα είναι αν μέχρι τον Σεπτέμβριο κάποιοι θα έχουν την βενζίνη για να πάνε μέχρι εκεί να το παρακολουθήσουν ως θεατές...

7 σχόλια:

  1. το παραβολο 100 ευρω για ρεγκουλαριτυ ειναι πανακριβο .
    το ασφαλιστηριο του ρεγκουλαριτυ κοστιζει 10 ευρω, η χρονομετρηση περιπου 10 ευρω ,τα εντυπα του αγωνα πλουσια !!! αλλα 10 ευρω ,εξοδα η οργανωση δεν εχει για γραψιμο αγωνα ,οι κριτες κοινοι με τισ λοιπες κατηγοριες αυτο-μοτο .δικαιωματα αεροδρομιου 10 ευρω;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    απομενουν 60 /3 = 20 ευρω ο γυρος.
    τοσο κοστιζουν οι γυροι και στις πιστες_αεροδορμια εξωτερικου;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, γι' αυτό καΙ περιμένω να δω αν υπάρχει συνεργασία με την ΟΜΑΕ, οπότε θα ξέρουμε που βρίσκεται το παραπάνω κόστος, γιατί αν ισχύσει ατομική ασφάλιση ΟΜΑΕ, αφ' ενός θα περιλαμβάνει και τον συνοδηγό στην Regularity και αφ' ετέρου θα απαιτείται λισάνς (δελτίο αθλητή) παιδιών, που πιθανόν να περιλαμβάνεται στο -υψηλό- παράβολο. Επειδή όμως αυτά είναι υποθέσεις, ας περιμένουμε τις διευκρινίσεις του οργανωτή, ο οποίος στο κάτω κάτω έχει σαφή εικόνα των εξόδων και μπορεί τόσο να κοστολογεί την συμμετοχή σε μια εκδήλωση που όντως είναι ξεχωριστή.

      Διαγραφή
  2. με τη σειρα μου θα συμφωνησω μαζι σας ,ξεχωριστη εκδηλωση 1 το χρονο, συν την προβολη ,ενω αγωνες ρεγκουλαριτυ ορεξη ναχεις !!!
    για ρεγκουλαριτυ ,το βρισκω υπερβολη ,την ατομικη ασφαλιση ,του συνοδηγου ,και την λισανς ,για" κλειστη διαδρομη " με οχηματα που θα κινηθουν με μικρη ταχυτητα ,χωρις αντιθετα ερχομενα οχηματα , υπο το βλεμμα αλυταρχη ,αγωνοδικη .....
    αν αφαιρεθουν αλλα 20 ευρω για ατομικη ασφαλιση -συνοδηγου και αλλα 20 για τη λισανς:;;;;;;;;; .....τοτε η κοστολογηση ειναι λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προϊον πουλάει, ο χώρος θα είναι και πάλι γεμάτος απο πολλά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και η Φιλπα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα -πρέπει να βγάλει κέρδος....Δεν βλέπω κάτι παράλογο στην τιμολόγηση (απο την στιγμή που το ξαναλέω η εκδήλωση θα έχει πολλές συμμετοχές)....Ούτε θεωρώ οτι είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγησεις δημόσια γιατί βάζει το παράβολο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό. Το αναφέραμε πιο πάνω, ότι δηλαδή το Τατόϊ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση που δεν μπορεί να συγκριθεί με μια απογευματινή ή ημερήσια εκδήλωση. Επίσης, δεν μπορεί να υπολογιστεί με κόστος ανα χιλιομετρο! Δυο παρατηρήσεις όμως: Η πρώτη, οτι δεν χρειάζεται βέβαια ανάλυση εξόδων αλλά οπωσδήποτε ενημέρωση για το αν κάποιο μέρος του κόστους πηγαίνει στην -ατομική- ασφάλιση. Και δεύτερον, nobless oblige! Το "τόσο το κοστολογώ τόσο το πουλάω" ούτε συμμετοχές συγκεντρώνει, ούτε και στο στυλ της ΦΙΛΠΑ είναι.

      Διαγραφή
    2. ενημέρωση για το αν κάποιο μέρος του κόστους πηγαίνει στην -ατομική- ασφάλιση.
      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! =ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ.

      Διαγραφή