Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ!

Η συνταγή στην χώρα μας είναι γνωστή: Όταν θέλεις να φύγεις από την εξουσία, φτιάχνεις μια κυβέρνηση τόσο αντιπαθητική και ανεπιθύμητη από τους πολίτες, ώστε είναι αδύνατον να σταθεί! Και αυτό κατάφερε (μόνος του ή με βοήθεια, δεν έχει σημασία) ο Αντώνης Σαμαράς, ελπίζοντας –λανθασμένα κατά την άποψή μας– ότι στις εκλογές (που δεν θα αργήσουν) θα πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ! Έχοντας όμως μακρά πείρα από τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας, μετά λόγου γνώσεως –και εντελώς δειγματοληπτικά– έχω να δηλώσω τα εξής: 1. Ελάχιστοι Έλληνες μπορούν να αντικρύζουν τον κ. Ε. Βενιζέλο και ακόμα πιο λίγοι μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι (συγ)κυβερνά την χώρα! 2. Γιατί δεν κάνει κάποιος ένα σοβαρό γκάλοπ για να δει τον βαθμό δημοτικότητας της "σκληρής" ΠαΣοΚας Ε. Χριστοφιλοπούλου, όπως και του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη; Βλέποντάς τους, έχεις την αίσθηση ότι ο εφιάλτης των ημερών του 2010-2012 ξαναγυρνά! (και αυτό φυσικά ισχύει για πλείστους όσους εντός και εκτός κυβέρνησης! Για παράδειγμα, επανεμφανίσθηκε σε πάνελ ο Σκανδαλίδης, ενώ ακόμα και η...Γιαννάκου έσπευσε με δηλώσεις της να αυτοπροταθεί!).
  3. Ποιός νοσηρός εγκέφαλος πίστεψε ότι ο λαός θα μπορέσει να ανεχθεί σκληρά μέτρα όταν επιβάλλονται από ένα άτομο του ύφους του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος συνηθίζει, όταν βλέπει απολυμένους, να τους λέει «Καλά να πάθετε»!; Γιατί η εξουσία θέλει κόπο, αλλά θέλει και τρόπο!
  4. Εκτός  του Α. Σαμαρά (ο οποίος μπορεί να είναι πρόεδρος της ΝΔ επισήμως, αλλά ουσιαστικά έμεινε εκτός πολιτικής για 15 χρόνια, έχει διαφορετικές απόψεις περί της άσκησης εξουσίας και στον ένα χρόνο του σαν πρωθυπουργός έδειξε θετικά στοιχεία με κυρίαρχο αυτό της πολλής δουλειάς στη θέση της τζούφιας επίδειξης), οι περισσότεροι της νέας κυβέρνησης αποτελούν παλαιοκομματικά βαρίδια (ΚΑΙ των δύο κομμάτων) τα οποία όλος ο κόσμος επιθυμεί να ξεχάσει και να μην ξαναδεί ποτέ! Και αντί γι’ αυτό, τους βλέπει υπουργούς! Και μετά σου λέει… «Φταίει ο φτωχός και ο αστός που έκαναν επανάσταση»!
  5. Όσο για την «ακομμάτιστη» επιλογή του προσώπου που θα δημιουργήσει την «νέα ΕΡΤ», δηλαδή την δημόσια τηλεόραση, το δούλεμα του λαού πήγε σύννεφο: Στη θέση του αρμόδιου υφυπουργού διορίστηκε ο Π. Καψής, στέλεχος του ΠαΣοΚ και αποτυχών υποψήφιος βουλευτής, πρώην διευθυντικό στέλεχος του (καθεστωτικού) ΔΟΛ, φανατικός ΠαΣοΚος (σε σημείο που να κάνει το άσπρο μαύρο και την νύχτα μέρα εάν αυτό ήταν η γραμμή του κόμματος), αδελφός του επίσης… «ακομμάτιστου» (!) Μ. Καψή και υιός του παλαιού διευθυντού της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και υφυπουργού εξωτερικών του Α. Παπανδρέου, Γ. Καψή.

  Η νέα κυβέρνηση, ορκίστηκε! Ετοιμάστε, τώρα, κι εσείς το κοστούμι της ορκωμοσίας σας κ. Τσίπρα! Γιατί την εξουσία που αρνήθηκε –και δύσκολα θα έδινε– ο Ελληνικός λαός στις «συνιστώσες» του κόμματός σας, τώρα σας την δωρίζει στο πιάτο η παλαιοκομματική, δικομματική, μειοψηφική και απολύτως υπεύθυνη για τα δεινά του παρελθόντος (σε επίπεδο προσώπων) «νέα» κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, γνωστή και με τον τίτλο: «Η ΝΔ στην κυβέρνηση – το ΠαΣοΚ στην εξουσία»!       Δημ. Παπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου