Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ "ΜΑΛΑΚΟΜΕΤΡΟ"

Το 1985 κυκλοφορούσαν συνολικά 2.036.000 οχήματα στην Ελλάδα, και πιστεύω (θυμάμαι) ότι ο κόσμος ήταν γενικά πιο χαμογελαστός και πιο ήρεμος, δηλαδή πιο ευτυχισμένος σαν λαός.
Το 2012 στην Ελλάδα των 10.500.000 εκατομμυρίων Ελλήνων και του αγνώστου αριθμού (σε εκατομμύρια πάντα) μεταναστών, κυκλοφορούσαν 300% περισσότερα αυτοκίνητα  ΙΧ φτάνοντας το απίθανο νούμερο των...6.513.437 (!!!), ενώ συνολικά τα οχήματα ξεπερνούν τα...10.000.000, και κατανέμονται ως εξής:
6.513.437  Επιβατικά ΙΧ
1.556.435  Μοτοσυκλέττες
1.318.918  Φορτηγά ΙΧ και ΔΧ
     26.962  Λεωφορεία

Πάμε τώρα στα πολιτικά κόμματα: Μήπως έχετε ακούσει αυτές τις προεκλογικές εβδομάδες και μέρες το παραμικρό για τα αυτοκίνητα, την οδική ασφάλεια και προπάντων για το οικονομικό σκάνδαλο των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας, αλλά και για την αντισυνταγματικότητα των τεκμηρίων διαβίωσης; Σιγή ιχθύος απο όλους, δεξιούς (προφανώς) αλλά και αριστερούς, γιατί όλοι προσβλέπουν στα φορολογικά έσοδα από τις επαίσχυντες επιβαρύνσεις, ιδίως στα παλιά αυτοκίνητα! Τα δίλιτρα δεκαετίας π.χ., που δεν αξίζουν ούτε όσο τα ετήσια τέλη! Ομως, και τα τεκμήρια αλλά και τα τέλη θα έπρεπε να επιβάλλονται σε σχέση με την αξία του οχήματος και βέβαια με την φοροδοτική ικανότητα του ιδιοκτήτη που άλλη ήταν όταν το αγόραζε και άλλη σήμερα, μετά απο πέντε ολόκληρα χρόνια κατοχής, μιζέριας και οικονομικού πολέμου (θυμίζω ξανά ότι όλες οι καταστροφικές περίοδοι της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδος, είχαν μικρότερη διάρκεια από 5 έτη. Μόνο η δικτατορία της 21ης Απριλίου κάτησε περισσότερο και έληξε με την τραγωδία της Κύπρου, οικονομικά όμως δεν υπήρχε το πρόβλημα του σύγχρονου κατακτητή, φευ, για μια ακόμα φορά Γερμανού (οι Ούννοι συνεχίζουν να βασανίζουν τους πιο αδύναμους λαούς και στον 21ο αιώνα. Με δύο πολέμους σημάδεψαν τον 20ο, και στην πρώτη δεκαετία του 21ου άρχισαν πάλι με τρίγωνα και άξονες :Ολλανδία-Αυστρία-Φινλανδία).
Αρα: 10.000.000 οχήματα και οι 7.000.000 κάτοχοί τους, έχουν εγκαταλειφθεί απο τα πολιτικά κόμματα, τα οποία τους βλέπουν μόνο σαν έσοδο.Τι θα κάνουν; Θα πληρώσουν και τέλη και βενζίνες! Ετσι σκέφτονται οι οικονομικοί εγκέφαλοι που ταυτόχρονα ζητούν την ψήφο μας! Γιατί τα δυσανάλογα προς το εισόδημα και την αξία/ηλικία των οχημάτων τέλη κυκλοφορίας του απίθανου Σουφλιά, τα διατήρησε και η Κυβέρνηση του Πασοκ, αλλά και αυτό το απίθανο συνοθύλευμα δεξιοκεντροημιαριστερών που ακολούθησε μέχρι σήμερα, προφανώς δε θα τα διατηρήσει και ο αμιγώς αριστερός ή ακόμα αριστερότερος συνασπισμός που πιθανότατα θα προκύψει μεθαύριο.
Το Μαλακόμετρο των Ελλήνων, θα είναι λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Οπου ως γνωστόν κατεβαίνουν με...ατομικά κόμματα όλοι όσοι ευθύνονται για την δύσκολα ανατάξιμη -ελπίζω όχι και μη αναστρέψιμη- οικονομική κατάσταση της χώρας μας και ημών των κατοίκων της που επιλέξαμε να φυλάξουμε Θερμοπύλες μένοντας, μαζί με τα παιδιά μας, εδώ. Πρώτος και χειρότερος, ο γελοίος τύπος που έφερε το ΔΝΤ. Δεύτερος, ο βουλιμικά φιλόδοξος που εδώ και δεκαετίες είναι υπουργός και Αντιπρόεδρος σε κάθε καταστροφική Κυβέρνηση, ο συνταγματολόγος εισηγητής του αντισυνταγματικού "χαρατσιού" που σήμερα ως ΕΝΦΙΑ αποτέλεσε το αυτοκτονικό αυτογκόλ της ενδοτικής κυβέρνησης (τέτοιες είναι οι δεσμεύσεις της, που αυτοκαταστρέφεται). Τρίτος, ο δεν ξέρω ποιός είμαι και που πάω, ψηφίστε με και θα σας πω μετά! Τέταρτος, ο πρώην δεξιός  βουλευτής με τα αριστερά όνειρα διακυβέρνησης. Για τον "Πολιτικό Χειμώνα" (ή όπως αλλιώς το λένε αυτό το κόμμα, ξεχνώ) με σημαιοφόρους τους τεράστιους Γιακουμάτους, Ντινόπουλους, Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες, Βαρβιτσιώτηδες και Βούλτεψες δεν μιλώ βεβαίως, μια και με εμποδίζει το δέος που νοιώθω μπροστά σ' αυτές τις προσωπικότητες. Και βέβαια τα άκρα με τις εκτός εποχής και πραγματικότητας θέσεις τους, που κάνουν ουσιαστικά πολιτικές μπίζνες (το κόμμα λειτουργεί σαν επιχείρηση και τα μέλη του συνταξιοδοτούνται απο την Βουλή, προσέχοντας πολύ μην και βρεθούν με κυβερνητικές ευθύνες! Κάτι σαν τον Παναθηναϊκό επί Τζίγκερ που δεν ξόδευε για το Πρωτάθλημα αλλά ενδιαφερόταν μόνο να παίρνει την δευτερη θέση για να πηγαίνει Champions League και να τσεπώνει τις επιχορηγήσεις της ΟΥΕΦΑ. Good και σίγουρες business, και άσε τον φίλαθλο/ψηφοφόρο να ψήνεται με την διαιτησία...).
Ομως: Το σύνολο των ψήφων που θα πάρουν όλα μαζί τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν φέροντας ακέραιες τις ευθύνες και για το παρελθόν αλλά και για την σκατά διαχείριση του προβλήματος απο το 2010 και μετά (γελάνε οι Ιρλανδοί και Πορτογάλοι...), θα αποτελέσει την ένδειξη στο Μαλακόμετρο για τα αίτια του προβλήματός μας ως λαού. Οπου έχοντας μνήμη χρυσόψαρου ή συμφέροντα σκυλόψαρου (άντε και Πιράνχας που είναι μικρότερα) θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε και να προσπαθούμε να διατηρήσουμε στην εξουσία τα άτομα που έχουν καταγραφεί και περάσει στην Ιστορία σαν ανεπαρκή, ανίκανα, αποτυχημένα και προπάντων ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΩΡΕΙΑ ΨΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, και χωρίς αμφιβολία το ίδιο πράττουν και τώρα αφού αύριο θα "τα γυρίσουν" χωρίς να διαστάσουν στιγμή. "Νωπή εντολή μας δώσατε", θα πουν. Νωπή πατσαβούρα στα μούτρα σας, γιατί ο λαός δίνει την εντολή βάσει των όσων του λέτε προεκλογικά, παλιοτόμαρα.
Οπότε. Για να μην γίνετε κι εσείς ένδειξη στο Μαλακόμετρο, μην ψηφίσετε κανένα που να έχει κυβερνήσει στο παρελθόν! Μην ψηφίσετε τίποτα. Ρίξτε λευκό ή πηγαίνετε βόλτα, αν "δεν σας πηγαίνει το χέρι" (προφανώς ρητορική η τοποθέτησή μου). Δεν νοείται όμως να δοθεί δεύτερη, τρίτη, τέταρτη ευκαιρία σε άτομα που ζουν πλουσιοπάροχα απο τα βουλευτικά προνόμια και τα πολιτιά κυκλώματα γενικά, ενώ ο κόσμος γύρω σωριάζεται απο την σκληρή πολιτική τους. Δεν επιθυμώ να αναφερθώ σε ονόματα, αλλά προχθές με έπιασε ξαφνικά "κάτι" γιατί σκέφτηκα την περίπτωση της οικογενείας Μητσοτάκη:Ο Κωνσταντίνος εδώ και 70 χρόνια, ο γιός του Κυριάκος, η κόρη του Ντόρα αλλά και ο εγγονός του και γιός της Κώστας (Μπακογιάννης), είναι κρατικοδίαιτοι! Αμάν! Δεν γίνεται αυτό! Ολόκληρη οικογένεια! Οι Ιάπωνες αλλάζουν κάθε λίγα χρόνια τα στελέχη των επιχειρήσεων για να μην κάνουν φιλίες με του πελάτες. Εδώ, οι μισοί βουλευτές ήταν γαι δεκαετίες γόνοι πολιτικών. Στοπ. Ας δοκιμάσουν κι άλλοι. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ, και είχατε ΠΟΛΥ χρόνο και ΠΟΛΥ χρήμα για να τα καταφέρετε. ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 250 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, συγκεκριμένα. Γι' αυτό και πιστεύω ότι τίποτα κακό ή "παράξενο" αλλά και λάθος απο όσα θα φέρουν οι καινούργιοι, μπορεί να είναι χειρότερο απο την παραμονή των "πρόθυμων ψευτών, αποτυχημένων και Σια" για άλλα πέντε χρόνια, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της Βουλγαροποίησης που απεργάζονται και εφαρμόζουν υπό τας εντολάς του Φούχτελ, του Ράϊχενμπαχ, της Τασκ Φορς, των ξένων Επιτρόπων των Υπουργείων, αλλά και των Ευρωπαίων που καθοδηγούν με e-mails την πορεία τού, κάποτε περήφανου, έθνους μας.
Τέλος: Μαλακόμετρο ή μη, φαίνεται ότι την αυτοκαταστροφή την έχουν μέσα τους όλοι οι  φιλόδοξοι βαρεμένοι που κατεβαίνουν για πολιτικοί, άτομα αλλά και κόμματα. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι το "αριστερό προς τα πολύ αριστερά" κόμμα που βάσει δημοσκοπήσεων πάει για πρώτο, απο τη μια εξιτάρει το θυμικό του Ελληνα λέγοντάς του ότι θα πάψει να τον κυβερνάει η Μέρκελ, κι απο την άλλη να σχεδιάζει να αποποινικοποιήσει την λαθρομετανάστευση, για να πλακώσει όλο το Ισλάμ αλλά και της Αφρικής οι κολασμένοι σε μια χώρα που χτυπάει 35% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανεργία και έχει περάσει το Γιοχάνεσμπουργκ σε εγκληματικότητα. Φρένο ρε προοδευτικά βασάνια. Αλλο τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων κι άλλο η μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ Η ΧΩΡΑ ΟΥΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ "ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ". ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ (ΙΣΩΣ) ΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΣΣΑΝΣΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ !
(Αυτά, για να μην νομίζουν οι φίλοι της στήλης ότι το Μαλακόμετρο πιάνει και...εμέν@! Εχουν γνώση οι φύλακες! Και κατι τελευταίο: Ναι, οι παλαιοί, οι μόνιμοι και οι γόνοι, ας πάνε κάπου αλλού να βρούν μισθό. Για τους βουλευτές μιλάω. Βλέπω όμως και τους καινούργιους υποψηφίους. Τι απογοήτευση, θεέ μου. Τι κεφτέδες. Τι λαπάδες. Τι βαρετοί. Χειρότεροι "Παπαμιμίκοι" δεν γίνονται! Η παραμικρή γοητεία, εξυπνάδα και χιούμορ δεν υπάρχει, σε άνδρες και γυναίκες. Λένε τα ίδια και τα ίδια, και φαίνονται τόσο κενοί περιεχομένου, χωρίς κουλτούρα, χωρίς ιδιαίτερη λάμψη και ικανότητα λόγου, μόνο με ένα τίτλο απο κάτω με τις σπουδές τους. Αχ, Ελλάδα μου. Σε ποιών απίθανων και "λίγων" τα χέρια θα πέσεις πάλι...). Δ.Π.

8 σχόλια:

  1. ΕΝΟΤΗΤΑ:ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
    Το 1982 (πήρα το 1ο μου μεταχειρισμένο αυτ/το) το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ήταν απόλαυση!Η εθνική οδός δεν είχε διάζωμα στη μέση ,τα φορτηγά -λεωφορεία ταξίδευαν τέρμα δεξιά ,έκανες άνετη προσπέραση ακόμα και σε διπλή γραμμή !υπήρχαν πιο πειθαρχημένοι(υπεύθυνοι) οδηγοί και λιγότεροι άσχετοι ,παρότι και τότε υπήρχαν οι οδήγοι του σαββατοκύριακου,ταξίδευες χωρίς φόβο (τώρα φοβάμαι ακόμα και με διάζωμα -ίσως παραμεγάλωσα).Έβλεπες τότε αυτ/το με ανοιγμένο καπό και σταματούσες να βοηθήσεις. Η Αθήνα;;παρκάριζες στην Τσακάλωφ μπροστά στο everest ! Ναί ήμουν πιο ήρεμος ,χαμογελαστός ,ευτυχισμένος να ταξιδεύω!
    ΕΝΟΤΗΤΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    Το άρθρο σας με έκανε ακόμα πιο αναποφάσιστο!
    Προσπαθώ να διακρίνω στην ομίχλη των θα,θα,θα......αυτόν -αυτούς που θα κάνουν λιγότερο κακό στην πατρίδα μας.
    το μη χείρον βέλτιστον , λοιπόν ,δυστυχώς και αυτές τις εκλογές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
    Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

    Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
    Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

    Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.
    Τζων Κέννεντυ, 1917-1963, Αμερικανός πρόεδρος [1960-1963]
    (ένα από τα μηνύματα στην ομιλία του Κέννεντυ κατά την τελετή ορκωμοσίας του, το 1960)

    Διαφωνώ με την άποψη σας "περί λευκού ή βόλτας την ημέρα των εκλογών"
    Ψηφίζουμε για την χώρα μας ,για μας ,για τα παιδιά μας,και για να ΜΗΝ μας κυβερνήσουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,"επαγγελματίες υπό συνταξιοδότηση " , από τζάκι ,επαγγελματίες συνδικαλιστές,κωλοτούμπες που αλλάζουν κόμμα για να εκλεγούν,κρατικοδίαιτοι ,ξώβυζα,ξέκωλα ,κίναιδοι ,λαμόγια, συνταξιούχοι γιατροί - δικηγόροι, " καλλιτέχνες της οθόνης, της πίστας ,της πασαρέλας" ,"δημοσιογράφοι εντολοδόχοι" ...........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι το λευκό ή η βόλτα η άποψή μου. Γράφω: "Προφανώς ρητορική η τοποθέτησή μου". Κι αυτο γιατί ουδείς, πολίτης ή δημοσιογράφος, δικαιούται να προτείνει στον άλλον τι να ψηφίσει ή τι να κάνει την ημέρα των εκλογών. Η προσωπική μου θέση είναι ότι οι αποτυχημένοι και οι ψεύτες δεν αξίζουν δεύτερης, τρίτης, τέταρτης κ.ο.κ. ευκαιρίας. Για φαντασθείτε να είχαμε πεί εμείς τόσα ψέμματα και να είχαμε καταστρέψει τόσο κόσμο στη δουλειά μας, στον κύκλο μας ή στην οικογένειά μας. Θα έπρεπε να είομαστε ζώα ασυνείδητα για να επιστρέφαμε ατάραχοι ζητώντας να μας ξαναδεχτούν σαν να μην τρέχει τίποτα! Το ότι δεν θέλω να με κυβερνούν ζώα ασυνείδητα, και επι πλέον αποτυχημένα, είναι νομίζω κάτι λογικό, παρ' ότι, επαναλαμβάνω, αποτελεί προσωπικη άποψη και θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o οποιος τεταρτος ,πρωην δεξιος, 22 συνεχη χρονια ΒΟΛΕΥΤΗΣ ,με τις καταθέσεις στο εξωτερικο,μεχρι τα 28 σπουδαζε , αναπάγγελτος ηθελε να αρχισει την καριερα του στο πρασινο στρατοπεδο αλλα δεν τον δεχθηκανε! τωρα το σλογκαν του ειναι (κλειδωστε τους παππουδες και τις γιαγιαδες σπιτι ,να μην πανε να ψηφίσουν)

    τους ηλικιωμένους, εκείνους που χαράμισαν δεκαετίες παραγωγικής προσφοράς, για να οικοδομηθεί ένα μέλλον καλύτερο από εκείνο το οποίο οι ίδιοι κληρονόμησαν.(και τωρα θελουν να πεθανουν αξιοπρεπως ,οχι απο ελληψη τροφης η φαρμακων η απο το κρυο)
    Είναι τα «περήφανα νιάτα» και τα «τιμημένα γηρατειά», στα οποία αναφερόταν με συνέπεια ο Ανδρέας Παπανδρέου στις προεκλογικές ομιλίες του. Ειρωνικό, δεν νομίζετε;
    Όπως και η «δολοφονία» της Δημοκρατίας, στον τόπο που τη γέννησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.enikonomia.gr/auto/11752,SYRIZA:_8a_allaxei_rizika_h_forologia_s.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Γελαλής εκτιμά....

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ !!!!!!

    άλλο το επιθυμητό και άλλο το εφικτό.και επειδη scripta manent ,verba volant ....
    και επειδη δεν διάβασα το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερει μέσα όσα ΕΚΤΙΜΑ ο Γελαλής;;
    έτσι για πιο επίσημη δέσμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό είναι το θέμα. Ολοι λένε τι θεωρούν σωστό και δίκαιο, αλλά στις εκλογές μετρούν μόνο οι επίσημες ρητές δεσμεύσεις και τα προγράμματα των κομμάτων. Και ΚΑΝΕΝΑ κόμμα ή αρχηγός δεν έχει πεί απολύτως τίποτα για τα τέλη κυκλοφορίας ή τα τεκμήρια. Μόνο γενικότητες. Είναι πολλά τα έσοδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά τα έσοδα .....
    Ζεστό χρήμα εισπράττει το κράτος: φόροι από καύσιμα (ενίοτε νοθευμένα),τέλη κυκλοφορίας(υπέρογκα),ασφάλειες(ψυχοβγάλτες μέχρι να πληρωθείς),διόδια (απαράδεκτα ειδικά στην Ε.Ο Κορίνθου -Πατρών).
    Ένα δίκαιο σύστημα τελών κυκλοφορίας έχει η Κύπρος.
    Πληρώνεις ανάλογα με το βάρος και τον όγκο του οχήματος σου! δηλ. πόσο χώρο καταλαμβάνει στο οδόστρωμα και πόσο επιβαρύνει το οδόστρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή