Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ SPORTING, ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΣΤΗΝ REGULARITY!

 Δεν ανήκουμε σ' αυτούς που αρέσκονται στη γκρίνια και στο κλάμα σχετικά με τα οικονομικά της χώρας. Το αντίθετο: Ψάχνουμε αγωνιωδώς στοιχεία βελτίωσης της κατάστασης (οικονομίας/ψυχολογίας/κλίματος) και μόλις -και αν- τα βρούμε, τα αναδεικνύουμε άμεσα, αδιαφορώντας για τους πολιτικούς είτε της φαντασίας είτε της μιζέριας (όπου οι πρώτοι μας "δείχνουν" οφθαλμαπάτες ανάπτυξης, και οι δεύτεροι επιθυμούν μια καταστροφή που θα τους φέρει στην εξουσία. ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΡΕΕΕΕ;;;). Πως αλλιώς λοιπόν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τις παρά μία ΠΕΝΗΝΤΑ συμμετοχές της ΑΚΡΙΒΗΣ απο κάθε άποψη κατηγορίας sporting, αν όχι σαν ένδειξη βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης, και βέβαια βαθμιαίας ανάκτησης της εμπιστοσύνης για το μέλλον (όχι το πολύ μακρινό βέβαια!). Γιατί ό,τι και να μου πουν, όπως: "είναι ο μόνος αγώνας που θα τρέξουμε", ή "έ, είπαμε μετά απο χρόνια αποχής να ξεσκάσουμε", ή  "μετράει για το πρωτάθλημα σαν  διπλός/τριπλός αγώνας", γεγονός παραμένει ότι αυτοί που έχουν τα χρήματα και αποφασίζουν να τρέξουν, είναι περισσότεροι απο τα προηγούμενα χρόνια. Οσο για τις άνω των 60 (68;) συμμετοχές της regularity ισχύει το ίδιο, πόσω μάλλον αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι τα ξένα πληρώματα δεν είναι πολλά (8;), άρα μιλάμε για Ελληνες οδηγούς regularity -και όχι "όλους" τους γνωστούς, αφού όπως στην ΟΜΑΕ έτσι και εδώ, δυστυχώς, είχαμε φαινόμενα "διχασμού του χώρου της regularity" (και πάλι οι "Αρχηγίες" και -ιδίως-  οι "Αρχηγοί" ευθύνονται), με αποτέλεσμα κάποιοι να στερηθούν τον αγώνα (στον οποίο φυσικά και επιθυμούσαν να συμμετάσχουν) για λόγους "πολιτικής". Αν δεν σεβόμουν τους αναγνώστες βέβαια, θα είχα κανα-δυο "ζουμερούς" χαρακτηρισμούς για την "πολιτική", όπως και την περιγραφή των προσφιλών σημείων όπου την τοποθετώ (ιδίως την α-λα γκρέκα!). Πολύ απλά, αν μια εκδήλωση είναι καλή, "ιστορική", "prestigious" και σημαντική, και αν εσύ, για αυτούς ή τους όποιους άλλους λόγους, θέλεις να συμμετάσχεις, είναι ανοησία και λάθος το να γίνεσαι κομπάρσος και στρατιωτάκι του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είναι αρκετά ανίκανος ώστε να ποντάρει στις κόντρες αντί να προσπαθεί για τη σύνθεση!
Τι (να) λέμε τώρα, είναι και παραμονή εκλογών (τις οποίες έχουν εντελώς ευτελίσει οι πολιτικοί που μας/θα κυβερνούν): Για πάμε μια βόλτα στο Μονακό, όπου αύριο, ημέρα Ευρωεκλογών, η Γαλλία, η δεύτερη ισχυρότερη χώρα της Ευρωζώνης, διοργανώνει το διάσημο Grand Prix! Aπλά τα πράγματα για τους Γάλλους: Όποιος θέλει να ψηφίσει, μπορεί να πάει πριν ή μετά τον αγώνα, ακόμα κι αν κατοικεί στην καρδιά της πόλης/"πίστας". Εδώ στην πατρίδα όμως... Εδώ ακόμα και η λειτουργία στις εκκλησίες αναβάλλεται την ημέρα των εκλογών! Εθνικός πανικός και αγωνία μπας και δεν καταφέρουμε να βγάλουμε πρώτο τον πιο...άχρηστο (!), όπως με αυτιστική θα έλεγες εμμονή πράττουμε ως Εθνος τις τελευταίες δεκαετίες... Αντε και πάλι να τα καταφέρουμε μια φορά ακόμα (!), και νάμαστε καλά του χρόνου να μετρήσουμε τις συμμετοχές του 14ου Ιστορικού Ακρόπολις, για να δούμε αν η οικονομία πήγε καλύτερα ή χειρότερα! Δ.Π.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: www.historic-acropolisrally.gr

2 σχόλια:

  1. Μπράβο, πολύ σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν κάποιος πεί ότι το GP διοργανώθηκε σε ανεξάρτητο κρατίδιο, έχουμε πάντα τον τελικό του Champions League στην Ισπανία (επίσης χώρα με προβλήματα) το προεκλογικό Σάββατο βράδυ, όταν στη χώρα μας νόμιζες ότι είχε κηρυχθεί επανάσταση, απο τα άθλια (κυριολεκτικά) ΜΜΕ!

      Διαγραφή