Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ...

  Η πολιτική είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη του ατόμου αλλά και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Οπως κάθε τι το "αρχέγονο" (συνεπώς και "πρωτόγονο"), έτσι και η πολιτική κυριαρχείται απο την απουσία "κανόνων" άλλων απο αυτών της επιβίωσης. Οσο κι αν εξελισσόμεθα και -υποτίθεται- γινόμαστε πιο "πολιτισμένοι", αυτός ο "πολιτισμός" εξαντλείται στην "καθώς πρέπει" συμπεριφορά, δηλαδή  στο "φαίνεσθαι", ενώ κάτω απο τα σοβαροφανή λόγια και τα εξυπνακίστικα τσιτάτα, κρύβονται και καραδοκούν άγρια ένστικτα επιβίωσης και κυριαρχίας, που ενίοτε εκδηλώνονται με κανονικότατο βρισίδι ή και με "πλάκωμα" τύπου αλάνας.
  Η πολιτική θα ήταν όντως "πολιτισμένη", αν οι κάθε είδους, κατηγορίας και τάξης πολιτικοί επέλεγαν να πουν την αλήθεια, αντί να αραδιάζουν ένα σωρό χοντρά και απίθανα ψέμματα, που πολλές φορές έχουν χρονικό ορίζοντα μόλις μερικών ωρών! Χωρίς αιδώ, ανερυθρίαστα, συνεχίζουν με καινούργια ψέμματα, ενώ πίσω και πλάϊ τους ένας στρατός "συμβούλων" τρέχει να...σκουπίσει τις σκόνες και τις ακαθαρσίες! 
   Μπορεί η κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας να είναι αποτέλεσμα κακών πολιτικών των κυβερνώντων και ακόμα χειρότερων επιλογών των ψηφοφόρων (γιατί όλοι υπήρξαν "δημοκρατικά εκλεγμένοι" -αν η ενισχυμένη αναλογική απεικονίζει όντως τις βουλές του εκλογικού σώματος, αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία).
   Μπορεί  κάποιες κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί να έχουν μεγαλύτερες ευθύνες απο άλλους, αλλά πρώτον δεν τιμωρήθηκαν -ούτε θα τιμωρηθούν- απο συντεχνιακή αλληλεγγύη, δεύτερον αυτή την ώρα η τιμωρία τους δεν θα προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες στο πρόβλημα της χώρας, και τρίτον δεν έχει πλέον απολύτως καμμία σημασία πέραν της ικανοποίησης του λαϊκού αισθήματος και του υλικού του ιστορικού του μέλλοντος. Αυτό που μένει λοιπόν είναι το ΨΕΜΜΑ, το οποίο δυστυχώς συνεχίζει να σερβίρεται σε γενναίες δόσεις απο ΟΛΟΥΣ, ακόμα και απο αυτούς που επαγγέλονται νέα ήθη και νέες πρακτικές του πολιτεύεσθαι.
  Θα έχετε, πιστεύω, κουραστεί και απηυδήσει τις τελευταίες μέρες με την πλύση εγκεφάλου που επιχειρείται εις βάρος του Ελληνικού λαού απο τα κόμματα που επιθυμούν να τον κυβερνήσουν, μέσω των διαφημιστικών τους σποτ στην τηλεόραση. Τι κούραση, τι ανία, τι ΨΕΜΜΑ! Το κόστος αυτού του διαφημιστικού χρόνου ανέρχεται σε ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, τα οποία θα εισπράξουν ή θα συμψηφίσουν με χρέη τα ιδιωτικά κανάλια. Αρα, είτε τα κόμματα και οι συνδυασμοί τα πληρώνουν απο "δικά τους" κεφάλαια (που τα βρήκαν;) είτε πρόκειται για χρόνο που "πληρώνει" και τους χαρίζει το Κράτος, ο λογαριασμός ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ έρχεται στον φορολογούμενο πολίτη! Οταν λοιπόν χτυπιέσαι για τις επιχορηγήσεις που παίρνουν "οι άλλοι" αλλά ταυτόχρονα δέχεσαι να σου "χαρίζουν" τηλεοπτικό χρόνο εκατομμυρίων (που θα πληρώσει τελικά ο κόσμος), αυτό πως ονομάζεται αν όχι "ανακολουθία";
 *Συμπέρασμα 1: Αυτός που θα μας δείξει το σωστό δρόμο, πρόσωπο, κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα. Αρα, ο κόσμος ψηφίζει "κατά συνθήκη", απο συνήθεια, απο συμπάθεια, απο εκδίκηση, απο ιδεολογία, ακόμα και απο ανάγκη, αλλά όχι ΜΕ ελπίδα (δεν εξαιρούμε εαυτούς).
 *Συμπέρασμα 2: Οπως έχουμε επανειλημμένως αναφέρει, η πολιτική σκηνή επηρεάζει αναπόφευκτα και τις πρακτικές των ανθρώπων σε άλλες δραστηριότητες, σίγουρα δε όσων ασχολούνται με "διεκδίκηση" κάθε τύπου θέσης  που έχει να κάνει με διοίκηση, "αρχηγία", εξουσία, μοίρασμα θέσεων, κτλ. Με λύπη λοιπόν παρατηρώ, ότι αυτά τα καταγέλαστα που επι χρόνια γίνονταν σε "υπόγειους ποδοσφαιρικούς διαδρόμους" (ΕΠΟ), συμβαίνουν τώρα και στο δύσμοιρο Σπορ Αυτοκινήτου, στον επίσημα πλέον αναγνωρισμένο ως άθλημα Μηχανοκίνητο Αθλητισμό! Υπάρχουν όλα τα πρόσωπα του έργου: Ο αρχηγός, με τους αυλικούς του. Ο διεκδικητής της αρχηγίας, με την δική του ακολουθία. Οι "πεμπτοφαλαγγίτες" που κάνουν τον φίλο στον έναν για να πάνε να τον καρφώσουν στον άλλον. Τα...καρφιά, αυτοί δηλαδή που πηγαίνουν στον "Κύριο" (δηλαδή στην Πολιτεία) και του λένε "κύριε, κύριε, ο Μιχαλάκης δεν μας αφήνει να παρακολουθήσουμε"! Εχουμε φυσικά και τους "τζουτζέδες της εξουσίας" με την μορφή όχι πια γελωτοποιών αλλά "δημοσιογράφων" (υπάρχει, άραγε, ακόμα αυτό το επάγγελμα ως λειτούργημα στη χώρα της μαλακίας;). Κι αυτοί, όπως γίνεται πάντα, αναλαμβάνουν να "ενημερώσουν" τον κόσμο για τα καλά του ενός και τα κακά του άλλου (και τούμπαλιν): Δημοσιεύουν "αποκλειστικά" ραβασάκια και "μυστικές" επιστολές, που τάχα αποδεικνύουν μηχανορραφίες και σκοτεινές διαβουλεύσεις, τις οποίες -ακόμα πιο τάχα- θα καταπολεμήσουν τα...αγγελάκια που ψάχνουν μια θέση στα συμβούλια της εξουσίας, ζουζουνίζοντας σαν ενοχλητικά έντομα γύρω απο τα αυτιά και τα ρουθούνια των αγωνιζομένων μέσα στις φτερωτές σπάρκο φόρμες τους! Κι αμέσως, να άλλες επιστολές, καταγγελίες, διαψεύσεις και διαμαρτυρίες υπέρ ή κατά του μεγάλου δοξασμένου ηγέτη ή του θαραλέου διεκδικητή! Θέλω να πιστεύω ότι οι εκλογές της 16ης Ιουνίου θα βάλουν  ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ σε όλα αυτά, για να ασχοληθεί η νεοεκλεγμένη διοίκηση της ΟΜΑΕ με την πρόοδο του Σπορ (μια και τα έχει καταφέρει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ μέχρι τώρα- μακάρι να συνεχίσει έτσι, όποιοι κι αν θα την αποτελούν). Θα ψηφίσουν όχι λιγότερα απο 72 (ναι, εβδομήντα δύο) Αθλητικά Σωματεία  και αν υποθέσετε, κάπως ξαφνιασμένοι στο άκουσμά του, ότι αυτός ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος, θα συμφωνήσω μαζί σας. Επίσης, αν ρωτήσετε κατά πόσον ΚΑΙ ΤΑ 72 αυτά Αθλητικά Σωματεία έχουν πλήρως τακτοποιημένα τα τυπικά τους, δηλαδή υπάρχουν Γραφεία-εγκαταστάσεις με μισθωτήρια, καταστατικά εν ισχύ, αποφάσεις Δ.Σ., πρακτικά και γενικές συνελεύσεις, αρχαιρεσίες και Προεδρεία μέσα στις προθεσμίες των καταστατικών τους κτλ., θα σας απαντήσω ότι δεν (μπορώ να) γνωρίζω μεν, η λαϊκή σοφία όμως έχει μια πιο ταιριαστή απάντηση: "Μην θίγεις τα κακώς κείμενα", ή " Let  sleeping dogs lie", για τους Αγγλομαθείς φίλους μας!!!
  Τέλος. Δεν "ασχολήθηκα με την πολιτική" σ' αυτό το άρθρο, αλλά με τις βλαβερές συνέπειές της όταν φτάνει να εφαρμόζεται -με όλα τα κακά και τα ψέμματά της- ακόμα και στο αγαπημένο μας Σπορ, στο χόμπυ που μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την, πολλές φορές δύσκολη- έως αφόρητη-, καθημερινότητα. Μακάρι να αρθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ύψος των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ και να σταματήσουν αυτές τις "πολιτικές" που μας προσβάλλουν, μέχρι τις αρχαιρεσίες. Τοτε ναι, θα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε όντως πιο πολιτισμένοι απο αυτούς τους αλλοπρόσαλλους της πολιτικής σκηνής, που πλασσάρουν τους εαυτούς τους σαν προϊόντα, θεωρώντας μας οιονεί καταναλωτές... Δ.Π.



1 σχόλιο:

  1. ο κοσμος ψηφιζει :
    1. με βαση τα συμφεροντα του
    2. οταν δεν εχει αμεσα -εμμεσα συμφεροντα ψηφιζει μεταξυ 2 κακων " το μη χειρον βελτιστον"
    3. ενιοτε δε και απο ζηλεια , ουτε το μη χειρον βελτιστον ,αλλα τον-τους χειροτερους αρκει να μην ειναι καλυτεροι του!

    θα συμβει κατι διαφορετικο στις εκλογες της 16ης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή