Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Σ.Ι.Σ.Α. 24 LAP GRAND PRIX: ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η νικήτρια ομάδα των Ιστορικών «Κακοί Λύκοι» στο 24 Lap Grand Prix. Είναι η στιγμή που μετά την εκκίνηση τύπου Le Mans οι οδηγοί φτάνουν στα αυτοκίνητά τους για να δεθούν σωστά και να ξεκινήσουν. Από αριστερά, Δημήτρης Λυκάκης, Παντελής Πουλιάδης (μέσα στην Porsche: Θα εκκινούσε μετά τον τελευταίο), Νίκος Τσάδαρης και Μιχάλης Λυκάκης.





Τα είπαμε, τα δώσαμε, τα ξαναδίνουμε και τώρα (τα συγχαρητήρια): Το να συγκεντρώνεις 136 αυτοκίνητα σε μιά εκδήλωση Ιστορικών, είναι από μόνο του μιά επιτυχία, και... άσε τον παλιόκοσμο να λέει! Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για μιά ασφαλή εκδήλωση, που γίνεται σε κλειστή πίστα αγώνων. Η «ευθύνη» του Σ.Ι.Σ.Α. τώρα, έγκειται στο επόμενο βήμα του: Πρέπει (όπως και άλλες λέσχες του χώρου) να σταματήσει να σχοινοβατεί μεταξύ regularity και sporting, δηλαδή το να διοργανώνει αγώνες τύπου Sporting, με κανονισμούς και άδεια regularity (από την Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ). Μάλιστα στα Μέγαρα πήγε κι ένα βήμα πιό μακριά: Όχι μόνο δέχτηκε αυτοκίνητα νεώτερα της τριακονταετίας, κατεβάζοντας τον ορισμό του Ιστορικού οχήματος στα 26 χρόνια (μοντέλα 1984) έναντι των 30 που ζητά η FIVA, αλλά είχε και κατηγορία GT με σύγχρονα αυτοκίνητα (π.χ. Mazda RX8, Porsche Cayman κτλ.). 
Αυτή λοιπόν είναι η παρατήρηση υπ’ αριθ. 1: Ο Σ.Ι.Σ.Α. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων) μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί και στα σύγχρονα, διοργανώνοντας επίσημες εκδηλώσεις Sporting, στις οποίες είμαστε σίγουροι ότι θα διαπρέψει, μιά και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. του, συμμετέχουν σε αγώνες Rally και Ταχύτητας των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Το «ανάμικτο» όμως, εκτός του ότι αδικεί τα Ιστορικά αυτοκίνητα, εγκυμονεί κινδύνους, μιά και δεν μπορεί η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ να αδειοδοτεί εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν από Wartburg έως… Audi R8 του 2009!


Ο ήρωας της εκδήλωσης Νίκος Αντζουλάτος με
 Wartburg 353, από την ομάδα Not Ready: Όχι μόνο έστριβε 
συνεχώς στους τρεις τροχούς, αλλά και τα λάστιχα ήταν 
στο όριο του ξεζανταρίσματος!
Παρατήρηση 2η: Η καλή διάθεση είναι δεδομένη σε όλα τα μέλη του Σ.Ι.Σ.Α., και για να μην απογοητεύσουν κανέναν, δέχτηκαν πολλές συμμετοχές σε μιά περίοδο του έτους που το φως της μέρας φεύγει νωρίς. Έτσι, εκτός της –φυσιολογικής και ως εκ τούτου απόλυτα δικαιολογημένης- πολύωρης αναμονής, υπήρξε ο φόβος από τις τελευταίες ομάδες ότι θα μπουν στην πίστα με πεσμένο ή ελάχιστο φως (και προβολείς), όπως και έγινε τελικά. Επί του θέματος, ένα από τα πιό δραστήρια και αποτελεσματικά μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ι.Σ.Α., δήλωσε ότι την επόμενη φορά θα μειωθούν οι ομάδες, έτσι ώστε να μην υπάρξει νυχτερινή οδήγηση για κάποιους.


  Όμως... Μήπως πρέπει ο Σ.Ι.Σ.Α. να σκεφτεί κάτι άλλο; Μήπως πρέπει, λόγω δημοτικότητας του event, να διοργανώσει ΤΡΙΑ 24 Lap μέσα στο 2011, την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, όταν η μέρα είναι μεγάλη και χωρούν ακόμα και 40 ομάδες; Μπορεί μάλιστα να προκηρύξει και «Έπαθλο Grand Prix Σ.Ι.Σ.Α.» με τις τρεις αυτές εκδηλώσεις, που σίγουρα ο κόσμος θα αγκαλιάσει μιά και σε εποχές λιτότητος όλοι έχουν ανάγκη τέτοιες έξυπνες, διασκεδαστικές και οικονομικές διοργανώσεις!


  Παρατήρηση 3η: Όταν μία ομάδα (από τις 34) πηγαίνει στους οργανωτές και ζητά να αγωνισθεί πιό νωρίς από τη σειρά της, αυτό δεν πρέπει να γίνεται δεκτό σε καμμία περίπτωση, γιατί αυτόματα η οργάνωση «ρίχνει» κάποιους άλλους. Προσωπικά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι «συναδελφικό» και «αγωνιστικό» πνεύμα μπορεί να έχει κάποιος συμμετέχων, ο οποίος ζητά να προηγηθεί των συναθλητών του χωρίς λόγο άλλο από τον... φόβο της βροχής και  του σκότους! Δηλαδή, ας μπω εγώ στη πίστα στεγνός και με ήλιο, και άσε τους άλλους στη μοίρα τους. Ωραίοι! Θα πείτε, ότι ακόμα και να το ζητούσαν αυτό κάποιοι, η οργάνωση δεν θα το δεχόταν. Ναι; Μην είστε πολύ σίγουροι! Ας ελπίσουμε κάποτε να καταλάβουν οι πάντες, ότι όλοι όσοι πληρώνουν μιά συμμετοχή είναι ίσοι, και έχουν απολύτως ίδια δικαιώματα. Όποιος τοποθετεί τον εαυτό του υπεράνω των άλλων είναι τουλάχιστον απαράδεκτος, κι όποιος του κάνει την χάρη θα πρέπει σύντομα να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των «Αρχόντων» κάθε αγωνιστικής εκδήλωσης.


  Αυτά τα ολίγα, και ειλικρινά ελπίζουμε να πιάσουν τόπο, οπότε δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για διευκρινήσεις.    Δημ. Παπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου