Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΒΑΤΑ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ...


  Οσο μερικοί εξ' ημών αγωνιούμε και διαμαρτυρόμεθα για το υψηλό παράβολο του Ιστορικού Ακρόπολις, και βεβαίως (πολλοί περισσότεροι) άλλοι αγωνιούν για το αύριο των παιδιών τους, οι τσοπαναραίοι του συστήματος πήραν για μιά ακόμα φορά τις γκλίτσες και αμόλησαν τα αγριόσκυλα βρυξελλών για να μαζέψουν το κοπάδι.
 Το κοπάδι των προβάτων, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "κυβερνητική πλειοψηφία" αλλά στην πραγματικότητα μας περιλαμβάνει όλους, ανεξάρτητα από πολιτικά πιστεύω, κομματικές προτιμήσεις, προσωπικές συμπάθειες, οικονομική κατάσταση και επαγγελματική αποκατάσταση -ή αποκαθήλωση για κάποιους άλλους.
  Ολοι κάποιον ακολουθούν και κάποιον πιστεύουν. Ο,τι κι αν κάνουν, σε όποια φάση της ζωής και των δραστηριοτήτων τους κι αν βρίσκονται, κάποιον άλλον ακολουθούν και κάποιου άλλου τις επιλογές (σωστές  ή λανθασμένες) "υποχρεούνται" να υπερασπίζονται. Απο αυτή την πραγματικότητα δεν εξαιρείται τίποτα και κανένας! Από την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές, απο την ανοχή απέναντι σε υπουργοποιημένα κυνικά καθάρματα (ένα τέτοιο είχε το Πανελλήνιο την ευκαιρία να παρατηρήσει στην εκπομπή "Ενικός" της 24ης /3/2014), από την "υπακοή" σε νόμους και κανόνες όχι μόνο αντιλαικούς αλλά και βαθειά απάνθρωπους και ανθελληνικούς, μέχρι την παρέμβαση στο χόμπυ της επιλογής μας, όπου ομάδες ομοιδεατών ξαφνικά γλυκαίνονται και συναρπάζονται στην ιδέα της ...εξουσίας που ασκούν επάνω στους συναθλητές και συναδέλφους τους!
  Πρόβατα. Βάζουν το...γάλα μπροστά, τώρα που είναι πολύ αργά για δάκρυα πλέον, για να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας στη δυστυχία που μας έχουν καταδικάσει οι κυβερνώντες.
  Πρόβατα. 
  Που σε λίγες μέρες "θα πεισθούν να ψηφίσουν για το καλό της χώρας". Καν και καν έχουν δεχθεί, αποδεχθεί, ψηφίσει και επιβάλλει. Στο γάλα θα κολλήσουν; Ναι, το ξέρουν όλοι ότι τα βυτία στη Δυτική Ευρώπη ήδη μαρσάρουν και περιμένουν να γεμίσουν τις ανοξείδωτες δεξαμενές τους με λευκά υγρά υψηλής παστερίωσης πριν πάρουν τις εθνικές για τα σύνορα. Απο τη μια ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κι απο την άλλη ευνοικές συνθήκες για εισαγωγές! Απο τη μια ευχές και επικλήσεις για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής κι απο την άλλη καταδίκη των ελλήνων παραγωγών. Σήμερα στο γάλα και στα φάρμακα, χτες και προχτές αλλού, αύριο στους λίγους τομείς που έχουν απομείνει να αντιστέκονται οι μικρές και μικρομεσαίες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επιχειρήσεις απέναντι στις πολυεθνικές.
 Πρόβατα.
 Πρόβατα που όπου τα οδηγήσεις πάνε, που ακόμα κι αν ήξεραν ότι οδηγούνται στο σφαγείο και πάλι θα πήγαιναν, που δεν γνωρίζουν σε ποιό μαντρί τα κλείνουν κάθε βράδυ.
  Ετσι και οι δικοί μας: Τι Ελλάδα, τι Ευρώπη σου λέει...Το ζητούμενο είναι να βρίσκουμε λιβάδια με χορτάρι κάθε πρωί, και να μυρηκάζουμε αναδεύοντας τις φουσκωμένες κοιλιές μας το βράδυ...
 Δ.Π.  

3 σχόλια:

  1. και οι καναλαρχες να προβαλουν εδω και 2 χρονια ,το ποσοι νεοι εγκατελειψαν τα αστικα κεντρα για αν γινουν αγροτοκτηνοτροφοι !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, δεν παίζεται πια η κατάσταση: Το πρωί της Τετάρτης 26/3, έμαθε (αντελήφθη) το Πανελλήνιο, ότι ενώ το είχαν περιλούσει και τυφλώσει με γάλα, περιλάμβαναν στο "νομοσχέδιο του ενος άρθρου" πλήθος ρυθμίσεων που θα διαλύσουν τις επαγγελματικές τάξεις των αυτοκινητιστών (ταξί) και μεταφορέων. Δυστυχώς, καμμία πρόνοια για το τι θα απογίνουν όλοι αυτοί δεν υπάρχει-ούτε θα υπαρξει Ο σκληρά νεοφιλελεύθερος Υπ. Συντονισμού, υπεύθυνος για τα περισσότερα ολέθρια σφάλματα των κυβερνήσεων Καραμανλή αλλά πάντα ισχυρός λόγω των σχέσεών του με το μεγάλο κεφάλαιο, θα πεί χωρίς αιδώ: "Να πάνε να γίνουν υπάλληλοι των πολυεθνικών". Η ντροπή του να είσαι Ελληνας...

      Διαγραφή
  2. Βάζουν το...γάλα μπροστά,
    δυστυχως εχετε δικιο στο αρθρο σας, μπροστα το γαλα που ως εκ του χρωματος σκεπαζει τις ασχημιες.
    εξ ου και το ολα μελι γαλα;;;;;;;
    και πισω ταξι......μεταφορεις........,χωρεσαν τοσο μεγαλοι ογκωδεις κλαδοι σε ενα αρθρο , ..... και απο πισω τα προβατα.........

    και παλι ευγε για τις ευαισθησιες σας που ξεπερνουν τα παραβολα και μας προσγειωνουν , μας προβληματιζουν για το μελλον των παιδιων μας ,μεχρι να ψηφιστει κι αυτο το ν/σ να ξαναξεχασουμε............



    ΑπάντησηΔιαγραφή