Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 2013: Η ΜΠΑΛΛΑ ΕΧΑΘΗ...


  Το ράλλυ Κένταυρος ανεβλήθη γιατί οι συμμετοχές ήταν λίγες (όπως περίμενε ο κάθε λογικός άνθρωπος να είναι), και η λέσχη του όμορφου Βόλου, πικραμένη αλλά και φουρκισμένη, έβγαλε φόρα παρτίδα τους τάχα μου "υπέυθυνους" για την αναβολή, δηλαδή τους οδηγούς που δεν πλήρωσαν εγκαίρως. Ομως, αφού λόγω Πάσχα δόθηκε παράταση μέχρι την Τετάρτη 8/5 στις 18.00 το απόγευμα για την πληρωμή του παραβόλου, γιατί η Λέσχη ήδη απο τις 16.00, δηλαδή 2 ώρες πριν λήξει η προθεσμία, είπε σε ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οδηγούς που ήταν ήδη στον ΒΟΛΟ ότι ο αγώνας δεν θα γινόταν, οπότε δεν υπήρχε λόγος να πληρώσουν? Και γιατί συμπεριέλαβε τα δύο αυτά ονόματα στην οργισμένη της ανακοίνωση "των οδηγών που δεν πλήρωσαν ως είχαν την υποχρέωση"? Ο ένας εκ των δύο είναι ο κ. Ψιλλιώτης που μάλιστα είναι και κάτοικος Βόλου, και ο άλλος ο κ. Καρπάνος που ταξίδεψε στον Βόλο απο την Πάτρα.
 Ένα το κρατούμενο λοιπόν, και τρείς μέρες μετά η ΟΜΑΕ συνέχιζε να έχει στο σάιτ της την ανακοίνωση της Λέσχης ότι... θα κάνει τον αγώνα, ενώ την επίμαχη "καταγγελτική" επιστολή που ρεζιλεύει τους οδηγούς, την αγνόησε. Ομοίως αγνόησε το θέμα και ο ΣΟΑΑ, που κατα την άποψή μας θα έπρεπε να έχει χαλάσει τον κόσμο για την συμπεριφορά της Λέσχης, έστω και απέναντι στους δυο αποδεδειγμένα "αθώους" οδηγούς που προαναφέραμε (όχι ότι οι άλλοι είναι "ένοχοι", μην τρελλαθούμε, αγώνες κάνουν πληρώνοντας απο την τσέπη τους, και αν κάτι τους συμβεί το δεχόμαστε).

 Ας πάμε τώρα στον πρώτο αγώνα ταχύτητος, που υποτίθεται θα γίνει στην Τρίπολη  το επόμενο Σαββατοκύριακο 18-19/5, φιλοδοξώντας να έχει 5-6 κατηγορίες σύμφωνα με τη φετεινή προκήρυξη, μαζί με τα Ιστορικά.Τον αγώνα διοργανώνει το Α.Σ. Υπερείων Αρτεμις, ένα απο τα Σωματεία που ανήκαν στον φάκελλο της ΕΛΟΑΑΜ πριν την αναγνώριση της Ομοσπονδίας. Στον ιστότοπο της ΟΜΑΕ όμως, δεν υπάρχει καμμία ανακοίνωση για τον αγώνα, ουτε καν που είναι η διεύθυνση αυτού του Σωματείου για να ρωτήσουν και να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι, μια και οι συμμετοχές...έληξαν σήμερα το βράδυ Παρασκευή 10/5, ουσιαστικά χωρίς να έχουν ανοίξει ποτέ...Και αρχισαν τα κουτσομπολιά, οι πληροφορίες των κολλητών της εξουσίας (γιατί περί αυτού πρόκειται τελικά: Εξουσία, και όλα συγχωρούνται, όλα επιτρέπονται) να κυκλοφορούν μέσω...facebook, ο ΣΟΑΑ να μένει, δυστυχώς για μια ακόμα φορά, αδρανής ενώ θα έπρεπε να έχει σηκώσει ανακοινώσεις ενημέρωσης στο site του έχοντας κάνει όλη την έρευνα για λογαριασμό των μελών του, και τελικά κυκλοφόρησε κάτι για την...ΕΛΠΑ και το άρθρο 49 του ΚΟΚ (που θα πρέπει να δούμε επίσημες ανακοινώσεις με ονοματεπώνυμο, πριν δεχθούμε ή απορρίψουμε  κάτι τόσο "χοντρό", ή τελικά να βγούν οι υπεύθυνοι και να μας ανακοινώσουν πως και γιατί, όχι να τα λένε μεταξύ τους στα τηλέφωνα σαν άνεργες νοικοκυρές).

  Συνολικά, μπάχαλο. Χωρίς λόγο: Αφού η άθλια οικονομική κατάσταση των περισσότερων Ελλήνων, η κατάρρευση ειδικά του κλάδου του αυτοκινήτου, η απουσία χορηγών, και η έλλειψη πόρων όχι μόνο της νεοσύστατης Ομοσπονδίας αλλα και των Λεσχών-Α.Σ. που περίμένουν κάθε χρόνο τους αγώνες για να βγάλουν τα νοίκια, είχαν ήδη στήσει το σκηνικό του έργου που παρακολουθούμε. Και τώρα, όλοι και ιδίως η ΟΜΑΕ, αδικούν τον εαυτό τους γιατί το πρόβλημα δεν το δημιουργούν ούτε οι Λέσχες  ούτε οι οδηγοί, παρά μόνο η αρνητική οικονομική συγκυρία. Ολα θα βελτιωθούν στο ΑΜΕΣΟ μέλλον, οπότε ας ηρεμήσουν οι πάντες αλλά και ας προσέξουν γιατί αυτή τη στιγμή, στα δύσκολα, δίνονται οι πραγματικές εξετάσεις. Και το ζητούμενο δεν είναι να στίψεις τον αγωνιζόμενο για να κάνεις σώνει και ντε 150 αγώνες σε 6 μήνες, αλλά να του οργανώσεις το Σπορ και να του μειώσεις το κόστος.
 Γιατί, πρώτα ο Θεός, και του χρόνου εδώ θα είμαστε.
 Και του παραχρόνου... 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου