Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΙΣ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...


(ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!)

  Η, πιό σωστά, "το χρήμα δεν κρύβεται"! Μολονότι λοιπόν η οικονομική κρίση έχει διαλύσει τους πάντες και τα πάντα, έχει γίνει πλέον σαφές ότι ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ (και όχι το σύνολο) αυτών που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το σπορ/χόμπυ των αγώνων αυτοκινήτου, ανήκει στην μικρή εκείνη κατηγορία που δεν έχει επηρεαστεί από την εθνική συμφορά. Απτόητοι λοιπόν, και ενισχυμένοι από την πρωτοφανή στάση των "ηγεσιών" (;) του αθλήματος που συμπεριφέρονται σαν να βρισκόμαστε στο 2008, ενδιαφέρονται μόνο και αποκλειστικά για τους αγώνες, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ανακουφισμένοι και ευτυχείς που η ημερομηνία των εκλογών ήταν η 17η και όχι η 10η Ιουνίου, γιατί... "δεν τους χάλασε τον αγώνα"! Ε, χρειάζεται και κάποια αυτοσυγκράτηση, γιατί τέτοιες δηλώσεις δεν αφορούν μόνο αυτόν που τις κάνει (ο οποίος μπορεί να είναι είτε άνετος είτε αφελής), αλλά εκθέτουν ολόκληρο τον χώρο. 
  Τέτοια, λοιπόν, είναι η αδιαφορία της μικρής και προνομιούχου (απ' ότι φαίνεται) κοινωνίας του αγωνιστικού αυτοκινήτου, που... δεν βρίσκει Κυριακές να χωρέσει τους αγώνες της!!! Ιδού: Την 10η Ιουνίου, "στριμώχνονται" το 31ο Ράλλυ Σπριντ Καλαμάτας, το 16ο Ράλλυ Σπριντ Κοζάνης και ο 2ος Αγώνας Ταχύτητας στα Μέγαρα, ενώ στα Ιστορικά στην ίδια ημερομηνία (10 Ιουνίου) έχουμε το Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδος αλλά και ένα Ραλλάκι του Lancia Club (και βέβαια τον αγώνα ταχύτητας Ιστορικών στα Μέγαρα).
  Αν ψάξουμε το αγωνιστικό ημερολόγιο ΕΛΠΑ (ΟΜΑΕ) και Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, θα δούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, ΚΑΘΕ Κυριακή γίνεται το ίδιο! Και αναρωτιόμαστε: Εμείς μόνο έχουμε το πρόβλημα, και βλέπουμε την ΠΡΟΚΛΗΣΗ; Όσο για το "ξέσκασμα" και το "χαμηλό κόστος" της regularity, αυτά είναι πιά μόνο για τους λίγους: Όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα (και αυτοί είναι οι ΠΟΛΛΟΙ) ούτε μερικά κατοστάρικα δεν έχουν, ούτε βεβαίως και διάθεση για "ξέσκασμα".
  Εν κατακλείδι: Καλώς διασκεδάζουν, όσοι μπορούν, με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα. Αν όμως οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται, πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα βρουν απέναντί τους τις συνέπειες αυτής της πρόκλησης (και, αν μας επιτρέπεται το σχόλιο, οι συνέπειες αυτές προέρχονται από την ανεπάρκεια της ηγεσίας του Σπορ, που θα έπρεπε να το ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ δραστικά, έτσι ώστε να το προστατεύσει και να το διαφυλάξει για την επόμενη μέρα. Αυτά όμως θα ήταν αποφάσεις και πράξεις μεγάλων ανδρών και ηγετών, που όπως στην πολιτική έτσι και στα σπορ, στις μέρες μας αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου