Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΣ)Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους των κλασσικών -ιστορικών αυτοκινήτων, που δεν επιδιώκουν κανένα όφελος απο αυτά (οικονομικό, προσωπικό, διοικητικό, επαγγελματικό, προσωπικής προβολής κ.α.) πλην της χαράς που δίνει η ενασχόληση με τις πιστές, γερασμένες, λαμαρίνες, με τα σκληροτράχηλα "βασικά" μοτέρ, και με τις χειροποίητες καρότσες που ήταν φτιαγμενες για να ζήσουν τουλάχιστον μισό αιώνα και βλεπουμε!

Χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους που παρακολουθούν με απορία ανάμικτη με λύπη τα τεκταινόμενα εδώ και τρία χρόνια, απο τον Νοέμβριο του 2017 όταν η ΤΌΤΕ Κυβέρνηση ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ (ως απεδείχθη) με κάποιους "θεσμικούς", ουσιαστικά "σκότωσε" το Ιστορικό όχημα, με το να το εγκλωβίσει στα πλαίσια των Ομοσπονδιών και Λεσχών, που μετεβλήθησαν σε απόλυτους κλειδοκράτορες: Είχες Ιστορικό όχημα με Ιστορικές πινακίδες; Μόνο στα πλαίσια "εκδηλώσεων" μπορούσες να το βγάλεις και να το οδηγήσεις για να μην καταστραφεί εντελώς απο την ακινησία.

Και άλλαξε η Κυβέρνηση, και ήρθε αυτή που είχε υποσχεθεί προεκλογικά επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, και συνέχισε να συζητάει με τους ίδιους "θεσμικούς" που ήταν υπεύθυνοι για την καταστροφή του Ιστορικού, και προστέθηκαν και νέοι κατά δήλωσή τους "θεσμικοί" με μέγα προσόν τις ιδεολογικές συγγένειες και τις γνωριμίες με τους νέους κυβερνώντες, και άπαντες κατάφεραν να ανοίξουν μια ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Κι αυτό γιατί επί έξη μήνες τώρα, οι δύο νεαροί εκπρόσωποι και "κληρονομικώ δικαίω" συνεχιστές των πολιτικών οικογενειών Καραμανλή και Κεφαλογιάννη, διατηρούν την κατάπτυστη Κ.Υ.Α. με συνεχείς παρατάσεις!

Είναι πραγματικά θλιβερό επίσης, ότι οι νέοι αυτοανακηρυχθέντες "Σωτήρες" (που προφανώς διάβαζαν μετά μανίας Ιζνογκούντ όταν ήταν νεώτεροι), πήγαν και ζήτησαν...δύο Κυριακές και δύο Σάββατα παραπάνω κυκλοφορίας απο τους Κυβερνώντες. Ελάτε βρε! Τι μεγάλη χάρη μας κάνατε!!! Γιατί (ξανά προφανώς), η ΕΛΕΥΘΕΡΗ κυκλοφορία των Ιστορικών οχημάτων, θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και Λέσχες και Ομοσπονδίες. Είπαμε, αντιπολίτευση στους "θεσμικούς", αλλά να μην αυτοκαταργηθούμε κιόλας γιατί αύριο ή μεθαύριο μπορεί και να καταφέρουμε να πάρουμε τη θέση τους. Ε, ας μην μείνουμε χωρίς πελάτες!Στη φωτογραφία αυτή (δεκαετίας '70), ο υπογράφων σε ηλικία που ΔΕΝ μπορούσε να βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου, ποζάρει δίπλα στην "καινούργια" του Μercedes 170 V, που είχε αποκτήσει ανταλλάσσοντάς την με το μηχανάκι του (Ηοnda SS 50),  το οποίο πολύ ήθελε ο φαναρτζής που την είχε βρεί σε μια αυλή. Από τότε πέρασαν από πάνω μου και απο τα χέρια μου μερικές δεκαετίες και αρκετές δεκάδες αυτοκινήτων, αλλά αυτό που δεν άλλαξε ήταν οι ανθρώπινες συμπεριφορές, (ιδίως των νέων ή όψιμων φίλων του Ιστορικού, που με το που τους βλέπω, ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ τι σκέφτονται πως δρουν και τι πρεσβεύουν!), αυτές που μπορούν να καταστρέψουν το οτιδήποτε, όπως συμβαίνει σήμερα που μια χούφτα "θεσμικοί" καταστρέφουν μεθοδικά το Ιστορικό όχημα για ΙΔΙΟΝ όφελος και συμφέρον (όχι απαραίτητα οικονομικό αλλά "συλλογικό", όμως το ίδιο κάνει γι' αυτόν που δεν μπορεί να χαρεί ελεύθερα και νομίμως το όχημά του χωρίς να περάσει απο τον πάγκο και τις υποχρεωτικές συναθροίσεις των σωματείων).

Στην προεκλογική συγκέντρωση των Βορίδη-Ξυπολυτά που έγινε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου το οποίο προσέφερε ευγενώς ο (επίσης εξαπατηθείς -επί του συγκεκριμένου θέματος- από τους εκπροσώπους της ΝΔ) κ. Θ. Χαραγκιώνης, πήρα το λόγο για να πω δύο και μόνο δύο πράγματα στους πολιτικούς υποσχεσιάρχες: Το πρώτο, ήταν η ΑΝΑΓΚΗ να συνομιλήσουν, εάν και όταν έρχονταν στην εξουσία, και με ΑΠΛΟΥΣ ιδιοκτήτες και ΟΧΙ αποκλειστικά με τους "θεσμικούς". Και το δεύτερο, ήταν η σύνδεση του Ιστορικού οχήματος με την μείωση των τελών κυκλοφορίας και των τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία  θα μειώνονταν μέχρι μηδενισμού όσο παλαιότερο ήταν το όχημα.

Το τι πόλεμο δέχτηκα λόγω αυτής της πρότασης, είναι ασύλληπτο! Γιατί είναι σαφές, ότι αν μπορώ να κυκλοφορήσω το όχημά μου με πινακίδες υπουργείου και χαμηλό κόστος, θα έπαυα να είμαι "πελάτης" του οποιουδήποτε. Τι θα απέμενε στις Ομοσπονδίες; Μόνο τα οχήματα που ΔΕΝ μπορούν να εκδώσουν κρατικές πινακίδες (για χίλιους λόγους, και πρέπει να διασωθούν για άλλους χίλιους), τα οποία όμως θα μπορούσαν να πάρουν Ιστορικές και να κυκλοφορούν με περιορισμούς, όπως ισχύουν (αλλά για όλους!) σήμερα.

Σε δύο τρείς μέρες θα πρέπει να δούμε τη νέα (και πάλι προσωρινή) υπουργική απόφαση για το 2020, ΑΝ συμφωνήσουν Καραμανλής και Κεφαλογιάννης (που έχουν διαφορετικούς συμβούλους), και ΑΝ συνεργαστούν με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους οι διοικητικοί του υπουργείου που προέρχονται απο το "σκληρό" προηγούμενο καθεστώς του "faux υπαρκτού"! 

Δεν θα σας απασχολήσω άλλο, δεν θα κάνω χειρότερη την κατάσταση με διάφορες λεπτομέρειες που γνωρίζω, ούτε θα υποδυθώ τον ρόλο του Μετά Χριστόν Προφήτη. Θα σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέο Έτος, και θα περιμένω μαζί σας τις νέες αποφάσεις, που φυσικά και θα έπρεπε να έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Μόνο μία ακόμα ευχή, πρός όλους όσοι χρησιμοποιούν τις αγαθοεργίες για να προσελκύσουν κοινό, να τραβήξουν την προσοχή, να προβληθούν σε συλλογικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο: ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ. Θέλετε να προσφέρετε σε ηλικιωμένους, αναξιοπαθούντες και ορφανά; Κάντε το με όλη σας τη δύναμη, να βοηθήσουμε με όλη μας τη ψυχή, αλλά ΜΗΝ το διαφημίζετε, μην το μετατρέπετε σε εμπορικό πανηγύρι προβολής υμετέρων, και ΙΔΙΩΣ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ σαν όχημα επίτευξης φιλοδοξιών. Δεν θα είμαστε μαζί σας σ' αυτό... Δ.Π.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΓΙΑΛΟ.
    αλλα .. ΜΗΝ αναρτατε στο διαδικτυο φωτογραφιες με παιδια ,στα οποια προσφερατε χαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή