Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΣΦΑΛΜΑ...


Μετά από 18 μήνες απαγόρευσης κυκλοφορίας Ιστορικών οχημάτων και δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που φανέρωναν τουλάχιστον άγνοια και "αρνητική πρόθεση" εκ μέρους των αρμοδίων υπουργείων, η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ προχώρησε σε μια κίνηση, που σε πρώτη ανάγνωση, μοιάζει να δικαιώνει όλους όσοι (και ήταν οι περισσότεροι) θεωρούσαν λανθασμένους και ατυχείς τους χειρισμούς της:

Ανάρτησε...τιμοκατάλογο για την βεβαίωση και την καταχώρηση πιστοποιητικού Ιστορικού οχήματος, με την συνεχή υπενθύμιση ότι είναι απαραίτητη η κάρτα FIVA σε ισχύ (αν έχει παρέλθει η δεκαετία, απαιτείται και επανέκδοση κάρτας). Αυτά, επί του παρόντος μόνο για τα οχήματα με πρώτη κυκλοφορία (ή κατασκευή) πριν το 1970.

Ο "τιμοκατάλογος" έχει και εκπτώσεις "πακέτου" για όσους  εκδώσουν δύο ή τρία έγγραφα μαζί (δεν αναφέρει περαιτέρω εκπτώσεις για περισσότερα του ενός οχήματα του ιδίου ιδιοκτήτη), και χρεώνει περισσότερο τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις που θα ζητηθoύν απο οχήματα που ανήκουν σε Λέσχες άλλης Ομοσπονδίας, ή δεν ανήκουν πουθενά και είναι "απλοί" ιδιώτες-φίλοι και ιδιοκτήτες κλασσικών οχημάτων, αλλά εν τούτοις υποχρεούνται να έχουν κάρτα FIVA.

Αναρωτιόμαστε, μήπως οι βεβαιώσεις και τα πιστοποιητικά θα έπρεπε να εκδίδονται ΔΩΡΕΑΝ, εφ΄όσον οι αιτούντες έχουν ΗΔΗ εκδώσει (και πληρώσει) την κάρτα FIVA;

Φυσικά και θα έπρεπε!

Και αν η Κ.Υ.Α., σίγουρα κατόπιν κάποιων συζητήσεων και συναλλαγών, έδωσε στις Ομοσπονδίες αυτή την  ακατανόητη διετή υποχρέωση ανανέωσης των πιστοποιητικών καταχώρησης (σε "αντάλλαγμα" για τα έσοδα που θα απωλέσουν μελλοντικά από τις ¨κρατικές πινακίδες"), δεν θα έπρεπε η Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, σαν η μόνη αναγνωρισμένη Ομοσπονδία Ιστορικών οχημάτων που είναι νόμιμος εκπρόσωπος της FIVA, να κάνει αυτή την κίνηση ΔΩΡΕΑΝ έκδοσης Βεβαιώσεων και Πιστοποιητικών ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, τουλάχιστον για την πρώτη φορά;

Με αυτόν τον τρόπο, θα έδειχνε ότι πράγματι ενδιαφέρεται για το σύνολο των ιδιοκτητών ιστορικών οχημάτων, και ότι πανω απ΄όλα θέτει το αυτοκίνητο, την μοτοσυκλέτα και τον (ταλαιπωρημένο και εγκλωβισμένο) φίλο του Ιστορικού. 

Δεν είναι αργά βέβαια να ανακαλέσει, αποφορτίζοντας την ατμόσφαιρα. Αν δεν το κάνει, το πιθανότερο είναι ότι  χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων με κάρτα FIVA, θα αναζητήσουν άλλους τρόπους για να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους, έστω τις δύο Κυριακές της Κ.Υ.Α. (ή και κάθε μέρα, παίρνοντας πίσω τις κατατεθειμένες κρατικές πινακίδες τους).

Ιδού η ανάρτηση της Ε.Ο ΦΙΛΠΑ, και τα συμπεράσματα ανήκουν στον κόσμο του Ιστορικού. Γιατί είτε πρόκειται περί βιαστικής ενέργειας, είτε για τυπική διαδικασία χρέωσης, είτε ακόμα και για λάθος που δεν εκτιμήθηκε σωστά, σε μια τόσο φορτισμένη ατμόσφαιρα και σε τόσο αρνητικό κλίμα, μια τέτοια ενέργεια σαν την ανάρτηση τιμοκαταλόγου, θεωρείται τουλάχιστον "αψυχολόγητη", για να είμαστε επιεικείς. 

www.facebook.com/265794573547340/posts/2072881922838587?sfns=xmo


1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και ΔΩΡΕΑΝ.
    Άντε να ζητήσουν 5 ευρώ για τα αναλώσιμα.
    Τους προσφέρθηκε εθελοντική βοήθεια για την έκδοση από λέσχες και δεν την δέχθηκαν.
    Τα οικονομικά της ΕΟ ΦΙΛΠΑ -ΦΙΛΠΑ δεν είναι ανθηρά και θα αντισταθμίσουν τις απώλειες.
    Τα οχήματα της ΕΟΟΕ δεν έχουν κάρτες FIVA, εκτός από 20-30 εξ αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή