Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΜΕ ΤO BULTACO ASTRO, ΣΤΟ 3ο ΤΤ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11

Δύο χρόνια τώρα, κάθε φθινόπωρο πηγαίνουμε και φωτογραφίζουμε το TT Ψυχικού, την αναβίωση του αγώνα μοτοσυκλέτας που έγινε για πρώτη φορά το 1929 στους έρημους δρόμoυς τoυ εξοχικού προαστίου με τους χωματόδρομους, τα δέντρα και τα άχτιστα οικόπεδα που ήταν εκείνη την εποχή το Παλαιό Ψυχικό. Και κάθε χρόνο που πηγαίνουμε στην πλατεία του παλιού Blue Bell, θαυμάζουμε τις Ιστορικές μοτοσυκλέτες και χαιρόμαστε την όμορφη ατμόσφαιρα αυτής της εκδήλωσης/διοργάνωσης του Μουσείου Μοτοσυκλέτας Motorcycle Republik, δίνουμε στον εαυτό μας την υπόσχεση ότι..."του χρόνου θα πάρουμε κι εμείς μέρος"!
Και ήρθε η στιγμή, να ξυπνήσουμε ξανά το Bultaco Astro 360 των Ελληνικών Αναβάσεων μοτοσυκλέτας της δεκαετίας του 1970 (κατέκτησε τα τελευταία πρωταθλήματα Ελλάδος κι έτσι "κράτησε" για πάντα όλα τα ρεκόρ των βουνών), για να πάρει μέρος σε μία ακόμη Ιστορική εκδήλωση, μετά το Τατόϊ ΦΙΛΠΑ του 2014, και την αναβίωση της ανάβασης Βούλας στον Κρεμασμένο Λαγό του Σ.Ι.Σ.Α. το 2015 (από όπου προέρχονται οι φωτογραφίες). 
 H φωτογραφία είναι από την εκκίνηση του περυσινού 2ου ΤΤ Ψυχικού.

Το Αstro "του Dobermann" θα συμμετάσχει στην κατηγορία 3 των πιο..."σύγχρονων" Ιστορικών του 1969-1979, που εκκινεί απο την Α' Πλατεία Παλαιού Ψυχικού στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (θα έχει προ πολλού γίνει και η απονομή του MotoGP της Μαλαισίας, δεν το χάνει κανείς και με τίποτα!), και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη κατηγορίες με παλαιότερες μοτοσυκλέτες, και βέβαια τις προπολεμικές. Ο "αγώνας" είναι regularity με ταχύτητες έως 50 χ.α.ω., όπου για 7 γύρους (συν ένα αναγνωριστικό) οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διατηρήσουν σταθερή ταχύτητα.
Κάτι ακόμα που μας εντυπωσιάζει κάθε χρόνο με το ΤΤ, είναι ότι σύσσωμος ο Δήμος και οι τοπικοί παράγοντες αγκαλιάζουν την εκδήλωση, αλλά και οι κάτοικοι του Παλαιού Ψυχικού την δέχονται με αγάπη, χωρίς να δείχνουν ότι ενοχλούνται απο την ολιγόωρη, έστω, αναστάτωση που προκαλεί ένας κανονικός αγώνας-σιρκουί μοτοσυκλετών μέσα στην πόλη τους! Ελπίζουμε οι πρωϊνοί "πυροβολισμοί" από την εξάτμιση τoυ Αstro, να μην τους κάνει να αλλάξουν γνώμη!

*ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την εκδήλωση 3ο ΤΤ Ψυχικού του Μουσείου Motorcycle Republik,εδώ:motosport.com.gr/motosport/index.php/el/nea/item/1264-3i-anaviosi-tou-1ou-agona-motosykletas-sto-psyxiko-deltio-typou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου