Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ 2018 «ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ» - “Porsche Cup”

10 & 11 Νοεμβρίου 2018 – Κύμη



Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Χειμερινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ «Γιώργος Ραπτόπουλος» - “Porsche Cup”, το τελευταίο ράλλυ της λέσχης για το 2018. Οι 62 συνολικά συμμετέχοντες - 38 στο regularity και 24 στο Touring, έλαβαν εκκίνηση στα Σ.Ε.Α. Καπανδριτίου 31ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας και κατευθύνθηκαν για το 1ο σκέλος προς Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη και τα όμορφα χωριά Πίσσωνας, Βουνοί, Καθενοί για να καταλήξουν στην Στενή όπου σταμάτησαν για το μεσημεριανό γεύμα. Το απογευματινό σκέλος οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από τους Στρόπωνες και το Μετόχι για να καταλήξουν στην Κύμη στο άνετο, πολυτελές 4στερο ξενοδοχείο Kymi Palace Hotel όπου έγινε η διανυκτέρευση.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε συναρπαστικά με την «Σούπερ Ειδική», τη διάσημη ανάβαση Κύμης. Η ΦΙΛΠΑ, με την βοήθεια του Δήμου Κύμης και της Αστυνομίας εξασφάλισε να κλείσει ο δρόμος για την διάρκεια της ανάβασης γεγονός που έκανε την διαδρομή για τους συμμετέχοντες μια αξέχαστη εμπειρία! Η συνέχεια οδήγησε τα πληρώματα σε μια όμορφη διαδρομή για τις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές στη ανατολική Εύβοια και το όρος Δίρφυ και επιστροφή στην παραλία της Κύμης. Το γεύμα gala και η απονομή έγιναν στο ξενοδοχείο Kymi Palace Hotel.

Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να συμμετάσχουν σε μία από 3 κατηγορίες: την κλασσική Regularity που χωρίζεται σε «κόκκινους» με «σβέλτες» ειδικές δοκιμασίες (με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ΜΩΤ), τους «πράσινους» με λίγο χαμηλότερες ΜΩΤ σε ορισμένες Ειδικές Δοκιμασίες και την κατηγορία Touring με λιγότερες ειδικές δοκιμασίες και χαμηλότερες ταχύτητες για αυτούς που απλά επιθυμούσαν να απολαύσουν μια ωραία βόλτα με το ιστορικό τους αυτοκίνητο.

Στο ράλλυ μπορούσαν να συμμετάσχουν κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» ηλικίας από 30-100 ετών με κάρτα FIVA ή FIA καθώς και “Youngtimers” ηλικίας 20 ετών.

1οι νικητές στη κατηγορία Regularity αναδείχτηκε το ζεύγος Μάνος και Μαρία Παλαβίδη με Renault 5 GT Turbo του 1985 με 7 βαθμούς ποινής, 2οι οι Λεωνίδας Νασόπουλος – Μιχάλης Καουτσκής με Peugeot 504 του 1977 με 12 βαθμούς ποινής. 3οι οι Γιώργος Γεωργακόπουλος – Χρήστος Χατζής με Morris Mini του 1967 με 13 βαθμούς ποινής.

Στην κατηγορία Touring 1οι νικητές αναδείχτηκαν οι Διαμαντής Πειθής – Κρυστάλλω Σακίρη με Mercedes – Benz 250C του 1971 με 1 βαθμό ποινής, 2οι οι Ηλίας Λαλούσης – Κωνσταντίνος Ραπατζίκος με Fiat Uno του 1985 με 4 βαθμούς ποινής, 3οι οι Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος – Αντώνης Γεωργάτσος με DKW 3=6 του 1957 με 9 βαθμούς ποινής.

Στο «Porsche Cup», μια ενότητα που συγκροτήθηκε ειδικά για να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια της διάσημης μάρκας, 1οι αναδείχτηκαν οι Κωνσταντίνος Ντάβος – Γιώργος Σαρρής με Porsche 924 του 1976 με 30 βαθμούς ποινής, 2οι οι Γιώργος Αλεβιζόπουλος – Τέσσα Αλεβιζοπούλου με Porsche 911 Carrera του 1986 με 179 βαθμούς ποινής, 3οι οι Νικόλας Κοντογιάννης – Μαρία Μπουλανικιάν με Porsche 964 του 1991 με 354 βαθμούς ποινής.


Πολλές ευχαριστίες στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στο Λιμεναρχείο Κύμης, στο Αστυνομικό τμήμα Κύμης, την Porsche Hellas, το ξενοδοχείο Kymi Palace, την Oropos-Eretria Ferries και τον Εμπορικό Σύλλο Κύμης για την υποστήριξή τους που ήταν ουσιαστική για την επιτυχία της εκδήλωσης. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της εκδήλωσης κ. Νίκο Κοζανίτη και στον Αλυτάρχη κ. Γιώργο Βάλληνδα για μια ακόμη απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση.

 Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στο www.philpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου