Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΙΛΠΑ ΙΙ: ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΏΝ

Αυτή τη φορά η πρόσκληση ήρθε με ένα sms, και επιβεβαιώθηκε με ένα τηλεφώνημα που δεχθήκαμε απο μέλος του (απερχόμενου) Δ.Σ. της ΦΙΛΠΑ.
Αφορούσε μια συγκέντρωση φίλων της ΦΙΛΠΑ και του Ιστορικού αυτοκινήτου γενικότερα, στην οποία ο κ. Τ. Φωτεινόπουλος, επίσης μέλος του Δ.Σ. της ΦΙΛΠΑ, θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Λέσχης στις αρχαιρεσίες της 24ης Ιανουαρίου.
(Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι σύμφωνα με το καταστατικό της Λέσχης, υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο μόνο για τους υποψήφιους για την Προεδρία, και ένα άλλο με τους υποψηφίους του Δ.Σ. Οι υποψήφιοι Πρόεδροι, εαν φυσικά είναι περισσότεροι του ενός, δεν μπορούν να είναι και στο ψηφοδέλτιο του Δ.Σ. Εάν δε στην πρώτη ημερομηνία δεν υπάρξει απαρτία των ταμειακώς ενήμερων μελών, τότε οι αρχαιρεσίες αναβάλλονται για μικρό χρονικό διάστημα, και την επόμενη φορά γίνονται επί των παρόντων).
Η συγκέντρωση θα γινόταν σε περιοχή πλησίον των Αθηνών, όπου και ο χώρος "φύλαξης" (ή πιο σωστά εντυπωσιακής, πράγματι, "έκθεσης") των ιστορικών οχημάτων του υποψηφίου προέδρου, ακριβώς όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της υποψηφιότητας του "εκλογικού του αντιπάλου" (και πρότερου πολύτιμου συνεργάτη του στην διοργάνωση των Τατοίων, μεχρι το 2014). Ταπεινή μας άποψη, ότι παρά τις πραγματικά ευχάριστες και φιλικές βραδιές που περάσαμε στους καλαίσθητους χώρους και των δύο συγκεντρώσεων, ο πιο κατάλληλος χώρος για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων ΚΑΙ για τους δύο (ή τρείς) υποψηφίους Προέδρους, θα ήταν τα ίδια τα εντευκτήρια της ΦΙΛΠΑ. Ετσι, ο συμβολισμός θα ήταν σαφέστερος: Ότι η ΦΙΛΠΑ δεν "ανήκει" σε κανέναν Πρόεδρο ή Δ.Σ., και δεν είναι "τρόπαιο" προς κατάκτηση ούτε και "φέουδο" προς υπεράσπιση. Δεν πρόκειται δηλαδή για δύο "αντίπαλες παρατάξεις", όπως συμβαίνει στην πολιτική σκηνή, αλλά για ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα που υπηρετούν το ίδιο "κόμμα", ή Λέσχη στην περίπτωσή μας. Ατυχής λοιπόν η "πολιτικοποίηση των εκλογών", με "εκλογικά κέντρα" και ανακοινώσεις που αναλώνονται σε αντιπαράθεση. 
Θα μας επιτρέψουν οι αναγνώστες, ελπίζουμε, σε αυτό το σημείο να "θυμίσουμε" σε ποιό ακριβώς σημείο βρίσκονται τα Εθνικά θέματα (που θα καθορίσουν τις ζωές παιδιών και εγγονιών των επόμενων γενεών), μήπως και επέλθει η αναγκαία συνειδητοποίηση και αντιληφθούμε ότι ο προβληματισμός για την κυκλοφορία των παλαιών αυτοκινήτων και την προεδρία των λεσχών μας, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεφεύγει απο τα πλαίσια του χόμπυ και της παράπλευρης ψυχαγωγικής απασχόλησης, γιατί αν το δούμε σαν κάτι σοβαρότερο απ' αυτό, κινδυνεύουμε, φευ, να απωλέσουμε την σοβαρότητά μας ή να θεωρηθούμε όλοι σαν αργόσχολοι συνταξιούχοι εισοδηματίες-επενδυτές.
Ζούμε σε μια περίοδο στης οποίας την ύπαρξη δεν θα πιστεύαμε πριν μερικά χρόνια, μια περίοδο κατάπτωσης και οπισθοχώρησης της χώρας μας σε κάθε επίπεδο: Βρισκόμαστε υπο καθεστώς ελέγχου κεφαλαίων, έχουμε εκχωρήσει το σύνολο της εθνικής περιουσίας (πλην της θαλάσσης και των αρχαιολογικών χώρων) για 99 χρόνια, έχουμε Ταμείο ρευστοποίησης του Εθνικού πλούτου που ελέγχεται απο ξένους κατά πλειοψηφία (3 προς 2), έχουμε "πουλήσει" με εκβιαστικώς εξευτελιστικά τιμήματα το σύνολο σχεδόν των υποδομών της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, επικοινωνίες, ενέργεια), έχουμε υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Τούρκου ο οποίος συνεχίζει να μας απειλεί και να μας τρομοκρατεί, και ετοιμαζόμαστε να παραχωρήσουμε το τελευταίο ΕΘΝΙΚΟ μέσο άμυνας που με "όπλο" την είσοδο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. κρατάει τους Σλάβους των Σκοπίων εκτός άμεσων εδαφικών διεκδικήσεων. Σχεδιάζουμε να τους δώσουμε μάλιστα και δίαυλο στο Αιγαίο με παραχώρηση ελεύθερης τελωνειακής ζώνης απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τη "χώρα τους", για να χαρίσουμε στα Σκόπια πύλη εισόδου στην Ευρώπη, πραγματοποιώντας δηλαδή το σχέδιο των Τίτο και Στάλιν όταν το 1944 μετονόμασαν την επαρχία Vardaska σε Macedonia, ακριβώς για "να κατέβουν" στην θάλασσα διεκδικώντας  (υφαρπάζοντας) Ελληνικά εδάφη. Και αυτά συμβαίνουν εν μέρει επειδή έχουμε στη Βουλή προέδρους σαν τον Βούτση και την Χριστοδουλοπούλου και υπουργούς άτομα σαν τον Φίλη, τον Καμμένο, τον Γαβρόγλου, τον Πολλάκη, τον Κατρούγκαλο, τον Τσακαλώτο, τον πάσχοντα απο γεροντική άνοια (και Ακαδημαϊκή πονηρία) Ζουράρι κ.α. με πρωθυπουργό τον Τσίπρα (με αντιπολίτευση Κυρ. Μητσοτάκη, Φ. Γεννηματά και Β. Λεβέντη, ώστε να μην υπάρχει ούτε αυριανή επιλογή άλλη απο το "λιγότερο κακό του χείριστου"!). Και αυτά συμβαίνουν επειδή έχουμε διορισμένους Εθνομηδενιστές στις πιο ευαίσθητες γραμματείες του κράτους, έχουμε και μια "μπετόν" πλειοψηφία 153 βουλευτών των 10.000 Ευρώ μηνιαίως (που συνδυάζουν την αμαρτία του βαθέος Πα.σο.κ. με την ιδεοληψία του βολεμένου αριστερού) οι οποίοι επι μια τριετία και καθημερινώς ψηφίζουν καταδικαστικά μέτρα για όλους τους Ελληνες, όπως το νομοσχέδιο των 1400 σελίδων αυτών των ημερών (για να εκπλειστηριάζουν, Τράπεζες και Δημόσιο, ηλεκτρονικά τα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους και το μέλλον τους, χωρίς να τους δίνουν λογικά περιθώρια διακανονισμού). Μέσα σε αυτόν τον πραγματικό εθνικό και οικονομικό εφιάλτη χωρίς ορατή διέξοδο, εσχάτως παρακολουθούμε και μια "πολιτικής φύσης" αντιμαχία για τις... εκλογές της ΦΙΛΠΑ, αλλά και την "μάχη" μιάς ελάχιστης μειοψηφίας μερικών χιλιάδων ατόμων για την ...ελεύθερη κυκλοφορία των Ιστορικών οχημάτων! Δεν μπορούμε ποτέ να  "αποσυνδέσουμε" πλήρως τα γεγονότα, μια και τα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, και είναι λογικό να τα "ζυγίζουμε" στο βαθμό σπουδαιότητος που πρέπει να έχει το καθε ένα (και για τον κάθε πολίτη, αναλόγως της θέσης που βρίσκεται).
Ζητούμε συγνώμη για την "μακάβρια" αναφορά στο, κατώτερο της τύχης του λαού μας, και εν πολλοίς οππορτουνιστικό πολιτικό προσωπικό που αυτή τη περίοδο εξαγοράζει την παραμονή του στην εξουσία με την εκποίηση των γαιών και ιδεών του Ελληνικού πληθυσμού, αλλά παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο στα fora σχετικά με την αναθεωρημένη Κ.Υ.Α. για την κυκλοφορία των Ιστορικών αυτές τις ημέρες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο κάθε χώρος (όπως της πολιτικής και του χόμπυ ας πούμε), έχει ίσο μερίδιο σε ηλιθίους, όπως και κάθε άλλος! Επίσης, οι χαοτικές διαφορές της οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών μας, τείνουν να δημιουργήσουν νέες ταξικές διαφορές και κοινωνικούς αυτοματισμούς που είχαν μείνει πίσω την πρώτη δεκαετία του νέου αιώνα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν, δεν είναι δυνατόν ο ένας να χάνει το σπίτι του (αφού προηγουμένως έχει χάσει τη δουλειά του), ο άλλος να προβληματίζεται για το πόσα αυτοκίνητα θα χωρέσει η νταλίκα που θα τον ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη της Ευρώπης για να "τρέξει" σε μια εκδήλωση με μέγιστη ταχύτητα τα 42 χ.α.ω., και οι δύο αυτές καταστάσεις να έχουν την ίδια βαρύτητα, ή η μία πλευρά να αδιαφορεί παντελώς για το τι υφίσταται η άλλη! Συμπέρασμα; Οτι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και κοινωνική ευαισθησία ακόμα και στις (υποψήφιες) διοικήσεις των Λεσχών και στα προγράμματά τους, στα όνειρα και στις ανακοινώσεις τους, στις επιδιώξεις και στις υποσχέσεις τους.
Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζωή συνεχίζεται, και ότι όσοι έχουν τέτοια ικανότητα, ευφυϊα ή τύχη ώστε να βρίσκονται σε θέση να μπορούν να απολαμβάνουν τις απλές, ή και τις πιο σύνθετες, χαρές της ζωής, σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να "ντρέπονται" γι' αυτό, ούτε και να το κρύβουν. Απο την άλλη μεριά όμως, η πλειοψηφία του κόσμου βρίσκεται απο μετρημένη έως δύσκολη και απο δεινή έως απελπιστική θέση (κι ας το μην το φανερώνουν) και χρειάζεται μέτρο σε όλα. Ο τρόπος και η άνεση με την οποία εκφράζεται ο κάθε ένας εξ΄ ημών, δείχνει με απολυτη ακρίβεια "σε ποιόν κόσμο βρίσκεται": Υπάρχουν οι "κλειστές λέσχες" των προνομιούχων (και καθ'  όλα άξιων), υπάρχει και ο απλός κόσμος με την θυσία και το μετρημένο εισόδημα. "Με ποιούς θα πας, και ποιούς θ΄αφήσεις;", έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος, τότε που κι αυτός μπορούσε να πει κάτι, και άνθρωποι υπήρχαν να τον ακούσουν.
Όχι, δεν είμαστε αφελείς. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα για την κάθε κακοδαιμονία που μας βρίσκει, πρέπει και να έχουμε απόλυτη γνώση της στιγμής, της ισχύος, του επιπέδου και της θέσης του "συνομιλητή-αντιπάλου", που ήταν, είναι και θα είναι πάντα και μόνο το κράτος, το δημόσιο, οι κυβερνήσεις, τα κομματικά στελέχη, οι πολιτικοί.
Φαντασθείτε τώρα έναν βουλευτή -υπουργό "απο σπόντα" (αυτό ακριβώς είναι ο κ. Μαυραγάνης, ως προϊόν διαπραγμάτευσης ΣυΡιζΑ και ΑνΕλ στον ανασχηματισμό του 2016), ο οποίος καθυβρίζεται απο τους εκλογείς του και απο τον απλό κόσμο, και παρ΄ όλα αυτά πρέπει να πάει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και να ψηφίσει ένα Νομοσχέδιο -ταφόπλακα του μέσου Ελληνα (και της προσωπικής πολιτικής του καρριέρας, θα κλαίει ή θα γελάει η Αμάρυνθος;) 1400 σελίδων, το οποίο φυσικά δεν προλαβαίνει να διαβάσει. Ας πούμε ότι αυτός ο ιδανικός αυτόχειρας, μέσα στην τρέλλα του αυτή, έχει κάποιους να χτυπάνε την πόρτα του γραφείου του (και άλλους να τον κατηγορούν) ζητώντας του άδεια και χρόνο για να κάνουν βόλτες και εκδηλώσεις με τα Ιστορικά τους αυτοκίνητα! Το σίγουρο είναι ότι οι απαιτήσεις τους, όσο σωστές, λογικές ή και κάπως υπερβολικές κι αν είναι, ΔΕΝ θα ικανοποιηθούν!
Ναι, θα πρέπει να γίνουν συντεταγμένες κινήσεις απο την Ιστορική κοινότητα (και γίνονται). Ναι, θα υπάρξει κάποια απόφαση "καλύτερη" απο το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ που ήταν η προηγούμενη. Το θέμα όμως θα μπει σε έναν οριστικό δρόμο επίλυσης με σωστό, δίκαιο και σύγχρονο "Ευρωπαϊκό" τρόπο, μόνο αν και όταν βρεθούν πολιτισμένοι άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας, μόνο αν και όταν υπάρξουν οι συνθήκες αυτόνομων αποφάσεων απο ΕΛΛΗΝΕΣ υπουργούς και υφυπουργούς, ΕΣΤΩ και σε αυτό το θέμα.
Γνωρίζουν όλοι οι φίλοι των Ιστορικών, ότι τα Υπουργεία που εξέδωσαν την Dumb and Dumber Κ.Υ.Α. έχουν ρητή υποχρέωση να υποβάλλουν στην Τροϊκα για έγκριση ακόμα κι αυτό το τροποποιητικό σχέδιο; Και ότι οι "ξένοι φίλοι μας" είπαν (και θα πουν) ΟΧΙ σε οτιδήποτε δεν έχει έσοδα για το κράτος, και σε οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως "δωρεάν παροχή" προς τους πολίτες εστω και αν σχετίζεται με "πολιτιστική κληρονομιά";
Γνωρίζουν όλοι οι φίλοι των Ιστορικών ότι κανείς (σε Λέσχη ή Ομοσπονδία) δεν ανακίνησε το θέμα της κυκλοφορίας εντελώς απο μόνος του, αλλά ότι το Υπουργείο Μεταφορών ήταν αυτό που κάλεσε τις Ομοσπονδίες σε συζήτηση για να επιβληθούν περιορισμοί και έλεγχοι στην καταχρηστική κίνηση των οχημάτων με Ιστορικές πινακίδες, έχοντας μερικές εκατοντάδες καταγγελίες στις υπηρεσίες του (με το 50% των καταγγελιών να αφορούν την ΕΟΟΕ, την ΕΛΠΑ να ακολουθεί, και την ΦΙΛΠΑ να έπεται έχοντας επίσης αξιόλογο -και όχι ελαχιστότατο- μερίδιο); Φυσικά η χρήση αφορά τους ιδιοκτήτες και ΟΧΙ τις Λέσχες-Αρχές, αλλά και ο κάθε "αρχηγός" κρίνεται από το επίπεδο και τις πράξεις των "οπαδών" (μελών) του, έτσι δεν είναι;
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα "απαγορεύσεων και αγανάκτησης" των ιδιοκτητών Ιστορικών οχημάτων, αλλά και το "ασφυκτικό" έως "αδιέξοδο" πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι, η αντιπαράθεση για την Προεδρία της ΦΙΛΠΑ μοιραία έχει πάρει "παραταξιακό" χαρακτήρα, απο τον οποίο ο υπογράφων ως δημοσιογράφος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ, και το παρόν μέσο (Auto Classic) επίσης ΟΦΕΙΛΕΙ απλώς και μόνο να καταγράφει, να σχολιάζει αντικειμενικά και εξ΄ίσου, και να τοποθετεί θέσεις και απόψεις μέσα στην γενικότερη εικόνα. Ετσι οι αναγνώστες, οι φίλοι του Ιστορικού αλλά και οι λίγες εκατοντάδες ψηφοφόροι της 24ης Ιανουαρίου, να αποφασίσουν για την ορθότητα της κάθε άποψης και για το κατά πόσον είναι ουσιαστική και ρεαλιστική η πρόταση της κάθε "πλευράς" για το αύριο της ΦΙΛΠΑ, χωρίς να έχουν τον κάθε γνωστό ή άγνωστο δημοσιογράφο να προσπαθεί να επηρεάσει τις καταστάσεις υπέρ των φίλων του (χωρίς ο ίδιος να είναι μέλος της Λέσχης!).
Υπάρχουν τρείς "φάσεις", ή πιο σωστά "καταστάσεις γνωστικής συνειδητοποίησης" του κόσμου που πρόκειται να ψηφίσει μια νέα διοίκηση (οι εκλογές ή οι αρχαιρεσίες, είναι πάντα μια "πολιτική" πράξη). Η πρωτη, είναι η ΑΓΝΟΙΑ. Η δεύτερη, η πλήρης και αναλυτική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Και η τρίτη, η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Το Αuto Classic προσπαθεί για την δεύτερη, δίνοντας βέβαια βάρος στην ΑΝΑΛΥΣΗ της ενημέρωσης (και της πληροφορίας), μέχρι του σημείου που αυτή δεν μεταβάλλεται σε (προσωπική) άποψη και δεν επηρεάζει την ελεύθερη σκέψη του αναγνώστη. Και βέβαια, το εύρος και μέγεθος των κειμένων μας "δεν είναι για όλους", μια και πολλοί έχουν ξεχάσει (ή "βαριούνται") να διαβάζουν και να εμβαθύνουν, περιορίζοντας την ενημέρωσή τους στις ανεπιβεβαίωτες, σκόρπιες και ανώνυμες "πληροφορίες" που σταχυολογούν απο το Διαδίκτυο. Different songs, for different folks.
Επιστρέφοντας τώρα στις Εκλογές της ΦΙΛΠΑ και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας ως Προέδρου του κ. Π. Φωτεινόπουλου (που αναγγέλθηκε στην συγκέντρωση που αναφέραμε στην αρχή), έχουμε κάποιες παρατηρήσεις που θα παραθέσουμε στη συνέχεια, ενώ ακολουθούν τα δύο κείμενα του κ. Φωτεινόπουλου που αναλύουμε και σχολιάζουμε (χωρίς να παίρνουμε θέση στο αν, που και κατά πόσον συμφωνούμε σαν άτομα και ιδιοκτήτες αρκετών Ιστορικών οχημάτων, όπως αλλωστε πράξαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, για την υποψηφιότητα του κ. Κ. Μητρόπουλου). Ίσες αποστάσεις και απο τους δύο, και χρόνος για κριτική θα υπάρξει άφθονος επί του έργου της νέας διοίκησης (εξ' άλλου η διετής θητεία παρέρχεται εξαιρετικά γρήγορα, μέχρι τις επόμενες εκλογές!).
Παρατήρηση πρώτη, ότι δεν είδαμε παρά ελάχιστους δημοσιογράφους, γιατί δεν επρόκειτο για "συνέντευξη Τύπου" αλλά μια συνάντηση φίλων και προσκεκλημένων (κοσμικής μορφής), ομολογουμένως άριστα οργανωμένη και πολύ ευχάριστη. Το αν, ποιοί και πόσοι δημοσιογράφοι προσεκλήθησαν, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Φυσικά, παρέστη σύσσωμο το απερχόμενο Δ.Σ. μετά του προέδρου του, και υποθέτουμε ότι οι περισσότεροι θα θέσουν και πάλι υποψηφιότητα υπό την προεδρία του κ. Φωτεινόπουλου. Όμως, η σύνθεση και η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης δεν "επέτρεπαν" δημοσιογραφικές ερωτήσεις σε καίρια θέματα, και είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε στην γραπτή ανακοίνωση. Πάντως, συγκεκριμένη γραμμή για το καυτό θέμα της έκδοσης Ιστορικών πινακίδων δεν υπήρξε (η τάση είναι να συνεχιστεί η έκδοσή τους απο την ΦΙΛΠΑ, αν και σαφής διαβεβαίωση περί τούτου δεν έγινε απο κανέναν).
Παρατήρηση δεύτερη, ότι δεν υπήρχε γραπτή ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων για μέλη του Δ.Σ., και αυτό είναι μια σημαντική παράλειψη, μια και η ομάδα του υποψηφίου προέδρου είναι αυτή που με τις ικανότητες, την προσήλωση στον στόχο και την διάθεση άφθονου χρόνου, θα τρέξει όλα τα projects του νέου προγράμματος. Είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο (τα μέλη που θα ψηφίσουν) να γνωρίζουν τα άτομα που θα διοικήσουν την Λέσχη, το παρελθόν τους, τις περγαμηνης τους, το τι κατάφεραν μέχρι σήμερα, και σε ποιούς τομείς. Η αγωγή, το ήθος και η καλή πρόθεση δεν αρκούν για να τρέξει μια μεγάλη Λέσχη σαν την ΦΙΛΠΑ, ιδιαιτερα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Το ότι "λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους" δεν λέει κάτι, γιατί δείχνει εσωστρέφεια, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή της διεύρυνσης και ανανέωσης που όλοι επαγγέλονται και ευαγγελίζονται. (Επιτακτική η άμεση ανακοίνωση των ονομάτων όλων των υποψηφίων, και των δύο Προέδρων, μια και μένει κάτι περισσότερο απο μια εβδομάδα για την 24η Ιανουαρίου).
Η τρίτη παρατήρηση, είναι ότι την προηγούμενη μέρα της συνάντησης, αναρτήθηκε σε (πρώην αγωνιστικό και νυν "auto-gossip") ιστότοπο ιστορικού αυτοκινήτου μια επιστολή -"άρθρο" (sic) του υποψηφίου Προέδρου, με την οποία τροφοδοτούσε την αντιπαράθεση με τον συνυποψήφιό του, ανεβάζοντας την ένταση και "κατηγορώντας" τον για "συκοφαντία", μαζί με την ομάδα του. Ο κάθε ένας βέβαια επιλέγει τις κινήσεις του και φέρνει την ευθύνη γι' αυτές, ενώ είναι πολύ πιθανόν, πέραν των διάφορων δημοσιεύσεων και αναρτήσεων, να υπάρχουν και άλλα γεγονότα και συμβάντα μέσα στον μικρόκοσμο της ΦΙΛΠΑ, τα οποία ο κόσμος ούτε γνωρίζει ούτε και τον ενδιαφέρουν. Επίσης, δεν θα πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν το γεγονός ότι ο κ. Π. Φωτεινόπουλος υπήρξε  μέλος   των προηγούμενων Δ.Σ. τα τελευταία χρόνια, ενώ ο έτερος υποψήφιος, προφανώς και θα αναφερθεί στις ελλείψεις της Λέσχης και στις αδυναμίες της (μέχρι τώρα) διοίκησής της, υποσχόμενος βελτίωση και αλλαγή. Συγκεκριμένα, η στάση του ήταν "λογική" και αναμενόμενη, ενώ αυτή της  δεύτερης υποψηφιότητας "επιθετική" και  διχαστική (έστω λόγω προσπάθειας υπεράσπισης των πεπραγμένων)
Η τέταρτη παρατήρηση έχει να κάνει με το κείμενο του προγράμματος του υποψηφίου προέδρου (κ. Τ. Φωτεινόπουλου) το οποίο ανελύθη λεπτομερώς στην συνάντηση και έχει 10 σημεία, απο τα οποία τα 8 (οκτώ) αποτελούν "απάντηση" και περίπου "ταυτίζονται"  με αυτά του έτερου υποψηφίου (κ. Κ. Μητρόπουλου). Ιδού, εν περιλήψει, τα σημεία ταύτισης (και μπορείτε να κάνετε την αντιπαραβολή σημείο προς σημείο, μεταξύ των δύο "προγραμματικών επιστολών" αυτού και του προηγούμενου άρθρου μας):
1. Βελτιωμένη, ή ελεύθερη κυκλοφορία Ιστορικών.
4. Βελτίωση του περιοδικού της ΦΙΛΠΑ και της ηλεκτρονικής της επικοινωνίας στο Ιnternet.
5. Προσέλκυση νεαρότερων ηλικών και νέων μελών.
6. Αύξηση των εκδηλώσεων, σεμιναρίων και ενημερωτικών δραστηριοτήτων γενικότερα στα εντευκτήρια της Λέσχης.(Όσον αφορά δε τις εκδηλώσεις στο Μουσέιο Αυτοκινήτου, η παρουσία του Προέδρου του κ. Χαραγκιώνη στην συγκέντρωση, έδωσε την απάντηση)
7. Συνεχής επαφή με την FIVA
8. Αναβαθμισμένο και μελετημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων (regularity, touring, κτλ.) που θα ικανοποιεί όλα τα μέλη.
9.,10. Εκπτωτική κάρτα για τα μέλη και προσπάθεια συγκέντρωσης χορηγιών.
Βλεπουμε, οτι τα πράγματα είναι πολύ απλά και συγκεκριμένα: Και οι δύο "παρατάξεις" έχουν ίδιους στόχους και φιλοδοξίες, και τα μέλη-ψηφοφόροι της ΦΙΛΠΑ θα ψηφίσουν τον Πρόεδρο που κατά την άποψή τους θα μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτές τις "κοινές" επιδιώξεις. Κατά την γνώμη μας, και τα δύο προγράμματα (που ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό, παραμένοντας ιδιαίτερα συντηρητικά-έως και "παλιομοδίτικα") δεν είναι σύγχρονα και δεν πηγαίνουν μακρύτερα απο την ικανοποίηση του χόμπυ των μελών μιάς Λέσχης. Επίσης δεν υπήρξε ούτε τώρα η παραμικρή αναφορά για τις σχέσεις της ΦΙΛΠΑ με την Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ, αλλά ούτε νύξη για μελλοντική αλλαγή του καταστατικού που, κατά γενική ομολογία, είναι "γηρασμένο".
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΦΙΛΠΑ (και για το Δ.Σ., αναμφίβολα), γνωρίζουν πολύ καλά το Ιστορικό/κλασσικό αυτοκίνητο και το αγαπούν με πάθος. Υπηρετούν την Λέσχη τους (είτε βρίσκονται εντός είτε προσωρινώς εκτός) επίσης με πίστη και αγάπη, και ό,τι κάνουν έχει σαν κίνητρο την βελτίωση των συνθηκών των Ιστορικών αυτοκινήτων και των ιδιοκτητών τους στη χώρα μας . Δεν υπάρχει "υστεροβουλία" εδώ, παρ΄ ότι πιθανόν να γίνονται λάθη, και όταν τα μάθουμε, τότε και μόνο θα τα σχολιάσουμε. Βέβαια υπάρχει η φιλοδοξία, η αντιπαράθεση, η διχόνοια, οι συμπάθειες και αντιπάθειες, που πάντα προσδιορίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και δεν απουσιάζουν ούτε απο το χόμπυ μας. Κανένα πρόβλημα και εδώ, μια και τελικά αυτό που θα μετρήσει θα είναι η ικανότητα και η δυνατότητα ολοκλήρωσης ενός προγράμματος.
Σε μερικές μέρες, η ΦΙΛΠΑ θα μπει σε μια νέα εποχή, και οι νέοι διοικούντες (όποιοι κι αν είναι) θα πρέπει, πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους και την συγκρότησή τους σε σώμα, να αποδώσουν την δέουσα "τιμή"  σύμφωνα με το τυπικό της επικρατούσης αντιλήψεως "παραλαβής - παράδοσης" στον απερχόμενο πρόεδρο (και στην διοίκηση) που έφερε την Λέσχη μέχρι εδώ, γιατί για να διεκδικήσεις με τέτοια επιμονή και να παραλάβεις κάτι, πρέπει αυτό "το κάτι" να υπάρχει, και μάλιστα να υπάρχει ισχυρό και αυτόνομο, διαφορετικά δεν θα ενδιαφερόταν κανείς να το διεκδικήσει (ή κάνουμε λάθος;).
Το να θέλεις να ξεχάσεις, να διαγράψεις, ακόμα και να "κατηγορήσεις" το παρελθόν σου, πιστεύοντας ότι έτσι αποδίδεσαι άσπιλος στο κοινό και ξεκινάς απο λευκή σελίδα, είναι  πρακτικά αδύνατο και ηθικά απαράδεκτο. Επίσης, το να "συνεργαστούν" άτομα και παράγοντες που έχουν εδώ και χρόνια οδηγηθεί σε ακραία αντιπαράθεση (εντός των ορίων της αστικής ευγένειας φυσικά, για παλιά αυτοκίνητα πρόκειται!), είναι απο δύσκολο έως αδύνατον αν θέλουμε να είμαστε πραγματιστές και να μην μιλάμε με ευχολόγια. Γνωρίζοντας όμως πρόσωπα και πράγματα, όσο μας επιτρέπει η δημοσιογραφική απόσταση που επιμελώς διατηρούμε απο όλες τις πλευρές, μπορούμε να πούμε ότι η ΦΙΛΠΑ και τα μέλη της μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς γιατί ό,τι κι αν δείξει η "κάλπη", το μέλλον και η πρόοδός της είναι εξαφαλισμένα λόγω της ανώτερης ποιότητας των ανθρωπων που, μοιραία, θα συνυπάρξουν στην νέα της διοίκηση. Δ.Π.




*ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ( ΑΡΘΡΟ) ΣΕ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥ κ. Π. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (προηγήθηκε της εκδήλωσης για την αναγελία της υποψηφιότητάς του)
ΜΕ ΛΥΠΗ...
Ένα άρθρο του υποψήφιου προέδρου της ΦΙΛΠΑ Τάκη Φωτεινόπουλου (10/1/2018)
Με λύπη διάβασα ένα κείμενο που αναρτήθηκε προ ημερών στα social media από υποψήφιο για την προεδρία της ΦΙΛΠΑ όπου διαπίστωσα ότι δεν αναγνωρίζει κανένα έργο από το σημερινό ΔΣ που με τόσο κόπο όχι μόνον κράτησε ψηλά την λέσχη αλλά και την αναβάθμισε σημαντικά μέσα στη κρίση που περνάει η χώρα μας...
Με λύπη διαπιστώνω ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και αναπολεί εκδηλώσεις που είναι σχεδιασμένες μόνο για τους «λίγους» με την ανάλογη οικονομική επιφάνεια...
Με λύπη βλέπω ότι έχει επιλέξει την συκοφαντία και την αντιπαράθεση για να κερδίσει αυτές τις εκλογές και την ομάδα του στην πλειοψηφία της να τον ακολουθεί σε αυτό τον δρόμο αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες της λέσχης και τα "θέλω" των μελών της...
Με λύπη διαπιστώνω ότι ουδέποτε κατανόησε τις αξίες της λέσχης, τις παραδόσεις της και του σκοπούς της...
Με λύπη ανακαλύπτω ότι υποστηρίζεται φανατικά από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ΦΙΛΠΑ και δεν έχουν καμία σχέση μαζί της…
Με λύπη βλέπω ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι πρέπει να βάλουμε τη λέσχη μπροστά από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, εκείνος αντί να είναι "ενωτικός" έχει επιλέξει να φέρει τα μέλη σε αντιπαράθεση και να αποδυναμώνει την λέσχη…
Παναγιώτης (Τάκης) Φωτεινόπουλος
Υποψήφιος πρόεδρος
Γιατί η λέσχη μας πρέπει να συνεχίσει με ήθος, σύνεση και ενότητα!
"Μια ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις... την ανανεώνεις, την δυναμώνεις, την στηρίζεις!"


**ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΥ κ. Π. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΙΥ ΑΝΑΛΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ (δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για το Δ.Σ.)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/1/2018
Τάκη Φωτεινόπουλου
Αγαπητοί Φίλοι,
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της λέσχης μας γιατί έχω ένα όραμα για την ΦΙΛΠΑ που μοιράζομαι με μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν την λέσχη και την στηρίζουν με συνέπεια και σύνεση εδώ κα πολλά χρόνια.
Το όραμα μας για την ΦΙΛΠΑ είναι:
Εκσυγχρονισμός με σεβασμό στην παράδοση!
Αναγνωρίζουμε την άμεση ανάγκη για εκσυγχρονισμό της λέσχης για να ανταποκριθεί στο σήμερα αλλά πιστεύουμε ότι ο εκσυγχρονισμός αυτός πρέπει να έρθει με απόλυτο σεβασμό στις αξίες και στην παράδοση της παλαιότερης λέσχης στην Ελλάδα.
Κοιτάζουμε μπροστά και θα υλοποιήσουμε το όραμα μας στην επόμενη διετία με ομάδες εργασίας και συγκεκριμένες ενέργειες που σας καταγράφω:
1. Πιστεύουμε ότι τα ιστορικά οχήματα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθερα και στην Ελλάδα χωρίς περιορισμούς όπως κάνουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Οργανώνουμε λοιπόν μια Ομάδα Εργασίας από μέλη μας (και όχι μόνο) που έχουν μοναδικό σκοπό να πιέζουν την ομοσπονδία και το κράτος προς αυτή τη κατεύθυνση…
2. Θα συνεχίσουμε την πολιτική μας για την σύσφιξη σχέσεων με όλες τις λέσχες ιστορικών οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσικλετών) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να επιτύχουμε ένα «υγιές», λειτουργικό, κοινό πρόγραμμα εκδηλώσεων χωρίς αντιπαραθέσεις.
3. Θα συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό της λέσχης που ξεκίνησε με το νέο λογισμικό που εγκαταστήσαμε πρόσφατα στο λογηστήριο, με την ολοκλήρωση της αγοράς ενός δικού μας σύγχρονου συστήματος χρονομέτρησης που βγάζει και αναρτήσει αποτελέσματα αγώνων άμεσα και χωρίς λάθη. Θα εκσυγχρονίσουμε επίσης περαιτέρω την λειτουργία της γραμματείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας.
4. Θα βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα μέλη μας συνεχίζοντας την εξαμηνιαία έκδοση του νέου περιοδικού μας (που θα εμπλουτίσουμε με περισσότερα άρθρα και παρουσιάσεις) και παράλληλα έχουμε σχεδιάσει και έχουμε έτοιμο για έκδοση ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό Newsletter που θα ονομάζουμε «ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ…» και θα ενημερώνει τα μέλη μας για όλα τα τρέχοντα θέματα κάθε μήνα. Θα βελτιώσουμε επίσης την λειτουργικότητα του site μας και θα δημιουργήσουμε σαν προέκταση του ένα δικό μας FORUM όπου θα μπορούν τα μέλη μας (και όχι μόνο) να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες που αφορούν τον χώρο μας. Tα μέλη θα επιλέγονται προσεκτικά, δεν θα είναι ανώνυμα και θα φροντίζουμε να επικρατεί ένα επίπεδο πολιτισμένο και ευπρεπές.
5. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την προσέλευση νέων σε ηλικία μελών που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια το μέσο όρο της ηλικίας των μελών μας έχει κατέβει ήδη σημαντικά! Οργανώνουμε επίσης μια ομάδα εργασίας από νέα σε ηλικία μέλη μας που με «όπλο» ένα ειδικά σχεδιασμένο WELCOME PACK θα υποδέχεται και θα κατατοπίζει τα νέα μέλη στη λέσχη και στα δρώμενα της.
6. Η έρευνα που κάναμε στα μέλη μας πριν από μερικούς μήνες μας οδήγησε στην οργάνωση κάποιων πετυχημένων ομιλιών, παρουσιάσεων και σεμιναρίων. Αυτό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με περισσότερες ομιλίες και παρουσιάσεις στη λέσχη από επιφανή μέλη μας (και όχι μόνο), σεμινάρια με τεχνικό περιεχόμενο, εκδρομές πολιτισμικού ενδιαφέροντος σε μουσεία, μοναστήρια κλπ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
7. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε την σχέση μας με την FIVA που βρίσκεται σε άριστο επίπεδο. Σημειωτέον ότι η FIVA έχει επιλέξει την Ελλάδα για την επόμενη διεθνή συνάντηση τους! Επίσης, η Ελλάδα έχει επιλεγεί να είναι η χώρα όπου θα δοκιμαστεί το νέο ηλεκτρονικό σύστημα της FIVA που θα επεκταθεί αργότερα στην υπόλοιπη Ευρώπη!
8. Η έρευνα που διεξήγαμε μας οδήγησε και στον σχεδιασμό του προγράμματος μας για το 2018. Ένα πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει όλα τα μέλη μας: με regularity ράλλυ, Touring, εκδρομές και περιηγήσεις, Track days και εκδρομές στο εξωτερικό!
9. Έχουμε σχεδιάσει και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε σε άμεση εφαρμογή μια νέα ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ που θα προμηθευτούν όλα τα μέλη μας. Η κάρτα αυτή παρέχει ειδικές, προνομιακές τιμές στους κατόχους, σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εργασίες, σέρβις αλλά και σε προϊόντα σπιτιού και ρουχισμού από καταστήματα μελών της λέσχης μας.
10. Προσεγγίζουμε τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες με ειδικά διαμορφωμένο σχέδιο και προτάσεις για να ξεκινήσουμε συνεργασίες που θα επιφέρουν περισσότερες χορηγίες στη λέσχη. Σημειωτέον τα τελευταία δύο χρόνια εισπράξαμε κοντά στα 25,000 ευρώ σε χορηγίες που έκαναν τις εκδηλώσεις μας πιο προσιτές για τα μέλη μας!
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι μια ομάδα κρίνεται από το όραμά της και κατά πόσο αυτό είναι συμβατό με τις επιθυμίες των μελών της λέσχης. Κατά πόσο είναι συμβατό με τις αξίες της λέσχης!
Δεσμεύομαι λοιπόν, με την βοήθεια των συνεργατών και φίλων μου, να υπηρετήσω την λέσχη και να υλοποιήσω το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που σας παρουσίασα με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και τις παραδόσεις της ΦΙΛΠΑ!
“Η λέσχη πρέπει να συνεχίσει να διοικείται με Ήθος, Σύνεση και Ενότητα!”
Τάκης Φωτεινόπουλος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΦΙΛΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου