Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ



Τη στιγμή που δύο "παγκόσμια προβλήματα" που κινδύνεψαν δυο φορές να φέρουν τον πυρηνικό όλεθρο απο το 1963 μέχρι σήμερα, οδεύουν προς τη λύση τους, η χώρα μας βυθίζεται στο σκοτάδι της πολιτικής ανεπάρκειας, της οικονομικής εξαθλίωσης, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Οταν ΗΠΑ και Κούβα "τα βρίσκουν" και ξανανοίγουν τις πρεσβείες τους μετά απο 52 χρόνια, κι όταν οι Αγιατολλάχ του Ιράν έρχονται σε συμφωνία ειρήνης με την μισητή τους Δύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το αυτοαποκαλούμενο "Ισλαμικό κράτος" που έχει σκορπίσει τον τρόμο και την απειλή σε τρείς ηπείρους, γιατί άραγε δεν μπορούμε εντός Ελλάδος και εντός Ευρώπης να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο προόδου για την ιστορική, όμορφη, ανυπάκουη αλλά και σε πολλές περιπτώσεις βασανισμένη και "ρημαγμένη" χώρα μας; 

2 σχόλια:

  1. ΧΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - Η ΑΘΗΝΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
    Ξεκίνησε να λειτουργεί το αντί-ΔΝΤ αλλά η Ελλάδα έμεινε πιστή στο κανονικό ΔΝΤ.
    Κοσμοϊστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή ημέρα καθώς εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα η λειτουργία της περίφημης Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των χωρών BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής) στην Σανγκάη το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Ασίας, με την απουσία της Ελλάδας να "ακούγεται" εκκωφαντικά.

    Η Αθήνα δεν απέστειλε ούτε καν τον διορισμένο από την κυβέρνηση εκπρόσωπο για τα θέματα των BRICS, Π.Ρουμελιώτη, και έτσι για άλλη μια φορά η Ελλάδα χάνει την ευκαιρία να απελευθερωθεί από τους Ευρωπαίους "δυνάστες" της.

    Το άνοιγμα της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB) των χωρών BRICS - Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής - χαιρέτισε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Οικονομικών Λου Τζιγουέι, κατά την τελετή έναρξης λειτουργίας της στη Σανγκάη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
    Kατ'αρχήν η συμμετοχή στην Αναττυξιακή Τράπεζα των BRICS καθίσταται άνευ ουσίας, αφού το τρίτο Μνημόνιο σφραγίζει την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ δανεισμού της χώρας από τρίτο μέρος χωρίς την άδεια των δανειστών. Μια απαγόρευση που προϋπήρχε, είχε πάψει να υφίσταται με την λήξη του προγράμματος του δεύτερου Μνημονίου και τώρα επανήλθε.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Σύνοδο των BRICS, στην ρωσική πόλη Ούφα την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όπου η Ελλάδα είχε προσκληθεί επίσημα για να αποτελέσει το πρώτο μέλος -εκτός της ιδρυτικής ομάδας των πέντε χωρών (Ρωσία,Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική) - της Αναπτυξιακής Τράπεζας (έχοντας ορίσει μάλιστα εκπρόσωπο τον Π.Ρουμελιώτη) δεν υπήρξε έστω για το τυπικό ένας Έλληνας παρών!

    Όπως λαμπρά αποδείχθηκε το θέμα της ελληνικής κρίσης δεν ήταν οικονομικό, αλλά γεωπολιτικό, και η Ελλάδα με το αδύναμο πολιτικό σύστημα που διαθέτει βρέθηκε ξανά χαμένη. Δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση "εμετρήθη,εζυγίσθη, και ευρέθη ελλιπής".

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος δανείζει, ζητάει. Ας είμαστε επιφυλακτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή