Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ


  1. ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

    Αλέξη,

    Να μου επιτρέψεις τον ενικό διότι ήμασταν συμμαθητές, μαζί στο μαθητικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στις μεγάλες συνεδριάσεις που κάναμε τότε στα αμφιθέατρα που μας παραχωρούσε το Πολυτεχνείο. Σου γράφω ως πολίτης της Καστοριάς που ασχολείται με τα κοινά και σου ζητώ να κάνεις πίσω. Βρες τη δύναμη, το ηθικό ανάστημα, να παραδεχτείς ότι έκανες λάθος. Διαλύεις την χώρα, διχάζεις το λαό μας επιστρέφεις στο 1945. Αλέξη δείξε ανδρισμό. Στην ιστορία μας έχουμε Δεληγιάννη, έχουμε Γούναρη μην έχουμε και Τσίπρα δίπλα σε αυτά τα ονόματα. Αλέξη η Κυβέρνηση σου διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, το κόμμα σου είναι χωρισμένο στα δύο, δεν το σώνεις όσο και ΑΝ επιμένεις στο δημοψήφισμα. Μην ακούς την Κωνσταντοπούλου, τον Διαμαντόπουλο και την Μακρή. Μην γίνεσαι Διαμαντόπουλος. Μέχρι τώρα με τα φαιδρά τους καμώματα, με τις Ραχηλοδραχμές, γελούσαμε και εδώ στην Καστοριά και λέγαμε ότι είναι ικανοί να φορέσουν πρώτα τα παπούτσια και μετά τις κάλτσες. Αλλά η πλάκα τελείωσε. Αλέξη υποτίθεται ότι πήρες εντολή να σταματήσεις την ανθρωπιστική κρίση, αλλά οδηγείς τον ελληνισμό σε γενοκτονία.

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις

    1. Διαβάστε την επιστολή που έγραψε ένας παλιός συμμαθητής του πρωθυπουργού...

      http://www.sportdog.gr/life/politiki/article/294406/enas-palios-symmathitis-toy-grafei-ston-tsipra

      Διαγραφή
  2. Η παρασκηνιακή συνάντηση του Σόιμπλε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ το 2012
    Τι ειπώθηκε πριν τρία χρόνια στη Μαύρη Θάλασσα - Ποιος μπλοφάρει; Οι Έλληνες ή η Ευρωπαϊκή Ένωση;
    Τον Ιούλιο του 2012 ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, είχε συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του στο εξοχικό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ένα νησί της Μαύρης Θάλασσας. Το θέμα συζήτησης ήταν ξανά η Ελλάδα. Ο αμερικανός υπουργός έγραψε αργότερα στα απομνημονεύματα της θητείας του ότι από τη συνάντηση προέκυψε η σαφής στρατηγική του Γερμανού: «Πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καεί».

    Τα παραπάνω υπενθυμίζουν σήμερα οι New York Times σε άρθρο του Άντριου Ρος Σόρκιν. «Ο κ. Σόιμπλε μου είπε ότι υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι πιστεύουν ότι το να πετάξουμε την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης είναι μία επιθυμητή στρατηγική», έχει γράψει ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ. «Η ιδέα ήταν ότι με την Ελλάδα εκτός, η Γερμανία θα μπορούσε πιο άνετα να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ευρωζώνη, διότι οι γερμανοί φορολογούμενοι θα σταματούσαν να πιστεύουν ότι βοήθεια προς την Ευρώπη σημαίνει βοήθεια προς την Ελλάδα», συμπληρώνει.

    Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο κ. Σόιμπλε στον κ. Γκάιτνερ, «το Grexit θα ήταν μία τόσο τραυματική εμπειρία που θα τρομοκρατούσε την Ευρώπη και θα την ωθούσε σε υποχωρήσεις με στόχο ισχυρότερη οικονομική ενοποίηση και τραπεζικό τομέα». Όμως το βασικό επιχείρημα του γερμανού υπουργού Οικονομικών ήταν ότι ΑΝαφήσει την Ελλάδα να καεί, η Ευρώπη θα ισχυροποιηθεί απέναντι σε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον».

    Όπως γράφει ο αρθρογράφος των New York Times, τρία χρόνια αργότερα η στρατηγική του κ. Σόιμπλε παίρνει σάρκα και οστά. Πολιτικοί και επενδυτές προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα «Ποιος μπλοφάρει; Οι Έλληνες ή η Ευρωπαϊκή Ένωση;»

    Τρία χρόνια αργότερα, η στρατηγική του κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά, γράφει στο άρθρο του ο Σόρκιν…

4 σχόλια:

  1. James Stavridis στο Foreign Policy: "Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα πάει στη Ρωσία του Β.Πούτιν"
    Την βεβαιότητα ότι μια περιθωριοποιημένη-από την ΕΕ- Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από την Ρωσία του Β.Πούτιν και θα εμποδίσει αποφάσεις της ΕΕ (για κυρώσεις εναντίον της Μόσχας) εξέφρασε με άρθρο-παρέμβαση στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.
    Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους Ευρωπάιους τραπεζίτες αλλά και τους πολιτικούς που άφησαν ένα θέμα μείζονος γεωπολιτικής σημασίας στα χέρια τους. "Οι τραπεζίτες δεν γνωρίζουν από γεωπολιτική" αναφέρει ο απόστρατος Ναύαρχος........

    ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"!
    Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"
    Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.

    Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα».........

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε μια δήλωση που καταπίνει όλες τις προηγούμενες δηλώσεις ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, λέγοντας πώς “το όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα δεν σημαίνει κατ' ανάγκην Grexit”.
    Επί της ουσίας ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ γνωρίζει ότι το "όχι" το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει μια δυναμική που τείνει να το κάνει να επικρατήσει.

    Η ΖΗΜΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΚΑΛΠΗ .
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1945 .ΗΔΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ -ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απροκάλυπτη παρέμβαση των "δημοκρατικών" εταίρων μας - Ο Σουλτς ζητά την ανατροπή Τσίπρα.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt............

    ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ...

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σουλτς: Κυβέρνηση τεχνοκρατών μετά το δημοψήφισμα
    Τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών μετά το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα επιθυμούσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ;;;;;;;

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή