Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΟ ΦΙΛΠΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ REGULARITY

 Στο επίσημo site της ΕΟ ΦΙΛΠΑ υπάρχει το πρόγραμμα των 8 αγώνων που θα διοργανώσουν Λέσχες της και θα μετρήσουν στο Πρωτάθλημα Οδηγών και Κατηγοριών που προκήρυξε για το 2014. Εχουν επίσης αναρτηθεί και ορισμένα στοιχεία - αλλαγές των κανονισμών, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "τα υπόλοιπα παραμένουν αμετάβλητα". Εμείς θα θέλαμε να υποβάλλουμε μέσω του blog μας μία και μόνη ερώτηση προς την αρμόδια επιτροπή (εκδηλώσεων) της ΕΟ ΦΙΛΠΑ: Το άρθρο του κανονισμού που αφορά τις απαγορεύσεις των οργάνων μέτρησης καθώς και το "κλείσιμο" των κινητών τηλεφώνων (στην διάρκεια των Ε.Δ.), θα παραμείνει επίσης αμετάβλητο;;;
   
 Δείτε το πρόγραμμα Πρωταθλήματος Regularity ΕΟ ΦΙΛΠΑ 2014 ΕΔΩ

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε μετά την επίσημη απάντηση της ΕΟ ΦΙΛΠΑ στο απλό αυτό ερώτημα


8 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την (ανώνυμη) ενημέρωση, αλλά περιμένουμε επίσημη απάντηση της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, επι του συγκεκριμένου άρθρου. Η ανακοίνωση του Δ.Σ. (την οποία δεν μας γνωστοποιήσατε) σημαίνει αλλαγή του κανονισμού; Και τότε γιατί αυτή η αλλαγή δεν αναφέρεται στην ενημέρωση της ΕΟ ΦΙΛΠΑ για το νέο Πρωτάθλημα ραλλυ regularity του 2014; Προσέξτε: Το θέμα έχει να κάνει με το ότι κάποιοι ακολουθούν τον κανονισμό και "πατώνουν", και κάποιοι άλλοι "πατάνε" στην ασάφεια του "μη μόνιμα συνδεδεμένα με το αυτοκίνητο" και χρησιμοποιούν smart phones και tablets με GPS και εφαρμογές με ακριβέστατη ένδειξη συνεχούς Μ.Ω.Τ. Ετσι επιτυγχάνονται συνεχή "0" σε Ε.Δ. πολλών χιλιομέτρων απο ΠΟΛΛΑ πληρώματα, κάτι φυσικά που ΔΕΝ γίνεται (με τέτοια συχνότητα και απο τόσους πολλούς) χρησιμοποιώντας παραδοσιακά πινακάκια. Οπου ακούτε πλήρωμα να ισχυρίζεται ότι "τα GPS είναι άχρηστα", να ξέρετε ότι έχετε να κάνετε με φανατικούς χρήστες, που πρώτοι χρησιμοποίησαν εφαρμογές και προγράμματα Μ.Ω.Τ.! Σήμερα αυτές οι εφαρμογές είναι ευρύτατα διαδεδομένες και αν δεν θέλει η ΕΟ ΦΙΛΠΑ να μεταβάλλει την regularity σε play station θα πρέπει να βρεί ένα τρόπο να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ αποτελεσματικά τα ηλεκτρονικά, ή να τα επιτρέψει και να αυξήσει την δυσκολία της πλοήγησης. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να βασιστεί πλέον στον λόγο των συμμετεχόντων, γιατί η δίψα (μανία;) για διάκριση έχει προ πολλού επισκιάσει τις αξίες και αυτού του, κάποτε, "gentlemen's sport".

      Διαγραφή
  2. Από φέτος επιτρέπεται η χρήση μηχανικών ή ηλεκτρονικών βοηθημάτων (εκτός από αυτά που υπολογίζουν Μέσες Ωριαίες Ταχύτητες-ΜΟΤ), χωρίς προσθήκη βαθμών ποινής.

    αυτη ειναι η ανακοινωση που αναιρει το αρθρο του κανονισμου;;;;
    το brantz regularity tsd (που δεν συνδεεται με το οχημα) ,που βαζεις ΜΩΤ και σου βγαζει την ιδανικη αποσταση που πρεπει να εχεις διανυσει και σε συντονιζει με το retrotrip(που συνδεεται με το οχημα) επιτρεπεται;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην απορία σας η απάντηση είναι ναι, επιτρέπεται, αλλά και εσείς φαίνεται ότι δεν έχετε καταλάβει πως πλέον οι περισσότεροι πηγαίνουν με τα τηλέφωνα και τα tablets. Σήμερα τα GPS έχουν ταχύτατους και ακριβέστατους δέκτες, οι οποίοι μάλιστα διαθέτουν λογισμικό που υπολογίζει τη θέση που θα βρεθούν οι δορυφόροι τα επόμενα δευτερόλεπτα αν χαθεί το σήμα λόγω δέντρων ή βουνών, οπότε η ένδειξη της - ακριβέστατης -Μ.Ω.Τ. δεν διακόπτεται!

      Διαγραφή
  3. το εχω καταλαβει και το βλεπω κε παπανδρεου, αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα ,οταν συμμετεχω ,αποδεχομαι τον οργανωτη και τις δυνατοτητες του.
    αντιθετως ο οργανωτης μπορει , αφενος μεν να εξαιρεσει οποιαδηποτε συσκευη GPS ,και αφετερου να εποπτευσει την εφαρμογη του κανονισμου ,με κριτες που θα επιβιβαζονται στην εκκινηση της ΕΔΑ ,πρωτιστως στα οχηματα που κανουν μηδενικους χρονους . αν προκειται για διθεσιο;;;;;υπαρχει και η καμερα . κοστιζουν ολα αυτα τα εποπτικα μετρα ,αλλα αν θελεις να κανεις πρωταθλημα ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην προηγούμενη απάντησή μας αναφερθήκαμε σε κάτι που αποκαλείται "λόγος τιμής", και που προφανώς ούτε και εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ο κανονισμός επιβάλλει κλειστά κινητά στις Ε.Δ. και αυτό φυσικά και δεν μπορεί να ελεγχθεί με...ελεγκτές, γιατί δεν μπορεί κάθε Λέσχη να επιβαρύνεται τα έξοδα 5-6 επι πλέον ατόμων που θα επιβιβάζονται μετά απο κλήρωση στα αυτοκίνητα (δηλαδή, στα πρώτα 10-15 πληρώματα). Εκτός αυτού, θα "κατρακυλήσουμε" σε...υπαρξιακά ερωτήματα τύπου "τι κάνουμε με τα διθέσια"(!!!), οπότε κάποια άλλη λύση πρέπει να δοθεί. Ας πούμε, υπογραφή Δήλωσης για μη χρήση κινητών, με συνέπεια τον αποκλεισμό γαι ένα χρόνο ΚΑΙ την αφαίρεση των διακρίσεων και των τίτλων του προηγούμενου χρόνου!Ποιός θα το ρισκάρει; Το ρεζιλίκι θα είνια πολύ μεγάλο και καθόλου δεν "ντρέπομαι" να προτείνω τέτοια λύση τη στιγμή που κάποιοι άλλοι δεν ντράπηκαν να παραβαίνουν τους κανονισμούς! Μια άλλη λύση είναι συσκευή που ανιχνεύει το σήμα του κινητού, η οποία θα υπάρχει σε κρυφό σημείο της Ε.Δ. Οποιο αυτοκίνητο ανιχνευθεί με σήμα, θα τίθεται αυτόματα εκτός αγώνος και σε περίπτωση υποτροπής, εκτός Πρωταθλήματος. Ορίστε λοιπόν προτάσεις. Διάθεση εφαρμογής χρειάζεται (δηλαδή, η σιχαμένη αυτή έκφραση "πολιτική βούληση").

      Διαγραφή
  4. οντως δες πιστευω οτι μπορουν να λυσουν το προβλημα οι αξιες του " gentlmen's sport " ,εκτος αν ολοι ως gentlmen-μη θιγομενοι - αποδεχθουν την υπευθυνη δηλωση ,η την αξιοπιστια της συσκευης ανιχνευσης κινητου.
    ναι στη δυσκολια πλοηγησης ειναι εκ των ουκ ανευ του regularity οχι στην προσηλωση στα ηλεκτρονικα .


    Προσπάθεια της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ είναι να προσελκύσει νέους αγωνιζόμενους στις εκδηλώσεις των regularity rallies από όλη την Ελλάδα, να προσδώσει ενδιαφέρον στον ανταγωνισμό και την επιβράβευση των συστηματικά καλύτερων πληρωμάτων.

    (η παραπανω παραγραφος ειναι απο το προγραμμα της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ) ,η οποια ειδε την ανυπαρξια πλεον της ΕΛΠΑ και το μεχρι τωρα ΠΟΛΥΝΙΚΗ το "αναβαθμιζει σε πρωτάθλημα regularity",προσβλεποντας σε συμμετοχες;;;;;;;;;;
    προσοχη ,γιατι οι νεοι αγωνιζομενοι τα ξερουν καλα τα ηλεκτρονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκ μέρους της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ και σχετικά με το άρθρο σας με τίτλο "Η ΕΟ ΦΙΛΠΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ REGULARITY", επαναλαμβάνουμε ότι το πνεύμα του κανονισμού είναι ότι: Από φέτος επιτρέπεται η χρήση μηχανικών ή ηλεκτρονικών βοηθημάτων (εκτός από αυτά που υπολογίζουν Μέσες Ωριαίες Ταχύτητες-ΜΟΤ), χωρίς προσθήκη βαθμών ποινής. Άρα, η χρήση οργάνων ή/και εφαρμογών σε smart phones, tablets κ.λπ. που συμπεριλαμβάνουν GPS και υπολογίζουν με ακρίβεια τη ΜΟΤ, απαγορεύονται. Αυτό δεν σημαίνει de facto οτι τα έξυπνα τηλέφωνα ή οι ταμπλέτες πρέπει να ειναι κλειστά κατά τις δοκιμασίες ακριβείας. Η χρήση των προαναφερόμενων εφαρμογών απαγορεύεται.

    Στο ερώτημα που θέτετε σχετικά με το πώς οι συμμετέχοντες δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές, δεν θα ‘ρίξουν’ τους συναδέλφους τους αλλά θα τηρήσουν το πνεύμα του ‘Ευ Αγωνίζεσθαι’ και τον εκάστοτε κανονισμό, ή με άλλα λόγια το πώς οι διοργανώτριες Λέσχες θα περιφρουρήσουν τον κανονισμό, υπάρχουν τρόποι. Η κάθε οργανώτρια Λέσχη υιοθετεί τους δικούς της πρόσφορους τρόπους.

    Με εκτίμηση,
    Βύρων Ε. Ρηγινός,
    Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ,
    Υπεύθυνος Επικοινωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή