Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ, 'Η ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΞΑΝΑ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ ,θα πρέπει να παίξει έξυπνα τα χαρτιά της στη διεθνή σκακιέρα.Το μέλλον της χώρας είναι στους BRICS(οικονομικά ,εμπορικά ,πολιτικά γιατί όχι και στρατιωτικά ) Ήδη δημιουργούν αναπτυξιακή τράπεζα ως αντιστάθμισμα του ΔΝΤ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο οι ανεπαρκείς κυβερνήσεις μας, κι άλλο η πολιτική των Γερμανών και η τάση του Γερμανικού Εθνους να κυβερνήσει την Ευρώπη, με τα μέσα της κάθε εποχής. Η Ελλάδα μόνη της έφτασε στον γκρεμό του 2008. Το θέμα είναι τι βρήκε απέναντί της στην "Ηνωμένη Ευρώπη", τι μέτρα της επεβλήθησαν και ποιός ήταν ο λόγος της συνεχιζόμενης πίεσης καΙ ΑΚΑΜΨΙΑΣ εκ μέρους της Γερμανικής πλευράς, όταν κατά γενική ομολογία η χώρα ρημάχτηκε, τα μέτρα απέτυχαν, το χρέος εκτινάχθηκε απο το 120 στο 180% του ΑΕΠ και διαφαίνεται πλέον ότι αν δεν αλλάξει η πολιτική δεν θα υπάρξει μέλλον. Η επιστροφή των δανεικών προφανώς είναι το τελευταίο που απασχολεί τους Γερμανούς. Αυτοί θέλουν τη χώρα μας. Απλοϊκό ίσως, αλλά αληθές. Μπορεί η ανάγκη και το συμφέρον να έχουν κάνει πλείστες όσες χώρες, κυβερνήσεις, πολιτικούς, επιχειρήσεις και άτομα να συναλλάσσονται με τους Γερμανούς, όμως και πάλι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την επιχειρηματικότητα με τo DNA ενός φύσει υπερόπτη και κατακτητικού λαού που πάντα συντάσσεται με τις ηγεσίες του όταν αυτές θέλουν να συντρίψουν άλλες χώρες. Εγινε αυτό την δεκαετία του '30, με το Γ' Ράιχ, γίνεται και σήμερα όπου το 94% των Γερμανών πολιτών είναι εναντίον της Ελλάδος. Διαπραγμάτευση ναι, καλύτεροι Ελληνες πολιττικοί ναι, λιγότερη αυθάδεια και όχι χέρι στη τσέπη ναι, συμμάζεμα και νοικοκύρεμα ενός κράτους που έγινε χωράφι του δικομματισμού επι 35 χρόνια ναι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το Γερμανικό Εθνος θέλει πολύ περισσότερα. Θέλει "τον τρίτο γύρο" κι εμείς είμαστε τα αναγκαία και εύκολα θύματα για μια επίδειξη δύναμης προς τα Ευρωπαϊκά έθνη που έχουν κυριολεκτικά καταπιεί τις γλώσσες τους. Ας είναι. Πιθανόν η σπίθα για την έκρηξη να δοθεί απο τον αλλοτινό σύμμαχο των Γερμανών, την Ιαπωνία, της οποίας το δημόσιο χρέος βρίσκεται στο 300% του ΑΕΠ και αυξάνει ιλιγγιωδώς. Τότε να δούμε τι θα πράξουν οι πολιτικάντηδες ΗΠΑ και Ευρώπης. Θα τους καταπιεί όλους η Κίνα (που στην περίπτωσή μας κάνει τον...Κινέζο!). Και κάτι τελευταίο: Οπως η μοιραία κίνηση της ΝΔ υπήρξε ο ΕΝΦΙΑ, έτσι και το τεράστιο σφάλμα των τωρινών είναι η αποδοχή και παράταση της ..."συνεργασίας" του ΔΝΤ μέχρι το 2016. Οπου ΔΝΤ, "αφρικανική δημοκρατία". Ας καταλάβει η μικρή μερίδα προνομιούχων Ελλήνων ότι το συμφέρον τους είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους πολλούς.Το πλάνο του ΔΝΤ βασίζεται όχι απλά στην λιτότητα αλλα στην επιζητούμενη -με κάθε θυσία και μέσο- ανταγωνιστικότητα. Οσο λοιπόν στπους "σωτήρες" της πατρίδας συγκαταλέγεται το ΔΝΤ, η φτώχεια θα αυξάνεται και οι λεγόμενοι "πλούσιοι" σύντομα θα δουν τα κέρδη τους να μειώνονται και οι ισολογισμοί τους να γυρνούν αρνητικοί. Εδώ είμαστε. Το αλάθητο δεν το διεκδικούμε αλλα α) η ιστορία επαναλαμβάνεται, β) η διεθνής εμπειρία διδάσκει, και γ) όποιος έχει μάτια βλέπει.

      Διαγραφή