Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ

Είδαμε τους πίνακες συμμετεχόντων και αποτελεσμάτων για την "παρθενική" εκδήλωση της Λέσχης Ε.Λ.Ι.Α. Και κάποιοι είχαν μπεί σε μεγάλο κόπο να βρούν και να τοποθετήσουν πλάϊ στα ονόματα των πληρωμάτων τα ΣΗΜΑΤΑ των αυτοκινήτων τους, αντί για την αναγραφή της μάρκας. Και, τα σήματα των Λεσχών στις οποίες ανήκει η κάθε συμμετοχή πριν απο το όνομα του οδηγού!  Μας συγκίνησε αυτή η προσπάθεια, μολονότι δεν αποτελεί βέβαιο κριτήριο για μια, οποιαδήποτε, διοργάνωση. Δείχνει όμως κέφι, αγάπη, μεράκι. Είναι τόσο "επαγγελματική", όσο μόνο μια ερασιτεχνική αναπαλαίωση μπορεί να είναι, αν με καταλαβαίνετε. Γιατί μόνο ένας αφοσιωμένος ερασιτέχνης θα πάει ένα βήμα πιο πέρα ακόμα κι απ' τον πιο έμπειρο επαγγελματία. Και το κυριότερο: Χωρίς να πληρώνεται, αλλά αντίθετα, διαθέτοντας απλόχερα τον "ακριβό " προσωπικό του χρόνο...
Ο "χειροποίητος" πίνακας συμμετεχόντων της Ε.Λ.Ι.Α. (χωρίς "Σ"!), μού θύμισε τις προσπάθειές μας για την δημιουργία του περιοδικού Auto Classic, όπου τα είχαμε δώσει όλα για να μοιάζει η κάθε σελίδα με μακέττα, για να είναι η ύλη καλογραμμένη και 100% πρωτότυπη, για να είναι όλες οι φωτογραφίες 100% δικές μας, χωρίς το αφόρητο κατέβασμα των εικόνων απο το διαδίκτυο, χωρίς το τόσο κραυγαλέα κουραστικό "κλόπυ ράϊτ" που βασιλεύει στα έντυπα της εποχής του Internet. Δεν είναι της στιγμής να θυμηθούμε το πόσοι το εκτίμησαν και το πόσοι μας κατέταξαν στην ίδια κατηγορία με τον κάθε χαρτοπολτό που κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί. Απλώς να πω ότι ξέρουμε να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια για την λεπτομέρεια και το πάθος για την δημιουργία. "ΜΕΡΑΚΙ" λέγεται αυτό, και δεν ξεπατικώνεται απο κανένα διαδίκτυο... Δ.Π.

4 σχόλια:

  1. L' imagination au pouvoir !!! (για να θυμηθούμε έναν άλλο Μάη)
    Κάποιοι ευτυχώς "ζωγραφίζουν" όταν ακόμη άλλοι μαθαίνουν να μετρούν...
    Συγχαρητήρια στην Ε.Λ.Ι.Α. για όλη την αξιέπαινη προσπάθεια και για το μοναδικό ΣΚ στην Αχαΐα

    Γιάννης Καράμπελας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσπάθειά μας, είναι και θα είναι σε όλους τους τομείς, ούτως ώστε να αναδεικνύεται το Ιστορικό όχημα κατ΄ αρχάς ως φιλοσοφία για τη διατήρηση των οχημάτων κατ΄ αρχάς ως κινητά μουσεία της βιομηχανικής Ιστορίας.
    Κατ΄ επέκταση η προσπάθειά μας απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το Ιστορικό όχημα και ως νέοι στη διαδικασία είναι λογικό, να αντιμετωπίζουμε και ουσιαστικά και πρακτικά προβλήματα, που άλλες παλαιότερες και μεγαλύτερες Λέσχες-Σύλλογοι, έχουν προ πολλού αντιμετωπίσει-λύσει.
    Ως τοπική Λέσχη μου κάνει τα πρώτα της βήματα, είναι προφανές ότι θα αναζητήσει τις ισορροπίες συγκερασμού των τάσεων των μελών της, ωστόσο η συμμετοχή αρχικά των μελών μας και η συμμετοχή πληρωμάτων από όμορες περιοχές, ή η ενεργή βοήθεια, τόσο σε διαδικαστικά, όσο και σε πρακτικά θέματα από παλαιότερους στο χώρο, υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας μας, Πιστεύουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
    Ευχαριστούμε για τα καλά σας σχόλια, ευελπιστούμε σε μελλοντικές μας εκδηλώσεις να έχετε και πιο ολοκληρωμένη εικόνα της προσπάθειάς μας.

    Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τη συμμετοχή του Γιάννη Καράμπελα, ο οποίος όντας και άριστος οικοδεσπότης κατά την περσινή συμμετοχή μελών μας στην περιοχή του, όχι μόνο ανταπόδωσε αλλά και ουσιαστικά βοήθησε με τις παρατηρήσεις του και την εμπειρία του, σε μια ενδεχομένως για τους πολλούς, άνευ σημαντικού ενδιαφέροντος εκδήλωση.
    Τέλος η εκδήλωση είχε τη σημαντική βοήθεια των χορηγών μας, οι οποίοι πιστεύοντας στην προσπάθειά μας, συμμετείχαν ο καθένας από τη δική του πλευρά στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, δίνοντας μας κίνητρο για επόμενες εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλαρώστε λίγο αγαπητέ. Με χιούμορ και άνεση να τα αντιμετωπίζουμε τα Ιστορικά μας. Ολοι πάντα είναι στο πλευρό κάθε νέας προσπάθειας. Μην τα βλέπετε τόσο "βαρειά" τα πράγματα, γιατί έχετε, και έχουμε, πολλά χιλιόμετρα ακόμα να κάνουμε!

      Διαγραφή