Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΑΕ-ΕΠΑ!

Οφείλουμε να συγχαρούμε την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, αν μη τι άλλο γιατί κατάφερε να "πείσει" τους Συνδέσμους Οδηγών Αγώνων, αν όχι για την ορθότητα και το"δίκαιο" των προκηρύξεων, τουλάχιστον για την αναγκαιότητά τους! Είναι η πρώτη φορά, απ' όσο τουλάχιστον μπορούμε να θυμηθούμε, που δεν έχει υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση των Συνδέσμων Οδηγών ούτε πριν ούτε μετά την ανακοίνωση προγράμματος και προκηρύξεων, ούτε καν υπό μορφή σχολιασμού. Η άποψή μας βέβαια είναι ότι οι Οδηγοί διατηρούν τους Συνδέσμους και εκλέγουν τα Δ.Σ. τους ακριβώς για να παρεμβαίνουν, τόσο στην Αρχή του Σπορ όσο και στην κοινή γνώμη. Αυτή η απόλυτη απουσία, που μπορεί να εκληφθεί ως συμφωνία, αδιαφορία, "διάλυση", συμβιβασμό, ή παρασκηνιακή λειτουργία, τίποτα το καλό δεν προμηνύει για το μέλλον των αγώνων. Ακόμα κι αν αδικούμε κάποιους, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν τις -όποιες- επαφές τους με την Αρχή του Σπορ, εμμένουμε στην ανάγκη επικοινωνίας και επίσημων ανακοινώσεων. Οι "παρασκηνιακές επαφές" ήταν υπεύθυνες για την κακοδαιμονία του Αθλήματος τις προηγούμενες δεκαετίες, όπου οι αποφάσεις λαμβάνοντο σε καφετέριες και τα "συμβούλια" γίνονταν τηλεφωνικώς. Ας το αλλάξουμε αυτό, τώρα που μπορούμε. Οι Σύνδεσμοι, σεβόμενοι τους οδηγούς μέλη τους, πρέπει να ανακοινώνουν διαρκώς τις επαφές και τις ενέργειές τους. Ολα στο φως. Φτάνουν πια τα τηλέφωνα!

2 σχόλια:

  1. ΑΓΩΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ 2014

    06/02/2014
    ΣΟΑΙΣΤΑ : Αγώνες ιστορικών 2014

    Μετά τις εκλογές της 30.10.2013, το Δ.Σ. του ΣΟΑΪΣΤΑ διαμόρφωσε το πρόγραμμα των ενεργειών του, υπηρετώντας τους στόχους διατήρησης και αύξησης των συμμετοχών στους αγώνες Regularity και Sporting ιστορικών αυτοκινήτων.

    Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς διοργάνωσης αγώνων Ιστορικών αυτοκινήτων και μελετήθηκαν και παρουσιάστηκαν προτάσεις προς ΟΜΑΕ - ΦΙΛΠΑ - ΕΛΠΑ.

    Οι προτάσεις του ΣΟΑΪΣΤΑ:

    Αγώνες Regularity: Προτάθηκε στους φορείς οργάνωσης αγώνων Regularity η προκήρυξη ενός ενιαίου πρωταθλήματος Regularity, με σκοπό να γίνουν λιγότεροι αλλά καλύτεροι και με περισσότερες συμμετοχές και ενδιαφέρον πρωταθληματικοί αγώνες.

    Η πρόταση αντιμετωπίσθηκε θετικά και από τους τρεις φορείς, με προοπτική εφαρμογής για το 2015.

    ΕΝΑΣ ΡΕΓΚΟΥΛΑΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχάς, η ύπαρξη ενός μόνο Πρωταθλήματος θα δημιουργήσει "μονοπωλιακές" τάσεις αλλά θα επιφέρει τάχιστα και κάποιο "εναλλακτικό" Πρωτάθλημα απο τους "διαφωνούντες" με την...πολυθεϊα που υπάρχει αυτή τη στιγμή (οργανωτές και συμμετέχοντες). Λογικότατο θα ήταν να δημιουργηθούν δύο θεσμοί, ένας της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ και ένας της ΟΜΑΕ. Κι αν σήμερα με την κρίση αυτό ακούγεται υπερβολικό, αύριο θα καταστεί αναγκαίο και θυμηθείτε μας.
    Κατα δεύτερον, καλές οι σκέψεις για το 2015, αλλά φέτος τι θα γίνει;
    Και τρίτον, καλό θα ήταν να μας έστελνε κι εμάς αυτές τις προτάσεις ο ΣΟΑΙΣΤΑ και να μην τις αναζητούμε σε φόρα και σε σχολιασμό ανώνυμων-πλην όμως άριστα ενημερωμένων- αναγνωστών του blog μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή