Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΛΠΑ: ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Σπριντ ΕΛΠΑ, έπειτα από την αναβολή του προγραμματισμένου για τις 26 Αυγούστου αγώνα, θα ήθελε να αποσαφηνίσει την εξέλιξη των γεγονότων.
  Γνωρίζοντας ήδη από το Σάββατο ότι στην περιοχή της Κύμης έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ζητήθηκε από το διευθυντή του γραφείου της ΕΛΠΑ στη Χαλκίδα να επισκευθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να διαπιστώσει αν θα είναι σε θέση να παρέχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια του αγώνα την επόμενη μέρα.
   Ο ίδιος ενημέρωσε την Οργανωτική Επιτροπή στις 22:15 του Σαββάτου ότι έλαβε ξεκάθαρα αρνητική απάντηση, καθώς όλο το δυναμικό, πλην ενός αυτοκινήτου ασφαλείας για την πόλη της Χαλκίδας, είχε προωθηθεί στην περιοχή της πυρκαγιάς.
  Στις 22:20 η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο Αγωνοδικών και τον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ αποφάσισε την αναβολή του αγώνα, προς αποφυγήν ταλαιπωρίας των αγωνιζομένων, καθώς και άσκοπων εξόδων τόσο για τους ίδιους όσο και για την Οργάνωση.
  Μέχρι τις 23:35 είχαν ενημερωθεί όλοι οι αγωνιζόμενοι, όπως και οι κριτές, τα στελέχη του αγώνα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και ο ΣΟΑΑ.
  Πέραν αυτής της ενέργειας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος Αγωνοδικών μετέβησαν την Κυριακή -από τις 06:00- στην περιοχή του αγώνα για να ειδοποιήσουν την ταβέρνα της Ριτσώνας, καθώς και το στρατόπεδο και το βενζινάδικο που είχαν συνεργασία με την Οργάνωση.
  Οι ίδιοι παρέμειναν στο χώρο της εκκίνησης μέχρι τις 11:00 για να ενημερώσουν τυχόν θεατές που ενδεχομένως να μη γνώριζαν ότι ο αγώνας αναβλήθηκε.
  Τα παραπάνω ανακοινώνονται μετά από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία πάρθηκε ύστερα από φήμες περί «προαποφασιμένης» αναβολής λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών.
  Εντός των επομένων ημερών, μετά τη έγκριση της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ, θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Σπριντ ΕΛΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου