Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΛΕΙΝΕΙ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ) Η ΕΡΤ. (ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ...)

  Ανήκω σε αυτούς που κυριολεκτικά καταστράφηκαν και έμειναν χωρίς το παραμικρό εισόδημα απο την απόφαση του μοιραίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα Γεωργίου Παπανδρέου, να  αποτελέσει την κερκόπορτα του ΔΝΤ (και των Η.Π.Α.) στην Ευρώπη. 'Οταν η Ιστορία θα κρίνει αυτόν τον άνθρωπο (και μαζί του τον ψηφοφόρο λαό που "ψήθηκε" απο το "λεφτά υπάρχουν" και του έδωσε την εξουσία -για μιά φορά ακόμα "ελλείψει άλλου", ή λόγω των αντιδεξιών συναισθημάτων που εμπνέουν στον απλό κόσμο οι ολιγάρχες/μηντιάρχες, κρατώντας τον έτσι κοιμισμένο όρθιο), τόσο εγώ όσο και οι φίλοι και γνωστοί μου θα έχουμε γίνει περιεχόμενο οστεοφυλακίου, και δεν θα μας νοιάζει ιδιαίτερα. Και η Ιστορία θα αργήσει να αποφανθεί, αφήστε δε που πρέπει να φύγει πρώτα η παρούσα γενιά των  Ιστορικών (καθηγητών και μη), που με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποδυναμώσουν και να απομυθοποιήσουν την εθνική μας ταυτότητα.
  Παρ' όλα αυτά, αυτό που ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ με όλη τη δύναμη της σκέψης μου, είναι το να βγούν άνθρωποι, συνάνθρωποι, ΕΛΛΗΝΕΣ συμπολίτες στην ανεργία (για τους ξένους, ποσώς με ενδιαφέρει: Κακώς ήρθαν χωρίς πρόσκληση, κακώς τους άφησαν οι Κυβερνήσεις να μείνουν χωρίς ποσόστωση, και κακώς παραμένουν εφ' όσον βλέπουν οτι δεν υπάρχουν -και ούτε προβλέπεται να υπάρξουν σύντομα- δουλειές. Ας γυρίσουν απο εκεί που ήρθαν, όπου τουλάχιστον θα έχουν κάπου να μείνουν και δεν θα μεταβάλλονται σε περιπλανώμενους ληστές και δολοφόνους, όλοι ηλικίας...έως 17 ετών!). Οι 2.550 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ όμως, μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά, με τα επαγγέλματά τους να περνούν μεγάλη κρίση, άρα και χωρίς πιθανότητες να προσληφθούν αλλού. Και αυτό δεν μπορείς να το κάνεις σε ανθρώπους που δουλεύουν εκεί  σχεδόν από παιδιά, εδώ και 10, 20 ή και 25 χρόνια.
  Και τώρα, η υποκρισία: Ποιός δεν έχει ακούσει πολιτικούς και πολίτες να διαμαρτύρονται επι δεκαετίες για το ότι πληρώνουμε την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ υποχρεωτικά, είτε βλέπουμε είτε δεν βλέπουμε, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε καν συσκευή τηλεοράσεως!
  Δεν είχε κάνει θέμα η μακαρίτισσα Μελίνα Μερκούρη, όταν επιδεικτικά αρνήθηκε να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος, άσχετο αν όταν ήρθε το κόμμα της στην εξουσία βάφτηκαν πράσινα ακόμα και τα...βιολιά της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ!
  Και σήμερα, στην τρικομματική κυβέρνηση, δεν έχουν ήδη συμφωνήσει οι πολιτικοί αρχηγοί και για τις απολύσεις και για την ΕΡΤ, και βάζουν τους δύστυχους εκπροσώπους των κομμάτων τους να εκτίθενται τάχα μου διαμαρτυρόμενοι...
  Και μήπως δεν ήταν οι διορισμένοι δημοσιογράφοι της πενταετίας του Καραμανλή (του Μικρού) αυτοί, που όταν το φθινόπωρο του 2009 είδαν τις δημοσκοπήσεις, άρχισαν να κατακεραυνώνουν την ΝΔ, προσδοκώντας να μείνουν στις θέσεις τους όταν θα ερχόταν ο  mr. "λεφτά υπάρχουν" (φέρνοντας μαζί του την κουστωδία αυτών που έβαλαν το ΠΑΣΟΚ  50 μύρια μέσα, και τη χώρα στο μνημόνιο και στη πείνα για 10 χρόνια...)
  Και το 2011 -και κυρίως το 2012- δεν ήταν μήπως ξανά οι βολεμένοι πολυθεσίτες "δημόσιοι" δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αυτοί που άρχισαν να διασύρουν και να ειρωνεύονται το έκπτωτο "παιντί", κάνοντας γλυκά μάτια στον δημοσκοπικά (και εκλογικά) ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και συνεχίσουν να κρατούν τις δουλίτσες τους, απο δεξιά στο κέντρο, αλλά και αριστερά μιά χαρά είναι, έ και αν πάμε ακόμα αριστερότερα ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ καλός θα είναι μαζί μας αν του φερθούμε κι εμείς καλά (έτσι γινόταν άλλωστε στη μητέρα Ρωσία- Σοβιετία επί πατερούλη...). 
  'Αμαρτωλή" η ΕΡΤ? Μα, μιλάμε σοβαρά? Τι χρειάζονται, και πώς μαζεύτηκαν 2500 υπάλληλοι καλοπληρωμένοι και με "υποχρεωτικές" (για τον εργοδότη, δηλαδή για εμάς όλους) υπερωρίες, συν άλλους 750 με συμβάσεις συνεχώς ανανεούμενες, με την ρουσφετολογία να πρωταγωνιστεί, με τον παλαιάς κοπής συνδικαλισμό να επικρατεί, και με την καθεστωτική αντίληψη να βασιλεύει ("καλό κόμμα είναι το κόμμα που μας διόρισε"). Απορώ με μερικούς που κάνουν συγκρίσεις με το BBC, το οποίο διδάσκει παγκόσμιες Αρχές ανεξάρτητης, αδέσμευτης και αντικειμενικής ενημέρωσης. Τι σχέση έχουν με τους Εγγλέζους οι Έλληνες διορισμένοι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Τι Βι, που ψάχνουν εναγωνίως θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους για να πάρουν  πίσω τα χρωστούμενα απο τα υπογεγραμμένα γραμμάτια, με τη μορφή μιας βουλευτικής θητείας...
  Να μιλήσουμε για κόστος εκπομπών, για κόστος "ανεξάρτητων παραγωγών", για τους πλήθος ατάλαντους που κατά καιρούς παίρνουν εκπομπές, ή μήπως για το φετεινό φιάσκο των μεταδόσεων της Formula 1! Αυτοί οι απίθανοι, μετέδιδαν τα πρώτα 4  εκτός Ευρώπης GP
 σε... μαγνητοσκόπηση το μεσημέρι, και όχι στις 8 το πρωί ζωντανά! Και μετά, έκαναν απεργία και βλέπαμε μόνο εικόνα χωρίς σπηκάζ! Και εντάξει, είπαμε, τουλάχιστον γλυτώσαμε απο τον ανυπόφορο "ΜερσέΝΝΝτες Σώμα μου" Πουρναράκη, ο οποίος ούτως ή άλλως μας υποχρέωνε τα προηγούμενα χρόνια να παρακολουθούμε F1 απο Σκαι και Αλφα με κλειστό ήχο για να μην μας διαλύει τα νεύρα! Ε, ένα καλό που θα μπορούσαν να κάνουν οι συνδικάλες της ΕΡΤ θα ήταν να μας βοηθήσουν να τον αποφύγουμε για φέτος. Μπααα... Ούτε αυτό δεν κατάφεραν (εκτός βέβαια άν ο κ. Πουρναράκης διατηρεί τις συγγενικές σχέσεις με στέλεχος-"μονιμά" της ΕΡΤ, χάρις στις οποίες πριν πολλά χρόνια βρέθηκε στο πλάϊ του Αντώνη Κόλλια να "βοηθάει" στις μεταδόσεις F1 που και τότε είχε η Δημόσια Τηλεόραση, για να...εξαφανιστεί την επόμενη χρονιά (ο Αντώνης Κόλλιας, εννοείται!). Αυτή είναι η ζωή? Οχι, αυτή είναι η ζωή στη ΕΡΤ!
  Δεν ξέρω τι έσπρωξε την Κυβέρνηση να πάρει αυτή την "λανθασμένα σωστή" απόφαση (δηλαδή, να επιχειρήσει την τόσο απαραίτητη εξυγίανση με τόσο λάθος τρόπο). Ξέρω αυτό που έγραψα στην αρχή: Οτι δεν βοηθάει κανέναν (ούτε βεβαίως και την πραγματική οικονομία) το να βγούν σε μια νύχτα 3000 άνθρωποι στην ανεργία. Γιατί τόσο οι δικοί μου σ' αυτή τη "δουλειά" που κάνουμε (χωρίς να κερδίζουμε ούτε ένα Ευρώ αλλά βουλιάζοντας κάθε μέρα περισσότερο στις υποχρεώσεις, με τα" συγχαρητήρια" των αναγνωστών να αντηχούν σαν πικρή ειρωνεία στ' αυτιά μας), όσο και άλλοι γνωστοί και φίλοι, ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει "ανεργία σε περίοδο κρίσης". Και αυτό δεν το θέλουμε για κανένα συνάνθρωπό μας του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, όσο κι αν, επειδή δεν το παίζουμε "εντάξει με όλους", όντως πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί προστάτες του υπερτροφικού Δημοσίου ευθύνονται απόλυτα για την κατάρρευση του παραγωγικού ιστού - και η ΕΡΤ δεν εξαιρείται. Δ.Π.



2 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ,
    ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ F1 ,ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ .
    Ο ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ .

    CO DRIVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαητήρια επιτέλους αλήθειες!!!

    ΝΙΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή