Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 Είναι τραγική ειρωνεία το ότι σήμερα 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ΟΧΙ της Ελλάδος κατά του φασισμού, των Ιταλών και των Γερμανών (ένα ΟΧΙ που είπε ο Πρωθυπουργός Ι. Μεταξας τα ξημερώματα της 28ης, και ο Ελληνικός λαός θα έλεγε το ίδιο αν βρισκόταν "αυτοπροσώπως" αντιμέτωπος με τον Ιταλό πρέσβη), και ταυτόχρονα τελούμε υπό Γερμανική διοίκηση (και το όνομα Αυτού, Χ. Ράιχενμπαχ!). Είναι τραγική ειρωνεία το ότι το 1941 η Γερμανική κατοχή έμελλε να κρατήσει τρια χρόνια με τραγικές συνέπειες, εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς καθώς και μια κατεστραμμένη χώρα, ενώ σήμερα έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια και η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, αυτή τη φορά χωρίς Συμμάχους να μάχονται για την απελευθέρωσή μας απο το νέο πρόσωπο του "φασισμού", το οικονομικό. Και τότε, τον Απρίλιο του '41 βρέθηκε ανάμεσα στους ήρωες ένας δωσίλογος Τσολάκογλου ως αυθαιρέτως "αυτοδιορισθείς" διοικητής της Στρατιάς Ηπείρου να παρακούσει τις διαταγές της πολιτικής ηγεσίας και του Αρχιστρατήγου Παπάγου για "άμυνα μέχρις εσχάτου ορίου δυνατοτήτων" και να διαλύσει τον στρατό προχωρώντας σε ατιμωτική άνευ όρων παράδοση στούς Γερμανούς (οι οποίοι τον αντάμοιψαν με την Πρωθυπουργία της υποδουλωμένης και βασανισμένης χώρας "του"). Ναι, τότε, που εκτός απο προδότες υπήρχαν άντρες με φιλότιμο, σαν τον Πρωθυπουργό Κορυζή που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ  για να μην παραδώσει την Ελλάδα στους κατακτητές! Τι ντροπή, όμως, η σημερινή κατάσταση...Τι ντροπή για τους κυβερνώντες το να έχουν φτάσει να υπουργοποιούν άτομα με εμφανή  νοητικά και ψυχολογικά προβλήματα "για να κάνουν την δουλειά καταπώς προστάζει ο αφέντης" (πάντα Γερμανός). Τι ντροπή που το σύνολο των καθεστωτικών Μέσων υποβάθμισε την Εθνική μας εορτή, για να μην θυμηθούμε ότι κάποτε είμαστε φτωχοί αλλά αρκετά περήφανοι για να πούμε ΟΧΙ! Τι ντροπή... Δ.Π.

5 σχόλια:

  1. ζητω το εθνος ,ζητω οι ενοπλες δυναμεις ,κατω ο ναζισμος ,κατω ο φασισμος ,κατω οι πολιτικοι δοσιλογοι-προδοτες ,κατω οι πολιτικοι κλεφτες , κατω αυτοι που δεν θελουν τις παρελασεις για να μην ξυπνανε οι μνημες των ελληνων ,τι μπορουν να πετυχουν ενωμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα! Γιατί έτσι που το πάνε, κατηγορούν ως φασίστα όποιον τολμήσει να πεί ότι είναι Ελληνας πατριώτης! Τι να πούμε πως είμαστε ωρέ αδέλφια; ΛΙβανέζοι; Ιταλοί; Αιγύπτιοι; Αγγλογάλλοι; Αφού σ' αυτά τα χώματα γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε κι εμείς και οι πρόγονοί μας. Τι να κάνουμε τώρα;!

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα , χρονια πολλα σε ολους τους Ελληνες, χρονια πολλα και δημιουργικα Δημηρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαιρομαι που εχουμε τους ιδιους προβληματισμους.
    πρεπει να μελεταμε την ιστορια μας ,να την μαθαινουμε στα παιδια μας ,γιατι οπως ειπε ενας ιστορικος ,ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Θ΄ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.
    πολλοι ελληνες σημερα εχουν μπερδεψει τις εννοιες ,πατριωτης ,φιλοπατρις ,εθνικιστης ,εθνικοφρων ,εθνιστης και τους βαζουν ολους στο ιδιο καζανι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ακόμη δραματική λεπτομέρεια, που "γεφυρώνει" το τότε με το σήμερα: Ο Τσολάκογλου προσπάθησε αρχικά, ως δωσίλογος και μη ορκισμένος πρωθυπουργός, να διατηρήσει την δραχμή σαν εθνικό νόμισμα. Όμως, στα πρωτόκολλα της άνευ όρων παράδοσης που είχε υπογράψει (και μάλιστα ΤΡΕΙΣ φορές) ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ έναντι των Γερμανών, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το "κατοχικό μάρκο" (Reich Kredit Kassenscheine), σε ισοτιμία 1 μάρκο προς 50 και αργότερα 60 δραχμές. Όμως το κατοχικό μάρκο, όπως και η "ιονική δραχμή" των ετέρων κατακτητών Ιταλών, δεν είχε ουδεμία αξία, αφού τυπωνόταν σε εκτυπωτικά μηχανήματα που είχε η κάθε στρατιωτική μονάδα. Οι Γερμανοί πλήρωναν με αυτά τα "μάρκα", και απαιτούσαν τα ρέστα σε δραχμές! Το αποτέλεσμα ήταν η εκτίναξη του πληθωρισμού και η ταχύτατη καταστροφή της οικονομίας! Τότε οι Γερμανοί δέχτηκαν να αποσύρουν το "κατοχικό μάρκο", υπο τον όρο να αγοράσει όλα τα κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα η Τράπεζα της Ελλάδος, πληρώνοντας σε δραχμές! Αυτό κόστισε περί τα 7 (επτά) δισ., απο τα 35 δισ. που ήταν το κρατικό απόθεμα, μια πραγματική ληστεία! Ακολούθησε η αποθησαύριση της χρυσής Λίρας και τα υπόλοιπα αποτελούν το υλικό για σελίδες δυστυχίας του Ελληνικού λαού, που δεν θα τελείωναν παρά μόνο μετά ένα εμφύλιο πόλεμο και μια δικτατορία. Και σήμερα, με το Ευρώ (του οποίου την ισοτιμία με την δραχμή κάποιοι αποφάσισαν επίσης αυθαίρετα), με την οικονομική στενότητα και με τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ που έχουν υπογράψει (ΤΡΕΙΣ φορές μάλιστα και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ) τα βασικά πρόσωπα της Κυβέρνησης, έ όσο και να μην το προσπαθούμε, έρχονται απο μόνες τους και "ταιριάζουν" οι συμπτώσεις, ακόμα κι αν τα γεγονότα απέχουν 73 χρόνια (τι τα θέλετε όμως.. Η Ιστορία πάντοτε επαναλάμβάνεται, και απο ¨προθύμους" είναι γεμάτος αυτός ο κόσμος της προβολής και της εφήμερης δόξης...). Δ.Π.

      Διαγραφή