Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΦΙΛΠΑ: 10ο CONQΟURS D' ELEGANCE (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των δέκα χρόνων της, θα εκτεθούν και θα διαγωνιστούν σπάνια παλαιά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες


Η ΦΙΛΠΑ, ένα από τα πρώτα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων - FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) που έχει συμβάλλει ουσιαστικά και θεσμικά στη διάσωση χιλιάδων Ιστορικών Οχημάτων, διοργανώνει το «10ο Concours d’Elegance 2013», γνωστό σαν «καλλιστεία» παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Η ημερήσια αυτή «στατική» εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσικλέτας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 στη μαρίνα Φλοίσβου. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο διεθνές ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων-FIVA.
  Ειδικά για φέτος, το «10ο Concours d’Elegance 2013» επικεντρώνει το ενδιαφέρον στο έργο του ιδρυτή των Jaguar Cars, Sir William Lyons (Class J), καθώς και στον εορτασμό της 50ης επετείου του δημοφιλούς μοντέλου Porsche 911 (Class P).
  Επιπλέον, και με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 ετών του θεσμού των «καλλιστείων» της ΦΙΛΠΑ, θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι νικητές των προηγούμενων καλλιστείων, τα αυτοκίνητα των οποίων θα κριθούν τιμητικά από τους συμμετέχοντες. Το αυτοκίνητο που θα αναδειχθεί ως το καλύτερο των παρελθόντων 9 ετών θα παραλάβει το βραβείο «Best of the Past».
 Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού και ο Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.
  Τα οχήματα θα βραβευθούν από Επιτροπή Κριτών ανάλογα με το κάλλος τους, την ποιότητα της συντήρησης που έχει υποστεί κάθε όχημα ξεχωριστά, καθώς και τις εργασίες για την πλήρη αποκατάστασή τους. Για πρώτη φορά μάλιστα, έχουν προσκληθεί ως επίτιμοι κριτές προσωπικότητες από το εξωτερικό όπως οι κ.κ. Carlo Otto Brambilla, Γραμματέας Κριτών του Concours Villa d’Este και δημοσιογράφος, ο Dott. Stefano Pasini, Συγγραφέας, Συλλέκτης & Κριτής διεθνών διοργανώσεων, και ο Αλέξανδρος Λιώκης, μέλος του σχεδιαστικού τμήματος της Maserati.
  Με την υποστήριξη της Μαρίνας Φλοίσβου, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία της αυτοκίνησης σε μια εκδήλωση με σπάνια οχήματα που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα Μέλη, αλλά και το ευρύ κοινό που αναμένεται να επισκεφθεί τη Μαρίνα τη συγκεκριμένη ημέρα.
  Η εκδήλωση «10ο Concours d’Elegance 2013» έχει και φέτος τη στήριξη πολλών χορηγών και υποστηρικτών, οι οποίοι επιπλέον θα προσφέρουν στους θεατές προϊόντα και δώρα, ενώ ετοιμάζουν εκπλήξεις και δραστηριότητες για όσους παραβρεθούν στην εκδήλωση της 20ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το Perrier, το φυσικό αναψυκτικό θα βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου για να «προκαλέσει» το κοινό, ενώ η Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. επίσημος εισαγωγέας της Porsche στην Ελλάδα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το καινούριο της μοντέλο Porsche 991 Turbo.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου