Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΑ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΟ

Αν δεν είμαστε ως λαός  τόσο "άρρωστοι οπαδοί" και στα πολιτικά, θα καταλαβαίναμε ότι ασχέτως κόμματος και κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε αιώνια υποταγή, εφ' όσον συνεχιστεί η σκληρότητα των καταστροφικών μέτρων που ζητούν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ. Επρεπε, πρέπει, να μπεί ένα τέλος. Να γίνει επανεκκίνηση χωρίς να καταστραφεί ο δίσκος. Οι Ευρωπαίοι δεν πήραν σοβαρά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να σε τι περιπέτειες μπαίνουμε τώρα όλοι (Ελληνες, Ευρώπη και παγκόσμια οικονομία) απο τον κομπλεξικό Γερμανό και τον μοιραίο Γιώργο που έφερε περήφανα το ΔΝΤ το 2010-"κατά λάθος ή εξεπίτηδες" δεν έχει πια σημασία, αυτός τέλειωσε, η ζημιά έγινε. Δεν υπάρχει άλλη λύση απο την άρνηση. Η υπογραφή του πακέτου, ισοδυναμεί με ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ. Και δεν φταίνε οι κομμουνιστές και οι Συριζαίοι, που είχαν απο την αρχή ξεκάθαρες προθέσεις και δηλώσεις. Φταίνε καθαρά οι Ευρωπαίοι που δεν πήραν σοβαρά ούτε αυτούς ούτε το μήνυμα των εκλογών, δηλαδή του Ελληνικού λαού. Οποιοι επιμένουν στην υπογραφή και εφαρμογή όλων των απίστευτα σκληρών όρων και των καταστροφικών μνημονίων, είναι σαφές ότι ανήκουν στους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που έχουν συμφέρον να υποφέρει ο πολύς κόσμος για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Και αυτοί είναι βεβαίως οι πολυεθνικές, μερικές ελληνικές επιχειρήσεις, αρκετοί πολιτικοί και το 90% των έντυπων, τηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ, και πιστέψτε ό,τι θέλετε. Κανένα συμφέρον ή λόγο έχω να τα γράφω αυτά. Είναι η πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, οι "εκδηλώσεις regularity" των παλιών αυτοκινήτων δεν είναι λογικό να μας απασχολούν  μέχρι την επόμενη Κυριακή και το Δημοψήφισμα (πρέπει να είσαι γκαγκά για να πηγαίνει η χώρα σε capital control και έξοδο απο το Ευρώ κι εσύ να ψάχνεσαι με μ.ω.τ.!), εκτός και αν την ύστατη ώρα, δηλαδή το Σάββατο 28/6 ή τη Δευτέρα 30/6, υπάρξει κάποιος λογικός συμβιβασμός που θα επιτρέψει σε όλους να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να αποφευχθούν οι περιπέτειες. (Πόσες φορές έχω αναφερθεί την τελευταία τριετία στο Δ' Ράϊχ; Πολλές; Μάλιστα...). Δ.Π.

4 σχόλια:

  1. Σας το έχω ξαναγράψει .
    Ευτυχώς ή δυστυχώς το μέλλον της Πατρίδας είναι με τους BRICS!
    Είπαμε το ΟΧΙ το ' 40 στους Ιταλο -Γερμανούς και σώσαμε Ευρώπη και Ρωσία από τον Άξονα.
    Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, τώρα πρέπει με το νέο ΟΧΙ να επιβιώσουμε ως Έλληνες για να υπάρχει αύριο ελεύθερη πάλι πατρίδα για τα παιδιά μας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι τόσο απλό. Ο κόσμος θα ψηφίσει "όχι" γιατί έτσι ήθελαν εξ' αρχής οι Ευρωπαίοι (αλλιώς δεν θα είχαν υποβάλλει αυτές τις απίθανες προτάσεις). Η Κυβέρνηση όμως θα πρέπει να τοποθετηθεί στο τι θα το κάνει αυτό το "όχι". Δηλαδή τι θα κάνει μετά; Ευρωδραχμή; Ελεγχο κεφαλαίων; Δραχμή; Τι; Αφήνει μια εβδομάδα τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος στα ΑΤΜ, στα βενζινάδικα και στα super market; Είναι ενέργειες σώφρονος πολιτικού αυτές; Ολοι θέλουν να αντισταθούν στον κυριολεκτικά ανάλγητο Γερμανό Υπουργό οικονομικών και στο θηλυκό κοράκι του ΔΝΤ. Αλλά δεμν είμαστε στο 1940, όπου ο Μεταξάς είχε προετοιμάσει την (φτωχή) χώρα παραγωγοκά και εξοπλιοστικά (με την συμμετοχή των Αγγλων βέβαια) για πόλεμο πριν πει το ΟΧΙ. Σήμερα οι μόνοι προετοιμασμένοι είναι τα ...ΕΛΠΕ που μπορεί να προμηθευθούν αργό πληρώνοντας με έτοιμα προϊόντα (διϋλισμένα) και φυσικά να πάρουμε αργο πο Ιραν και Ρωσσία. Ολοι οι άλλοι απροετοίμαστοι και χαμένοι. Κανένα σχέδιο δεν έχει η Κυβέρνηση, πέραν του ότι "εκβιάζει" με τη σειρά της τους έξω για τις τρομερές και άγνωστες οικονομικές συνέπειες του Grexit που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε παγκόσμια οικονομική κρίση Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική, γιατί όπως ανέφερα στον τίτλο οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθος μεγάλο στο να πιέσουν μέχρι του σημείου θραύσης μια άγνωστη σ' αυτούς Κυβέρνηση. Κάποια μέταλλα ως γνωστόν δεν κάμπτονται αλλά σπάνε να προσπαθήσεις να τα λυγίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σας και κυρίως με την παρακάτω πρόταση.
    "εκβιάζει" με τη σειρά της τους έξω για τις τρομερές και άγνωστες οικονομικές συνέπειες του Grexit που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε παγκόσμια οικονομική κρίση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητε Δημητρη
    Καλη η αναλυση για καποιον που κοιταει μονο την πετσα στο γιαουρτι. Για σενα ομως και για την ευφυια σου ειναι τοσο απλοικη που προσβαλει πρωτα την δικη σου νοημοσυνη κι υστερα την δικη μας, ως αναγνωστων.
    Μεσα στη σημερινη τεχνολογικη, οικονομικη, γεωπολιτικη και κοινωνικη πραγματικοτητα θα περιμενα να εμβαθυνεις λιγο περισσοτερο.
    Αλλιως μεινε καλυτερα στα της sporting και της regularity, γιατι ετσι δεν προσφερεις καλη υπηρεσια σε σκεφτομενους και προβληματισμενους ανθρωπους
    Φιλικα
    Χρηστος Πλατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή