Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΣΚΙΤΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ (ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ), Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ!


1 σχόλιο:

  1. Μην ανησυχείτε για την Ελλάδα, θα τα καταφέρει ό,τι κι αν γίνει, υποστηρίζει ο αρθρογράφος Darrell Delamaide στην οικονομική ιστοσελίδα MarketWatch, που επισημαίνει πως το κρίσιμο ζήτημα είναι αν το ευρώ και η Ευρωζώνη, μπορούν επίσης να αντέξουν την κρίση που περνά τώρα η Ευρώπη.
    «Ό,τι και να γίνει στις διαπραγματεύσεις, το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει, εντός ή εκτός Ευρωζώνης. Μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, σε μια τοποθεσία στρατηγικής σημασίας, θα παραμείνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός και εξέχουσα σύμμαχος.

    Μόνο τον περασμένο αιώνα, η χώρα επιβίωσε από την ναζιστική Κατοχή, εμφύλιο πόλεμο, στρατιωτική δικτατορία και δεκαετίες διαφθοράς από την πολιτική τάξη. Θα επιβιώσει από τις πολιτικές λιτότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή από το Grexit ή από την χρεοκοπία. Γι'αυτό, μην κλαίτε για την Ελλάδα - η χώρα βρίσκεται εκεί για χιλιετίες και δεν θα πάει πουθενά» γράφει χαρακτηριστικά.

    «Αυτό που δεν είναι τόσο βέβαιο, είναι το εάν το ευρώ και η Ευρωζώνη θα επιβιώσουν. Αυτό το τεχνητό κατασκεύασμα, που πλασάρεται στο ευρωπαϊκό κοινό από μια πολιτική ελίτ πολύ λιγότερο ιδεαλιστική από όσο προσποιείται πως είναι, έχει ήδη φθαρεί» σημειώνει χαρακτηριστικά και εξηγεί πως η Ένωση, στην οποία δεσπόζει η Γερμανία, έχει απομακρυνθεί πολύ από την ιδέα των ιδρυτών μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

    Ο αρθρογράφος εστιάζει στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, ως τις επόμενες χώρες που «θα πέσουν» και επισημαίνει πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση με την Βρετανία, που άλλωστε προωθεί μόνη της ένα Brexit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή