Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

H ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΑΠΟΨΗΣ"

Ευχαριστώ τους φίλους που μου στέλνουν στο e-mail links απο fora ιστορικού αλλά ΚΥΡΙΩΣ σύγχρονου αγωνιστικού αυτοκινήτου, όπου διάφοροι σχολιάζουν με τον γνωστό "ανήθικο" έως και αλήτικο τρόπο του Internet, τα γραφόμενα ΚΑΙ σ' αυτό το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (και όχι "προσωπικό") blog (σπάνια, είναι η αλήθεια), χωρίς φυσικά να επιχειρηματολογούν επι της ουσίας, αλλά φροντίζοντας ιδιαίτερα να..."στολίζουν" τον υπογράφοντα. Αγαπητοί φίλοι, σταματήστε να με ενημερώνετε! Δεν ενδιαφέρομαι, ούτε ποτέ θα έσπευδα να ψάξω να βρω και να απαντήσω στον κάθε αληταρά (να διευκρινίσω ότι "αληταρά" δεν σε κάνει ούτε η ηλικία, ούτε η μόρφωση, ούτε το επάγγελμα, αλλά ο ΤΡΟΠΟΣ και ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ της επικοινωνίας. Ολοι υποθέτω μπορούν να ξεχωρίσουν έναν ευγενικό άνθρωπο απο έναν λαϊκό, βαθειά αμόρφωτο, επικίνδυνα ημιμαθή, επιθετικό, υβριστή των πάντων, σε επίπεδο χυδαιότητας). Και επανειλημμένως έχω δηλώσει, ότι όποιος θέλει να σχολιάσει το οτιδήποτε γράφουμε (και βεβαίως να διαφωνήσει, προτείνοντας και αντιπροτείνοντας, πάντα με σοβαρά επιχειρήματα, χωρίς ειρωνείες, αλητείες και ύβρεις) μπορεί να το κάνει σχολιάζοντας τις αναρτήσεις εδώ, όπως τόσοι και τόσοι αναγνώστες, στους οποίους απαντώ αναλυτικά και ΠΟΤΕ δεν προχωρώ σε "απάντηση έντασης", μια και όπως έχω ξαναγράψει, ο "οικοδεσπότης" πρέπει να είναι πάντα ευγενικός με τους καλεσμένους του. Δυστυχώς η "αγριάδα" και η "αμορφωσιά" που έχουν γίνει Εθνικό σπορ τις τελευταίες δεκαετίες και βεβαίως απαντώνται ΚΑΙ στον χώρο του αυτοκινήτου, έχουν βρεί την απενοχοποίησή τους στο Διαδίκτυο, όπου ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αλλοίμονο όμως αν ψάχναμε τα φόρα και τα sites για να απαντάμε στον κάθε αληταρά που μας πιάνει στο στόμα του! Πρώτον, απαξιούμε. Δεύτερον, ανοίγοντας διάλογο με τέτοιους τύπους, τους αναγορεύεις σε συνομιλητές σου και αυτό "αυτόματα" αποτελεί υποβάθμιση του επιπέδου σου. Τρίτον, αυτοί οι "ιντερνετάκηδες", τρέφονται με τον ηλεκτρονικό διάλογο και φτάνουν να βρίζουν και να βρίζονται χυδαία, κουβέντα στη κουβέντα. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όσον αφορά το σύγχρονο αυτοκίνητο, υπάρχουν μερικοί τέτοιοι, τους οποίους μάλιστα τον τελευταίο καιρό ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ η "εξουσία" για να της κάνουν τις χοντροδουλειές με την χυδαιότητα που τους διακρίνει, θεωρώντας ότι έτσι η ίδια "μένει καθαρή"! Αντίθετα, οι άνθρωποι των ιστορικών, θες απο παιδεία, θες απο κουλτούρα, θες απο ηλικία, είναι πολύ σοβαρότεροι, και ακόμα και οι έντονες διαφωνίες τους έχουν επίπεδο (μέχρι να τρυπώσει κανένας εγκάθετος αληταράς στα fora τους και οι διαχειριστές να τον αφήσουν να τα "βρωμίσει", νομίζοντας ότι η προστυχιά φέρνει επισκεψιμότητα -γιατί συμβαίνει κι αυτό). Ας ευχηθούμε απλώς να ισχύσει, κάποια στιγμή, το ρητό "έχουν γνώση οι φύλακες". 

2 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε Κύριε Παπανδρέου αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρεστε. Το σχόλιό σας είναι πολύ γενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς. Γενικές είναι οι παρατηρήσεις. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε λεπτομερώς με το τι γράφει και τι σχολιάζει ο καθένας γιατί αυτό θα είναι "αναπαραγωγή" (και εδώ προσπαθούμε να έχουμε πρωτότυπη ύλη), και βέβαια ο σχολιασμός τρίτων συγγενεύει με το κουτσομπολιό, "σπορ" στο οποίο επίσης ΔΕΝ επιδιδόμεθα. Τέλος, το τι λέει ο ένας και ο άλλος για εμάς σε τρίτους χώρους, δεν ειναι θέμα με ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας. Δυο διευκρινίσεις όμως είναι απαραίτητες. Πρώτη, το ότι η, ας την πούμε, "επίθεση" που δεχόμαστε έχει σχέση με τις θέσεις μας στο θέμα της αστείας (έως και γελοίας - δ ηλαδή για γέλια) μεθόδου βαθμολόγησης των Πρωταθλημάτων Ιστορικών sporting, που μας "φόρεσαν" κακομεταφρασμένη απο το εξωτερικό, ακριβώς όπως έρχονται στα...Αγγλικά οι διατάξεις και οι νόμοι των μνημονίων (χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ κάθε χώρας). Και δεύτερον, οι υπέυθυνοι αυτής της γελοιότητας (που απο αθλητικής άποψης ΑΚΥΡΩΝΕΙ τους τίτλους - να δω στην απονομή ποιοι θα πάνε να στεφθούν Πρωταθλητες! Απο κάτω θα τους περιμένει ο...Ζήκος!), οι υπεύθυνοι λοιπόν απέφυγαν να απαντήσουν και να τοποθετηθούν, βάζοντας ΤΡΙΤΟΥΣ να το πράξουν για λογαριασμό τους! Κάτι τέτοιο συνέβη και τώρα, αλλά η αγωνιστική χρονιά έφτασε στο τέλος και είναι κουραστικό να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ας περιμένουμε να δούμε τι διορθωτικές κινήσεις θα κάνει η νέα Αρχή του σπορ με τα νέα, (αλλά πάντως ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ), στελέχη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή