Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ 15 ΣΤΟΥΣ ...7!

 Εληξαν την περασμένη Παρασκευή οι συμμετοχές για την δεύτερη ανάβαση του Πρωταθλήματος, την όμορφη Κύμη που γίνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και που είναι, μετά την Ριτσώνα, η (δεύτερη) δημοφιλέστερη ανάβαση, σύμφωνα με τις γνώμες των οδηγών και τον αριθμό συμμετοχών (αν και τα δύο τελευταία χρόνια "παίζει" πολύ δυνατά και η Πορταριά). Παρ' ότι αρχικά φαίνεται ότι οι συμμετοχές θα είναι μέτριες", δηλαδή  55 συνολικά ενώ τα Ιστορικά μόλις 5 στην κατηγορία 2 και 2 στην "περίεργη" κατηγορία Gr5, για σύνολο 7 (έναντι 15 της Ριτσώνας), πιθανόν να προστεθούν κάποιες συμμετοχές ακόμα γενικά, μέχρι την Δευτέρα το βράδυ που λήγει η "άτυπη" παράταση (δεν επιτρέπεται απο τον κανονισμό της Ομοσπονδίας παρά μόνο με αυξημένο παράβολο, το οποίο αμφιβάλλουμε αν οι Λέσχες-Σωματεία χρεώνουν στους "αργοπορημένους" -και πολύ καλά κάνουν προς το παρόν, λόγω εποχής. Αργότερα θα πρέπει να μπεί παντού τάξη). Απο την άλλη πλευρά, όπως συμβαίνει πάντα θα υπάρξουν και κάποιες απουσίες μέχρι τον τεχνικό έλεγχο, οπότε ο σημερινός αριθμός είναι ενδεικτικός.
 Παρ' όλα αυτά, η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ του "κανονισμού" ..."ατομικής βαθμολόγησης" που πρότεινε χωρίς σύνεση η στενή ηγετική ομάδα του ΣΟΑΙΣΤΑ και αποδέχθηκε χωρίς περίσκεψη η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ηγεσία της ΟΜΑΕ για καθαρά "ψηφοθηρικούς" λόγους (και για χτίσιμo συμμαχιών), συνεχίζεται: Ακόμα και ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ του να τρέχει στα Ιστορικά, βαθμολογείται και στην κατηγορία και στην κλάση του, διεκδικώντας Πρωτάθλημα και Κύπελλο! Αρα, αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να τρέξει σε όλες τις αναβάσεις, θα βαθμολογείται συνεχώς (με ΕΛΑΦΡΩΣ μειωμένους βαθμούς) έστω κι αν δεν υπάρχει άλλο Ιστορικό στην κατηγορία/κλάση του, και στο τέλος της χρονιάς θα ...ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ΚΑΙ Κυπελλούχος!!! Α, ρε φτωχή Ελλάδα με τους "αναμορφωτές" σου, αυτούς που επιχειρούν να επιβάλλουν τα συστήματα της πλούσιας και ανεπτυγμένης Ευρώπης σε μια χώρα που ακόμα προσπαθεί να μάθει (αφού συνέλθει). Οσο για την "διοικούσα" της ΟΜΑΕ, το ξεφωνητό και η σφαγή που πέφτει τις τελευταίες μέρες με την εμφάνιση διάφορων επιστολών, δεν έχει προηγούμενο! Οσοι διαβάζουν τα άρθρα μας βέβαια, είναι ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στην προσωρινή ηγεσία του Σπορ, η οποία "σύρεται" εσπευσμένως στις -ήδη αργοπορημένες- αρχαιρεσίες, για να προκύψει η μόνιμη διοίκηση που θα αρχίσει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Τότε, ελπίζουμε να επανεξετασθεί και το θέμα της βαθμολογίας των Ιστορικών Τίτλων, το οποίο ΕΚΘΕΤΕΙ ολόκληρο το χώρο. 

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΚΥΜΗΣ EΔΩ: www.startline.gr

Για να μην παρεξηγούμεθα: Καλούμε όλους όσοι έχουν την δυνατότητα, να συμμετάσχουν στην Κύμη, όπως και σε άλλες αναβάσεις, για να γίνει δικαιότερο το Πρωτάθλημα (με την "περίεργη", "χαριστική" βαθμολόγηση) και για να δείξουν τα ιστορικά ότι έχουν ισχύ και υπόσταση παντού και όχι μόνο στα Ραλλύ (όπου και εκεί οι οργανωτές τα χρησιμοποιούν για να ανεβάσουν τις συμμετοχές, και κατόπιν τους φέρονται το λιγότερο "αδιάφορα").
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου