Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ" ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ "ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ" ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!

Η υπερπαραγωγή του Χόλλυγουντ "Απόδραση στην Αθήνα" γυρίστηκε στη Ρόδο το 1979 απο τον George Kosmatos, και αποτέλεσε τεράστιο γεγονός για το νησί και για την Ελλάδα. Την περίοδο των γυρισμάτων είχαμε κατέβει Μαριτσά για διπλό αγώνα, και παρακολουθήσαμε το site, με το στόλο των στρατιωτικών αυτοκινήτων, το στρατόπεδο, κτλ. Ποιός να φανταζόταν ότι τέσσερις δεκαετίες μετά, η χώρα μας θα ξαναζούσε, με άλλη-οικονομική- μορφή, τις μέρες του φόβου και της απειλής του 1944...


(ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ;!)
"Διπλό επεισόδιο στο νησί, με πρωταγωνιστές Γάλλους και Γερμανούς τουρίστες, στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου και ταβέρνα του νησιού...Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες, με τα δύο περιστατικά να προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στο νησί. Αρχικά ένα γκρουπ Γάλλων τουριστών που παραθερίζει στο νησί, επισκέφτηκε τη Λίνδο και επιχείρησε να μπει στον αρχαιολογικό χώρο χωρίς να πληρώσει εισιτήριο.Οι τουρίστες τόνιζαν πως η Ελλάδα χρωστάει χρήματα στη δική τους που μας δανείζει και... συνεπώς όλα τους ανήκουν και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αμέσως τα αίματα άναψαν για τα καλά αφού τόσο οι υπεύθυνοι, όσο και άλλοι Ελληνες που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν έντονα, με κάποιους να χειροδικούν.Ο διαπληκτισμός κράτησε αρκετή με τους εργαζόμενους στην Ακρόπολη να μην βγάζουν άκρη με τους Γάλλους, οι οποίοι έλεγαν με θράσος ότι από τη στιγμή που η χώρα τους μας δανείζει, δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν για την είσοδό τους σε μουσεία και αξιοθέατα!Φυσικά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και απομακρύνθηκαν άρον άρον από τον χώρο, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ανένδοτοι και ήθελαν να μπουν χωρίς να πληρώσουν όυτε ένα ευρώ                Χαμός σε εστιατόριο με Γερμανούς τουρίστες Τα ευτράπελα στο νησί δεν σταμάτησαν στους Γάλλους τουρίστες. Μια παρέα Γερμανών έφαγε σε εστιατόριο και κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης τους είδε να σηκώνονται για να φύγουν. Όταν τους είπε πως δεν έχουν πληρώσει, εκείνοι απάντησαν όπως οι Γάλλοι στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου.
Σε αυτή την περίπτωση πάντως, οι Γερμανοί τουρίστες συμμορφώθηκαν και δέχτηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό, χωρίς να δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο."*ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΡΟΔΙΑΚΗ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου