Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2015


8 σχόλια:

  1. Ποιοί θέλουν ΝΑΙ!
    1. Ο Τσίπρας για να μπορεί να χειριστεί τον Λαφαζανη και Σια ,να ξεφορτωθεί τον Βαρουφάκη ,να παραμείνει Πρωθυπουργός...έχει βγάλει σπυρί (έρπη) στο χείλος από την στενοχώρια!
    2.Το ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ ...Ρωσία ,Κίνα ,ΗΠΑ ,Μέρκελ ,Σόιμπλε ,κλπ
    3.Η αντιπολίτευση (το ΚΚΕ δεν πιάνεται γιατι δεν προτείνει τίποτα)
    4.Οι οικονομολόγοι (πλην Βαρουφάκη )
    5.Οι υγιείς επιχειρηματίες αλλά και οι "άλλοι" ,,τα ΜΜΕ ...οι χαμηλοσυνταξιούχοι
    6. Οι εφοπλιστές .οι Ολυμπιακοί!!!!
    .
    Ποιοί θέλουν ΟΧΙ;;;
    Οι αναρχικοί;;; οι Χρυσαυγίτες! οι προνομιούχοι συνταξιούχοι;;;όσοι έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και στο σπίτι....οι αγρότες;;;

    ΔΙΧΑΣΜΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμως φοβερό. Αν δεχτούμε ακριβώς το ερώτημα, καλούμεθα να πούμε "ναι" στην πρόταση-καταστροφή που υπέβαλλε ο Γιούνκερ (κατόπιν εντιλής του Σόϊμπλε, ακριβώς για να την αρνηθοεί ως απαράδεκτη και ανεφάρμοστη η κυβέρνηση). Ποιός όμως μπορεί συνταχθεί με τον Γερμανό και να δεχτεί τόσο σκληρά και καταστροφικά μέτρα μέτά απο 6 χρόνια βασάνων και ύφεσης, χωρίςνα έχουν απομείνει ψυχικά και οικονομικά αποθέματα στον κόσμο και με 2.000.000 ανέργους; Τι "ναι" θα είναι αυτό; Για την επιστροφή του Σαμαρά; Πως θα εφαρμοσθούν τα μέτρα με τα οποία το "ναι" συμφωνεί;

      Διαγραφή
  2. Τσακαλώτος: Πήγαμε σε δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση

    «Αποτύχαμε και δεν είχαμε άλλη επιλογή»

    ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ PLAN B

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η ΝΔ πήγε σε εκλογές -και έφερε με τα χίλια και με τον...ΕΝΦΙΑ- τον Τσίπρα, επειδή οι Γερμανοί ήθελαν και πρόσθετα μέτρα πέραν αυτών του Χαρδούβελη (θυμίζω ότι είναι ο πονηράκης που εβγαζε λίγα-λίγα τα λεφτά του έξω για να μην τον μυριστεί η Τράπεζα της Ελλάδος), τα οποία δεν θα μπορούσαν να περάσουν. Μην πιανόμαστε απο τις λέξεις. Σαφώς και τέτοια μέτρα δεν θα περνούσαν, γι' αυτό και έπρεπε να κάνουν κάτι, ή εκλογές είτε δημοψήφισμα. Αν πήγαιναν στους άλλους "πολιτικούς αρχηγούς", θα ήταν το ίδιο σαν να πήγαιναν στους Γερμανούς. Το χειρότερο στην όλη ιστορία είναι ακριβώς αυτό: Οτι ο Σαμαράς και τα άλλα τσιράκια μαζί με τα ΜΜΕ, είναι με τους ξένους εναντίον της -όποιας- ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Κυβέρνησης. Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος και τις κάποιες υποχωρήσεις των ξένων, δεν το ακύρωσε. Η αφέλεια και το "κόλλημα" των αριστερών (δείτε π.χ. το ΚΚΕ!), τώρα αποβαίνουν καταστροφικά για όλους.

      Διαγραφή
  3. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/05/blog-post_5640.html

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα τέσσερα λάθη του Αλέξη
    Βλέποντας την πορεία του Αλέξη Τσίπρα εντυπωσιάζεσαι. Ξεκίνησε το 2006 ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας επικεφαλής ενός μικρού αριστερού κόμματος το 2006, για να γίνει πρωθυπουργός εννέα χρόνια μετά. Είναι φυσικό να έχει πιστέψει στο καλό του άστρο και να κάνει σοβαρά λάθη:

    1. Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επέλεξε να ανέλθει στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 αντί να περιμένει να αναλάβει φυσιολογικά το 2016 που τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά. Το αποτέλεσμα είναι να έχει απέναντί του την πληρωμή τεράστιων ποσών μέσα στο 2015 που αντιθέτως, το 2016 μειώνονται δραστικά. Επιπλέον στην ΕΕ σήμερα δεν υπάρχουν άλλες χώρες που να αντιστρατεύονται τα προγράμματα δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι εκλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία, χώρες που βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση, ωθούν τις κυβερνήσεις τους να είναι επιθετικές έναντι της Ελλάδος για να μη αυτοαναιρεθούν ως προς την πολιτική που εφάρμοσαν. Η ελληνική κυβέρνηση σηκώνει μόνη της το βάρος της αντιπαραθέσεως με τη γερμανική οικονομική (και όχι μόνον) πολιτική στην Ευρώπη.

    2. Είναι σήμερα σαφές ότι ουδέποτε υπήρχε ένα σαφές σχέδιο για τη διαπραγμάτευση. Η ομάδα Τσίπρα είχε την πεποίθηση ότι οι θεσμοί/τρόικα θα υποχωρούσαν μπροστά στον ενδεχόμενο ελληνικής χρεωκοπίας και θα δέχονταν το αίτημα για αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η χρεωκοπία δεν λειτουργούσε αποτελεσματικά ως απειλή και οι δανειστές επέμεναν στην ολοκλήρωση της αξιολογήσεως, όπως διεμήνυαν και στην κυβέρνηση Σαμαρά.

    3. Με την εμπλοκή Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Μέχρι τις 27 Απριλίου που ενεπλάκη στις διαπραγματεύσεις ο Τσακαλώτος, χάσαμε πολύτιμο χρόνο και εκνευρίσαμε τους δανειστές σε ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις χωρίς να καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα. Σε μία οικονομική διαπραγμάτευση ο χρόνος λειτουργεί πάντα υπέρ του πλέον ισχυρού. Οι αργόσυρτες διαδικασίες εξάντλησαν την ελληνική οικονομία. Τα μέτρα που πρέπει πλέον να ληφθούν έχουν πολύ υψηλότερο κόστος εν συγκρίσει προς την κατάσταση που επικρατούσε τον Φεβρουάριο.

    4. Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (αν και όπως γίνει...) θα λάβει χώρα τρεις ημέρες μετά τη λήξη του προγράμματος στηρίξεως της ελληνικής οικονομίας. Από διαπραγματευτικής πλευράς η επιλογή της ημερομηνίας είναι εντελώς άστοχη. Προγραμματίζεις να προχωρήσεις σε δημοψήφισμα εντός της διαπραγματεύσεως για να το χρησιμοποιήσεις ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Η διεξαγωγή ενός βεβιασμένου δημοψηφίσματος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ, σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική. Εκτός, βεβαίως, εάν αυτός είναι ο στόχος (και δυστυχώς όλα αυτά γίνονται σε ένα κλίμα εξόχως διχαστικό).
    Περισσότερα: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοψήφισμα 2015 Κυβέρνηση Αλέξης Τσίπρας Βαρουφάκης Τσακαλώτος


    ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΜΠΛΟΦΑ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

    anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ 4 ΛΑΘΗ: 1) ΑΠΕΙΡΙΑ, 2) ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,3) ΑΦΕΛΕΙΑ, 4) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΕ ΟΥΡΕΣ

      Διαγραφή
  5. Καλα , φαε την μπανανα σου , και συνεχισε να νομιζεις οτι οι παπαριες που εγραψες ευσταθουν , εθνοσωτηρα της φλουδοφιλοσοφιας !










    1

    ΑπάντησηΔιαγραφή