Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...


*ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...
*Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΠΩΛΕΣΘΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
*ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ.
*ΤΟ Δ' ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΡΑΪΧ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
*ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ   ΕΛΛΑΔΑ.
*ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.
*ΜΕ "ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΜΕΙΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ  ΜΑΣ.
*ΣΕ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ (ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ)  ΣΠΑΡΑΓΜΟΥ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ.
*ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...
*ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΦΑΝΕΡΟ... ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ  ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;

1 σχόλιο:

 1. H γαλλική εφημερίδα La Tribune στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο της Γερμανίας για την διαχείριση του ελληνικού χρέους. Ήταν το "Σχέδιο Εύρηκα", "μυστικό πλάνο της Γερμανίας για τη διάσωση της Ελλάδας", όπως έγραφε τότε η εφημερίδα.

  Την ιδέα για το σχέδιο την είχε η εταιρία συμβούλων Roland Berger, η οποία συνεργάζεται σταθερά με την γερμανική κυβέρνηση και σύμφωνα με την εφημερίδα ήταν ένα πλάνο "που μάλλον δεν είχε σχεδιαστεί έξω από τους κύκλους της Ανγκελα Μέρκελ και της τρόικα".

  Σύμφωνα με το σχέδιο λοιπόν, η Ελλάδα θα τοποθετούσε σ΄αυτή την υπηρεσία όλα της τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία (τράπεζες, ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια), η συνολική αξία των οποίων υπολογιζόταν στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω υπηρεσία θα αγοραζόταν στη συνέχεια από ένα ευρωπαϊκό ίδρυμα με έδρα το Λουξεμβούργο που θα αναλάμβανε και την ιδιωτικοποίηση όλων των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων έως το 2025.

  Τα έσοδα θα χρησιμοποιούντο για την αποπληρωμή των δανείων στην EKT και τον EFSF και το χρέος θα μειωνόταν στα 88% του ΑΕΠ από το 145% του ΑΕΠ όπου βρισκόταν όταν εκπονήθηκε το σχέδιο. Με βάση τον σχεδιασμό της Roland Berger, με το κλείσιμο του φορέα το 2025 εάν προέκυπταν κεφαλαιακά κέρδη θα επιστρέφονταν στην Ελλάδα. Αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δις ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάμβανε το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν θα υπερέβαινε το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δις ευρώ ως το 2025.

  Το σχέδιο "Εύρηκα" δεν προωθήθηκε ποτέ λόγω προβληματισμών ως προς την ενδεχόμενη αντίδραση των τραπεζών και των αγορών μπροστά σε μια τέτοια πρακτική ιδιωτικοποιήσεων.

  Δυστυχώς όμως το σχέδιο επανήλθε, έστω και ελαφρώς διαφοροποιημένο, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Eurogroup και συγκεκριμένα μέσα από τις προτάσεις Σόιμπλε για "διάσωση" της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Η "νέα" ιδέα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ η οποία έφερε θύελλα αντιδράσεων στο Eurogroup, προβλέπει τη συγκέντρωση "πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας αξίας 50 δις ευρώ", σε fund του Λουξεμβούργου το οποίο και θα αναλάμβανε την εκποίησή τους για να αποπληρωθούν τα χρέη στους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία.

  Το εν λόγω fund είναι το Institution of Growth. Εκείνο που κάνει εντύπωση και δεν καταγράφηκε πουθενά, είναι πως το "Institution for Growth" αποτελεί θυγατρική και υποκατάστημα της KfW, της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, είναι το πρώτο από τα τρία υποκαταστήματα της KfW, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 στο Λουξεμβούργο.

  Και αυτό το οποίο πραγματικά αποτελεί σοκ, και φυσικά δεν καταγράφηκε πουθενά -έστω και ανεπίσημα- είναι ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εποπτών Διευθυντών της KfW είναι o... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!
  (Μου το έστειλε ένας φίλος)

  anentaxtos

  ΑπάντησηΔιαγραφή