Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΑΥΡΙΟ "2nd MOONLIGHT RACE" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΙΠΟΠ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ "5th MIDNIGHT SUMMER RALLY" ΑΠΟ ΤΟΝ Αc3!

  Ευγενικός και εντός ορίων ο ανταγωνισμός των κλασσικών Λεσχών, και στους ημερήσιους αλλά και στους νυχτερινούς αγώνες regularity. Ειδικά το καλοκαίρι, οι νυχτερινές βόλτες με τα ιστορικά που καταλήγουν σε γλεντάκι στην παραλία είναι ιδιαίτερα ευχάριστες και, βεβαίως, οικονομικές αφού τα χιλιόμετρα είναι λίγα. Φυσικά, αν τα νυχτερινά μίνι-ράλλυ αρχίσουν και επισημοποιούνται και σοβαρεύουν επιζητώντας status ημερήσιου αγώνα κανονικής διάρκειας, θα γίνουν και ακριβότερα τόσο για τους οργανωτές όσο και για τους εκτός της περιοχής του αγώνα συμμετέχοντες. Ακριβώς γι' αυτό, το ταξίδι μέχρι την όμορφη αλλά και γεμάτη τουρισμό αυτή την εποχή Αρχαία Ολυμπία, κρίνεται μεγάλο και δαπανηρό για συμμετοχή σε ένα δίωρο αγώνα σαν το 2ο Moonlight Race που διοργανώνει αύριο Σάββατο ο ΣΦΙΠΟΠ με 41 συμμετοχές (οι 22 ανήκουν σε μέλη της Λέσχης). Το επόμενο Σαββατοκύριακο δε, ο Αc3 (που ήταν ο πρώτος διδάξας στα βραδυνά ραλλάκια) διοργανώνει το 5th Midnight Summer Rally που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει συμμετοχές και απο Αττική, γι' αυτό και εκκινεί απο τον Ισθμό της Κορίνθου, τερματίζοντας στο Ναύπλιο μετά απο 4 ώρες και 105 χλμ., με ανασυγκρότηση στην Επίδαυρο. Θα ακολουθήσει απονομή με την γνωστή, εξαίρετη φιλοξενία της Λέσχης, αλλά πολύ λίγα πλήρώματα θα μπορέσουν να επιστρέψουν π.χ. στην Αθήνα στις 03.00 τα ξημερώματα, άρα ξενοδοχείο (έστω με ειδικές τιμές).
  Γιατί τα αναφέρουμε αυτά? Για να μην συνεχίσουμε να αναφερόμαστε σε "οικονομικές" εκδηλώσεις. Ανεξάρτητα με το πόσο καλή είναι η εκάστοτε οργάνωση, αν αθροισθούν τα κόστη του παραβόλου, των καυσίμων, της διαμονής και των λοιπών μικροεξόδων (διόδια, καφέδες, πρόχειρο φαγητό), μιλάμε για ένα ακριβούτσικο Σαββατοκύριακο, και μάλιστα όχι όπου θέλουμε αλλά όπου γίνεται ο αγώνας. Έτσι, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διοργανώσεις αυτού του τύπου προορίζονται κυρίως για τα μέλη των τοπικών Λεσχών, οπότε στούς χαλεπούς καιρούς που περνάμε, είναι  αναμενόμενο το ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση των πολλών, θα καθρεφτίζεται στις συμμετοχές. Ας μην ανησυχούν λοιπόν, ούτε και να στενοχωριούνται οι διοργανωτές: Αυτοί που θα ήθελαν να τιμήσουν τους αγώνες τους, είναι τουλάχιστον διπλάσιοι απο τα τελικά νούμερα των συμμετοχών.
  Σε προηγούμενο σημείωμά μας για τον απογευματινο-βραδυνό αγώνα που συνδιοργάνωσαν οι ΣΙΣΑ και ΑΡΣΟΕ, είχαμε τονίσει ότι αναφερθήκαμε στον ιστορικό και ένδοξο τίτλο "Θερινό Ράλλυ" και όχι στον αγώνα αυτόν καθ' αυτόν, ο οποίος και άριστα διοργανωμένος ήταν και πολύ διασκεδαστικός για τους συμμετέχοντες απεδείχθη. Σε αναφορές που αναρτήθηκαν σε γνωστό  φόρουμ όμως, διαβάσαμε πολλά για τον αγώνα αλλά καμμία εξήγηση για τον λόγο που δεν χρησιμοποιήθηκε ένα άλλο όνομα για την βόλτα στην Περαχώρα. Θέλουμε να πούμε μ' αυτό, ότι και το όνομα του καλού αγώνα σου το προστατεύεις και δεν το "ξοδεύεις" επειδή λόγω ανωτέρας βίας δεν μπόρεσες να τον κάνεις μια χρονιά. Έκανες κάτι άλλο, πιο μικρό, πιο οικονομικό και μια χαρά οργανωμένο και διασκεδαστικό, οπότε ονόμασέ το κάπως αλλιώς. Αυτό ήταν το πνεύμα της αναφοράς μας, και ελπίζουμε να μην παρεξηγηθούν κατα τον ίδιο τρόπο τα όσα γράψαμε πιό πάνω για τα δύο νυχτερινά της Πελοποννήσου (είμαστε μάλιστα και επίσημα προσκεκλημένοι το άλλο Σάββατο, αλλά οι γνωστοί λόγοι -!- κάνουν αμφίβολη την συμμετοχή μας): Αυτή την εποχή, το χρήμα, ακόμα και το λίγο χρήμα, για κάποιους μπορεί να είναι δύσκολο ή ανύπαρκτο. Ας συνεχίσουν λοιπόν τις φιλότιμες προσπάθειες οι Λέσχες για όμορφες εκδηλώσεις, αλλά να μην έχουν σαν κριτήριο επιτυχίας τον αριθμό των συμμετοχών. Γιατί παιδιά, σας το λέμε μετά λόγου γνώσεως, πολλοί θέλουν - λίγοι μπορούν... 
ΔΗΜ. ΠΑΠ.

1 σχόλιο:

  1. Κε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,
    ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ EINAI ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΑ . ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ AC3 ,ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΟΝΤΩΣ Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ,ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ .
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή