Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ AUTO CLASSIC: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

Με λύπη και απογοήτευση είδαμε (και σας ανακοινώνουμε) ότι ο ρυθμός των συνδρομών για το περιοδικό Auto CLASSIC είναι εξαιρετικά αργός, οπότε θεωρούμε απίθανο να φτάσουμε τον "στόχο" που είχαμε θέσει μέχρι την 15η Μαΐου, που λήγει η προσφορά των 40 Ευρώ για συνδρομή 7 τευχών (συν τα 3 πρώτα τεύχη, σύνολο 10). 
  Θέλοντας να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του περιοδικού Auto CLASSIC, σε μιά περίοδο που οι διαφημίσεις (τις οποίες ούτως ή άλλως δεν είχαμε) είναι ελάχιστες λόγω της οικονομικής κρίσης, απευθυνθήκαμε στο αναγνωστικό κοινό προσφέροντας 50% έκπτωση στην τιμή περιπτέρου, ένα κοινό το οποίο όχι μόνο μας ενθάρρυνε με τα πιό ενθουσιώδη λόγια, αλλά και μεγάλο μέρος του (και συγκεκριμένα οι διαγωνιζόμενοι σε κλασσικές εκδηλώσεις) έχει προβληθεί μέσα από τις εκατοντάδες φωτογραφίες των σελίδων του. Δυστυχώς, φαίνεται ότι τα λόγια είναι εύκολα αλλά τα 40 Ευρώ δύσκολα, κι ας μην νομίσει κανείς ότι έχουμε την οποιαδήποτε απαίτηση από τον κόσμο, αλλά την επόμενη φορά που κάποιοι θα μας δουν και θα μας ρωτήσουν με ποιόν τρόπο μπορούν να βοηθήσουν το περιοδικό μας, ας θυμηθούν την συμπεριφορά τους στο θέμα των συνδρομών. 
  Στην πολυετή εκδοτική μας πορεία, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ σε κάποιο από τα περιοδικά μας, λόγω του απόλυτα εξειδικευμένου θέματος, και των -υποτίθεται- φανατικών και ενθουσιωδών αναγνωστών. Αν σας πούμε λοιπόν τον συνολικό αριθμό των συνδρομών που συγκεντρώθηκαν, σε σχέση με τις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών του ενημερωτικού μας blog, θα βάλετε (και εσείς) τα γέλια! Τι να κάνουμε... Φαίνεται ότι τελικά το Auto CLASSIC δεν είναι τόσο καλό και ενδιαφέρον όσο νομίζαμε, ούτε έχει τόσους φίλους όσους πιστεύαμε. 
  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το σχέδιο που είχαμε για μετατροπή του Auto CLASSIC αυστηρά σε συνδρομητικό, εγκαταλείπεται. Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει κανονικά στα περίπτερα όλης της χώρας εντός του Μαΐου. Επίσης, ακυρώνεται η συνδρομητική υπηρεσία, και θα επιστραφούν τα 40 Ευρώ στους -ελάχιστους- φίλους που μας τίμησαν με την συνδρομή τους. Σαν ελάχιστη ανταπόδοση, θα λάβουν τα 6 επόμενα τεύχη ΔΩΡΕΑΝ, ακριβώς σαν να είχαν πληρώσει την συνδρομή. 
  Εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την λύπη και την απογοήτευσή μας (έχουμε κάθε προσωπικό δικαίωμα να το κάνουμε) δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την εκδοτική πορεία του Auto CLASSIC, όχι όμως πλέον και την πλήρη κάλυψη των αγωνιστικών εκδηλώσεων Regularity και Sporting, που είχαν τεράστιο οικονομικό κόστος χωρίς να μας δώσουν ούτε οικονομική (βλέπε συνδρομητές) ούτε και ηθική ανταμοιβή και ικανοποίηση (οι οδηγοί  που μας ευχαρίστησαν με e-mail ή τηλέφωνο για κάποια αναφορά ή φωτογραφία τους, μετριούνται στα δάχτυλα, κυριολεκτικά!). Άρα, προσωπικά παράπονα έχουμε πολλά (γι' αυτό και τα εκφράζουμε στο blog), επαγγελματικά όμως συνεχίζουμε την έκδοση και δίνουμε ραντεβού στα περίπτερα, αποδεχόμενοι ότι αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο των Ιστορικών αυτοκινήτων, αυτή την εποχή, στην μικρή, χρεοκωπημένη, χώρα μας...


                                                   Δημήτρης Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου