Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

39ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ: ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ 40 ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΑΓΩΝΑ







Με νίκη των Λ. Νασόπουλου-Σ.
Πανάρετου (Peugeot 504) αλλά και με την εντυπωσιακή απόδοση των κυριών Τάνια και Χριστίνας Τσαπέπα που κατέκτησαν την δεύτερη θέση Γενικής με Fiat 850 Spider, έληξε το 39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, με τους Ν. Χαραλαμπόπουλο-Σ. Δογάνη (Porsche 912) να συμπληρώνουν το βάθρο των τριών πρώτων Γενικής. Το πρώτο ξένο πλήρωμα ήταν οι Κύπριοι Π. Κατσιολούδης-Μ. Μάρκου (Triumph Spitfire) στην 5η θέση Γενικής, ενώ οι Robert και Penny Smith έφεραν την Rolls Royce 20/25 του 1930 στην 8η θέση, πίσω από τους Μάνο και Μαρία Παλαβίδη (4οι, MGA MK II), Γ. και Φ. Βαλληνδά (6οι, Alfa Romeo Giulia Sprint) και Μ. Παντελεάκη-Λίλυ Χρυσοχόου (Porsche 356A). Τερμάτισαν 40 πληρώματα εντός αγώνα, και υπήρξαν 9 εγκαταλείψεις. Όσο για την εξέλιξη του Ράλλυ στις πανέμορφες διαδρομές της Μάνης, της Λακωνίας, της Αρκαδίας  και της Μεσσηνίας, παραθέτουμε το άρτιο Δελτίο Τύπου της ΦΙΛΠΑ, μαζί με τα αποτελέσματα (Γενική Κατάταξη).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πρώτες αυτές γενικές φωτογραφίες από τον αγώνα, μας εστάλησαν από την ΦΙΛΠΑ,  την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Σύντομα θα αναρτηθούν φωτογραφίες των νικητών Γενικής και Κατηγοριών.

Δελτίο Τύπου




«39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ»
22-26 Σεπτεμβρίου 2010
Αργολίδα – Αρκαδία – Λακωνία – Μεσσηνία

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 11:30 πμ., ξεκίνησε το «39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» από το βροχερό Ναύπλιο. Απέναντι από το Μπούρτζι συγκεντρώθηκαν 53 οχήματα  από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία και  αφού πέρασαν Τεχνικό Έλεγχο, όπως ορίζει ο κανονισμός της FIVA, εκκίνησαν με προορισμό τον Κοσμά Αρκαδίας. Στην εκκίνηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας Αργολίδας και του Δήμου Ναυπλίου. 
Τα πληρώματα απόλαυσαν τις υπέροχες διαδρομές μέσα από τον Πάρνωνα και γεύθηκαν τα τοπικά εδέσματα του χωριού Κοσμά, προσφορά της Νομαρχίας της Αρκαδίας. Στη συνέχεια ξεκίνησαν ξανά για τον τελικό προορισμό της ημέρας, την Καλαμάτα, περνώντας από την Σπάρτη και φυσικά από τον καταπράσινο Ταΰγετο. 
Το επόμενο πρωί, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, δόθηκε η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους του αγώνα από το λιμάνι της Καλαμάτας. Προορισμός το παραθαλάσσιο χωριό του Γερολιμένα Μάνης και διαδρομές μέσα από τα χωριά της Καρδαμύλης, του Κάμπου και της Λαγκάδας. Μετά από σύντομη ξεκούραση δίπλα στη θάλασσα και γεύμα, προσφορά της Νομαρχίας Λακωνίας, τα πληρώματα επέστρεψαν στην Καλαμάτα ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανατολικής Μάνης περνώντας από Βάθεια, Λάγια, Κότρωνα, Αρτόπολη και Καρδαμύλη.
Την τελευταία αγωνιστική ημέρα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, τα οχήματα ξεκίνησαν πάλι από το λιμάνι της Καλαμάτας με προορισμό τη Σπάρτη. Ανεβαίνοντας τον Ταΰγετο τα πληρώματα γνώρισαν τα χωριά Γεωργίτσι και Καστόρειο πριν φτάσουν στην πόλη, όπου παρατέθηκε γεύμα στη κεντρική πλατεία προσφερόμενο από τον Αθλητικό Οργανισμό Σπάρτης. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε από την πλατεία στις 16:00 με σημείο τερματισμού το λιμάνι της Καλαμάτας. Οι αγωνιζόμενοι πέρασαν από το Μυστρά και τα χωριά Αλαγονία και Νέδουσα. 
Το βράδυ του τερματισμού ο Δήμος της Καλαμάτας προσέφερε τοπικά εδέσματα στα πληρώματα και στους συντελεστές του αγώνα στο λιμάνι της πόλης. 







Κατά την διάρκεια του αγώνα πραγματοποιήθηκαν 14 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας. 
Νικητές Γενικής Κατάταξης αναδείχθηκαν οι:
1) Νασόπουλος Λεωνίδας – Πανάρετος Στέφανος / Peugeot 504 1977 με 24β.π.
2) Τσαπέπα Τάνια – Τσαπέπα Χριστίνα / Fiat 850 Spider 1970 με 29β.π.
3) Χαραλαμπόπουλος Νικόλαος / Δογάνης Σωτήρης / Porsche 912 1969 με 29β.π.
Η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου FILOXENIA παρουσία όλων των νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων των περιοχών διεξαγωγής της εκδήλωσης.
Τα πληρώματα και οι συντελεστές του αγώνα διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο FILOXENIA Καλαμάτας. 

Το «39ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ» ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη και φιλοξενία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Μεσσηνίας – Λακωνίας - Αρκαδίας και Αργολίδας, των Δήμων Καλαμάτας – Σπάρτης - Ναυπλίου και Αρτόπολης, της Κοινότητας Κοσμά και των Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας – Ναυπλίου και Γερολιμένα. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τα Λιμεναρχεία Ναυπλίου και Καλαμάτας καθώς και όλες τις Αστυνομικές διευθύνσεις των περιοχών που επισκεφθήκαμε για την βοήθεια τους. 
Είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια εκδήλωση, όπου τα πληρώματα συμμετέχουν με σκοπό ν’ απολαύσουν τα αυτοκίνητά τους, την καλή παρέα και τα ωραία μέρη της χώρας μας. Φέτος την εκδήλωσή μας τίμησαν Μέλη μας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, 7 πληρώματα από την Κύπρο και 5 από την Τουρκία.

Χορηγός επικοινωνίας : Ραδιοφωνικός Σταθμός «Αθήνα 9,84»
Πληροφορίες παρέχονται από την διοργανώτρια λέσχη ΦΙΛΠΑ, οδός Πίνδου 92 Παπάγου, στο τηλέφωνο 210-65 34 700. Φαξ 210-6533420. Email info@philpa.gr,





ή από τον κ. Πέτρο Τσαπέπα, Υπεύθυνο  Δημοσίων Σχέσεων. τηλ. 6977 455 599.




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
(Πατήστε για μεγέθυνση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου