Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ" DNA ΤΩΝ ΟΥΝΝΩΝ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ: ΙΣΟΠΕΔΩΝΑΝ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ. ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ. ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ...4 σχόλια:

 1. δυτυχώς οι μεγαλόθυμοι ευρωπαίοι ,έδειξαν υπερβάλουσα επιεικεια στους ούνους που αιματοκύλισαν 2 φορές την ευρώπη .
  έπρεπε να τους το θυμίζουν με αντιστοιχα μέτρα- αποζημιώσεις για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι. .αντίθετα τυος προστατευσαν ως εγγυήτριες δυνάμεις(δεν σπατάλησαν ουτε μαρκο για το στρατο) να ορθοποδήσουν,παρότι υπεστησαν τεράστιες καταστροφές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το θέμα με την Γερμανική επιμονή, πίεση, εκβιασμό, εξευτελισμό ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομάσει κανείς την στάση των Ούννων απέναντι της Ελλάδος, έχει πάψει πλέον να θεωρείται "πολιτικό" και να κρίνεται βάσει κομματικών επιλογών, προτιμήσεων και "συμφερόντων". Το θέμα αυτό είναι ΕΘΝΙΚΟ και καλά θα κάνουμε όλοι να ξεχάσουμε συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις, σύριζες και νέες δημοκρατίες, δεξιές και αριστερές αντιλήψεις και να σταθούμε ενωμένοι και ακλόνητοι μπροστά στο νέο ναζιστικό οικονομικό φαινόμενο που απειλέι να τυλίξει σε πνεύμα διχασμού και σκότους ολόκληρη την Ευρώπη. Μονο, καλά θα κάνουμε να απομονώσουμε, ως πολίτες και ως ψηφοφόροι, φωνές μισαλλοδοξίας, αφροσύνης και ενδοτισμού σαν αυτές του Πάνου Καμμένου και του θλιβερού Γεωργιάδη, που, δείχνοντας την κατάπτωση, τον ξεπεσμό και τον μαρασμό της, επονομαζόμενης και γαλάζιας, δεξιάς παράταξης, έχει αφεθεί ελεύθερος και εξουσιοδοτημένος απο την ηγεσία της να ασχημονεί ενδοτικά κατά της χώρας που τον συντηρεί και τον καλοζεί. Ενας καλός λόγος μετανάστευσης λοιπόν δεν είναι το οικονομικό, αλλά ο Γεωργιάδης υπουργοποιημένος. Δυστυχώς, ιδεολογικά επτωχεύσαμεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ (ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ !!) ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΣ ΤΑΙΣΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΔΟΞΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ "ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΡΣΑΛ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ (ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !
  ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ !
  ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ Β΄Π.Π ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Α΄Π.Π ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΚΑΝΑ ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(ΓΕΡΜΑΝΙΑ) ΤΗΣ ΒΑΙΜΑΡΗΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΥΡ ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ.
  ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ,ΝΑΖΙ, ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!
  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΑΛΙ
  "ΜΑΖΙ ΤΙΣ ΦΑΓΑΜΕ";;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν η Ελλάδα χάριζε χρέη προς τη δυτική Γερμανία στη συνδιάσκεψη του Λονδίνου πριν 60 χρόνια Έχουν περάσει σχεδόν εξήντα χρόνια από τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου το 1953 όπου διαγράφηκε το ήμισυ του χρέους της μεταπολεμικής Γερμανίας.
   Αυτή η διαγραφή και ο τρόπος που έγινε ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης από τον πόλεμο. Ακόμα και μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία εξακολουθούσε να χρωστάει χρήματα στους δανειστές της καθώς της είχαν επιβληθεί τεράστιες οικονομικές κυρώσεις από τη διάσκεψη ειρήνης των Βερσαλλιών το 1919.
   Σημειώνεται ότι μεγάλο τμήμα του χρέους της Γερμανίας μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο διαγράφηκε τρεις φορές, το 1924, 1929 και 1932, ενώ ο Χίτλερ κήρυξε παύση πληρωμών το 1934. Πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του John Maynard Keynes, υποστήριξαν ότι το εν λόγω ανεξόφλητο χρέος και οι οικονομικές πολιτικές οδήγησαν στην άνοδο των Ναζί και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ άλλων πιστωτές της Γερμανίας ήταν η Ελλάδα και η Ισπανία αλλά και το Πακιστάν, η Αίγυπτος, οι Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.
   Οι πιστωτές της χώρας συναντήθηκαν στο Λονδίνο και έδειξαν ότι έχουν κατανοήσει το πώς θα βοηθούσαν μια χώρα που ήθελε να ανακάμψει από την καταστροφή.

   Κατάλαβαν επίσης ότι το χρέος δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ως ευθύνη του οφειλέτη και μόνο. Χώρες όπως η Ελλάδα πήραν μέρος οικειοθελώς σε μια συμφωνία για να συμβάλουν στη δημιουργία μιας σταθερής και ευημερούσας Δυτικής Ευρώπης, παρά τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών κατακτητών που είχαν προκαλέσει μόλις λίγα χρόνια πριν. Η ακύρωση του χρέους για τη Γερμανία ήταν άμεση μειώνοντας το χρέος στα 14,3 δισ. γερμανικά μάρκα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε λιγότερο από το ένα τρίτο της αρχικής οφειλής.
   Ειδικότερα, ίσχυσαν οι εξής όροι: Πενταετής περίοδος χάριτος (1953-1958), στη διάρκεια της οποίας οι τοκοχρεολυτικές πληρωμές της Γερμανίας ορίστηκαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Μηδενικό επιτόκιο για το 18% του μη διαγραφέντος χρέους (2,5 δισ. γερμανικά μάρκα), επιτόκιο ύψους 2,5% για το 39% (5,5 δισ. γερμανικά μάρκα) και 4,5% για το υπόλοιπο 44%. Διαγραφή των τόκων ανατοκισμού επί των οφειλών του Χίτλερ μετά από τη μονομερή παύση πληρωμών το 1934.
   Για το σκοπό αυτό, οι πιστωτές δέχτηκαν:
   1. Ότι η Γερμανία θα πλήρωνε είτε στο εθνικό της νόμισμα, το μάρκο, είτε σε σκληρό νόμισμα (δολάρια, ελβετικά φράγκα, λίρες...).
   2. Ενώ στις αρχές του 1950, η χώρα εξακολουθούσε να έχει αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο (η αξία των εισαγωγών ξεπερνούσε εκείνη των εξαγωγών), οι πιστώτριες δυνάμεις δέχτηκαν ότι η Γερμανία θα μπορούσε να μειώσει τις εισαγωγές της και να παράγει δικά της προϊόντα, αντί να τα εισάγει. Συνεπώς, επιτρέποντας στη Γερμανία να αντικαταστήσει τις εισαγωγές αγαθών με δική της παραγωγή, οι πιστωτές συμφωνούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές τους προς αυτή. Με το 41% των γερμανικών εισαγωγών από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο 1950-51 και με το μερίδιο των άλλων πιστωτριών χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη (Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία και Ελβετία), το σύνολο ανήλθε στο 66%.
   3. Οι πιστωτές επέτρεψαν στη Γερμανία να πωλεί τα προϊόντα της στο εξωτερικό, για να επιτύχει ένα θετικό εμπορικό ισοζύγιο.

   Διαγραφή