Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ AUTO CLASSIC ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΠΑ

  Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, στείλαμε μια επιστολή προς την Οργανωτική Επιτροπή της Ανάβασης Ριτσώνας 4/3, με την οποία ζητούσαμε να πληροφορηθούμε τα «πώς και γιατί» της ξαφνικής αλλαγής του Γενικού Κανονισμού Αναβάσεων ως προς τη σειρά εκκίνησης των κατηγοριών: Ενώ ο Γ.Κ.Α. 2012 ορίζει σαφώς ότι η κατηγορία Ιστορικών εκκινεί στο τέλος, πριν την Formula Saloon, στον συγκεκριμένο αγώνα τα Ιστορικά θα εκκινήσουν πρώτα, κάτι που ζήτησε η Επιτροπή Ιστορικών από την Επιτροπή Αναβάσεων και δέχθηκε η ΕΘΕΠΑ με την εγκύκλιο 14/2012 (χωρίς να ενημερωθούν/ερωτηθούν οι οδηγοί και χωρίς να ενημερωθεί/ερωτηθεί η Επιτροπή Κανονισμών, που έτσι «ακυρώνεται» -για να μην πούμε «καπελώνεται»- από τις άλλες Επιτροπές, μια και τι νόημα έχει να συντάσσει κανονισμούς που μπορούν να αλλάξουν δυο μέρες πριν από τον αγώνα;). Εν πάση περιπτώσει, όπως ελπίζουμε ότι γίνεται αντιληπτό από όλους, η «ένστασή» μας και ο προβληματισμός μας δεν αφορούν βέβαια τη σειρά εκκίνησης των Ιστορικών, αλλά την «μεθοδολογία» που, ακόμα δεν άρχισε το Πρωτάθλημα, φαίνεται να ακολουθούν οι διάφορες Επιτροπές: Δηλαδή, στον επόμενο αγώνα ή στον μεθεπόμενο, ή όποτε τέλος πάντων, μπορεί ξαφνικά οι οδηγοί να πληροφορηθούν (όταν πάνε στην εκκίνηση) ότι ο Α ή Β κανονισμός άλλαξε «νύχτα», επειδή το ζήτησε ο Πρόεδρος της Χ Επιτροπής από το μέλος της Ψ Επιτροπής και συμφώνησαν τα Λ, Μ και Ω μέλη της ΕΘΕΠΑ! Όμως, πώς μπορεί να έχει κανείς απαίτηση από τους αγωνιζομένους να σέβονται τους κανονισμούς όταν οι ίδιες οι Επιτροπές μπορούν να τους αλλάζουν κατά το δοκούν;! Και επαναλαμβάνουμε: Το πού θα ξεκινήσουν τα Ιστορικά, στην αρχή, στην μέση ή στο τέλος, δεν είναι το θέμα, ούτε το πρόβλημα. Οι παρεμβάσεις όμως στους Γενικούς Κανονισμούς την τελευταία στιγμή είναι κάτι απαράδεκτο όσο και επικίνδυνο, ενώ γίνονται ερήμην των οδηγών που στο κάτω-κάτω αποτελούν και τον λόγο και τον «τρόπο» (με το παράβολο της συμμετοχής τους) των αγώνων αυτοκινήτου.

  Στη συνέχεια αναρτάται αυτούσια η επιστολή που στείλαμε στους «αρμοδίους» καθώς και η τυπική απάντηση που μας έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή της Ανάβασης Ριτσώνας (φυσικά, το θέμα θα έπρεπε να απαντηθεί από τις Επιτροπές που ζήτησαν αυτή την αλλαγή, έτσι ώστε να γίνει γνωστό το σκεπτικό τους. Την επόμενη φορά πάντως που Πρόεδροι ή μέλη Επιτροπών θα επιχειρήσουν τέτοιες αυθαίρετες και ξαφνικές παρεμβάσεις στους ήδη δημοσιευμένους και ισχύοντες Γενικούς Κανονισμούς, ας φροντίσουν τουλάχιστον να τηρήσουν τα προσχήματα).

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Auto CLASSIC
ΠΡΟΣ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΛΠΑ - ΕΠΕΙΓΟΝ             Πέμπτη 1/3/2012        
ΥΠ' ΟΨΙΝ: κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΕΘΕΠΑ-ΟΜΑΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ

Αγαπητέ κ. Παυλόπουλε,
Με έκπληξη διαπίστωσα ότι στις συμμετοχές της Ανάβασης Ριτσώνας, η κατηγορία Ιστορικών έχει τοποθετηθεί πρώτη.
  Ο γενικός κανονισμός αναβάσεων 2012 στο Κεφάλαιο ΙΙΙ, Άρθρο 10, παρ. 1 αναφέρει σαφώς ότι η κατηγορία Ιστορικών εκκινεί προτελευταία, δηλαδή πριν την Formula Saloon
  Προσπάθησα δύο φορές σήμερα 1η Μαρτίου το πρωί, να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά κάποιος συνεργάτης σας μου έλεγε ότι είστε απασχολημένος σε άλλα τηλέφωνα, και στην δεύτερη επικοινωνία μου είπε ξερά ότι "η Επιτροπή Ιστορικού ζήτησε να εκκινήσουν τα Ιστορικά πρώτα και η ΕΘΕΑ το δέχθηκε", κλείνοντάς μου αμέσως το τηλέφωνο, ενώ προσπαθούσα να ρωτήσω ποιός, πώς, και γιατί!
  Πιστεύω ότι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ενημερωθεί το σύνολο των οδηγών, για το ποιός και πότε πήρε αυτή την απόφαση, με ποιά αιτιολόγηση, και ποιοί την έκαναν δεκτή.
  Δεν θα αναφερθώ στις πληροφορίες που συγκέντρωσα κάνοντας διάφορα τηλεφωνήματα, θα πω μόνο ότι όλες συγκλίνουν προς μία αυθαίρετη απόφαση της επιτροπής Ιστορικού, της οποίας θα πρέπει να παρατηρηθεί ότι τα μέλη σήμερα ασχολούνται κυρίως -αν όχι αποκλειστικώς- με τον χώρο της Regularity και όχι των αγώνων Sporting.
  Όπως ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ και της ΕΘΕΠΑ κ. Μ. Χαλιβελάκης γνωρίζει καλά, δεν συνηθίζω να προχωρώ σε δημοσιεύσεις στα περιοδικά και στα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτω, χωρίς να έχω και την απάντηση "της άλλης πλευράς". Όμως εδώ, έχουμε μία κατάφωρη και χωρίς καμιά αιτιολόγηση (αλλά ούτε και χρόνο συζήτησης) παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Αναβάσεων 2012. Και, δυστυχώς, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτή η αυθαίρετη παρέμβαση (για την οποία δεν είχε ιδέα ΚΑΝΕΙΣ από τους 20 συμμετέχοντες Ιστορικών της Ριτσώνας!), αποτελεί προσωπικό αίτημα ή ιδέα κάποιου ή κάποιων εντός των επιτροπών, των οργανωτών και εν γένει των συστεγαζομένων στο κτίριο της ΕΛΠΑ. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς είναι δυνατόν σε μιά εποχή υποτιθέμενων "ανοιχτών διαδικασιών", κάποιοι να παραβιάζουν τους γενικούς κανονισμούς "για το καλό μας", χωρίς βεβαίως να ερωτηθούμε!
  Παρακαλώ να μου απαντήσετε άμεσα και συγκεκριμένα, όχι "αιτιολογώντας την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής", αλλά για το ποιός ή ποιοί, και κατόπιν εντολής ή αιτήματος ποιών, ζήτησαν από την ΕΘΕΠΑ αυτή την αλλαγή. Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, αν από τον πρώτο κιόλας αγώνα του 2012 ξεκινούν οι παρεμβάσεις της επιτροπής Ιστορικών (ή άλλων;) που αλλοιώνουν τους κανονισμούς, τότε το μέλλον αυτής της δύσκολης χρονιάς προβλέπεται δυσοίωνο. Και εκτός αυτού, θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι για αυτές τις πρακτικές: Αν κάποιος ή κάποιοι ήθελαν αλλαγές στους Γενικούς Κανονισμούς, θα μπορούσαν να τις συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους οδηγούς και να τις εισηγηθούν στην ΕΘΕΠΑ, ΠΡΙΝ εκδοθούν οι Γενικοί Κανονισμοί του 2012. Όλα τα άλλα στερούνται λογικής και τάξης (χωρίς να θέλω να αποδώσω "προθέσεις" σε κανέναν αυτή τη στιγμή).
  Περιμένοντας την άμεση απάντησή σας,

  Με τιμή,
Δημήτρης Παπανδρέου



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Παρασκευή 2/03/2012

Αγαπητέ Κύριε Παπανδρέου

Διαβάσαμε με προσοχή την επιστολή σας και επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι σαν οργανωτές της Ανάβασης Ριτσώνας  ενημερωθήκαμε χθες, 29/2 για την αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Αναβάσεων που έγινε με απόφαση της ΕΘΕΑ  μετά από πρόταση των αρμοδίων Επιτροπών Ιστορικών και Αναβάσεων
Με βάση την απόφαση αυτή εκδόθηκε η εγκύκλιος 14/ 2012 την οποία και εφαρμόσαμε.
Στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία
Γ. Παυλόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου